Laʻau

O le a le igoa o se fugalaau potu i lanu mumu

Soo se laau e maua ai lau lanu lanumoana e foliga mai e ese ma matagofie. O le taulaiga faapitoa e totogi i fugalaau i totonu. O i latou o se vaega taua o le mamanu. O le tele lava o taimi, o se fugalaau i totonu ma lanu mumu o se faʻaoga i totonu.

Fugalaau ma lau lanu susulu i luga o le pale

O se laau e susulu lau laʻau o le sini a soo se tagata e tosoina. Afai e leai se vavega i totonu o le fale, ona mafai lea ona e filifilia se tasi o kopi nei:

  • poinsettia;
  • laina;
  • fafie vao;
  • nidularium;
  • tolu tafatafa.

Fugalaau i totonu ma lanu mumu - o se uluai elemene o totonu

O le lisi lenei o laʻau e sili ona lauiloa e iai lau lanu mumu i luga oo latou ulu. I totonu o le fale e masani ona fiafia i le mata, o la la lanu e leʻi paʻu, e tatau ona e faamasani ia oe lava i vaaiga o le tausiga.

Poinsettia

Poinsettia, po o le fetu o le Kerisimasi, e pei ona taua tele, o se ituaiga o Euphorbiaceae. O le igoa lona lua na mafua ona o le i ai o lau lanu lanumumu mumu i le pito i luga o le pulou, lea e masani ona aliali i le amataga o le taumalulu. O le fanau mai o le laau o Mekisiko ma Amerika Tutotonu. O loʻo i ai se numera o faʻasalaga:

  • faʻapitoa;
  • lapisi tele;
  • e manaia.

Poinsettia

Poinsettia e le o se mea e uiga i le tausiga. O le mea autu o le tuʻuina lea o le laau i se nofoaga e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga ma ia faʻaumatia faʻafitauli ogaoga o le vevela. E lagona e ia le le toʻa i le vevela o le tau, e le mafai ona ia faapalepale tele. E atiaʻe lelei le faʻamalamalamaina o moli. E manaʻomia e ia le faʻaleleia o vaiinu, faʻaleleia pea. I le taumalulu, e le amanaia lau laau. I lenei vaitau, e foliga mai e le o faʻamoemoe. E faʻapipiʻiina e ala i le tipiina - o gaioiga e aofia ai le itiiti ifo ma le lima laulaau.

Taua! Poinsettia euphorbiaceae sua oona. E ono mafua ai ona mumu le paʻu paʻu. O faʻatulagaga uma ma teuteu ma faʻasolosolo e faia i totigilima.

Cordilina

O se vao mai le aiga o Agave mai le tolotolo e pei o le pama. Ae leai se mea e fai i pama. Ae, aiga o dracaena. E tupu i le maualuga o le afa mita le maualuga.

E tosina atu i ona foliga e le masani ai, poʻo ni lau lanu mūmū ua teuteuina, lea e faʻatulagaina e faʻatatau i le tasi. A o latou tuputupu ae, o le pito i lalo e pauu ese, ma o luga e fai ma pulou pulou. E i ai ituaiga o cordina, e iloga e le lanu o le laʻau:

  • lanumeamata
  • mumu ma papae.

Cordilina

E tatau ona tuu i totonu o se nofoaga mafanafana le mea e paʻu ai ave o le malamalama. E le fiafia o ia i le faʻasusu. Laʻau aupito maualuga:

  • i le taumafanafana o le 20-23 ° C;
  • i le taumalulu 13-17 ° C.

E tali lelei i le faʻaleleia o le faʻaleleia ma le faʻatulagaina o tausaga. O le faʻaleleia o vai e afaina i cordina.

Irezine

Fugalaau le mafaamatalaina mai le aiga Amaranth. O le tele o taimi e maua ai ni pepa e iai foliga faʻalelei ma le lanu mumu-paʻu. E le gata i lea, e iai ituaiga eseese ma laʻau lanumeamata e iai laulaʻau o lanu lanu.

Irezine

I le tausiga o le paʻu ma le le lelei. E atiaʻe lelei i le moli, e le tali atu i suiga ole vevela. E mafai ona gafatia le lamala, maualalo le faitau i le ea.

Nidularium

Aiga totō ile taʻaloga. E aofia i le aiga Bromeliad. O le fugalaau e iloga i le leai o se mea. Laʻau lauusiusi matagofie e afua mai i le faavae. I le pito i luga o le laau i le taimi o le fugalaau, o pusa lapisi o lanu mumu e aliali mai.

Nidularium

A uma ona toto, e mou atu le rosette, ma i lona nofoaga ua aliaʻe ai ni pine fou, lea ua amata foi ona fuga. I lenei auala, o le nidularium e faatelevave vave.

Taua! E tatau ona puipuia le laau mai le susulu o le la, masani ona faasūsūina ma faatumauina se tikeri maualuga o le susu.

Triangular acid

O le laau e leai se mea, e mafua mai i le aiga Sorrel, e lauiloa o le kapetisi. Laʻau lalagaina, e pei o le ufiufi, lanu mumu ma le paʻu ulaula. I le ao, o lau e masani ona tulaʻi, ma i le afiafi e amata ona latou faʻaitiitia. E i ai le isi igoa - Madame Butterfly ona o foliga o laulaau, e pei o le pepe.

Triangular acid

O le potu o loʻo i totonu o se nofoaga e malamalama lelei. A leai, o le lanu o laulaau o le a suia, faapogisa ma faalatalata ai se lanu enaena. E tatau ona faʻalelei le faʻatau. I taimi taʻitasi i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, e fafagaina i latou i faʻamaʻi vai. I le taumalulu, i le malolo, fausia le pale.

Laʻau i lau lanu mumu-lanumeamata

O le a le igoa o le fuga totonu ole fugalaau mumu

O le filifiliga o meaʻai i totonu ole vali lanu i lanu mumu e le tele tele. E i ai laau e iai lanu eseese - manoa, fusi, fasi.

O fugalaau e sili ona lauiloa i totonu o fugalaau lanu mumu-lanu meamata e aofia ai:

  • croton;
  • Coleus
  • aglaonema;
  • royal begonia;
  • cryptanthus;
  • ufiufi;
  • Caladium.

E tofu i latou ma ona lava uiga, i foliga uma ma i le tausiga.

Laʻau i se lanu mumu i luga

O totonu o fugalaau e iai se lanu muamua o laʻau e foliga matagofie. O latou pito i luga ei ai se lanu mumu-lanu piniki, ma o le pito i lalo e latalata i le lanumeamata.

Royal Begonia

E foliga mai e manaia tele, e matagofie ai mata i se lanu mumu paʻu o le laulau. Faatasi ai ma ona aiga o le taitai i le fausiaina i le fale. O le tele o laʻau e telē tele, e foliga tutusa ma foliga o le fatu. O le laau e oʻo i le maualuga pe a ma le 40 cm.

Royal Begonia

Fesoasoani e faigofie. E le seasea fesuiaʻiga ma luga o laei e le masani ai, e le manaʻomia le suʻeina. E sili atu i se potu mafanafana, malamalama lelei ma le eleele lelei. E le faʻafefeina le suavai o le eleele ma faʻaitiitia le vevela ile -10 ° C.

Croton

Totonu o le fale ma lau lanu mumu, oe o le aiga Molokaev. O loʻo i ai se lanu susulu o le pito i luga o le laʻau, i luga o se mumu lanu ma se mamanu eseese o lanu samasama po o paʻepaʻe paʻepaʻe. O le pito i lalo o le lau o loʻo i ai lanu lanu meamata.

Croton

E manaʻomia ai le tausiga faifai pea, e fefe i le tataina o moli ma moli susulu, aemaise lava o avega o le la. O le maualuga o le taumafanafana i le taumafanafana e 20 ° C. I le taumalulu, e lagona e ia i le 15 ° C. E tatau ona masani ona faʻafeinu le kopa, faʻaauau ona sasaa. I le tautotogo-tautoulu, e manaʻomia ai le ofuina o masina taʻitasi.

Taua! Mo le faia o se pale matagofie o le kusi, o le laau e masani ona tuiina. Amata le faʻagasologa pe a oʻo le 15 cm i le maualuga.

Coleus

O le fale o le fale e masani ona taʻua o le karton oe matitiva. Muamua lava, ona o lona tutusa ma le croton ma ona lanu eseese, ma lona lua, faigofie o le tausiga. E i ai le aiga Labret, o loʻo vaneina ni laulaʻau ma se lanu lanu.

Coleus

E maualuga lona maualuga e oʻo atu i le 40 cm. E mafai ona e faʻaleleia uma fatu ma vavae. E fiafia o ia i le vevela ma le maualuga o le faʻamafanafanaina, faʻavavega taimi pito i luga.

Fugalaau ma se lanu susulu i lalo

O togalaau faʻataʻitaʻiga e ese le lanu e foliga manaia: o le vaega pito i lalo e mumu, ma o le pito i luga o loʻo minoi. O se sui mamalu o lenei ituaiga o meaola.

I foliga vaaia e pei o Dieffenbachia. Homeland - Initia, Saina ma Asia i Saute. O le fugalaau e leai se mea, ae mulimuli ane faia se pusa uʻamea. O le vaega pito i lalo o le laupepa o loo vali mumu, ma i le pito i luga o le ogatotonu o loʻo i ai se fasi lanu piniki mumu e faasaga i se lanu meamata.

Aglaonema

E sili le fiafia i le faasalalauina o moli, e tupu lelei i le vevela o le 20-25 ° C. I le taumafanafana, e tatau ona e inu vai i taimi uma, i le taumalulu, na o sina susu susu ile palapala.

Laʻau Totonu i Totonu

O le a le igoa o se potu fugalaau e iai lau laititi lauitiiti

O le tele o ituaiga o loʻo i ai nei ma se lanu susulu e lanu pe taʻe. O ia tulaga foi e foliga fiafia ma i ai a latou tagata fiafia.

Codium

O se fugalaau mai le aiga o Euphorbia e filifili i tuutuuga o le taofia. O le mafuaʻaga lea e seasea ona iloa ai i totonu o se potu poʻo se fale. E lagona le manaia i greenhouses poʻo togamalulu. O se laau mago i lalo o le natura masani e oʻo atu i le 3 m, i totonu o greenhouses e le sili atu i le 1.5 mita. E i ai le tele o alalafaga e ese mai le tasi i le isi i le lanu o le pale. I luga o se lanu mumu o laʻau o lanu samasama, lanumeamata ma paʻepaʻe. O malosi o le eseesega o lanu e masani ona i ai. O lenei mea e sili atu ona manaia ai le laau.

Codium

Faʻalogo lelei! E tatau ona teuina i se malamalama lelei, ae le aofia ai le susulu o le la. Fafagaina masani. E sili pe afai e te tuʻuina le fagu i luga o se palatusi faʻatasi ma pebbles faʻamaʻu ile vai. I le taimi o le fugalaau, e manaʻomia ai le faʻaleleia atili.

Cryptanthus

O le fugalaau e sau mai Pasila ma o le aiga Bromeliad. E leai ni meaʻai, o le lau laʻau e amata mai le aʻa. O laulaau e foliga mai o se starfish ma se pito mataʻutia. Lulu lanu: o le pito i lalo o le laupepa o le fugalaau susulu ma le i ai o vela lanumeamata po o le lanumeamata i ituaiga o taʻavale.

Cryptanthus e le lelei le totoina. O le mafanafana-alofa, e fiafia i le maualuga ma le faʻafefeteina masani.

Vaʻaia

Fiafiaga faʻalelei o le aiga o Acanthus. O laʻau e mumu-lanumeamata, e ufiufi i se mamanu o le lanu i totonu o se fomu. E tupu lelei, e oʻo i le maualuga o le 50 cm. E malosi ma malosi, o loʻo ufitia i le laʻau.

Vaʻaia

E fiafia tele o ia e faʻafefe ma faʻamalamalama lelei. I nofoaga paolo, o lau e paʻu ma paʻu ese ai.

Taua! Faʻalagolago i tuutuuga o le taofia ma le numera o laʻei pito i luga, e mafai e le faʻaleleia ona suia le lanu o laʻau.

O faʻalauiloa uma ituaiga o totonu o laau ma lau lanu mumu e muamua ma ei ai a latou lava apili. E mafai ei latou taʻitasi ona faʻaalu le totonugalemu o le potu, ma avea ma se faʻamalamalama manino. E totoe na o le filifilia o le laau e te fiafia i ai ma tuʻuina atu i tulaga talafeagai.