Siamani pine

O ituaiga lauiloa ma aoga aoga o le loquat

Medlar o se fualaau e fua mai fua e fua ona fua e pei o apricots. I totonu e fa ivi. O le maualuga o le laau e 10 m, o laulaau e lautele. O le paʻu o le fualaau aina e matua leaga lava, ae o totonu e matua vaivai lava ma oona, o se tuufaatasiga o le apu, apricot ma le faʻasaga e tofo ai. Medlar ei ai se lanu samasama-lanu moli o vine. O lenei laau e tupu tele lava i atunuu ia e mafanafana ai le tau, e le laʻititi ile 0 ° C. Ae ui i lea, o le loquat e mafai ona faʻapaleina se faʻaitiitia o le vevela i -15 ° C, ae le o le umi. O le atunuʻu o lenei togavao ua taua o South-West Asia. Le aoga o lenei fualaau aina e leai sona tapulaa.

Ituaiga o Medlar

E tusa ma le 30 ituaiga o meaʻai, e lua mea taua:

  1. Medlar Siamani (o le Caucasian);
  2. Medlar Japanese.

Siamani (Caucasian) numera

O le fugalaau Siamani e lata mai i le faaiuga o Me, ma fua mai ai fualaau aina pe a uma le kiona muamua i le tautoulu. E i ai sona fugalaau sinasina ma mumu mumu. O le fua o le pine e mai i le lanu mumu-lanu enaena a Siamani ma o lona lautele e oo i le 5 cm. Ina ia tofo, o le fuamoa matua e manatuaina le apple puree. O lenei ituaiga o pine o loʻo ola i totonu o Crimea, i le Caucasus, i Europa i saute.

E te iloa?O sea fua laau e pei ona masani ai tagata Siamani i aso anamua, pe a ma le afe tausaga talu ai. I aso tuai o fualaau fualaau na faʻatau atu i Eleni anamua ma Roman anamua, ma o lenei fua na maua i Europa. I aso nei, ua tupu le medina i Asia Minor, i Crimea, i le Caucasus, i Algeria, i Azerbaijan.

Iapani Iapani

Ae mo le fualaau fualaau fualaau aina Iapani, ona i ai lea o eseesega mai le pine Siamani.

O le aʻa e tupu i le mafanafana o le tau o Saina ma Iapani, e fuga mai ia Oketopa ma fua mai fua ia Me ma Iuni. O le fugalaau ei ai se lanu papaʻe ma le kulimi ma se manogi manogi. O le fua o le fuainumera Iapani e lanu samasama-lanu samasama, e pei o se pa i foliga ma e maualuga le lautele o le 10 cm.

Faʻasoifua maloloina o meaʻai, lona faʻaaogaina i vailaʻau

Medlar - o le fualaau aina, o le lelei ma le afaina i le tino e le mafai ona totogiina.Medlar ei ai lona aoga tele. O le fausaga o lenei fualaau aina e aofia ai ituaiga vitamini uma, micro-ma macronutrients, aoga aoga. Faatasi ai ma:

  1. Vitamin A;
  2. Vitamini o le vaega B (B1, B2, B3, B6, B9);
  3. Vitamin C;
  4. Vitamin K;
  5. Vitamin E;
  6. Carotene;
  7. Peta petro;
  8. Iodine;
  9. Paluka;
  10. Kalaku;
  11. Magnesium;
  12. Vaʻalele;
  13. Sodium;
  14. Zinc;
  15. Manganese;
  16. Seleniuma;
  17. Uʻamea;
  18. Fructose;
  19. Sucrose;
  20. Organic acids (malic, citric).
Medlar o se vailaʻau faʻapitoa i togafitiga o le gastrointestinal tract. Faʻatasi ai ma ona uiga faʻatele, o le fetus e faʻafaigofieina le gaioiga o le manava, faʻaitiitia ai le tiga i fatugaʻo ma tupe teu. Faatasi ai ma le fesoasoani a fualaau le fua, e mafai ona e faʻamalolo le ita i totonu o le manava. O fualaʻau suamalie e galue e avea o se tagata ola.

I le tulaga o le faʻavalalalala, e mafai ona e faia se faʻasolosolo o le ava i le fufuluina o fua faatasi ma ponaivi mai le 2 tbsp. sipuni o le meli ma le 100 ml o vodka. A maeʻa ona e tuʻuina atu lenei vailaʻau e faʻamaʻi mo le vaiaso i totonu o se pusa tapuni. Ona tatau lea ona e tosoina le taoto ma ave 3 taimi i le aso, 30 ml aʻo leʻi 'ai.

E taua!O ponaivi o nei fualaau aina e inu tele, e manaʻomia ona faʻaaogaina na o se mea na gaosia - faʻamago, tunu, mo le faia o kofe inu, ae faʻaogaina - mo le togafitiga o le bronchus ma le gastrointestinal tract.

E le gata o fua o le moa lava ia e faʻamalolo ai meatotino, ae faʻapea foi fugalaau ma lau. Medlar leaves, o mea faʻamalolo o loʻo iloa mo le manava, e mafai ona avea o se vaifofo, pe mafai ona faʻaaogaina mo le toto. I le mafaufau ole maʻisuka e faʻaititia ai le tele o le inisalini i totonu o le toto, ma faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi. Medlar e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa.

Faʻaaogāina o masini i le kuka

I le kukaina mai i le moa e faʻapipiʻi ituaiga uma o siama, faʻasao, sua oona, kvass, uaina, ava malosi, saunia salakeke suamalie; E mafai ona e faia le siamu mai le paukiki ma le pikiakiki saʻo ile microwave.

Ina ia faia lenei mea, ave le 1 kilokalama o le meaʻai, 300 g suka ma le 4 tbsp. sipuni o fatulaki fatu. Vavaeese le tino o le fua mai le maa ma, tuufaatasi ma le suka, nofoaga mo le 10 minute. i totonu o le microwave. Ona maua lea, faaopoopo i ai le fatukiniki ma le dog i totonu o le fagu i luga o se ogaumu masani ile vevela vevela. O lea ituaiga jam o le a faʻaaoga lua, faʻafetai i meatotino faavavega o le e le gata o le pine, ae o le pauka foi.

Medlar ma cosmetology

Medlar e faʻaaoga i le cosmetology. O se maso mata puipui o le a fesoasoani ia i latou ei ai ni lagona maʻaleʻale e ono afaina i le ita ma le mumu. O lenei masikopa ei ai lona malosi, o le a sili atu ona aoga le paʻu, o le a maua ai foliga foliga fou. E mafai ona faia masks mai fua o latou lava poʻo mai laulaau o le laau. O se faʻataʻitaʻiga lea o se tasi o masikulu. O le pulupulu o fua e 5 e fefiloi ma le 1 teaspoon o le sua o le lemon ma le teaspoon o le olive olive. A maeʻa le 30 minute fufulu i le vai mafanafana. O lenei masikopa e atoatoa mo i latou o loʻo maua le paʻu paʻu.

Le faʻaaogaina o le medina i dietetics

Mo tagata o loʻo tauivi ma le mataʻutia, o se tagata e aoga ona o o lona autu autu o le aveesea o toxins mai le tino o le tagata. Medlar faatasi ai ma isi fualaau aina e ave ai se nofoaga mamafa i soo se meaʻai. O lona aoga o caloric o le 52.5 kcal mo le 100 g o le oloa, protein 2.1, gaʻo 0.8 ma le 14 g o carbohydrates. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le pine o se fualaʻau "malamalama" mo le tino. E fesoasoani i le 'eliina o meaai mamafa.

E taua! Alu i luga o se meaaimanaʻomia ona manatua lena meae tatau ona maua i le taumafa le meaʻai i le sili atu ma le tasi i le vaiaso i se voluma e le silia le 1 kilokalama.

E mafai ona ou faʻaogaina le medina ao ou maitaga

O le mea moni, e mafai, ona e tumu i le tele o mea aoga, lea e matua talafeagai mo tina i le taimi e ave ai se tamaititi i le lumanai.

Faʻaleagaina ma le faʻasaʻoina o fualaʻau

Faatasi ai ma mea aoga o le pine, o loʻo i ai le tele o faʻasolega. O tagata e maua i le gaʻo, o le gastritis, o le mumū o le pancreas, e ono aʻafia i ni mea e afaina ai, e tatau ona aveese lenei ituaiga o fualaau aina fou mai a latou meaʻai. E le gata i lea, o lenei fualaau aina e tatau ona faʻalauiloaina ma le faʻaeteete i le taumafa a tamaiti laiti. Muamua suega mo allergies, tuʻuina atu sina laʻititi o fualaau aina suamalie fou. E tutusa foi le taua i le lacting mothers.