Faatoaga faatoaga

Le tekinolosi o moa feʻaveaʻi. O le a le vevela vevela o fuamoa moa?

I le fausiaina o moa, ina ia maua ai taunuuga, e tatau ai ona pipii atu i tekinolosi o le faʻafefeteina o fuamoa.

Mo le pulou, o se tasi o mea tāua o le tausisia o le sao saʻo e aafia ai le fausiaina o masini. O le isi mea tatou te vaʻai i le taua o le tausia o le vevela.

Aisea e taua ai?

O le vevela i totonu o le incubator o le matua taua lea mo le velaina o moa maloloina. O le faaiuga o se lafu atoa - o le taunuuga o le galue malosi e manaʻomia ai le mataʻituina pea o faailoilo i totonu o le cabinet incubator mo le taimi atoa.

Faʻalogo lelei! O le faatumauina o le vevela lelei e taua tele mo le fatuina o tulaga e latalata ile natura. I laʻasaga taʻitasi o le faʻavaeina o le pepe, e ese.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le auala o le faʻavelaina o fuamoa moa i vaitau eseese, faʻapea foi ma vaʻai i laulau o le vevela lelei, le faʻamamafana ma isi mea i le aso iinei.

Tulaga e manaʻomia muamua

Aʻo leʻi amataina le tuʻuina o fuamoa, e tatau ona e faia laasaga nei:

  1. fuamoa e talafeagai mo le faʻavevesi e oʻo atu i le 7 aso;
  2. O fua uma o fuamoa e pasia ai filifiliga muamua - latou te fetaui ma le faʻailoga ma se atigi laulau, e aunoa ma ni mea leaga, vavave, mea meamea, tuputupu aʻe ma faʻaleagaina - ei ai se aʻafiaga o siama e ulu atu i totonu o le fuamoa (e mafai ona e aoao atili e uiga i tulafono mo le filifilia ma le suʻeina o mea mo fanau iinei);
  3. O fua fou e aoina i totonu o se pusa o sawdust ma teuina i le vevela e le maualuga atu nai lo le 18 tikeri i se tulaga i luga o le laina ma se pito i lalo (mo faʻamatalaga pe faapefea ona teuina saʻo fuamoa moa, faitau lenei tusiga);
  4. A o leʻi faia, o le a vevela fuamoa i le 23-25 ​​tikeri ma e tofu uma ma se ovoscope e fuafua ai mea faʻapitoa.

E i ai le tele o uiga vevela:

  • Fua o le embryo - afai o le vevela o le vevela e pa'ū i lalo ifo o le tulaga talafeagai o le physiological, o le atinaʻeina o le tamaʻitaʻi e taofi pe taofi atoa (o lona maliu e tupu).
  • Laʻau vevela (37 - 38 tikeri). E taua lenei mea aua i se amataga vave o le atinaʻe, o le afifi o loʻo fetolofi i le pito o le fuamoa, latalata i le atigi.
  • Laʻau eletise.

Nofoaga o le faʻaleleia o mea

O le fausiaina o fuamoa e amata mai le taimi o le faataoto. E leai se afaina o le taimi faatulagaina, ae o faifaatoaga potovao e fautuaina le tuu o fuamoa i le afiafi, ina ia mafai ai e moa ona oso i le taeao. Aʻo leʻi tuʻuina fuamoa i totonu o le incubator, e tuʻuina atu i latou ile potu mafanafana.

E tatau ona e filifilia fuamoa o le lapoa e tasi ina ia toso ai moa i le aso e tasi. O fuamoa lapoa, moa le moa mulimuli ane, o le mea lea e tuʻuina muamua, pe a uma le 6 itula o le tele, ma o le mulimuli mulimuli ane i le taimi e tasi e laʻititi.

E vaevaeina le faʻasili i 4 vaega:

  1. o le vaitaimi muamua e fitu aso;
  2. o le vaitaimi lona lua e mai le 8-11 aso;
  3. o le lona tolu o taimi e amata mai le aso lona 12 ma e tumau seia oʻo i le pepe muamua o moa e leʻi faʻaleleia;
  4. o le fa faʻaiʻuga e muta i le puʻupuʻu o tamaʻi meaola laiti.

O a faailoga e tatau ona i totonu o le incubator?

VaitaimiUpu o ovoskopirovaniya Totogi Lulu Faʻaliliu
1 ina ua mavae le 6 asoLe itiiti ifo i le 50% le oʻo i le 18 asoI luga o le matutu - 37.6 ° C I le susu - 29 ° Citula uma
2 ina ua mavae le 11 aso
3 pe a mavae le 18 aso
4 -faasolosolo malie ona maua i le 78-80%I luga o le matutu - 37.2 ° C I le susu - 31 ° Ce le manaʻomia

O le a le mea e fai?

A maeʻa fuamoa e oʻo atu i le vevela o le 25 tikeri, o loʻo tuʻuina i totonu o se masini.

  1. O le 18 aso muamua na seti ai le vevela i le 38 tikeri, faatasi ai ma le maualuga o le 50%. O itula uma lava e fesuiaʻi ai fuamoa (o le moa e fesuiaʻi ma le tele o taimi). I le taimi e tatau ai, pe a iai le galuega a le incubator o le fuamoa meli fuamoa.

    Fesoasoani! O nei manipulations e faia ina ia mautinoa ai e le pipii le tamaititi i le puipui o le atigi. I le faaiuga o lenei vaitau, o le atinaʻeina o le faʻamalositino ma le tele o le isu o le siakiina lelei ma se otoscope. E le faʻamamaina fuamoa.
  2. Mo le vaitau lona lua, e taua le faʻaaloalo i le susu, aua o le ea vevela e mafai ona fasiotia le germ tuputupu aʻe.
  3. Mai le lona tolu o taimi, e amata ai ona faʻaleleia le incubator, i lenei laasaga e tupu se gaioiga sili ona malosi ma faʻalauteleina le fesuiaiga o le kesi, lea e mafai ona faʻaleleia le maualuga o le vevela i totonu o le incubator.

    Tuʻuina i lalo i le masani. Faatinoga o ovoskopii - o le a avea ma moa fafafanoa vaaia, e nofo 2/3 o le tele o le fuamoa.

  4. Mai le taimi lona fa, o le vevela o loʻo tausia i le maualuga o le 37.2 tikeri, o faʻamaoniga o le suamalie e oʻo atu i le 80%. E faalua i le aso ona faia faʻamaʻi. O le faʻanoanoa o moa i le lumanaʻi e talanoa i se taunuuga lelei.

O mafuaʻaga mo eseesega o faʻamaumauga

Ona o le mea moni, o laʻasaga eseese o le atinaʻe e faia i totonu o le fuamoa felafoaʻi, o le vevela i totonu o le incubator o loʻo faʻavae i luga o le faavae o manaʻoga o le physiological mo vaitaimi taʻitasi.

  • I le vaitau muamua, o totoga uma ma sitaili o loʻo taoto i totonu o le pepe, mo le faʻamalosia tatau o se vevela e oʻo atu i le 38 tikeri e talafeagai.
  • I le vaitau lona lua, o le moa i le lumanaʻi e maua ai se puʻu, puʻu. O faʻamaoniga lelei o le vevela o le 37, 6-37, 8 tikeri.
  • I le vaitaimi lona tolu o le atinaʻe, o le moa ua ufiufi i lalo, ua faʻaitiitia le puleaina o le vevela i le 37, 2-37, 5 tikeri.
  • I le laasaga mulimuli, o le vevela ua faʻaititia i lalo ifo, i le 37 tikeri, ae latou te faʻaleleia le faʻamafanafana ma le faʻalelei.

Taunuuga o le le tausisia

E tatau ona siakiina le kalafi o le vevela i le taimi atoa o le faʻaoga. I le tulaga o le solia o tulaga vevela O faʻaaliga le lelei nei e mafai ona tupu:

  1. Faatasi ai ma le umi o le faʻatupulaia o faʻatinoga, ua faʻavaveina le tamaititi. Pe a vele, o moa uma lava o le a laʻititi ma e le mafai ona aoga, ona o le tele o laina ubilical.
  2. Faatasi ai ma se faaitiitia o faailoilo o le vevela, o le taofia o le afifiina ma le taumafaina o meaʻai. Ua faʻalauteleina le taimi e faʻaolaina ai, o le a mate ai moa, pe o le a le faʻaalu i le gasologa o le taimi, o le a vaivai tamaiti.
  3. O le faʻaogaina o le taimi o le vevela e sili atu le lamatia i le vaiaso muamua o le faʻavevela. O faʻamalolosi malosi o faʻamatalaga o le vevela e aʻafia i le oti o le mea faʻapipiʻi atoa. Faʻaauau le tulafono faatonutonu o le lamatia e ala i le faʻaauau pea ona lele mai le seti.
O le fala o se meaai lelei. Ina ia puipuia le tofo ma le aoga aoga i le tele e mafai ai, ia faitau a matou mea e uiga i aiaiga ma tulafono mo le teuina o fuamoa moa matala e tusa ai ma le SanPiN, faapea foi ma le a le vevela e tatau ona teuina mo le fanau.

Faaiuga

O le faʻaleleia o pepe o se masani masani lea i totonu o tamai fagaga ma faʻatoʻaga tetele. Faʻatasi ma le filifilia lelei o fuamoa ma le tausisia o le faasologa mo faʻamaumauga taua, pe a mavae le 3 vaiaso, o le a lavelavea ai moa malolosi.