Laʻau

Gaosia vine i le tautoulu mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O vine o se aga sili ona taua. O foliga eseese o le Varietal ma le lelei o le totoina o laau e taua tele. O vaivali ua uma ona fetuutuunai i le tau e tatau ona totoina. O le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi ma puipuia ai faʻamaʻi pepe. E le gata i lea, ina ia mafai ona maua se seleselega tele, e tatau ona mataituina le tekinolosi o togafiti ma faia togafitiga puipuia. Ina ia ausia le maualuga, o le vine e tatau ona lueina pe a uma ona faaputuputu fualaau aina ma muaʻi malulu. O le gaosiga o le autumn o le a faʻaumatia ai le tele o iniseti leaga ma gaʻo o le galo. O le le mulimuli i lenei faiga o le a taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le gaosiga ma le faʻaitiitia o foliga o vine ma vine. E mafai foi ona aʻafia le aʻa, aʻa, inflorescences, laulaau laulaʻau. O le vao o le a tupu lemu atu nai lo ona tuaoi.

Aisea e te manaomia ai le togafitia o vine i le autumn

E feteenai ma talitonuga masani, o le tele o meaola faalafua e tumau pea i le malulu. O le faaleagaina o le aganuu i lenei vaitau atonu e foliga mai e le taua. O taunuʻuga o le a faʻaalia i latou lava i le vaitau o le tuputupu ae.

O gasegase mavave ma e masani ona mafua ai le mate laau.

E mafai ona e faʻaumatia:

  • paʻu palapala. O le faʻamaʻi e aafia ai laʻau ma fua. Latou te faia se moli malamalama. O le mafuaʻaga o faʻamaʻi o le faamai o feeseeseaiga, lea e umi se taimi e tumau pea ona mafai ona mafai, ma i totonu o le eleele ma gaʻo;
  • lanu uliuli. E iai ni meaʻai i luga o laulaʻau. Afai e le togafitia, o le tovine o le a faʻaumatia atoa;
  • anthracnose. O aʻafiaga le lelei o le anufe o le a aafia ai le fausaga o le loto ma fafo o le laau. O le iʻuga, o loʻo faʻagaoioia faiga faʻavae;
  • Botrythiosis (gutu pala). Faailoga o le toilalo e tupu i vine. O le aʻa o le a tumau pea i totonu. Spores ulu i laau e ala i matagi malolosi;
  • oumaum. O le mea lea ua taʻua moni o le paʻu paʻu. O le ata o le faʻamaʻi o lenei maʻi e talitutusa ma faʻamaoniga o se ituaiga sese o le faʻamaʻi.

Faʻafetai i le taimi e faʻaaogaina ai iniseti, e mafai ona e faʻaumatia vao o le vao, pusi miti ma aphids.

O pipi i le taimi o le gaosiga o le autumn o le a le afaina, aua talu mai lenei vaitau ua uma ona seleseleina le seleselega. O lona uiga, o le lamatiaga o le inu o le fetal ua matua leai lava.

Aso o le togaina vine vine

O le seleseleina o le taimi ma le taimi o le totoina e fuafua i tulaga tau fesuiaiga.

  • I le itu i saute, o le faʻatonuga e oʻo i le aso 7 o Setema.
  • Faatoaga o loʻo nonofo i le ogatotonu o loʻo totoina mai le aso 20 o Setema i le 30.
  • Mo le totoina i le itu i mātū, e faʻafetaui vave fua o vine. Selesele i le 7-15 o le masina muamua o le autumn. O togavao o loʻo gaosia i le taimi lava e uma ona aveeseina vine mama mai vine.

O le sauniuni o vine mo le totoina, e tatau i le fai togalaau ona tipi pito i luga o vine ma tipi, aveese lau lauʻeleʻele.

Afai e te fuafua e faʻaaoga le uʻamea ma le paʻu sulfate mo le gaioiga, e tatau ona e faatali mo le pa'ū masani o laulaau ma le tapunia o mata.

Faʻatinatinati i luga ma togafitiga, o le tagata nofo i le taumafanafana o le a na o le susunuina o laau toto. I lenei tulaga, o vine o loo sosolo i le afa lona lua o Oketopa.

Faatonuga mo le gaosia o vine i le autumn

E le faigata le faʻatinoga. O le fofo na saunia e tusa ai ma faatonuga na sau ma le oloa na faʻaaogaina ua sasaa atu i totonu o se togalaau toto. Ole fua ole taumafa o vine vine e 1-2 lita.

E le gata o loʻo togafitia le togalaau, ae faʻapea foi le palapala o loʻo siomia ai. I lenei auala, o meaʻai ma paʻu o totoe i le eleele ua faʻaumatia.

A o lei totoina, e tatau i le fai togalaau ona ufiufi puipui, se pusafana, ma totigilima. E tatau ona faʻatino le faʻagasologa i le timu ma le toʻa.

Mo se taunuuga lelei, o le 4-5 itula e aunoa ma le faʻaolaina o le a lava. I le taimi lea, o le fualaau oona o le ai ai se taimi e faʻaalu ai.

Sauniuniga ma auala mo le gaosiga o le autumn

Fualaau / fofoKukaMaʻi / PestsTalosaga
Suauu omea10 l o le vai
500 g o le vaega.
Oidium
Anthracnose
Lacrosis ua vaʻai
Paga o le kanesa
Moli
Rot
O le pulupulu e faia i le taimi lava e uma ai sauniuniga o le tuufaatasiga. O le faʻagasologaina e le gata i laau totō, ae faʻapea foi ile eleele. O le fofo o loʻo faʻaaoga mo togafitiga faʻapitoa ma togafitiga.
MikalI le fofo ua maeʻa, o le faʻaosooso
elemene autu e tatau
0.25%.
Malosiaga malosiI le gasologa o le vaiaso pe a uma togafitiga, e matua faasaina le paʻi atu i le togavao.
FaʻamauI le 1 ha, e na o le 1.5-2 kilokalama o le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina.Downy mildew
Blue vitriolI le 5 l o le vai, o le 50 g o le vaega e faʻavaivai. O vailaʻau faʻapitoa e faia i totonu o se palasitika po o se meaʻai ipu.Suauu, mulimuli i le fua faʻatatau o le algorithm.
UreaO le vaifofo ua saunia mai le 10 l o le vai ma le 300 g o le elemene. Afai e faʻaaogaina le vailaʻau mo le faʻamalolo, o le aofaʻiga o le vaega autū e faʻaititia i le 3 taimi.Spider mite, aphid, vao vao.O le tuufaatasiga e faʻaaoga faatasi ma le sulfate uʻamea. O le aʻafiaga o aʻafiaga o le a maua ai le maualuga o le aafiaga. O le fofo e faʻaaogaina mo le faʻamamaina o le palapala ma le gaosia o vine. O le mea lea, ua susunuina ai le tele.
Suauu fofo10 g vai e ave le 10 g suauu tao.MoliLau le togavao
Quicklime mortar1 kg o mea e gaosi ile pakete vai.White vine
FundazoleO le fua faatatau o le taumafa i le 10 l o le suavai e 10 g.Sese ma le paʻu paʻu.Faʻatulagaga e lua taimi. O le taualumaga lona lua e faia i le 3 vaiaso pe a maeʻa.
Iodine½ teaspoon o le iodine ua faaopoopo i se pakete vai.Gau palaO le fofo e faʻaaogaina e fufulu vine.
O se faʻafefiloi o le faʻasoga o le tagamea ma fafie palapala.I le 10 l o le vai tuʻu le afa o le fasimoli ma le 500 g o le pefu. O le mea na mafua ai le faʻamalosia mo le 3 itula.Downy mildewFuaina o vine

Vaʻaia vine e mafai ona pogisa. E le tatau ona fefe le uaina.

Mulimuli ane, o le a maua e le lanu le paolo masani.

Pe a faʻaaoga Fundazole, e tatau ona manatuaina o lenei paʻu e le mafai ona suauu i le vai ma e le eseese i le faʻaogaina. O fualaau faasaina ei ai le vasega lona lua lamatia.

O le suauu sulfate e masani ona faʻaaoga mo le gaosiga o le autumn, ae e le fautuaina e faʻaaogaina i le tautotogo. O lenei vailaau e iai sona aafiaga faʻaleagaina i vine. O le toʻatele o tagata o loʻo nonofo i le mafanafana e le amanaʻia lenei fautuaga ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o fatuga fatuga mai le faʻaaogaina o pulu.

O togafitiga faʻapitoa e sili atu le saogalemu nai lo vailaʻau. Latou te le afaina ai laau totino ma tagata o loʻo gaosia. E masani ona faʻafefiloi le pulupulu ma le fafaga.

Ole togafitiga o vine i le tautoulu mai meaola faalafua ma faʻamaʻi o loʻo aofia i le lisi o taualumaga faʻatagaina. A o sauniuni mo le taumalulu, e le tatau ona galo i le fai togalaau le laei pito i luga, faʻamautu lelei ma le seleseleina o meaʻai. O le laasaga mulimuli o le malupuipuia o tovine. O le puipuia o le aganuʻu mai faʻamaʻi pipisi ma mea faʻamaʻi i le tautoulu, o le tagata fai togalaau i le taimi o le fualaau taumafa o le a mafai ona maua fua tele o le maualuga.

E le tatau i le uaina ona le amanaʻiaina auala talafeagai o le faatoaga, o aganuu, o meaola ma mea matautia o tauiviga. O le faʻaaogaina faʻapitoa, o le a ia puipuia le faʻaalia o faafitauli matuia. O le puipuiga vave o le ki i le soifua maloloina o le tovine atoa. Mai le 1-2 laau ua aafia, e oo lava i laau malolosi e mafai ona mafatia.