Shchitovka

E faʻafefea ona taulimaina meaola faalafua, sailiili auala

O le tofo o le kulisi ua masani tele le toatele oi tatou talu mai lo tatou laʻitiiti, ae o le le fiafia "nuances" e masani ona maua pe a mafai e le seleselega ona le fiafia ia te oe: iniseti uma o vao, fugalaau paʻepaʻe i luga o fualaau aina po o le upega tafaʻi i le va o lālā e le toe faʻafiafiaina lenei laau. Ae peitai Afai e te manaʻo ina ia le gata i le soifua maloloina, ae o se fualaau lelei foi, ona tatau lea ona e nofouta i auala e taulimaina ai meaola faalafua.

E faʻafefea ona taulimaina fualaau kuka

Mo le kulisi, o foliga vaaia o meaola faalafua e masani lava ma o se tasi o mea sili ona lauiloa o le vevela o le afi. O lenei pepe laititi e taatele i la matou eria. O le vavaega o lenei anufe kusika e oʻo atu i le 3 cm. O le laulele e lanu enaena, ma o lanu enaena enaena e manino ona iloa i ona apaʻau. Faʻaalia mai le anufe, valiina i se lanu lanumumu lanumeamata, o le uila e faʻaaluina le taumalulu i luga o le eleele palapala luga.

O le pepe e aliali mai i le tautotogo, i le taimi o le fatuina o pulumu. O laulaʻau fafine e taoto i laʻau ma inflorescences, a o latou tuputupu aʻe, latou te 'ai le tino o vine, ma le fua o fua e leai se taimi e faʻamaʻa ma malogo ai.

O se faailoga iloga o le "ola" ogniye i luga o lau laau o le foliga mai lea o se upega faʻepaʻe. Ina ia faʻafetaia lenei fomaʻi kulupu, e mafai ona e faʻaaoga togafiti masani ma "osofaʻiga faʻamalosi." O le aoga i le taua o le eliina o le eleele i lalo o se togavao, lea e faia i le faaiuga o le tautotogo ma e fesoasoani i le faʻaumatia o pepe. O se fesoasoani lelei mo le togavao o le aveeseina lea o vaʻa apogaleveleve mai lala ma faʻalavelave.

E leai se aoga o le puipuiga o le kulisi ma le paluga o meaʻai, faʻaaogaina i le vao i le taimi o le tautotogo ma le faʻagasolo o le tautotogo. A maeʻa ona toto, e mafai ona sosolo le laau i iniseti, mo se faataitaiga, carbolite, etafosom, ma se togavao.

E taua!Fai mai le au fai togalaau i le lotogatasi e le mafai ona togafitia le laau i ni iniseti ao leʻi fuga, ae peitai, afai e ogaoga lau togavao, ona togafitia lea o togafitiga.

Fua e faʻafefete ai popo aphids i luga o le kulisi

O le fanafana aphid o se "mama", laitiiti iniseti o lanu lanumeamata ma fua foliga. O laʻau e tuʻu ai a latou fua i totonu o le paʻu o weni, o le tau malulu iina. O laumei e lanu uliuli ma se lanu susulu. O nei meaola faalafua o le goosela e fananau mai i le taimi e fuga ai ma fafaga i laulaau laulaau laititi. O le aphid e mimiti le sua mai fatuga, ma o le mea lea o le a galo ai le laula ma uila. I aso muamua o le taumafanafana, e foliga mai ai se tamaitai, o le na "faasalalauina" lana tama talavou i le togalaau.

Soo se meaola faalafua o le kusivao e manaʻomia ona faʻaumatia i le vave e mafai ai, o le mea lea, ma lelei le tauivi ma i latou e maua ai se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia e foia ai le faafitauli:galulue faatasi ma togafiti a tagata (faaputuga, mulching, totoina o laau toto ma se manogi malosi, manogi manogi) ma e ala i vailaʻau kemikolo (e mafai ona togafitia i iniseti) Aʻo LEʻI oʻo mai foliga muamua o lau ma pe a uma le seleselega). E sili ona lelei le "vevela" o le vao i le vai inu i le amataga o le tautotogo, ae peitai, e tatau ona faia lenei mea i le vaitau pe a leai ni fagu.

E te iloa?E mafai ona e tau i aphids ma le fesoasoani a ladybugs ma afelinus e faʻaumatia ai.

E faʻafefea ona faʻaumatia le shitovki i se laau

Aʻo leʻi amata ona e tauʻa ma manuʻai faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e iloa le eseesega o le tasi mai le isi. O le isi "malolo" e sili ona faigofie ona aʻoaʻoina, e ui lava e tele ituaiga o mea (ocacia leoleo pepelo, talipupuni e pei o le tauau, puipui o le willow). Shchitovki taumalulu i totonu o le paʻu ua faaleagaina o le laau, poo fafo o le paranesi.

O le tino o le iniseti o loʻo i lalo o le "puipuiga" o le talita, lea e mafai ona maua mai i le lanu samasama-lanu enaena i le lanumumu-lanu enaena, o le vevela poʻo le feʻau. O lenei mea o se meaola laitiiti, Le tele o le tamai povi e le sili atu i le 4.5 mm. O le fafine na te fuaina fua (masani i le tautotogo), ma oti ai. A o faagasolo le masina, o fuamoa "i totonu o le fale", ona faapipii ai lea i lala ma vine.

Shchitovki susu mai le sua mai lala ma lala, o se taunuuga o lea latou te faavaivaia ai ma mago. E tau le talipupuni fuʻa ua uma ona faaleagaina e mafai ona vavae. E le gata i lea, e aoga le faʻaaogaina o le DNOC avanoa, na tuʻuina atu i totonu o le vai, i le fua faatatau o le 100 kalama o le vailaʻau i le 10 lita o le vai. E mafai ona e faʻamamaina laʻau kulupu ma le nitrafen pe faʻaaoga se tasi o meafaigaluega a le tinamatua - faʻamaeʻaina lala ma le suamalie mama.

E taua!Togafitiga o siakiisi o meaola faalafua e tatau ona oʻo i le taimi eala i lugafatuga.

Gooseberry seefly: faʻamatalaga ma metotia o le pulea

E tele lava taimi e mafai ai ona vaaia laau vao kulisi tamai iniseti, valiina i le mumu ma le uliuli po o le samasama, ma foliga foliga tutusa ma se lele. E matua lamatia lava mo pepa, aua o loʻo i luga o le laupepa e tuʻu ai e tagata matutua fuamoa. O anufe sinasina ma samasama e mafai ona faʻaumatia le laulaau atoa i nai aso. O lapisi e lua ituaiga: gooseberry lanu samasama ma le fugalaau papa-legged. E eseese na o le lanu: o le muamua - samasama - lanu mumu; o le lona lua o le lanu mumu.

O 'auʻau o lenei iniseti o le taumalulu i totonu o cocoons i le pito i luga o le palapala i lalo o le vao, ma le pupate i le muamua mafanafana. I le taimi lava e tasi E i ai ni lapatai e mafai ona tuʻuina atu i le 150 (!) Fuamoa i le taimi. Caterpillars e fanau i totonu o le sefulu aso ma e 20 vae.

E te iloa?I le taimi o le taumafanafana, e 3-4 tupulaga o folasia e mafai ona fausia i lau fuafuaga, o lea e tatau ai ona e amata tauina lenei iniseti mai le taimi e te matauina ai.
I le tau faasaga i lenei pusi o kulisi, e mafai ona e faʻaogaina metotia e lua: o le aoina mai o iniseti mai le laau ma le tatalaina o le eleele i lalo o se togavao, faatasi ai ma le aoina faʻamalosi o lau paʻu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. Togafitiga ma iniseti e tatau ona faia i ni vaega se lua: o le muamua - mai le taimi o le paʻu o le pua ma le vevela; le lona lua - vave pe a uma ona tupu. O le vaega lona tolu e faia pe'ā manaʻomia, pe a uma le seleseleina.

E faʻafefea ona taulimaina le masi

Kami anufe samasama ma fasi lanu moana i luga o le pito i tua ma samasama samasama i itu (o le iniseti e lapoa tele - e oʻo i le 4 cm). E faimalaga i luga o le auala "faaseʻe", i se auala e toso ai lou tino. Afai ua e matauina lenei iniseti i luga o lau togavao - e te iloa, o le a le pine ae iloa mai le moli kulisi - o se tasi o meaola faalafua e masani ai.

O lenei iniseti e vevela le "mafanafana" i totonu o le koko o loʻo teuina i lalo o toega o lau. O le ulu o le ulu i le tautotogo, o le butterfly, e oo i le 5 cm le lapopoa, ei ai lona lanu enaena-enaena ma enaena enaena i ona apaʻau. I le taumafanafana, e tuu ai fuamoa i totonu o le laulaau. O le "mataupu faavae o le taotoga" o le moa e tutusa ma le seefly - o le 'ai ma le fasi pepa.

Mo le taua ma togafitiga talafeagai ma vailaau. O le faagasologa o togafitiga ma iniseti e faia i ni vaega se tolu, e pei o le taua ma le sikū. O togafitiga faʻapitoa mo le togafitia o le vao mai le moa e maua ai le sasaa o le vai i luga o le meaʻai, ma faʻaumatia ai lapisi, luluina ma le lima, ona togafitia lea o le togavao i tapenaga eseese o siama.

E taua! Mo puipuiga faaopoopo o le vaomatua, e mafai ona e folasia muamua aʻo lei faanatinatiina, ae aua nei galo (!) Le talepeina le tautotogo.

E faʻafefea ona 'aveʻesea le pusi vine

O faailoga muamua o le faʻaalia mai o moli vao (e aofia ai gooseberries) e mafai ona vaaia ia Me, e ui lava o le laau e amata ona "mafatia" mai i le amataga o le tautotogo. E pipii le apogaleveleve i le pito i totonu o le lau ma puipui i se paʻepaʻe paʻepaʻe. O lenei tamai iniseti pepe, e oʻo i le 0.4 mm i le lapopoa, e faʻaalia o ia lava e pei o le tuʻuina o togitogi paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o lau, ma mulimuli ane avea ma "maamora" ma faʻamago.

O fafine o siama e toso i luga o le eleele, i lalo o laulaau o laulaau. E tele taimi e faʻapupula ai fatu i luga o vao, ona "siitia" lea i vao. O le galue i le faʻaumatiaga o lenei kulupu pest e tatau ona amata aʻo lei amataina le taʻi, ona mafai lea ona e faʻaaluina le pulupulu o acaricides (vofatoks, colourid sulfur, ma isi)

E te iloa?O le togafitiga o Sulfur o se tasi lea o filifiliga pito sili ona lauiloa mo le pulea o iniseti, ae peitai, o lona aoga e fai si laʻititi ifo ma, e le gata i lea, o le mea e mafai ona mafua ai le mu i luga o le laau.
Auala faʻapitoa e taulima ai pusi vaʻaveveve o: aoina o laʻau pa'ū, faʻaleleia i le tau vevela i le vai, faʻasuina le vao i se vaifofo o le paluga faʻasalalau (vai inu e tatau ona faʻaaogaina) fufuluina o le lapisi o le sipisi (e manaʻomia ona faʻaosoosoga i le 2 aso).

Ole puleaina o pusi, togafiti a tagata

O le tamaititi ("matua matua" recipes) o le a tumau pea le tali sili ona lauiloa i faafitauli a le au faifaatoaga, aua o latou sili ona faigofie ona maua ma o loʻo i ai i taimi uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e sili ona lauiloa totoina i tafatafa o le togavao "laʻau", e pei o tamato, pakasisi aʻa, ma isi. E faapena foi E mafai ona e faʻaogaina se fasimoli: 300 gm o le fasimoli mo le 10 lita o vai.

I le taua faasaga i aphids, o le anufe e lautele Ua faʻaaoga Sareta le sinapi: 10 lita o le suavai e le sili atu i le 100 kalama o le paʻu, e faʻamalosi muamua i se vaega itiiti o le vai, ona faaopoopo lea i le tele o le vai. I le taua ma le talita ma aphids e masani lava faʻaaogaina le tapaa (tasi le kilokalama o le tapaa masani ua tosoina i le 10 lita o le vai ma fufulu lauusiusi i lenei vaifofo mo le 5-7 aso). I le tele o taimi, mo le faʻaopoopoga faʻaopoopo o le vaomatua, faaaoga le lime faamama.

E pei ona e vaʻaia soʻo se tasi o nei meaola faalafua goosela e faigofie ona maua i totonu o le faletaavale / fale teu oloa / faʻamaʻi pe, leai se faʻafitauli e faʻatau i le faleoloa. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe i le tausiga o le vao ma faʻaleleia lona faʻamaina o le kulimi ma gaosia.