Faʻatoʻa totoina laau toto

E faʻapefea ona totoina se togalaau togavao

Faʻailoga - O se tasi o fugalaau sili ona taatele i le va o togalaau o aso nei. O le tuputupu ae o se togalaau aina e le o se galuega faigata, ae ia ausia le matagofie o le ola, o loʻo manaʻomia pea nisi malamalama.

E te iloa? I Eleni anamua, o le faʻailoga sa taʻua o le "fugalaau o Zeus".

Tuutuuga mo le olaola i totonu o le togalaau

E i ai le manogi matagofie ma le matagofie o lanu eseese. Ona o lenei mea, o le faʻailoga e alu i le nofoaga lona lua i le lauiloa i le mavae o rosa.

Manaomia o le malamalama

E tusa ma le 400 ituaiga o meaʻai, ma latou te faʻaaloalo i le la ma le susulu o le la. O le faʻamalamalamaina o faʻamalama o le a faʻapupula ai foi le fugalaau. Faafetai i le malamalama lelei, o le tino e amata ona fuga vave.

I le fale, ona o le suiga i le umi o le uila, e mafai ona faatonutonuina le lelei ma le taimi o le fuga, lea e taua faapitoa i le taimi o le taufaʻaiʻuina o le autumn, taumalulu ma amataga o le tautotogo.

I le taumalulu, e sili atu ona leaga le pala. Ina ia faʻaleleia lau vaomatua, e tatau ona e faʻalauteleina le malamalama e oo i le 14 itula i le aso. I le faʻaaogaina o le lelei o le moli ma le umi o le ao, e mafai ona e fetuʻunaʻi le fesuiaiga i le fua o le fugalaau ma le tele o lona tuputupu ae.

Mea e manaʻomia e le palapala

E pei o fugalaau uma, e fiafia le 'aiga i le le mautonu ma lelei le palapala. O le fugalaau e sili ona lelei i luga o le malamalama, eleele mama ma suamalie.

O nei mea e aofia ai falaoa oneone e leai ni acidic, fugala ma manulelei. Afai o le palapala i lau eria o le "suamalie", ona faʻaalu lea i le falaoamata o le dolomite, o le a faʻatumu ai faʻasalaga o le magnesium ma faʻaleleia le lelei o le palapala.

E taua! E leai se mea e sili ona lelei ile faʻailoga.

Tausia lelei o togalaau

E ui lava o le fafaga o se laau e le lelei, ae o loo i ai pea ni nuances e uiga i lona totoina:

  • e manaʻomia e le fugalaau le palapala mama ma le faʻamautu faifaipea;
  • o le masani ona e fafagaina le fugalaau, o le lelei foi o le a tupu;
  • aveese faʻalavelave fugalaau, o le a faʻateleina le vaitau o le fugalaau;
  • i le taumalulu, e sili atu le faʻapipiʻi o meaʻai i totonu o pusa ma aumai i totonu o le fale.
E le gata i lea, o le tino e tatau ona tafiesea i taimi uma ia vao, faʻasaina ma faʻamalolo. Afai o se ituaiga o meaʻai e umi ona uʻu, ona tatau lea ona nonoa.

Toto luga: e te manaʻomia?

O le taloina o cloves e faʻaleleia le atinaʻe lelei ma faʻateleina ai le tele o fugalaau. Faʻailoaina o se meaʻai i le taimi o le tuputupu ae o taalalaʻau, e te fesoasoani i le fausiaina o fugalaau e sili atu.

E taua tele le fusi o fugalaau pe afai latou te ola e tipi. O lenei metotia e mafai ai ona e faia le fugalaau e sili atu ona lelei, ma faatasi ai ma le fesoasoani o le pine e mafai ona e faʻamalosia le maualuga o le laau.

A maeʻa le fugalaau i le 16 cm ma e ono laulaʻau laulaʻau lauulu i luga o le uʻu, e tatau ona e tipi le pito i luga o le tumutumu i luga o le ono o le laulaau lau.

E te iloa? O le faapipii o le laina o le vaega faʻapipiʻi o le aʻa e foliga mai ai lau.

A maeʻa le pine muamua, o le ae matauina le foliga mai o laʻau tuai. E mafai ona e toe faia le gaioiga pe a uma ona oʻo le pine i le 12cm le umi. A maeʻa ona totoina se laau, e tatau ona lagolagoina lelei i se maea ma se lagolago taua.

E mafai ona faʻauʻuina o le faapipiiina o se auala aoga, ae e tatau ona taofi vave pe a uma le amataina o lau. Manatua o le pine malosi e mafai ona faatuai ai le fugalaau. Ina ia tumau pea le vaitau o le fugalaau, ia na o le afa o le itu o le itu laau, ia e mafai ona maua ni galu se lua.

Faʻaleleia eleele

O le maualuga o le tausiga o se tino e le mafai ona aunoa ma le tausiga o le eleele. E tatau ona faʻaleleia le eleele i taimi uma, ae le tele, pe a maeʻa e tatau ona tatalaina. E pei o le tele o laau totō, o le palapala mo cloves e tatau ona lelei le faʻamaʻaina i le mineral ma organic fertilizers.

Faʻaopopo i le palapala faʻasamala o loʻo i ai le pasela, ae ia mautinoa e le o maua le chlorine i le fuga. Afai e te seleseleina le eleele, ona faʻafefiloi lea o peat, eleele ma le oneone. I lea lava paluga, faʻaopopo le nitrophoska.

E taua! Fafagaina o le eleele ma le fua fou mo cloves ua solia.

Tausi laau

Afai o lau meaʻai e umi ona uumi, mai le 30 cm, e manaʻomia ona nonoa i se lagolago, o isi mea mamafa mamafa o le a malepe ese mai le mea. Mo le lagolagoina o laau siʻosiʻomaga, e tasi le 60-senitimita le aofai mo oe.

E le tatau ona nonoa faʻamalosi faʻamalosi e lagolago ai siteki. Afai e te faʻaaogaina se siteki fou e fusifusia ai tagata taʻitasi, e sili ona lelei le faʻaaogaina o uaea po o le nonoa i ni nofoaga i le taimi e tasi.

Trimming ma tapenapenaga mo le taumalulu

Ina ia puipuia le 'ai mai le malulu malulu, e masani ona tipi. E leai se manaʻoga e tipi ese le fugalaau, o le a lava le naʻo le tipi ese o le eletise lea ua mou atu ma faʻaleleia le palapala lea e tupu ai le fugalaau.

Ona o lenei mea, o le a faaputuputu e le laau meaʻai i le aʻa, lea o le a lagolagoina ai le fugalaau i le taimi o le malulu. Afai o loʻo iai ni suauʻu mai le 'au, e tatau ona tuʻu, aua o le a latou taofia le ufiufi o le kiona.

Totoina o laau ile fale

O le faʻatoʻaga o le togalaau e faʻateleina e ala i le vavaeina, vaevaeina o se togavao poʻo le suluina. O nei metotia uma e mafai ona faʻatino i le fale.

Tuʻu

E naʻo na ituaiga o meaʻai e iai pine e tele e mafai ona faʻaleleia e ala i le taoto. Ina ia faia lenei mea, i luga o le pito i lalo o le aʻa, fai se mimiti, tuu le aʻa i totonu o le palapala ma ia susuina pea.

A maua aʻa, ona faia ai lea o ni mama fou. I le taimi lea, e mafai ona e vavae ese le laau fou ma faʻafeiloaʻi mai le ava ava malosi. O le isi auala e maua ai le vavaeina o le tumu lea o vao i le eleele susu.

Vaeluaina o vao

Ua uma ona e iloa pe faapefea ona faʻaleleia le togavao i le fesoasoani o le taoto, sei o tatou mafaufau i le auala lenei. Faatasi ai ma lenei metotia, o ni nai ituaiga o meaʻai e mafai ona faʻalauteleina, lea e faigofie ona maua ai aʻa.

O nei ituaiga o meaʻai e aofia ai le turisi ma le vao. E fautuaina le gaosia o le vaevaega i le vaitau o le amataga o le tautotogo, e pei o le laau, vaevaeina i lenei vaitau, o le a fuga i le vaitau muamua.

Ina ia faia ni meaʻai e ala i le vaevaeina o se vaomatua, e tatau ona e eliina se laau ma se aʻa ma vaeluaina i ni vaega. E taua le aʻafia ma aʻafia o aʻa ma fatugala ma le tagata matutua i vaega taʻitasi.

Laʻau

Sei o tatou vaai pe faʻapefea ona faʻapipiʻiina le tino e ala i le vavaeina. Faatasi ai ma lenei metotia e mafai ona e faʻateleina ituaiga uma o cloves. Mo le tipiina o se fugalaau, e manaʻomia ona e faʻaaoga le perlite poʻo le oneone o le oneone, aua e faigofie lava ona puʻeina siama.

O le taimi sili mo le faapipiiina o le faaiuga o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana. I le taimi nei, ua mafai nei ona vaʻaia ese lala o le vegetative mai le fugalaau. Mo le aʻaina o le aʻa, faaaoga pine laau e oo i le 10 cm le umi ma ia le itiiti ifo ma le fa ituaiga lau.

Aveese laulaau mai laulalalo pito i lalo ma ia faia ni afaina umi i se naifi faatasi ma le tagata aoga atoa. E tatau ona tuu i totonu o le mea o loʻo iai ni mea faʻapipiʻi ma eli i luga i se paʻu poʻo se ata tifaga.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi meaʻai o togalaau, auala e tau ai

E tusa lava pe e te siakiina pea ma tausia au meaʻai, o le a mafai ona osofaia i latou e faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O fili sili ona leaga o le 'aʻai o aphid, mite ma le lanu enaena.

Ina ia mafai ona faʻamalosia oe maʻi, e tatau ona e faʻaaogaina fualaau, ae e le tatau ona e faʻagaloina auala masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le iloa o le fafagaina o se tino i le tautotogo, e mafai ona e puipuia mai le faatosinaga o meaola faalafua.

O le aveesea o laau mai meaola faalafua e mafai ona totō i autafa o uso ma calendula cloves. Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, ia pulea lelei le palapala ile palapala, e le tatau ona suʻe. E le gata i lea, e tatau ona e malepe i le palapala ma aveese vao.

Mai lea taimi i lea taimi, suia le nofoaga o le totoina o togalaau aina. Mo le puipuia o faʻamaʻi e mafai ona faia e ala i le toe faʻapipiʻiina o pulupulu i le tautotogo i se nofoaga fou, o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi.

Manatua o le siakiina faifai pea ma le faʻamaonia vave o le faafitauli o le a tausia lau togalaau fugalaau matagofie ma ola maloloina.