Laʻau i totonu

E faʻapefea ona toto ma ola ixora i lou fale

Ixora - o se fale vevela, ua faaigoa i se atua Hindu. Ona o lona foliga mai, o lenei fugalaau ua taʻua o le fale sili ona matagofie fale. Ixora o se ogalaau umi, o loʻo faʻaalia e se lanu tulaga ese, lanu enaena lanu enaena ma le faamalu o le faamalu. Fugalaau o le fale o le faamaualuga lea o soo se tagata e ona, ae muamua e tatau ona e iloa ma mafaufau i mea e sili ona taua o le tausia o ia.

O fea e tuu ai le fugalaau

Talu ai ona o Ixory o se fale i le vaomatua Initia, o lenei mea totō e faʻapitoa. Mo le totoina lelei o Ixory, e tatau ona faapitoa le tausiga ile fale. O le susulu, vevela, palapala, fafaga ma le fugalaau o le fugalaau e taua tele mo le foliga lelei o le laau.

Malamalama ma le vevela

Nofoaga mo le totōina o laau o Ixora e tatau ona ausia ia manaʻoga e pei o le tele o le malamalama masani ma le maualuga o le vevela. Ae tatau ona aloese le susulu o le la i luga o fugalaau ina ia latou le mafatia.

Ixora e manaomia le avanoa faifai pea i le ea fou. I le taimi mafanafana, e sili atu le tuʻuina o le fugalaau i luga o le faletito poʻo totonu o le togalaau. O le vevela aupito sili ona lelei mo le tuputupu ae o le laau e 16-25 tikeri nai lo zero.

E te iloa? I le tulaga fugalaau faʻafuaseʻi aʻafia ai sina suiga itiiti i tulaga o ona mataupu. O le mea e lelei ai, o faʻafitauli e faʻaitiitia vave foi: e tatau ona e faʻamautinoa le taimi e faʻamalosia ai le fale, malamalama ma le vevela.

O le a le palapala e ixora pei?

Ixora e matua fiafia i le eleele. O le mea aupito sili ona lelei mo le totoina o laufanua felafoaʻi, o loʻo mauʻoa i minerale ma faʻaalia i le faʻaitiitia o le eletise.

O ia eleele e mafai ona saunia i se tulaga tutoatasi, ae mo lenei mea e tatau ai ona faʻaaoga vaega pito sili ona agavaa: eleele masi, oneone, laʻau, peʻa, ma isi mea faapena.

E faʻapefea ona vai ixora

Mo le tausiga o fugalaau ixora ile fale e tatau ona faʻaaloalo. E tatau ona totogia faapitoa le fafaga. I le taimi o le totoina o laau toto i le taumafanafana, e tatau ona sili atu ile tolu taimi i le vaiaso e tatau ona inu. I le taumalulu, o le tele o le fafaga o le 6-8 aso. E le tatau ona faʻamago le palapala, ae le lolovaia.

E fautuaina e tagata tufatufa lanu le vai e faamaluluina i le vevela o le potu. Mo le tele o aafiaga i le tele o masina i le vai ua fautuaina e faʻaopoopo i ai ni nai mataua o le sua o le lomon (5 ml i le 1 l).

Faʻafefea ma pe faʻapefea ona faʻaleʻeleina le ixora

O le laau e manaʻomia i taimi uma le fafagaina faapitoa ma le malosi. O le tele o meaʻai e faʻapitoa e pei o le faʻamaʻiina o le kulimi e talafeagai mo lenei mea. E tatau ona fufulu le fugalaau pe tusa o le faalua i le masina, ae tatau ona faia na o le taumafanafana (i le taumalulu e sili atu le tuʻuina atu i le fale o se malologa).

O le fua ma tulafono o le fafagaina o le eleele e eseese e fuafua i le faʻaogaina o mea e gaosia i le tuufaatasiga o le fugalaʻau, o lea ia e faʻalogo i faatonuga i luga o le afifi.

Faʻasologa o Tulafono Faʻaliliuga

Ixora e manaʻomia tausaga taʻitasi totoina. I le lima tausaga muamua, e tatau ona totoina le fugalaau i totonu o se potopotoga tele ma le vateatea, ma a maeʻa le faʻamalosia mulimuli o aʻa, ua lava na o le faʻafouina o le pito i luga o palapala i totonu o le ulo.

E matua taua lava o potopotoga na mulimuli mai, e le gata i le telē, ae na i ai foi se pu e aveese ai le tele o vai!

I le taimi muamua, e tatau ona faataatia se alavai i le pito i lalo o le ulo, lea e mautinoa ai e le gata o le mauaina o le okesene i le aʻa, ae tatau foi ona aveese vave le tele o le vai.

E taua! E mafai ona e faʻatau le faʻaleleia o fugalaau i totonu o soʻo se faleoloa faapitoa, ae o le tele o fualaau suamalie e eseese. O le mea lea, o le mauaina o alavai, e tatau ona faamanino pe o fea fugalaau e faʻaaogaina.

A uma ona tafe le alavai, e faatofuina le fugalaau i totonu o le ulo, ona tuu lelei lea o le aʻa i le ogatotonu, ona pulupulu ai lea i se paluga faapitoa o le paluga, lea e aofia ai eleele palapala, peat, oneone, eleele elefiti, ma isi.

O le aʻa ma le ogalaau o le fugalaau ua sasaa mai i se vaega o le otaota toetoe lava i pito o le ulo (pe a uma le faasusu, o le eleele o le a faamautu ma nofo i le masani masani).

Ixora faʻalelei i se nofoaga fou mo le tusa o le tolu vaiaso. I le vaitaimi lenei, e manaʻomia e le fugalaau se tausiga faʻapitoa.

Faʻafefea ona faʻaleleia le ixora

O le laau o Ixora e totoina e ala i tipi, lea e vavae saʻo pe a uma le fugalaau mai le faʻagasologa o le fugalaau. O le umi o sea tipi e le tatau ona sili atu i le 10 cm. O fugalaau Ixora e matua fiafia tele, o lea e le tatau ai ona e faatuai i le latou atinae.

O se fatu fou e tipi e tatau ona vave faʻagogo ma maua i totonu o se lauʻeleʻele, pe tuu i totonu o le vai ma faʻatali mo le aʻa e ola ai.

Mo le toe gaosia o le Ixory e ala i le auala muamua, e tatau ona saunia se eleele faʻapitoa mo le fugalaau.

E taua! O le manuia o le faʻateleina o le Ixory i lenei laasaga e faalagolago atoatoa i le maualuga o le eleele ua filifilia. E fautuaina e filifili ni mea faʻafefiloi ua tumu i minerale ma vaega vailaʻau.

O le metotia lona lua e manaʻomia ai sauniuniga muamua: e te manaʻomia e teu i luga o le faʻalauteleina o le eletise (ao leʻi faʻaofuina i le vai, e tatau ona gaosia i le gaʻo).

Faʻapitoa togafitiga o fuga

I le fale, o Ixora e seasea lava. E masani ona mumusu tagata e fai se fugalaau ona o le maualuga o manaʻoga mo le tausiga. Ae mo le lelei o le totoina o togalaau Iksory i le fale e iloa ai ona uiga ma mulimuli i fautuaga.

  1. Ixora e faʻalagolago i le masani ai ona faʻafeinu, ae o le tele o mea inu oona o le a faʻaumatia le fugalaau. O le mea lea, o le tuʻuina o le fagu i totonu o se tane vai e matua faasaina.
  2. I le vaitau o le lau o le lau (pe a uma ona fuga), e totogo lau laau. O se faagasologa masani lea e le tatau ona afaina ai. Ae o le taimi e aliali mai ai i luga o fugalaau, soo se gaoioiga o le fugalaau o le a mafua ai ona paʻu.
  3. Ina ia faʻaleleia le fuga ma le faʻalauteleina o le laau, e fautuaina e faʻapipiʻi lala pito i luga. E tatau ona faia ma le faʻaeteete lelei lenei mea, ae i luga o se fua tele, e le sili atu ma le afa o lala pito i luga luga o le fugalaau.

E taua! O le teuteuina ma le lalaina o paranesi i le tautotogo (o le amataga o le fugaina) o le a taitai atu ai i se paʻu tele o le tuputupu aʻe o le fugalaau.

Aisea e le tupu ai le ixoru i le tatalaina o eleele

Ixora, o lona tausiga i le fale e matua iloga lava, e le o tupu i luga o le eleele. E mafua mai i le tele o mea taua, e pei o le le mautonu o le vevela o le ea poʻo le malamalama.

O le fugalaau e fautuaina malosi ina ia totoina i totonu o ipu, lea e mafai ai ona gaoioi e fuafua i suiga i le vevela, maualuga o le malamalama masani ma isi mea.

I le taimi vevela, o le laau o le Ixora e mafai ona ave i fafo o le faapaologa po o le togalaau, ina ia mafai ai ona lava le okesene. Faamolemole ia matau o Ixora na te taliaina soʻo se suiga i tulaga tau. Ona o lenei mea, o suiga faafuasei i le vevela ma le susulu o le la e leaga ai le laau.