Faʻaauau

O le a le aoga ma le afaina o le kumquat, matou te suesue

O tausaga taʻitasi e tele atu fualaau 'aina e maua i luga o fata oa tatou faleoloa, o le kumqut (po o le moli auro) ua leva ona le toe avea ma mea manaia. E pei o fualaau uma o le citrus, o fua kumquate e tele mea aoga, lea o le a talanoaina i lalo.

Le tuufaatasiga o Kumquat: seti o vitamini ma minerale

I fafo, kumquat e foliga mai o se paluga o moli ma lemoni. O loʻo i ai se lanu moli lanumeamata lanumoana, ae o lona tele e laʻititi tele, ma o le foliga e sili atu ona faʻaloloa. O le maualuga o le umi o sea fualaau aina e mafai ona na o le 5 simita le umi ma le 3 senitimita. O le tofo o le citrus Kumquat e fai sina vevesi, e ui o le mea atoa e sili atu ona suamalie, aemaise lava pe a lelei le fua. Kumquat poo fualaau kinkan, pe a latou mananao e telefoni i ai, o loʻo i ai se mea e maualalo le kalori, lea e tosina ai meaʻai ma tagata fiafia i meaai maloloina. 100 kalama o lenei fualaau aina e na o le 70 Kcal.

E taua!O le taua o le caloric o le televat faalagolago i le tikeri o lona matua. O le umi e tautau i luga o se paranesi, o le suamalie ma sili atu ona lelei. Ae ui i lea, 70 Kcal mo le 100 kalama o le tau faatapulaaina.

I le faagasologa o le kukaina o kumquat e masani ona avea ma caloric. Aemaise lava, afai ua mago ma liua i fualaau mamago, o lenei fuainumera o le a faateleina i le 280 Kcal mo le 100 kalama o le oloa. Ae o le mea e ono mafai ai, e aoga le aofia ai o kumqut i lau meaʻai, ona o se punavai o vitamini, minerale ma mea amino e manaʻomia e le tino. E pei foi o isi lapisi, o kumukt o loʻo aofia ai foi vaega taua, faapea foi ma le tele o vitamini C. I le faaopoopo atu, O le vailaʻau faʻasolosolo o lenei fualaau vevela mai Saina e aofia ai:

  • seti vitamini atoa o vaega B;
  • vitamini E ma P;
  • carotene (pe a uma ona avea le taumafataga ma vitamini A);
  • lutein (tatau mo le vaʻaia lelei);
  • pectin (aafiaga lelei i le gaosia o otaota, mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol);
  • fatty acids;
  • antioxidants;
  • zinc;
  • uʻamea;
  • fuamoa;
  • paluka
  • calcium;
  • sodium;
  • magnesium.

Faʻaaoga meatotino a Kumquat

E mafai ona talanoaina le kuki ma ona aoga aoga e faʻavavau, talu ai o lenei fualaau aina e i ai sona aafiaga malosi i le tino o le tagata ma o lona faʻaaoga masani e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina. Kumquat e masani ona faʻaaogaina i le Eastern medicine, lea e faʻaaogaina e le gata mo le puipuiga, ae faʻapea foʻi mo togafitiga faʻapitoa o maʻi faʻapitoa. O le mea lea, e tatau ona fai mai o le kumqut e le gata o aoga aoga, ae o fualaau fualaau fualaau:

  1. E pei o citruses uma, o se mea sili ona lelei i le tau faasaga i le malulu ma faʻamaʻi viral. O le faʻaaogaina masani o lenei fua e fesoasoani e faaleleia ai le puipuiga ona o le tele o vitamin C i totonu o le tino.
  2. O Kinkan foi e i ai se aafiaga tele i siama, o lea e faaaoga ai i vailaau faa-vailaau ia mea e fai ma sui o siama. Aemaise lava, e faʻaaogaina e faʻafefe ai le malie, faʻaogaina o le tino i luga o le paʻu, ma e oʻo lava foi i le telefoni o purulenti.
  3. Kumquat e faʻaolaina ai le tino o le tino, lea e oʻo atu ai i le toso malosi o toxins mai le tino ma faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol. O lenei meatotino o le fualaau aina e taua tele mo tagata o loʻo tauivi ma le tele o le gaʻo.
  4. E faʻamalosia le galuega a le manava ma le inumaga, e pei o le suauu o le fualaau 'aina e faʻateleina ai le faʻamalositino o le gastric juice, ma o le pectin ma le fiber o loʻo iai i totonu o le kulimi e faʻamama lelei ai le tino.
  5. O le fatu ma le toto e amata foi ona lelei le galue, talu ai o vaega o le mineral o le kumqut e mafai ona faʻasaina le toto ma faʻaleleia atili le fatu, e oo lava ile matua. O tagata e masani ona taumafa i le kumuket e puipuia i latou mai le arthrosis ma le atherosclerosis.
  6. O le faʻaogaina o kumquet e faʻaleleia ai le tafe o gaioiga faalemafaufau, e fesoasoani i le taua o le fua o le fualaau taumafa ma mea o lo o iai i totonu o suauu taua.
  7. O mea taua o le suauʻu ma le vitamini o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le kumquat, e fesoasoani foi e taulimaina ai le tele o mama. O le mea lea, e taua tele le 'ai o le kumqut i se vaitaimi o le atuatuvale, faapea foi ma ogaoga o mafaufauga e mafua ai le le lava.
E te iloa? O meatotino a le antioxidant e mafai ona faʻaaoga lelei le kumqut i le tau faasaga i le inuina o le ava, pe na o le faʻasaʻolotoina o le soona inu ma le inupia.

E i ai se mea aoga mai se oloa mamago?

E talitonuina o le dried kumquat e mafai ona sili atu ona manuia i tagata nai lo fualaau fou. E mafua lenei mea i le mea moni o le faagasologa o le faʻamagoina o vaega taua e faaluaina, faʻaauauina meatotino aoga. O le mea lea, afai e te manaʻo e maua le maualuga o le aoga mai le kumqut o loʻo taʻua i luga, e lelei tele le 'ai lelei o fualaau mamago.

E taua! E fautuaina vaega o le kumqut peel e tuʻu i fafo o le potu. O le a fesoasoani lea e le gata ina aumai se manogi manaia i totonu o le potu, ae mafai foi ona e faʻamaʻafia le ea o siama ma siama.
E taua tele le 'ai o le fala o le kumqut ua maeʻa, talu ona faʻamagoina le faʻaleleia o lona tino, e taua tele mo le faʻafefe o le malulu. E tusa lava pe na o lou tago i se fualaau fou ma mamago, e te manao e 'ai sina mea mamago, aua o le a maua ai ni mea sili ona malosi.

O aoga aoga o le kumqut matutu e aofia ai foi:

  1. O le maualuga o le caloric o le oloa, o le faʻaaogaina e sili ona taua i le tulaga o le malulu, pe a faʻavaivaia le tino ma faʻaalu malosi malosi i luga o le tau faasaga i siama. E pei o fualaau mamago e mafai ona 'aina i taeao uma, aemaise lava pe afai e le lava se taimi mo se taumafataga o le taeao. I le taimi lava lea o le a tuʻuina atu ia te oe le leo masani o le aso.
  2. O vailaau aoga o se vaega o Kumquat, e faʻatagaina ai le faʻamautuina o mea e gaosia ai meaʻai ma fesoasoani i tagata na toetoe lava a atiae le gastritis ma le mai.
  3. O le kumqut dried e matua suamalie lava, o lea e faigofie ai ona aofia ai i le taumafataga o tamaiti, mo ia o le a sili ona aoga.
Ae peitaʻi, afai e faʻatau sau kumqut maroke, e tatau ona e vaʻavaʻai ma le totoa i lona lanu. Afai e mamago le fua i tulaga masani ma e le afaina, o le a matua palenu, ma o lona lanu enaena e faigofie ona iloa. O le manogi malosi ma le manaia o le citrus manogi o le a faʻalogoina mai se kumqut mago. Afai oi luma o oe o le vaega o le kumqut, ma e aunoa ma se mea e masani ai - na faʻagogoina i faʻapitoa faʻapitoa, ma faʻapipiʻi foi ina ia matagofie.

E faʻapefea ona 'ai le kumqut?

O fualaau Kinkan, e le pei o fualaau suamalie uma, ua fautuaina ina ia 'ai faatasi ma le peel. O le mea moni, e toʻatele tagata latou te faia lenei mea ma lemoni ma oranoa, ae i le tulaga o le kumqut, o se mea taua tele lenei fautuaga, talu ai o loʻo i ai i totonu o le peʻa o le tele o meaʻai e maua ai. E le gata i lea, afai o le kumupet pulp e sili atu lona inisua, o le peel e sili ona suamalie ma sili atu ona manaia, o le mafuaʻaga lea e le mafai ai ona teena lona faʻaaogaina. E le mafai ona e 'aina na o ponaivi o lenei fua.

Afai tatou te talanoa e uiga i le kuka, o lona uiga, o kumquat e mafai ona fou ma avea o se vaega o ipu eseese, e aofia ai mea vevela. Afai o le fou e fetaui lelei i salakeke, meaʻai ma mea inu ava, ona kukaina lea e mafai ona tuʻuina atu fualaau faisua ma aano o manufasi. Mai ona fua e mafai ai ona e kuka ni sauʻai sologalelei, faʻapea foʻi ma faʻasao lelei ma lapisi. Le lelei ma le fou kumquat, lea e le gata ina onā e pei o se meainu ese, ae faaopoopo foi i le tuufaatasiga o fualaau aina suamalie, poo le faʻaaogaina o se laei mo se salati. O le mea e malie ai, i luga o le faavae o kumquet e oʻo lava i ava malosi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le liqueur, ua saunia.

E te iloa? Kumquat e mafai ona puʻe i totonu o fagu, faʻapea foʻi ma lemoni. I lenei tulaga, o le fua o le a taofia ai ona meatotino aoga uma, ma o lona tofo o le a na ona faaleleia.

E faapefea ona saunia se kumquet?

Talu ai ua uma ona matou aʻoaʻoina e uiga i aoga o le kumquet, e taua le faʻalogo i le auala e saunia lelei ai, ma o lenei faleteuoloa o le soifua mālōlōina e masani lava ona i ai i le taimi faigata o le tau malulu mo le polokalame faʻafesoʻotaʻi. E tatau ona e faʻatau fua na o fualaau aina suamalie, e aunoa ma se faʻaleagaga vaaia, e ui lava e le tatau ona vaivai tele ma e le mafai ona teuina, aua e le mafai ona teuina mo se taimi umi.

Ina ia mafai ona tumau pea lona fou i le umi e mafai ai, e tatau ona tuu i totonu o se pusaaisa i se potu faapitoa mo le teuina o fualaau aina. O le mea moni i luma atu o lenei mea e le o se mea e sili ona manaia e fufuluina ai fua ma mago.

O le a faʻaaogaina foi avanoa paʻu kumqut i le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, o le fua e aoga le moa po o le suauu, e avea ai ma se pateta lamolemole lamolemole. I lenei setete, o loʻo tuʻuina atu i totonu o pusa laititi ma tioisa, faʻaauau i le vevela mai le -15 i le -19˚С. I lenei setete, o le fualaau aina e mafai ona taofia ana meatotino aoga mo le 6 masina, o lona uiga, toetoe lava a oʻo i le taumafanafana.

E te iloa? O le suauu taua o Kumquat e faʻaaogaina ma faʻaaogaina. E fautuaina e faʻaaoga e avea o se auala e faʻafefe ai le atuatuvale, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻolotoga o le popole pea. O tagata e masani ona manavaina lenei manogi, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le mafaufau.

O le a le leaga e mafai ona mafua ai le faquat i le tino o le tagata?

Kumquat fua e le gata o mea aoga ae o faʻamaʻi foi, ma o nisi taimi e mafai ona afaina ai le ola maloloina. Aemaise lava, o loʻo i ai le tele o mataupu pe a ono mafatia se tagata mai lenei fualaau aina. Aemaise lava:

  1. Kumquat o le a le aoga ia te oe pe afai e te mafatia i le gastritis poʻo se ulupo o loʻo i ai i se tulaga alualu i luma. O nei mea uma e mafua ona o le maualuga maualuga o le fua, faʻapea foʻi ma mea faʻamalosi o loʻo iai i totonu o lana paʻu.
  2. Kumquat e le tatau ona faʻaaogaina e tagata ei ai faʻafitauli faʻapitoa o fatugaʻo, lea e mafai ona faʻateleina e lenei oloa.
  3. E le fautuaina le faʻaaogaina o lenei oloa i mea taumafa ma le lautele o le le faapalepale i citrus.
  4. E le manaʻomia le faʻaaogaina i gasegase masani o le faʻafitauli, ona e mafai ona mafua ai le ita ma le faʻavevesi i le epidermis.
  5. E tatau i le maʻisuka ona faʻatapulaʻa le numera o le kumqut i le taumafataga, aua o lenei fua e matua mauoa i le kulukose.
  6. E leai se afaina o le ma'quat o fafine maʻitaga i le afa muamua o le taimi, ae i le kuata mulimuli o lenei fualaau suamalie e sili atu le lelei ona le 'ai, aua e mafai ona mafua ai le allergies i le fetus.
E taua! O le fiafia e le gata i le lelei, ae o fualaau maloloina foi, e tatau ona filifili le kumquat. E tatau ona e faʻatau na o fualaau suamalie lelei lava, faʻatasi ma le moli moli. O le i ai o vavae po o manulele uliuli i luga o le peel e le taliaina. Mature kumquat e maualalo lona vaivai.
O lea la, afai e leai sau faʻailoga i le faʻaaogaina o lenei "moli moli", ma le avanoa e sosoo ai ia mautinoa ia tuʻu i lau ato. O le a le sili atu le lelei i le faʻasoa i luga o le malulu ma faʻagogo kumqut, lea e sili ona aoga i le taimi malulu.