Laʻau

Auala e tausi ai le mutia i le tautotogo: tulaga i le masina, aso lelei mo le 2020

Lawn tausiga i le tautotogo e faalagolago i le tulaga o le faʻavaa, pe a maeʻa le taumalulu e le masani ona tupu mai le mutia. Mai loʻu lava poto masani, ou te iloa e oo lava i le laʻau sili ona lelei ona teuteuina lelei e mafai ona tuʻuina mai ni mea e le fiafia ai. O galuega toe faaleleia e faia i se faasologa patino. O le a ou taʻu atu ia te oe mea uma i le faasologa. Source: za-les.ru

O laasaga autu o le tausiga o le vao i le tautotogo

O le lua taʻi tausaga ua taʻavale ma totō laulati lanumeamata e tutusa i le fausaga. O le tele o le malosi e faalagolago i le ituaiga o mutia.

Lawn lakes e masani ona manaʻomia le toe faʻaleleia, o mea faʻafefiloi mo laʻau o le taulaga e sili atu ona mautu.

A oʻo mai vaega o laufanua tatala, e tatau ona e toe totoina le vao. Mo nei faʻamoemoega, e fautuaina le faʻatauina o se paluga o fatu ma se pito. E oʻo lona matua i le 7 tausaga. O le isi o le tausiga masani:

  • faʻavasega le 'upega tafaʻilagi;
  • fufuluina mai toega o mutia vao ma laulaau, afai o le tele o lagona ua faaputuputu i le faavae, aveese, o le taualumaga ua taua o le faamama;
  • laʻei pito i luga;
  • faʻamalosia o aʻa ma le okesene (faʻaauau).

Lueina ma le soʻo

Muamua, e tatau ona e iloilo pe manaʻomia le taʻavale. E faʻatino pe a maeʻa le eleele ile 5 inisi le loloto, e mafai ona afaina ai le mutia i se vave uta. Ina ia faataapeapeina le kiona na totoe, e sili atu le alu i totonu o laʻau - ou te lafoina laupapa lautele. Ina ua maeʻa le toe faʻaleleia o loʻo i ai ni paʻu laumei, sa amata ona ou faʻaogaina, faigofie tele!

O le gaioiga e faia i le tele o mataupu:

  • pe a paʻu i luga o le eleele;
  • moa po o lago manu na faia ni lalaga;
  • fatu sa totoina i le tautotogo; e manaomia le faʻatulagaina o eleele;
  • o le 'upega tafaʻilagi e le mafaʻatasi, ua faia ni puddles.

A maeʻa le taʻavale, o le eleele e ufiufi, siakiina. Afai e te faʻaaogaina se taʻavale faapitoa, o le a le mafatia le mutia.

E ui e leai se tiliva mekasini, ae na ou faʻaaogaina paipa mo nei faamoemoega, e faigofie ona faʻaogaina i le uaea. O le lua muamua poʻo le tolu tausaga e fautuaina e tatau ona taʻavale le vao. O se laʻau eleelea e fai ai se vavao.

Le meafaigaluega aupito sili mo le tuʻuina atu i se laʻau - o se faʻailoga. Latou te lelei i le saluina e le gata o lau o le mutia mai le mutia, ae faapena foi le mulch. E matua manaʻomia lava mo laʻau laiti ma i nofoaga e leʻo ai le kiona. O vao masani ma togafiti e le talafeagai mo le mutia, latou te filifilia le mutia, talitonu mai ia te aʻu, o mea e malolo ai e mausali. Punaoa: domlopat.ru

E i ai se metotia faʻafesoʻotaʻi: o le lava e muamua muamua, ona oʻo atu ai lea. Mo le mea e sili ona lelei, o loʻo faʻaaogaina se isi faʻataʻitaʻiga faʻasalalau. Ou te pikiina se fagu i le taimi lava e magoto ai le eleele. Ona feosofi faatasi lea o le mutia vao.

Faʻailoga poʻo le taulaʻi

O le faʻagasologa mo le faʻamamāina o le pito i luga o le turf e faʻatino e pei ona tatau ai, pe a faʻaleleia vao vao i aʻa e amata ona faʻalavelave i laau. I luga o se mutia e totoina i fatu o le cereals, tatou te aveesea le lagona i le lua tausaga mulimuli ane i le lona tolu. Faʻatau faʻatau se paso i foliga o se paʻu ma pipi uʻamea e selesele ai le sod. O le meafaigaluega e taua o se vailaau matala poʻo se mea faʻagata. Faʻailoga ma le faʻagata

E sili atu le faʻataulaina o masini i luma o le fagaina o le mutia. A oʻo i tausaga taʻitasi e tapuni se kapeta lanumeamata lelei pe a uma ona seleina lauulu ma se kesi, o le a manaʻomia le faʻagata. Sa matou tipi le pito i luga o le vaovao e faʻaleleia ai le vaalele.

Sanding

Afai e talafeagai, o le oneone e faia i luga o eleele mamafa - eleele maualalo po o le vaega atoa o le mutia e lilo i le oneone oneone poʻo le eleele mama, lea e vave faʻapipiʻi ai le sodoma (faʻafefiloi le eleele ma le oneone i le ratio 1: 1).

Tausiga mama

O faʻamaʻi i luga o le vao e tupu pe a le lava le uʻamea. O togafitiga o le tautotogo ma le sulfate uʻamea e fautuaina, aemaise lava i nofoaga lolovaia ma pe a mavae le lolomiina o lologa. Gazontrel, Lontrel, ma Magnum ua faasaoina mai vao mai sauniuniga faapitoa. O togafitiga faʻamalosi e tatau ona faia i totigilima, o se sipili. I le uluaʻi filemu filemu, e sili atu le vave faʻaleleia o le mutia, pe afai ei ai se vaitui, euphorbia. Mai le tele o meaʻai, o se fofo tagata, vai inu, e fesoasoani lelei.

O le vevela e tupu mai pe a maeʻa ona faʻaaoga fugalaau.

Latou te fautuaina le susunuina o laumei i se pu, faapipii pepa ma masima masima. Faʻamataʻu, ou te leʻi taumafai nei metotia. Na sasaa mai e taligalu vai i luga o le pa e oo lava i loʻu tinamatua, aemaise lava mo lenei mea, malelemo le taele.

Faʻaeʻeina o le tautotogo ma moa vao

Nai lo le eliina, faʻaleleia le mutia - tuʻia le eleele i le loloto e 15 i le 25 cm Mo galuega e faʻaaoga:

  • Laʻau, e pipii mau i le loloto, faʻafefete, faʻafeiloaʻi i se nofoaga fou. Faʻafeiloaʻi atoa le saite. O uo na matou maua ni tui faapitoa - ae le o nifo i totonu o le satauro, matou te uʻuina ni fasi 'apamemea e tipi i le pito i lalo i le maualuga o le itiiti ifo ma le 45 tikeri. O se mea e sili ona faigofie, i le tautotogo e aveesea ai le palapala mai le tele o le susu.
  • O le faila o le 'auvaʻa o loʻo tumu i fasilaau tetele. E le faigofie mo i latou ona gaosia ni laʻau laiti, e faigofie mo se lapisi lapoa, ma lanu meamata. Afai e te filifili e fai se paʻu, e tatau ona e faʻatusatusa saʻo le avega ina ia pipii mau i totonu o le eleele i lalo o le mamafa o le paʻu.
  • Na ou faʻalogo e uiga i seevae-faʻavae - faʻapipiʻi mo seevae, faʻamau i fusi poʻo maea. Latou te ofuina seevae faapena, toso i luga o le mutia, ma tatala.

O le faʻaeʻeina o le tautotogo e faia i tausaga taʻitasi. Afai e mamafa le palapala, e faʻaleleia le suauu ile tele o taimi ile vaitau.

O le uluaʻi selesele o le vao e faia pe a oʻo i le 10 simita, matou te tipi i le afa. Na matou maitauina o le uluaʻi taimi e tatau ona faʻateleina le tele o le tuputupu ae.

E tatau ona manatua i le mafaufau e leai se tulaga masani mo le maualuga o le vao, e faʻalagolago i le ituaiga o mea faʻafefiloi ua totoina. O le tuputupu ae o le mutia e eseese foi. I le auala, e seleseleina pe a mago le mutia.

Faʻasaga le vao

I le taimi o le i ai o le mutia i luga o la matou 'upega tafaʻilagi, na ou aʻoaʻo ai: o le tele o le vao e tupu, o le itiiti ifo o le vai e manaʻomia. Laʻau talavou, taʻavale laʻau e faʻafefete i aso uma e tolu. E faigofie pe a iai se faʻaogaina o le vai. Afai e leai, faʻaaoga se faʻaoga masani. O le vaalele o loʻo i lalo o le mamafa e matua afaina pe afai o le pulupulu o loʻo poloka i se tamatamailima. E le faia le suauu i luga o le la, o le afi e maua i le mutia. Punavai poliv2000.ru

E sili atu le faʻamamaina o le palapala i le vaveao po o le leva o le aoauli pe a leai se la susulu. O le tafaoga i le aoauli ua afaina i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. I le po, e aliali mai le puao i luga o le mutia, e faia seia oso le la. O le mea moni, o le timu timu e pau i le taeao, ae o le aʻafia o le aʻa i nisi ituaiga o mutia e faateleina ai le taua.

Faʻafefea ma pe faapefea ona faʻamafanafanaina le mutia i le tautotogo

I le tautotogo, e manaʻomia le faʻaleleia o le faʻamafanafana, e faʻaolaina ai le tuputupu ae o le laumei lanumeamata. Urea, ammonium phosphate, po o le ammonium nitrate ua faaopoopo i le fua faatatau o le 20 g (sikuea) i mita taʻitasi. I se taimi mulimuli ane, e sili atu pe a uma le vavae muamua, fulukalama, potassium, faaopoopo le calcium i le fua o le 2: 1: 1. Punaoa: www.obi.ru

Afai ei ai ni faafitauli i le filifiliga o le faʻamafanafanaina, ou te fautuaina le faʻafefiloi masani "Fertika", faʻagogo o le tautotogo o le tautotogo. Fausia e tusa ai ma faatonuga i le afifi. Faatasi ai ma le fafagaina lelei, e foliga mai o le lanu e foliga mai o se mea vaivai.

Galue i le masina

O le kalena e faʻamaonia, faʻapipiʻi mo laufanua faʻatoʻaga. I isi itulagi o le vaeluagalemu, i Urals, i Siberia, o aso e suia e fuafua i tulaga o le tau.

Ia Mati o le talosagaina o le suʻesuʻega. Afai e pa'ū le kiona i le faaiuga o le masina, ona malepe lea o le eleele, e mafai ona e amata asiasia le teritori. O le a tatau ona saunia mea uma e tatau ai, o le a manino pe o le a manaʻomia ni fatu poʻo se laasaga lanu mo le toe faʻaleleia, pe manaʻomia le taʻavale.

Aperila - o le amataga o le galuega: fefete, faʻavasegaina. Totoina o le mutia, pe afai oi ai ni mea afu. Faʻasolo solo le laumei i luga o palapala, tuʻu i luga o le lalolagi faʻasaoina. Aeration. O le pito pito i luga pito i luga e faia.

Me o le taimi lea o le uluaʻi oti, o le ofu pito lua pito i luga, o le taua faasagatau i taulaʻau, e mafai ona iloa. Afai e vevela, e faʻafefe le vao.

Aso sili ona lelei mo galuega ma le mutia i le tautotogo o le 2020: Fepuari 8, 9, 26; Mati 5, 18, 20, 25, 30; Aperila 3, 6, 8, 17, 22, 26, 30; Me 3, 7, 21, 27, 30.

O tulafono o tausiga o le tautotogo e faigofie. Mo i latou, e mautinoa lava e tatau ona e maua le taimi i se taimi pisi tele. Afai e te le o faia uma auala i se taimi talafeagai, o le tulaga o le mutia o le a faasolo ina leaga.