Lapoʻa aoga

Vaega o le galueaiina o le vao vao vao i le dacha

Ramson o se tasi o aiga o garlic ma aniani, o se togalaau lelei tele. O loʻo i ai le tele o mea aoga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o vitamini C. O le mafuaaga lea e matua taua ai le iloa o le alani. Ia nofouta foi i le auala e toto ai le kalama vao i le atunuu.

Faamatalaga o le laau ma ona ituaiga

Ramson solo i le amataga o le tautotogo. I luga aʻe o le palapala, o lau lau lanumeamata e foliga mai, e talitutusa lava ma lau o le lili o le vanu. O se siʻi riki uʻamea i le eleele, lea, i le ala, e mafai foi ona 'aina.

Ua taʻua Ramson o se togavao vao, ae i tausaga talu ai nei, ua fiafia ai le au fai togalaau e totōina i fale vevela. Afai o loʻo e mafaufau i le auala e fai ai le vao vao vao i le dacha, muamua filifili se tasi o ituaiga eseese mo lenei faamoemoe.

Tuʻu le au

Mafaufau i le mea e tupu ai le laulaʻau vao, vaomatua o Highland Scandinavia, o Mauga Caucasus ma atunuu Metitirani o loʻo i ai maualuluga Alpes e manatua. Ma e saʻo lenei mea. O ia vaega e lelei tele mo le tupu aʻe o aniani ani - o le ituaiga sili ona taatele o le kalama vao.

O pusi o le aniani uʻamea e laʻitiiti lava, o laina e tolu tafatafa, e mafai ona faʻaloaloa atu i le 40 cm le umi. O laulaʻau e le faʻamalosi, faʻafefe i autafa o aʻa ma i le amataga o le tautotogo latou te tuʻuina atu ai se lanu paepae laitiiti. A maeʻa le mamoe mamoe ottsvetet, faʻapipiʻi pusa ma fatu o loʻo faʻapipiʻiina.

E te iloa? Faʻaaogā aniani e faʻaaogaina e tusa lava pe faʻaaogaina vailaau masani O le suauu taua o le "Urzalin" ua saunia mai ona vaega, lea e togafitia ai manua o le pulupulu, mea e momoe ai ma le mailei.

Manumalo o le Manumalo

O lenei ituaiga o galala vao na sau mai i matou mai Sasaʻe Sasae ma Siberia. E tele lava ina taʻua o le siva vao vao Siberia. O le aufana manumalo e eseese i le tele o pulu, o lona maualuga e oʻo atu i le 1.5 cm.

O le foliga o le paʻu-paʻu. I luga o le kuluma 2-3 e mafai ona faapipiʻi i le taimi e tasi, lea e alu maualuga ai le ogaumu umi (i le vao, e oʻo atu i le 80 cm). I le ogatotonu o laʻau laʻau o loʻo faʻapipiʻi.

O le aniani fuga i le amataga o le tautotogo, o fugalaau laiti laititi e aoina i ni mea e le masani ai. Mo le tau o Ukraine ma Rusia, o lenei ituaiga o mamoe o le mea e sili ona taliaina.

O fea e lelei ai le totoina o se laau?

Ramson i totonu o le togalaau o se laau e sili ona taua, o lea e tatau ona iloa e tagata nofoafana uma i le tau mafanafana.

Filifilia se nofoaga mo fugalaau

I lalo o le natura masani, o le a ola le karika vao i vao vao lafoai. I le fale mafanafana e taua tele mo ia le sailia o se nofoaga talitutusa. E mafai ona totō Ramson i lalo o le paolo o le fale, fale o manu po o lalo foi o le pa. O le a sili ona lelei i le paolo o laau tele togalaau.

I luga o moega, e tele lava ina totoina laulaki vao, sei vagana ai e le mamao mai laau tele e fugalaau i lau laulaau. I le faaopoopo atu i le malulu, e manaʻomia foi le tele o susu i le kalama vao.

E taua! E ui i le fiafia o le grayhire mo le susu, e le tatau ona e totoina i le tele o taimi e lolovaia nofoaga poʻo vaipanoa e talafeagai ai le eleele. Ae afai e leai se isi nofoaga mo le laau toto, tausi lelei le alavai.

Manaomia o le eleele

E tupu lelei Ramson i luga o soʻo se eleele, ae le o luga o le gaʻo (a leai e tatau ona togafiti i le lime). E fautuaina le muaʻi faʻamafanafanaina ma eli luga le palapala mo le totoina. I le avea ai o se faʻamalaʻau, e lelei tele le faʻaaogaina o meaola faʻapitoa: otaota ma fuga vao.

Auala e totoina ai le silati vao

E mafai ona toto togalaau vao i le autumn ma le tautotogo. O le faʻamalosia o le tuputupu ae o le toto e le faalagolago i le totoina o taimi.

Toto i le tautoulu

O le totoina o le siva vao i lalo ole taumalulu e mafai ona faia i Aukuso poʻo Setema. Mulimuli ane, e le tatau ona e faia lenei mea: aʻo lei amataina le kiona, e tatau ona i ai i le pulufana se taimi e nofo ai i se nofoaga fou.

A o le totoina se aiga o pupuvaga e tatau ona vaevaeina ma le faaeteete ina ia le afaina ai aʻa. Ua totoina pulu i laina i se mamao e 40 cm. I laina taʻitasi, o pamu e 20 mamao le mamao mai le tasi.

Pe a totoina mo le taumalulu e taua foi le tausia lelei o le tele o meaʻai ma fale lelei. E fautuaina le mulchina o lea fatu laau toto.

Taʻeleʻele punavai

E totoina le togalaau lauʻeleʻele ia Aperila poʻo i vaiaso muamua o Me. E taua tele le puipuia lelei o pulu paʻu i lenei taimi. Aʻo lei oʻo i lalo, ia mautinoa e siakiina o latou tulaga. O se pulou ma aʻagogogo e ono le tupu.

O le polokalame o le totoina o le tautotogo e tutusa ma le autumn autumn. O le mea autu o le faʻamautinoaina o le moega o le laulaʻau vao ua fufula ma faʻamalolo talu mai le autumn. Ona oʻo lea i le tautotogo o le a na o le suavai lava ma e le manaʻomia foi ona mulumulu.

E te iloa? I le nofoaga lava e tasi o le vao vao vao e mafai ona ola e oʻo i le 5 tausaga, ae o ona togi e teu i le eleele, e oʻo lava i le taumalulu.

Faʻasalaga ma tulafono tausi

I le vaitau atoa o le tuputupu ae, e manaʻomia e le mamoe le gauai.

O se laau e masani i vaomatua vao i totonu o le atunuu e mafai ona pagatia mai le lamala ma vaivaiga paleni.

Auala e faʻafefe ai le eleele

Ramson e matua faigata lava mo le fausiaina. E tatau ona susu i taimi uma. E sili atu le suavai i laau laiti i sina mea itiiti, ae masani (o le tele o le susu o le a afaina ai pulu).

Lafoaia ma le faʻamaina o eleele

O le mulch mai le humus ma lau paʻu o le sili lea lelei mo le galala vao. E le gata i lea, faafetai i le mulch i le eleele palapala ua teuina mo se taimi umi. O taimi taʻitasi, e mafai ona faʻaopoopoina laau i se fofo o le moa moa (1/20) poʻo mullein (1/10).

Vaʻaia togafitiga o le siva vao

E taua tele i le tausiga o le kalama vao i taimi uma e fufulu vao vao. O vao ma togafiti vao e sili ona matautia mo le galala vao, o ona aʻa malolosi e mafai ona atiina ae ai gusi vao mafiafia.

Faʻasologa o Tulafono Faʻaliliuga

E manaʻomia e Ramson le faʻaaogaina masani. O tausaga taʻitasi uma, e 2-3 tamaiti laiti e aliali mai i luga o le tasi pusa, lea e manaʻomia ona vaʻaia ma faʻavasegaina i se isi nofoaga pe 'ai.

Ae afai e te le o manaʻo i le vave vave ona toe gaosia o le kalama vao, e mafai ona e tuʻuina faatasi ma pulu fou faatoa gaosia seia oo i le 5 tausaga. Faamolemole ia matau afai tatou te talanoa e uiga i le aufana, ona mafai lea ona maua fua mai i le 7 tausaga talu ai i le nofoaga e tasi.

O se faʻamatalaga i le mea moni e faapea o le taimi e faʻapipiʻi ai le laau o le a avea ma pulupulu mafolafola, e faʻapea foʻi ma laʻau mūmū tele e le o tupu ai lau laʻau.

Ramson fausiaina

Ramson e tele auala faʻaleleia, o ia mea uma e aoga i lona lava ala. Pe a totoina mo le taimi muamua, e sili atu le faʻaaogaina o fatu, ma mo le toe gaosia o au lava togalaau e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o pulu.

Pulu

Amupelu o le totoina o le siva vao i le auala sili ona faigofie ma vave. E tatau ona vavae ese tumutumu talavou ma aʻa mai se togavao ma ia gafa i se nofoaga sauniuni.

Fatu

O lenei metotia e sili atu ona faigata. E tatau lava ona totogi le taulaʻi i le faʻatau po o le aoina o fatu, e tatau ona fou. Pusa o fatu e manaʻomia ona aveese mai le laau i le taimi e amata ai ona lanu samasama. A o faagasolo lenei vaitaimi, o loʻo faʻamalosia faapitoa.

Tui fatu i le eleele ia Setema, pe a uma ona sauniuni mo sina mea laitiiti vevela o le 0.5 x 0.5 m. Ua lava lea e faasalalauina ai fatu i luga o eleele susu, tataʻi sina mea itiiti ina ia latou ulu i le eleele.

Mulch ma le humus, peat poʻo lau. O lenei moega e manaʻomia ai le fafaga masani. I le tautotogo o le lona tolu o fatu e tatau ona totogo.

E taua! E mafai ona lūlū fatu paina i le tautotogo, ae o le mea e tatau ona vevela i le vevela o le 0 ° C, muamua faʻafefiloi ma le eleele. E mafai ona lulu i le palapala ia Aperila. A aunoa ma sea faiga, o fatu o le a tupu mai i le tausaga e sosoo ai.

O fualaau vao vao e le mafai ona fua mai mo le isi lua tausaga. Ona mafai lea ona latou nonofo i se nofoaga tumau. E oo mai lava i lenei itu o le a latou manaomia ina ia fafagaina pea ma vela.

Faʻapotopotoina o le siva vao

A oʻo ina totoina le sisiva vao, o le sini autu o tagata nofo i le taumafanafana o ona laʻau manogi ia, e faʻaaogaina e le gata i le kuka, ae faʻapea foi i vailaʻau.

O lenei laau ua taua o mea e tetee i ai, o le saturates the body with acid ascorbic, protein ma suauu taua.

E mafai ona amata le aoina o laulaau vao vao i le amataga o le tautotogo, pe a uma ona latou tolotolo mai le eleele ma maua ai le malosi.

Ae mo pupuvaga, e manaʻomia ona eli i totonu o le tautoulu, aua e naʻo le taimi nei latou te maua ai le malosi ma ausia ai le tele. O le teu malu o le silati vao e mafai ona faia i le faiga o le tipiina po o le faʻafefe o laulaau ma pamu.

E taua! O lau Ramson e le mafai ona faʻamago. O lenei taʻiala e mafua ai le le lelei o mea aoga o lo o aofia ai.

Matou te faʻamoemoe o le a leai sau fesili e uiga i manon, pe o le a le ituaiga laau totino ma pe faapefea ona toto i lou fale mafanafana.

E aoga le totoina o le vao vao vao. E le faigata ona faia lenei mea, ma o salati e faia mai ai o le a fiafia ia te oe i le tautotogo ma le taumafanafana.