Fualaau

Strawberry "Asia": faʻamatalaga uiga eseese, togavao agrotechnology

O le ituaiga Strawberry "Asia" e leai se fesoʻotaʻiga ma le tele tele o le lalolagi.

Na toina i Italia i le 2005. Ua tupu lelei le ituaiga i totonu oo tatou fanua, ma e fiafia i ai faifaatoaga.

Strawberry "Asia" ei ai uma mea le lelei ma lelei, ma i lenei tusiga o le ae maua ai se faʻamatalaga o le ituaiga, faʻapea foʻi ma le gaosiga o le gaosiga o le faʻatoʻaga ma faʻavae o lona tausiga.

E te iloa? O le Farani kamupani Eden Sarl na taumafai e resitala le manogi o le strawberries e avea ma ona faailoga. O le mea e lelei ai, na teena o ia, e faatatau i le mea moni o loo i ai le sili atu ma le lima sisi vine.

Faʻamatalaga o ituaiga faʻatoʻaga "Asia"

Laveina ituaiga eseese o le strawberries "Asia" tele ma lautele. O le krone e lanumeamata, tele. O le vaetogo e mafiafia ma umi, faatasi ai ma se aofaiga tele o fugalaau. Berry faʻamalo vave mo lana faʻaaliga faʻapitoa. O le vasega "Asia" e talafeagai mo le umi o femalagaaiga, ma o loʻo teuina mo se taimi umi i le vevela o le vevela.

O le tele o faʻasalaga tasi "Asia" - 34 g. O loʻo i ai le foliga o se pusa. O lona lanu e manaia mumu. O Berry ei ai se mea maeʻa. O le tino e suamalie, lanu piniki i lanu. E faigofie ona sau mai le vao.

O le taimi matua o le vave vave. Faatasi ai ma le tasi togavao e mafai ona e maua pe a ma le 1.5 kilokalama o vine.

O fualaʻau e mafai ona faʻamaʻi, otaota, ma faʻaulu ai fou.

O Berry e taua o le taumalulu-malulu ma le malulu. Strawberry "Asia" e tetee i ituaiga afaina ma fomaʻi, ae mafai ona aafia i le paʻu palapala, chlorosis ma anthracnose.

Filifiliga o le nofoaga ma manaoga o le palapala

Nofoaga mo fualaau o strawberries "Asia" e tatau ona puipuia mai faʻamaʻi ma le matagi. Ae sili lava, o lenei mea e tatau ona avea ma se nofoaga laugatasi poʻo se tamai lago, lea e faʻasaga i le itu i saute sisifo. E sili atu le aua le totoina o ia i luga o le tumutumu po o eleele maualalo, a le o lea o le a maʻi o ia pe tuʻuina atu le tuai ma le seleselega. O le fuafuaga e tatau ona malamalama lelei ma faʻamamaina lelei.

O le ituaiga Strawberry "Asia" e matua faigata tele i le eleele. Afai e te totoina i luga o le omea, carbonate poʻo sand oneone i lalo ifo o le maualuga o le humus, ona faʻaalia lea o chlorosis i luga o le vao. E mafua ona o le leai o ni meaʻai.

O le eleele mo le totoina o strawberries e tatau ona malamalama i le fua. E tatau ona lava le suamalie, ae e le mafai ona faʻamamaina, aua e ono afaina ai le fale. E taua le manatua e uiga i le suavai.

Afai latou te tulaʻi i luga o le eleele e latalata i le 2 mita, e sili le lelei le faʻaogaina o lenei vaega.

E lagona e Strawberry le leaga i luga o le manogi, limasone, omea ma eleele palapala.

Totoina o togalaau vao

Aʻo leʻi totoina strawberries i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e siaki le palapala mo faʻamaʻi pipisi. Latou te manaʻomia le faʻaumatia, ma na o le taimi lava e auai ai i le totoina o fatu.

O fualaau o fualaau o le fua o "Asia" mai ia Aperila e oo i Setema ua totoina. O le taimi lenei ua manatu i le vaitau tuputupu ae, ma i le taimi nei e maua ai e le fale le taimi e nofo ai i se nofoaga fou ao leʻi amataina le kiona. I le taimi o le suatiaina, e tatau ai ona faʻafefeteina le eleele ma le 100 tone o le paʻu i le 1 ha. E mafai ona suia i fululaʻau poʻo le potassium (100 kg i le 1 ha). Afai e te manaʻo e toto fatu vine i le masina o Mati, e manaʻomia ona e tausia lelei fualaau. E tatau ona teu le malulu, talu ai o ia o loʻo faʻatagaina oe e maua se seleselega tele.

O le totoina o le strawberries "Asia" i le taumafanafana o le a maua mai ai fua e sili atu pe afai o le a faʻamagoina fualaau i totonu o le pusaaisa. I lenei tulaga, o le aʻa o aʻafiaga o laau e mafai ai ona tupu lau laau maloloina ma malolosi, lea, i le itu, e maua ai le tele o fugalaau. Faatasi ai ma le totoina i le isi tautotogo, o le ae mauaina se seleselega tele o fualaau filifilia.

Alu nei i le tauʻeleʻele. O moega e tatau ona faʻasolosolo. O le mamao i le va oi latou e tatau ona tusa ma le 45 cm. O lenei mea o le a faʻamautinoa le tupu fuaina o vao laiti ma le talafeagai o taumafa o aʻa.

E manaʻomia foi ona tuʻuina atu se faʻavaivai. O le faʻaogaina o laina e tatau ona tusa ma le 2 m. O lenei mea e mafai ai ona faʻaogaina le faʻaogaina o le vai. O le totōina o fualaau aina ua paʻu.

E tele tulafono e mulimuli ai. O nei tulafono e fesoʻotaʻi ma le totoina o laau, aua e faʻalagolago i lona ola o strawberries.

  1. E le mafai ona e totoina se laau pe a paʻu ona aʻa. O le aʻa e tatau ona faʻamafolaina ma toso i le eleele;
  2. E le tatau ona i lalo o le eleele le tupu apical. E tatau ona i luga o le eleele;
  3. E le mafai ona e totoina se laau matua loloto, aua e mafai ona oʻo atu ai i le oti o fatugaʻo;
  4. O le fuluina o le vai e maua ai le suavai lelei, ae ae leʻi totoina le strawberries e tatau ona susu le palapala.
O le eleele e tatau ona matua susu, ma faʻafefiloi i se kulimi mafiafia.

A maeʻa lena mea, ua totōina selesele i le eleele. I totonu o le 12 aso e mafai ai ona e iloa pe aʻa aʻa pe leai.

Vaega o le tuputupu ae o strawberries "Asia"

Ina ia maua se seleselega tele o strawberries "Asia", e le mafai ona e faauma le galuega i le totoina - e taua foi le iloa o mea taua o le totoina lelei.

Fuafuaga puipuia e aʻafia ai faʻamaʻi vine

I le gasologa atoa o le tuputupu aʻe malosi o le pi, e tatau ona faʻaaogaina auala e fasia ai faʻamaʻi ma puipuia faʻamaʻi.

O fua maualalo e mafai ona mafua lanu paʻepaʻe ma le lanu enaena, lanu enaena ma le paʻu manogi. A mafai ona sosolo le paʻu ma le lauulu e pei o Topaz. O le fua faatatau e pei ona taua i lalo - 1.25 kg i le 1 ha. Faʻatasi ai ma le pala, o le "Bayleton" fesoasoani (o le maualuga - 0.5 l i le 1 ha).

O le fufuluina foi o meaai e tatau ona faia i le taimi o le seleselega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le paʻu enaena e mafai ona faʻaumatia ai le 40% o au fua. E atiina ae i le maualuga ma le maualuga o le vevela.

Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e aveeseina toega o le laau i le tautotogo, faia le veleina, togalaau i le mamao aupito mamao. E tatau foi ona e aveesea fualaau mamago ma fafaga lelei le laau.

E te iloa? Ua uma ona maua se fatu o strawberries ma strawberries - fanua o se vaomatua. E le o vevesi i luga o moega, e le fefe i le meaʻai, e pipiʻi vine i luga o lau, ma e le itiiti ifo ma le kilo mai le vao. O le mataitusi "b" i le ulutala e le o misia - e le o se mea faapitoa, ina ia aua le fenumiai ma le kulupu masani.

Auala e fai ai le faʻasuina

Strawberry "Asia" e matua fiafia lava i le suāsusu, e pei lava o isi mea totō. Ae e tatau ona e iloa tonu le taimi o le a aoga ai le vai, ma afea e faʻaleaga ai.

Ina ia mafai ona maua se seleselega lelei, e tatau ona e faʻapipiʻi se vai inu:

  1. I le tautotogo e sili atu le lelei i le vai pe ana fai o le tau malulu e itiiti le kiona;
  2. I le taimi o le vavao;
  3. I le taimi o le matua o le seleselega;
  4. A maeʻa le seleselega.
I le taimi o le tautotogo matutu e lelei tele le amata ona faʻamaina le fale i le faaiuga o Aperila. Ia Me, Iuni ma Iulai e lava le vai e fa 3 masina i le masina. Ia Aokuso ma Setema, e le sili atu i le lua taimi e mafai ai ona e inu vai. Taunuuga o le suavai - 10 l i le sikuea. m

I le taimi o le fuga, o aʻa o se laau e mafai ona tali leaga i le leai o se vai. I lenei vaitau, e sili atu le lelei o le fatuina o se suavai vai atoa. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le suavai. Afai e le mafai ona e faʻapipiʻi le faʻaleleia o le vai, e mafai ona e suʻeina le strawberries i le lima.

E taua! Aua nei faʻaaoga vai inu malulu.
E tatau ona faia le taeao i le taeao. A timu, e sili atu le ufiufi o le strawberries i se ata malamalama. Le fua o le fausua i le taimi o le vavave - 20 lita i mita taʻitasi. m

Afai e te manaʻo e teuina le susu i totonu o moega i fuālaʻau, e mafai ona e faʻaogaina nilala pine.

Pulea vao

I le tausiga o strawberries e aofia ai foi le aveeseina o vao, aua o le a avea ma mafuaaga o le alualu i luga o le vao vine.

Ina ia puipuia le laau mai vao leaga, e tatau ona ufiufi ia moega ma vine i le mulch uliuli.

Afai e te leʻi mulimulitaia, ma ua osofaia lau vao i vao, e sili atu le suavai i laina ma aveese otaota leaga i ou lava lima.

E aoga lenei mea i se vao, pei o se gaoi. O le auala e pei ona taua i lalo: o le lima e tasi e uʻuina le pulumu ma sasaa vai i lalo o le aʻa, ae o le isi e tatau ona loloto le loloto i totonu o le eleele mafanafana ma toso ese le laau mai le aʻa.

Matou te fautua atu foʻi ia e faʻaaoga fualaau faʻasaina e sili ona faʻaaoga i le taumafanafana: PUB, Prism, Select, Fusilad, Klopiralid, Lontrel 300-D, Sinbar ma Devrinol.

E taua! Faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina, ina ia aua le afaina ai fualaau.

Lafoaia ma palapala palapala

O le fufulu ma le spud e manaʻomia faʻapipiʻi masani. E sili ona lelei le faia o lenei mea pe a timu pe a oʻo mai vao. O le fufulu ma le spud e manaʻomia ai le selesele pe tusa o le valu taimi i le vaitau o le tuputupu ae.

I le tautotogo o le muamua tatalaina. E tatau ona faia lenei mea pe a maeʻa le palapala pe a uma le kiona. Tatala masani i le va o laina ma latalata i vao vao.

Aʻo leʻi faʻamavae, e tatau ona faʻataʻapeʻapeina le nitrate ammonium i luga o moega (120 g i le 10 mita taʻavale o laina).

E taua! Pe a vaʻaia e le faʻaleagaina le musika lipine.

O loʻo lafoaʻi i le lautele o le ogaumu i le loloto o le 10 cm. I le va o laina o loʻo faʻaaogaina ai se pulupaʻu vaʻaiti poʻo se liponet spade. O loʻo faʻalauiloa mai i le loloto o le 7 cm, ma faʻataʻamilo i le vao - 4 cm. A maeʻa ona tatala oe e te manaʻo e fai se tamai laʻau i le isi itu o le laina. E tatau ona tusa ma le 6 cm 150 g o le superphosphate ma 80 g o le potassium sulphate ua sasaaina i totonu, fefiloi ma le 1 kilokalama o humus humus muamua. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faatumulia le uʻu i le eleele ma faʻafefeteina. A maeʻa le vavalalata o le laina, ona tuʻu lea o se vaega o mulch i le va o laina.

Pe a selesele uma le seleselega, e tatau ona e aveesea vao leaga uma mai le saite, tata le musika, aoina mai laʻau paʻu ma tatala le avanoa. I le tautoulu latou te faʻaaluina ai le toe tatalaina o strawberries.

O le mauga e faia ina ia mafai ona tuʻuina atu le okesene i le aʻa o le vine. E mafua foi ona o lenei faiga, o le susu o loʻo malulu ma o le mutia ua faʻaumatia. Afai e te filifili e le faaputuputuina, tatou te faanatinati e lapatai atu o le vai i le taimi o le timuina o le a tafe i itu eseese, ma o le a tumau le malogo.

Faʻapipiʻi fale "strawberries" e tatau ona faia i le tautoulu ma le tautotogo, o le a faʻavaveina ai le fua o vine, ma e maua ai se seleselega tele.

E te iloa? O fualaau aina e aofia ai le aspirin masani, e tusa lava pe itiiti. O lea, afai ei ai lou maʻi tiga, ia 'ai se lua pauna o strawberries - ma o le a pasi.

Faʻatauga

I lalo o togavao fautuaina ia fautuaina le faia o le minerale ma le fugalaʻau. I le tautoulu o le a sili atu ona lelei le faia o le phosphoric ma le ufiufi, ma i le tautotogo - nitrogen.

Mai le phosphate fertilizers e faʻaaoga ai le superphosphate, mai le potash - 40% masima tiso, ma mai le nitrogen - nitrate poʻo le ammonium sulphate. E tatau ona faʻaaogaina faʻamalaʻau minerale i lalo ifo o le vao. O laei faʻapena, e pei o le manure po o le humus, e tatau ona faʻaaogaina i lalo o le vao i luga atu. O le faʻamalolo sili ona lelei - fuga vao. E faigofie ai le faigofie. Afai e te faʻaaogaina se faʻafefiloi o le sua i le vai mo le tele o tausaga i le laina, ona e le manaʻomia lea ona eli i luga le palapala.

Nofoaga mo le taumalulu

E ala i le taumalulu, e tatau ona sauniuni strawberries, faʻapitoa e faʻalauteleina le masini laupepa. E avea o ia o se puipuiga faanatura. I le tautoulu e tatau ona e tausia faalelei vao, ia fafagaina ma faʻaipoipo ma faʻamaʻi.

E latalata i le taumalulu, aʻa aʻa, lea e mafai ona osofaʻi, e sili atu ona ufitia i le eleele. E manaʻomia foʻi le mauga ma le mulching. I le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana, e tatau ona e faʻamalo le palapala ile vao. Ua faia lenei mea ina ia maua ai taimi e toe faʻaleleia ai aʻo lei amataina le taumalulu.

O le puipuiga sili mo strawberries mai le kiona o le kiona. O se inisinia tele lea e taofia ai le palapala mai le maalili.

Laʻau, vao vaomago, vaomago poʻo le vavao. Ae e sili atu le faʻaaogaina o le mea mulimuli, ona o lala eletise e manava. E mafai ona e faʻaogaina ni nila o le pine, lea e taofia ai le vevela ma faʻatagaina le ea e pasia.

Afai e le mafai ona e mauaina se lapnik poo ni pinelaina pine, e mafai ona e faʻaogaina Agrotex nonwoven e ufiufi ai mea. E tuʻuina i totonu o le vai ma le malamalama, ma manava ma faʻavaivaia fesuiaiga o le vevela.

O le mea aupito sili ona matautia e mafai ona tupu i strawberries i le taumalulu, e oo lava i le malutaga, o vypryvanie.

Faatasi ai ma togafiti talafeagai o faatoaga, o le a lelei le taumalulu ma maua ai se seleselega tele.

E te iloa? Mo le Iapani, o le faaluaina o strawberries o se fiafia tele. E tatau ona vavaeina ma 'aina le afa o oe lava, ma fafaga le afa o le mea i le uiga matagofie o le isi itupa - o le a mautinoa lava lou alofa.

O le totoina lelei ma le tausiga o le ki i le umi o le teuina o strawberries "Asia". Afai e te faia mea uma lelei, o le ae mauaina se seleselega tele e aunoa ma le tele o taumafaiga.