Maota, fale mautotogi

Nuanua taua: aiseā e afua ai fatu ma laʻau i le begonias, faʻapefea ona fesoasoani i le laau?

O Begonia o se tasi o fugalaau lauiloa. O ana fugalaau e ofoofogia, o lea la, o se faʻamalamalamaga moni o laau olaola e tatau ona i ai i lona aoina mai o ituaiga eseese o lenei laau matagofie. Mai se vaaiga faasaienitisi, o se tausaga taʻitasi pe o le faʻalauiloaina o laau, lea e aofia ai le vaega o le fugalaau, vaega faʻaseseina, laʻau elekene kalapu, aiga o Begonia, ituaiga o le begonia.

I se tulaga lautele, o le tausiga o le begonia e le faigata, ae o soʻo se mea sese e mafai ona taʻitaʻiina ai le faʻamaʻi. O le igoa na mafua ia Michel Begon, le kovana o Haiti, o le na faatulagaina suesuega faasaienisi i luga o le lau o Antilles i le 1687.

Fugalaau foliga

O Begonia e fuga i le taumafanafana ma le tautoulu, ma e le pa'ū le potu seia oʻo ia Tesema. O inflorescences e aofia ai fugalaau laʻitiiti, tele poʻo le tele. O Begonia e mauoa i lanu: lanumumu, lanu samasama, piniki, moli, paepae. I le faaopoopo atu i lanu lanu, e iai fugalaau e fusi ai lanu eseese i tafatafa o le gaʻo. I luga o ituaiga o begonias, na matou taʻuina atu i se isi tusitusiga.

Faʻamatalaga o pamu

O le faʻasalaga o le begonia e aofia ai fugalaau tane ma le fugalaau, lea, pe a uma le faʻafefeteina, ona fua mai lea o se fua - o se pusa tafatolu, ma fatu fatu i totonu.

O fugalaau e foliga mai o buds, carnations, po o rosa ma e aofia ai le 2 i le 5 petals, i nisi o latou fuainumera e oo atu i le 6 i le 8. E aoina i ituaiga o elemene o axillary, o fatuga e faia i le pito i luga o laau. O Begonia e susulu malamalama ma tele, ma fugalaau latou te fiafia ia latou eseesega.

Aisea e tupu ai lau laau ma fugalaau - o mafuaaga autu

Aisea e mou atu ai le laau? O le mea lautele, o le tausiga o le begonia e le faigata, peitaʻi soʻo se mea sese e mafai ona taʻitaʻia ai faʻamaʻi, lafo i lalo laulaʻau ma tumutumu. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e mataʻituina lelei le tulaga o le fugalaau, ma mulimuli i fautuaga nei:

  1. Le le ogatasi o tuutuuga o le laau - o le tasi lea o mafuaʻaga sili ona taatele o le abscission o puaa.

    I le natura, o Begonia e nofo i lalo o vaomatua ma vaomatua, ae o le ea o le fale ua matua matutu. Mo le faʻataʻavaleina e le o maʻi, e tatau ona faʻaleleia lelei le laau:

    • E le tatau ona i luga o laulaau le vai, o le tulaga o le tuputupu ae, aemaise lava ile fugalaau.
    • E mafai ona faʻamamaina le ea i le faʻaleleia o le vai i tafatafa o se fugalaau.
    • Aua nei faatagaina vai e paʻu i totonu o le apa, e mafai ona oʻo atu ai i le mumu o aʻa.
    • O Begonia e tatau ona fafaga soo, sasaa vai i luga o le pito o le ulo.
  2. E tusa ai ma le moli ma le vevela - o ave saʻo o le la e faʻasaina i totonu o le laau.

    E mafai ona latou faia ni mumu i luga o le lau.

    • South-Eastern and South-Western windows-sills o le nofoaga sili lea mo fugalaau, ae ui i lea, ma ua fautuaina e tafe i latou i le vevela o le tau.
    • O le vevela o le ea lea e lagona ai le mafanafana o le begonia, i le taumafanafana - 20-22 ° C, i le taumalulu - 16-18 ° C. Afai e vevela fugalaʻau, ona vevela lea o lālā, ma lanu suiga i le mumu - o nei mea uma o faailoga ia o le vevela o le laau.
  3. Mai lea taimi i lea taimi, atonu o le a leai ni meaʻai e maua ai le begonia.
    O le eleele lelei o se faʻafefiloi lea e aofia ai i le tutusa le maualuga o turf, coniferous and groundch soil, faatasi ai ma le faaopoopoina o le oneone ma le peat. O ia ituaiga tuufaatasiga e faʻateleina ai fugalaau lelei.
    • Afai o laulaau o le laau e suia ai la latou lanu, ma o le a pauu ese - o se faailoga lenei o le pala o le palapala. E manaʻomia le faia o fomaʻi faʻapitoa. I le vaitau o le vavave - tasi i le lua vaiaso, i le taumalulu - tasi i le tasi pe lua masina.
    • O faʻafefiloi o minerale e tatau ona fesuiaʻi faʻatasi ma mea faʻalaʻau.
    • E tele le fugalaau, aloese mai le faʻamalosi o le kulimi, pe a latou saofagā i le tuputupu aʻe o laʻau, ma faʻalavelave ai le faʻaogaina o le faʻaoga. I le taimi o le fuga, e manaʻomia e begonias ni meaʻai, potassium, phosphorus. Faʻafefea ona ausia ni tumutumu matagofie ma pe aisea e le fuga ai, faitau lenei tusiga.
  4. O le isi mafuaaga o le abscission o pua ma fugalaau o ni suiga eseese ia ma gasegase afaina.

    O le tele o taimi e tupu ai lenei mea ona o le maualuga o le vevela ma le vevela o le vevela. O nisi taimi o fungal spores e tuʻuina atu e iniseti leaga. Laʻu grey ma le paʻu manogi - o faʻatele masani o le begonias, lea e mafua ai ona faʻaleleia fugalaau.

    O le pala e faʻaalia mai i ni vai malulu i luga o pulupulu, laulaʻau ma faʻamalosi o le tipu. Faʻasaga i tua o le faʻavaivaia lautele o le laau, o le a amata ona paʻu muamua pupuʻu, i pito o le faʻamau i le paranesi.

    Afai e naʻo le faʻaleagaina o mea vaivai ma e tumau pea le gaʻo, o lona uiga atonu o le mafuaʻaga o le paʻu paʻu. O le togafitiga vave o le begonia ma togafitiga talafeagai e manaʻomia.

    Fofo togafitiga:

    • Maea e aofia ai le fiva (Bordeaux mix) poʻo vaifofo e mafai ona saunia i le fale. E aofia ai le: kesi sulpeti (2 kalama) ma le sapalai tagamea (20 kalama), faʻamavae i le tasi lita o le vai.
    • Afai o loʻo alu le faʻamaʻi ma o le tulaga o le fale e leaga, e tatau ona togafitia i se faʻafitauli 1% ole "Fundazole".
  5. O moli vavave ma aphids o se mafuaʻaga foi lea e mafua ai ona totogo le laau. O meaʻai e faʻamamafa i laulaʻau, suʻeina o sua mai fafo. E mafua ai ona vaivai le begonias. Faatasi ai ma le tausiga faifai pea, o le faʻaalia o iniseti e mafai ona vave matauina, ma aveeseina ma le lima, ina ia aloese mai faʻalavelave. A leai, e tatau ona e suʻeina togafitiga faʻapitoa.
    I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, e faʻaaogaina iniseti. E pei o le "Karbofos", "Inta-Vir", "Fitoverm".

E mafai ona e faitau atili e uiga i faʻamaʻi laau, faʻapea foi ma meaola faʻamaʻi e faʻaumatia le begonia, i lenei tusiga, ma pe aisea ua aʻafia ai le begonias ma lau lau, e mafai ona e maua iinei.

Fuafuaga puipui

Ina ia aloese mai le pa'ū o le pulupulu i le begonias, e tatau ona faʻaalu le potu i taimi uma.. E tatau foi ona e aloese mai le maualalo o le vevela, mataʻituina le taimi e fafaga ai, faʻasaina togalaau ma aphids i luga o le laau, ma faʻamalolo foi le laau ma vailaau oona mai lea taimi i lea taimi e pei o le 5% le faʻamalolo o le copper oxychloride.

O le mea lea, o Begonia o se fugalaau faʻafetai, pe afai e tausia lelei. E mafai ona e aoao atili e uiga i le tausiga o se fale i totonu iinei. Pe a faʻatupulaʻia ituaiga eseese o mea teuteu, ma mafai ai, ona mafai lea ona ausia le fausiaina o lauulu lanumeamata uma, lea o le a faʻaalia ai le malosi o lau o le begonia. Ma o ata fugalaau faʻamalosi ma le manino o le a aumaia ni lanu le masani ai i lou olaga ma o le a maua ai le tele o minute matagofie e le mafaagaloina. Ina ia faia sea matagofie, e mafai ona e faʻaaogaina ituaiga e pei o "Meatau a Tamaitai", "Faʻasaina o le ita" ma le "Fuʻa tama." E sili atu i nei meaola matou te talanoa ai i lenei tusiga.

E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga aoga e uiga i le begonias ia tatou tusiga:

  • Mea aoga o le begonias.
  • E mafai ona ou tausia lenei fugalaau i le fale?
  • Faʻaleleia ma totoina i le fale.
  • Laʻau faʻafeiloaʻi.
  • Fautuaga ma togafiti i mea e fai pe a fuga mai le begonia.
  • Aisea e lafoaʻi ai le laʻau ma le auala e teu ai fugalaau?