Laʻau

Fuataga i luga o fale: togafiti e pulea ai manu

O le mea e taua o le mea e sili ona taua o meaola uma lava, talu ai e faigofie ona salalau ma faʻafeiloaʻi i iniseti. I le iloaina o metotia o faatosinaga, o le tau faasaga i ai o le a aumaia ai taunuuga manaomia.

Faamatalaga o le iniseti pest

E aʻafia i le aiga o faʻamaʻi pepe - Pseudococcid. E mafai ona faigofie ona fenumiai ma se talipupuni sese, o se tulaga tulaga ese o le i ai o se atigi e aofia ai le gaʻo ma le ufiufi atoa o le tino, lea e oʻo mai e aunoa ma le tele o faigata.

Tele telefoni i taimi uma o le tausaga. E le o ni meaʻai, e 'ai uma i le togalaau, fale o le fale, ma le oona. I luga o le suʻesuʻega, e tatau loa ona e faʻaogaina le auala e lafoaia ai ma puipuia ai, a le o lea, o le a puipuia lelei le talipupuni ma o le a faigata ona aveese.

Laʻau i totonu o le fale e sili ona faigofie i osofaʻiga o iniseti iniseti

E osofaia e pest le tele o laau. O le mea pito sili ona fiafia i ai o ni paʻu. Ou te fiafia i ficus, ivy, cyperus, pama, tangerines, asparagus, lemons, dizigoteka.

E faʻafeiloaʻi ai laau toto - violets, eschinanthus, faʻapea foʻi ituaiga o gesneriaceae.

I totonu o le falemaʻi e mafai ona faʻatasi ma le fanua na aumai mai le togalaau poʻo le faʻatau mai o se fale fou. O le mea lea, e tatau ona suʻesuʻeina e le gata i fugalaau latou lava, ae faʻapea foi le palapala.

O le a le mea e foliga i ai se mea e pei o se mea e teu ai?

O le i ai o paʻu enaena e faʻaalia i le i ai o ni lanu enaena, ma mulimuli ane o le paʻu o vaega o siama. E mafua lenei mea ona o le meaʻai e faʻamaʻapeʻaina uma vai, ma maua ai le malosi mo le ola.

E mafai ona iloga mea taua e iloagofie ai:

  • o le faʻaalia o ni mea manulele;
  • lanu samasama, faapea foi fugalaau fugalaau;
  • o le i ai o pupuʻu enaena.

Mafuaʻaga mo le faʻaalia o fua o iniseti

O le mafuaaga autu o le faʻatauina o se fale fou ma lona vave faʻaleleia i mea oi ai nei. Ina ia aloese mai foliga vaaia, o le faʻatauga e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa ma tuʻueseese mai isi mo sina taimi. O le fufuluina o laulaʻau ma faʻapipiʻi i le vai mafanafana o le a aoga.

O faʻataʻitaʻiga maʻoti e masani lava ona faʻapipiʻi i luga o se tasi laau ma o loʻo tumu i lona sua e aunoa ma le paʻi atu i isi fugalaau. O tagata talavou e taʻitaʻia se olaga malosi ma e faigofie ona latou siitia atu io latou tuaoi.

Auala eseese e taulimaina ai iniseti iniseti

E i ai auala eseese e faʻafetaui ai pamu.

Mechanical

O le mea muamua lava e fai, o le sailia lea ma vaʻavaʻai tamaitai taʻitasi o loʻo i ai se atigi o loʻo avea ma talipupuni sili mai ituaiga uma. O lenei mea e faia i le lima e faʻaaoga ai se cotton paʻu poʻo se mea e faʻapipiʻi i totonu o se fasimoli sauniuni poʻo se vaiinu vaiinu. Soap talafeagai vai, fale poʻo le tar. Ona fufulu ai lea o le laau ma tuu ai mo le 30 minute, pe a uma ona fufuluina i totonu o le vai.

Fofo faʻapitoa e faʻafetaui ai iniseti

O togafitiga faʻapitoa e sili ona fesoasoani i le faʻasaʻoina o meaʻai o loʻo faʻaalia i le laulau.

O mea aogaMauaina o tupeTalosaga
Tar o fasimoli10 g o le fasimoli ua solo i le 1 lita o le vai.Laʻau ma 'au e soloi, fufuluina, puipui le eleele i le polyethylene.
Lafu uila300 g o le pefu o loʻo faaopoopo i le 1 lita o le vai inu, o le masini e maua ai ua kuka mo le 30 minute. I le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina, o le vaifofo sauniuni e faʻaitiitia i le 10 l o le vai.
Suauu Burdock, fufulu paʻu10 g suauu ma le 10 g o le paʻu ua tuufaatasia i le 1 lita o le vai. O le fofo e faʻaaogaina mo le 4 itula.E faʻamamaina faʻatasi ma se faʻamatalaga puipuia i le masina.
Ava malosi, fasimoli vai10 ml o le ava malosi, 15 ml o le fasimoli, 1 lita o le vai vevela ua tuufaatasi ma fefiloi seia oʻo i se foam.E faʻaaoga i vaega uma o le laau, pe a uma ona siaki le tali i le faʻapotopotoga.
Moli moli, fasimoli vai10 ml o fasimoli, 30 ml o suauʻu e faʻafefiloi lelei seia oʻo i le afu.O le faʻafefiloi e togafitia le nofoaga na pisia mo le afa aso, ona faʻamamāina loa lea i lalo o le vai tafe. A maeʻa le 7 aso, ona toe faia lea o le mea na tupu. I le aotelega, e 3 laasaga o le a manaʻomia. I le taimi o le mea na tupu, ia ufiufi le palapala mai le fatu o vaifofo.
Soapulu lanumeamata, fasimoli aisa, kerosene25 g o le lanu meamata ma le 100 g o le fasimoli o le fasimoli ua solo i le 1 lita o le vai, ona 5 lea o le kerosene.E faʻaaoga i le faʻaaogaina o se pamu moli, mulimuli mai le fufuluina i lalo o le vai tafe.
BowO Gruel e faia mai le aniani.E sosolo i luga o vaega na aafia, aveʻesea masini, ona fufulu lea i se fasimoli solution.

Vailaau Mataʻutia

Mo le osofaiga faʻapitoa, fualaau faasaina e pei ole:

  • Metaphos;
  • Actellik;
  • Galue;
  • Fitolavin.

O le gaioiga e sili ona aoga.

E faigata ona aveese le siaki ona o le i ai o se atigi, o lea ua fautuaina ai e faia togafitiga i le tele o taimi i vaiaso uma seia maeʻa atoa le pest. Ae ui i lea, e tatau ona e mulimulitai i tuutuuga ua faʻamaonia mai i faatonuga, ma aua le faʻaaogaina, ona o le tele o le faʻaaogaina o nei mea e mafai ona afaina ai le na o le laau, ae faʻapea foi le tagata.

E fautuaina e Mr. Dachnik: puipuiga i le puipuia o le toto mai le faaleagaina i fua

Afai e mataʻituina nisi o faʻataʻitaʻiga, e mafai ona alofia foliga o se parasite:

  • Fatuga lelei lele.
  • Lafoa soo i le vai.
  • Faʻasolo vave le fugalaau ua afaina.
  • Aua nei tolopoina le amataga o tauaiga.
  • Faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa mo le i ai o paʻu i totonu o laau.
  • O laau ua faatauina e tatau ona teuina mo sina taimi e iloa ai le i ai o meaola faalafua.