Berry

Honeysuckle faʻaaoga, manuia ma faʻaleagaina le tino o le tagata

Honeysuckle - O le laau laʻau lenei, o laʻau lanumoana matagofie. I le taimi nei, e tusa ma le 190 ituaiga eseese. O le toatele oi latou eo mai mai atunuu Asia.

I totonu o lenei tusiga, o le a tatou mafaufau i le suamalie e avea o se fualaau faasaina ma faailoa mai mea aoga uma ma le faalumaina o lenei laau.

O le tuufaatasiga o vine suamalie

O le tali i le fesili ole manuia ole soifua maloloina o le suauu e tatau ona sailia tuusao i le vaega mole - i le vailaʻau oona. O fualaau suamalie e maua ai amino amino aoga, suga masani: glucose ma fructose.

E tusa ai ma le tuufaatasiga o fualaʻau, o le laau e mauoa provitamin AO le mea lea e lauiloa foi o le carotene, e aoga mo gaioiga vaaia. Vitamini o le vaega B ia i ai se aafiaga lelei i le faaosofiaina o vaʻaia o le cerebral, lea e faʻaleleia ai le mafaufau ma le mafaufau.

E le gata i lea, o vitamini i totonu o lenei vaega e faʻasalalau ai le metabolism o le tino o le tagata, ma mafua ai le faateleina o le malosi. Vitamin Co loʻo i ai i totonu o se voluma tele i fua o le honeysuckle, e i ai sona aafiaga fou i luga o le tino atoa ma aemaise lava le paʻu.

Ae o lenei mea faʻaleagaina o le honeysuckle e leʻi maeʻa. O vine o loʻo i ai se aofaiga tele sodiumlea e faʻamalosi ai le ponaivi o meaola, faʻasolosolo le toto ma faʻamautinoa le lelei o le faʻaogaina o le tino, ma le muso o le fatu.

O le gaosiga o le sodium ma le pāmalosi o se vaega o le "pamu vailaʻau" o le tino lea e mulimulitaia ai le gaioioiga o potu uma i totonu o le tino o le tagata. Honeysuckle o loʻo i ai ma iodinelea e faamautinoa ai le masani ai o le gaioiga o le lauroid.

Copper manaʻomia mo le faʻamalosia o le hemoglobin ma le faʻafefeina o le uʻamea i totonu o le tino. Zinc ma kilika Faʻaauau se soifua maloloina o le epithelial tino, lauulu, fao ma ponaivi. Fualaau suamalie suamalie barium, o loʻo i ai se malosi faʻamalosi e puipuia ai faʻamaʻi fatu ma gastrointestinal.

Aluminium faʻamalosia le faʻafouina o elemene o meaʻai ma le atinaʻeina o le sua oona. Manganese lagolagoina le fausaga o le ponaivi.

E toʻatele tagata e fesili: e mafai ona 'ai le suamalie? A uma ona e faitauina lenei mea, o le ae mauaina se tali saʻo. E mafai ona e 'aiina e le gata o fua fou, ae o loʻo faʻapipiʻiina foi, o masini ma sua mai ia i latou.

E tusa lava pe maeʻa togafitiga vevela, latou te taofia le tele o vitamini ma elemene aoga.

Faʻatasi ai ma isi mea, o le honeysuckle e le faʻatafunaina ia mea tau vailaʻau e tusa lava pe mago ma faʻamaisa.

E te iloa? O le toʻatele o tagata e manatu sese i le suamalie o sua suamalie ina ia avea ma mea oona, ae o lenei mea e faʻaaogaina i isi lanu fua uma sei vagana ai le lanumoana. Ma e tatau ona latou 'ai tele.

Faʻaaoga mea aoga o lanu lanumoana

Honeysuckle o loʻo iai se sao taua i le tausisia pea o le faʻatinoga masani o le cardiovascular system. O fua fou o le honeysuckle e i ai sona aafiaga i luga o le tino ma maua ai se malosi malosi.

O fua mai le sua o le honeysuckle e togafitia ai faʻamaʻi o le epithelial cover. O fua o lenei laau e aʻafia ai le faʻamaʻi ma le faʻamaʻi.

O le suamalie honeysuckle ei ai sona aafiaga lelei i le tino, e le gata mo ona fua, e taua tele foi i totonu o le paʻu, mea e le mafai ona tupu, e oo lava i totogo o le laau. Latou te maua mea nei o faʻamalolo:

  • O le diuretic.
  • Choleretic.
  • Faʻaleagaina.
  • Aneti-inflammatory.
E te iloa? Honeysuckle i le Latina e pei Lonicera. O lenei igoa na ia mauaina e faamamaluina ai le saienitisi Siamani o Adam Lonitser. Ae na manaʻo muamua Karl Linnaeus e faaigoa ia Kaprifol, talu ai o lenei ituaiga o laʻau e ola i totonu o togalaau a Europa.

O le faʻaaogaina o le suālaʻau i vailaʻau faʻaleaganuʻu, o vailaʻau faʻasaina o le suamalie

O le fou, na o le filifilia, o se luʻu o paluga o le honeysuckle o le a lelei atoatoa i le vevela o le tau, i le i ai o le malosi. Honeysuckle ei ai se aoga tele mo tagata o loʻo mafatia i le maimia, maualuga ma le atherosclerosis. E afaina tele ai le ate ma le gallbladder.

O le isi autu mo feeseeseaiga e masani lava ona tupu mai ia i latou oe mafatia mai le masalosalo poo le maualuga, pe faapefea ona gaoioi le honeysuckle i luga o vaa: pe faaitiitia pe faateleina le mamafa? Honeysuckle ua faʻaalia mo tagata gasegase maualuga.

E le gata ina paʻu ai le toto, ae faʻaititia foi le tiga o le ulu na mafua ona o ona aafiaga. O fua o le laau e tatau ona 'ai ma faʻaleaga mai i taimi uma.

Ona o le pectins ma mea faʻalaʻaulaʻau o loʻo i totonu o le honeysuckle, e fesoasoani ai i le tino e tau ma faʻamatalaga o se natura mataʻutia. I le aofia ai o le suamalie honeysuckle i au meaʻai i aso taitasi, ia e nofouta o le a faasolosolo lelei puipui o au vaʻa, ma o le a aveesea e lou tino le sili atu o masima ma metala mamafa.

Ona o le tele o vitamini o loʻo i ai, o le honeysuckle e fesoasoani i le tino e toe faʻaleleia i taimi o le toe faʻaleleia pe'ā mavae ni faʻamaʻi ogaoga. Honeyseckle ua faaopoopo i le taumafataga o le dieters. O le 200 g o le suamalie o le suamalie e aofia ai le tele o vitamini uʻamea ma le vitamini B.

E mafai e le honeysuckle ona togafiti le tonsillitis ma isi faʻamaʻi o le pito i luga o le respiratory tract. Anthocyanins ma pectin o loʻo i totonu o le suāsusu o mea faʻaleaganuʻu masani. Latou te faaumiumi le ola o sela o le tino ma puipuia o latou suiga i le leaga.

Berries ma le suamalie suamalie e faʻamamaʻa ai mata, faʻaitiitia le avega i luga o toto. Latou te faalavelave foi i le atinaʻe o glaucoma.

E taua! Na o na ituaiga o honeysuckle, o ona fua o loo valiina i se paolo lanumoana malulu po o le pogisa e latalata i le uliuli, ei ai mea aoga. Lanu samasama, moli ma mumu umelima e le gata ina taumafa, ae oona foi! O le 'aina o fualaau aina faapena, e mafai ona e maua se mea oona malosi, o nisi taimi e le fetaui ma le ola!

Honeysuckle Berry Recipes

Blue Honeysuckle - O lenei laau, o ona faamanuiaga e le faʻatusatusaina ma le tele o faʻamalosiamodulators malosi ma fualaau faʻasolo. E pei ona uma ona e malamalama, o lenei laau toto e aoga e le gata mo ona fua ma e le gata i le fou.

Jam, compotes, jams, infusions ma teuteuga o faleteuoloa uma o meaʻai. Honeysuckle e faʻaoga uma i le tautala ma fafo.

E taua! Honeysuckle o loʻo i ai ona faʻailoga, ae afai e te faia mea uma e tusa ai ma le fua, o le a naʻo le lelei. Ia mataala!

Honeysuckle decoction

Fafati i lala o le laau, muamua le mamago. Sasaa se ipu vai inu ma se sipuniti o masini malogo, faʻapipiʻi, mālū, ona toso. Aumai le paluga i le ipu lona tolu pe a uma se taumafataga.

O lālā talavou o le vao e mafai ona faʻaopoopo aʻo taʻele. O meaʻai e alu i totonu o le vai vevela ma e faʻafefe i totonu o pusa. O nei vai taele ua vevela lelei ma togafitia le rūmāmati.

E faʻapefea ona fai le tinitesle honey

O se laumei o honeysuckle ua saunia e tusa ai ma le fua lenei:

  1. Ave se fagu ma le afa ia faʻatumu i ni laʻau lelei e aunoa ma ni maʻa. Maualuga i le ava malosi.
  2. Kuni le fagu ma se pulou nailo ma faʻafeiloaʻi i se nofoaga mafanafana, mago lea e tu ai mo le 2 vaiaso.
  3. Lulu le tinomi i aso uma.
  4. A uma le aso e uma ai, sasaa le ava i totonu o se isi mea, ma faaopoopo le 600 g suka i vine, ufiufi ma se tapuni ma se nofoaga i se nofoaga pogisa ma mafanafana.
  5. Lulu ese fua i aso uma ina ia tufatufaina atu ma gaosi le suka. I le vaiaso mulimuli ane, sasaa le sua o le sua i totonu o le ava malosi.
  6. Pipi e sasaa vai ma tuu mo se isi vaiaso.
E taua! E ui i le malosi o le faʻamalologa o meaʻai o le ava malosi o honeysuckle, aua le faʻaaogaina. Inu i ai i le faʻamaoni.
O mea aoga o ia mea laiti e matua lelei lava. Na ia:
  • Faʻaleleia le gastrointestinal tract.
  • E i ai sona aafiaga e le faʻamalosia.
  • Lipiʻi lipids.
  • Faʻamaʻa le tino mai le vevesi ma mea oona.
E taua! E matua faʻasaina le faʻaaogaina o le meli honeysuckle, o tagata e iai ni gastric faafitauli, gaʻo ma gastritis.

Faaaogaina o paʻu ma laulaau o honeysuckle

O vailaʻau faʻainisinia e mauʻoa e le gata i le suamalie o vine, ae faʻapea foʻi i le paʻu o le vao. Faletaʻele e faʻavae i luga o lenei fala e fesoasoani e faʻamalolo ai le gout, rūmatism ma faʻamaʻi pipisi.

O se teuteuga o le honeysuckle paʻu o le paʻu o lauulu. Latou te malolosi atili ma sili atu le malamalama, ma o lo latou alualu i luma ua faʻaleleia.

Inu se decoction mo maʻi o le urinary tract, fula ma le manava. Ua saunia lelei: liligi le 100 g o le paʻu paʻu ma se ipu vai inu ma faʻatali mo le 2 itula. Faʻaalu faatolu i le aso, 2 tbsp. sipuni aʻo leʻi 'ai.

O le isi isu e mafai ona onā mo le colitis ma le gastrointestinal disorders, puipui mo le faʻamau tiga. Tasi 20 g o le paʻu ma sasaa se ipu vai. Palu mo le 15 minute. E tatau ona fufulu ma faʻafefe le fala oona i le tasi sipuni siva i le afa itula ao le i taumafa.

O lanu meli Honeyseckle o loʻo faʻaalia ai foi o latou faʻamalologa i le taua faasaga i le angina ma mata maʻi. Mo le kuka o le kuka 3 tbsp. sipuni o fualaau mamago mamago mo se ipu vai inu. A maeʻa le 20 minute, faʻafefiloi le susu ma faʻamafanafana sina mea itiiti.

Fufulu le faai i le 4-5 taimi i le aso. Fua: 3 tbsp. l laʻau faʻamago ua fausiaina i le 1 ipu ipu vai. I le tulaga o siama mata, faʻafeu susu paʻu i totonu o le susu ma taofi 15 minute i luma o ou mata.

E mafai ona ou faʻaaogaina vine mo fafine maʻitaga ma tamaiti

I le vaitaimi o le fananau mai, e tele suiga o le tino o le fafine, ma i le taimi lava e tasi, e tele faʻatagaina ua tuʻuina atu i ai. I lenei tulaga, e tulai mai se fesili talafeagai, e mafai e le susu ona fafagu?

O le laau, ioe, e mafai ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga, ae naʻo le faʻaeteete. I le aso, o tina i le lumanai e le sili atu i le 30 kalama o vine. Fualaau aina ma le suka e fesoasoani ai e aloese mai le gasegase ma feagai ma le maualuga o le toto.

E taua! O le paʻu paʻu ma le laʻau o honeysuckle fafine maʻitaga e na o le tagofia o agasala ma le faʻata. Ae i lenei tulaga, e le tatau ona ulufale le meafaigaluega i le tino.
E mafai e le honeysuckle ona 'ai tamaiti, ae pei lava o taimi o le maitaga, ei ai ni faʻasagaga. E le mafai ona e suaina fua. E mafai e pepe ona atiae diathesis ma manava manava.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Honeysuckle o se faleteuoloa o vitamini ma meaʻai, ae ona o le latou voluma, ua i ai i le laau nisi o faʻasagaga. Faatasi ai ma i latou, matou te mananao e faʻafeiloaʻi oe ao leʻi amata ona e faʻaaogaina vailaau faʻamaʻi.

Muamua, e mafai ona mafua ai se faʻafefe o le faʻalavelave i le foliga o se vevela, e ui lava e faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi paʻu. O mea uma lelei ma aoga e tatau ona i ai i le faʻalelei. Manatua lenei mea.

Puleaina le tele o lau meainu faatasi ai ma le mauaina o le honeysuckle, ona o loʻo i ai sona aʻafiaga. O lenei mea e faʻapitoa i tamaiti.

E fesoasoani le honeysuckle e faʻamautu ai le maualuga o le toto suka, o lona taua e taua tele, ae o le 'ai e mafai ona afaina ai le maʻisuka ituaiga lua. Ia mautinoa ia maua fautuaga mai lau fomaʻi e tusa ai ma le aofaiga o vine na ave.

I aso nei, o fua o le honeysuckle o loʻo i ai faʻamoemoe maualuga e avea o se togafitiga talafeagai mo le HIV AIDS.

E te iloa? E masani lava, pe a amata ona fuga mai le honeysuckle, toe foi mai le kiona, ma e ono oʻo lava i le kiona.
Aua e te aloese mai i se laau aoga faapena e pei o le susu, ma o le a toe faaolaola ai lou tino.