Fua o le gaosiga

O a ituaiga o failautusi

E mafai e Clematis ona faateia ma faʻailo tagata uma i tioata feʻai, matagofie matagofie, ituaiga eseese, lanu e le masani ai, manogi manogi. O se tagata o loʻo nofo i lalo o le 'eleʻele faʻasolosolo o loʻo faʻamanuia lelei i Europa ma e sili atu ma le 300 ituaiga. E mafai e se fugalaau manaia, e pei o le mutia, teuteu lau vao, lalagaina se gasebo ma se vine po o se laau e ola i luga o le faapaologa. O le a faʻafiafiaina oe e Clematis i ona fua i le 3-4 masina.

E te iloa? Na taʻua e Eleni anamua soo se mea e alu aʻe ai - "Clem." O lenei upu e sau ai le clematis igoa. Faatasi ai ma le lauiloa lauiloa e lauiloa - vaʻavaʻa, clematis, lapisi o tamamatua, ma isi.

Clematis, faʻamatalaga o fugalaau

O Clematis e lauiloa - o ituaiga eseese o clematis ma ata ma faʻamatalaga e mafai ona maua i luga o nofoaga faʻapitoa ma tusi o aganuʻu. O le laʻau o le aiga o buttercups o loʻo tuʻuina atu i ituaiga eseese o le soifuaga (o le mutia e 30-40 cm le maualuga, vao ma vaomatua (e oo atu i le 140 cm), felafolafoaiga (e oo i le 10 m). I ituaiga eseese, o laulaau e faigofie ma faʻalavelave, faʻatasi ai ma le pine ma le moa, le faʻamalosi ma le faalua faʻamalosi, lanumeamata ma le lanu violē. Ua amataina le aʻa: e mafai ona fausia ai "niva" moni - 5 kilokalama i le mamafa ma le 1.5 mita le lautele, e mafai ona tasi le tootoo. O aʻa ei ai se manogi manogi.

E taua! O Clematis e matua nofouta lava i matagi - ua vaeluaina a latou lala ma ua tafe, ua faaleagaina fugalaau.

O le faatosinaga autu o lenei laau o fugalaau ma tumutumu! O le tele o le fugalaau e ese mai i le 4 i le 25 cm, o le lanu lanu e lautele - e tele ni lanu eseese (mai le paʻepaʻe-i le lanumoana, mai le piniki ma le lanu violē, ma isi). O se lanu faapitoa e maua ai le fugalaau o le pito i luga o le "apogaleveleve" - ​​eseʻesega o sima ma pistils ua tutupu i le ogatotonu. O le aofaʻi o le fuga o le 3-4 masina, o se fuga e tasi e ola mai le 10 i le 21 aso.

O le laau e mama-e manaʻomia ma e manaʻomia ai le faʻamautu. I masina taumalulu e manaʻomia ai se malutaga.

E taua! O Clematis e aliali mai i togalaau o Europa i le 16 seneturi. - I le 1548, na faamatalaina ai le Clematis Vineyard e le tagata Igilisi W. Turner. O ituaiga muamua o le malulu na paʻu i le ogatotonu o le 20 seneturi.

Faʻavasegaga faʻalagolago i le nofoaga o le fauina o fugalaau

E leai se faʻalapotopotoga faʻavasegaina faʻavasegaina faʻavaomalo. E i ai le tele o polokalama, e faʻavae i luga o se tasi faailoga.

O le nofoaga o le fuga o le fugalaau o se vaega faʻavae taua. E tusa ai ma lea tulaga, e tolu vaega o failautusi, faatasi ai ma le fugalaau:

  • i le tausaga talu ai ma totō fou;
  • i le tausaga ua tea;
  • i luga o ni laau fou.

Fugalaau i luga o fugālaau o taimi ua tuanai ma le taimi nei

O se vaega o le clematis e fulafula faalua: i le faaiuga o le tautotogo - amataga o le taumafanafana (i le vaitau o le tausaga talu ai), ma mai le ogatotonu o le taumafanafana i le Setema (i luga o laau fou). O vaitau o le totoina o failautusi eseese. Muamua le failautusi e tatau ona faalua - pe a uma le muamua fuga i le taumafanafana ma le autumn (faapuupuu le fugalaau).

O lenei vaega e aofia ai vaega:

Clematis Woolly (falaiina i Sikotilani i le seneturi 19. O loo i ai i luga o le hexagonal, e oʻo i le 2.5 m. Fugalaau (10-20 cm le lautele) o le paʻepaʻe poʻo le pale lalac lanu). I luga o lona faavae, o ituaiga Madame Le Cultre, o se ituaiga o Seboldia, Lavsonian, ma isi, sa fafagaina; O le fua muamua e pupuu, o fugalaau, ae tele. O le fuga lona lua e umi ma sili atu ona tele, ae o fugalaau e laiti.

Patents poʻo Clementis Faʻalautele (ausia le 3.5 m, fugalaau e tasi (15 cm) papaʻe, lanumoana, lanu moana ma ituaiga eseese). E tele vailaʻau - faʻalua fugalaau.

E taua! O le faʻalauteleina o le vaitau o le fuālaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina le metotia o le faatonutonuina o teuteu - faʻapuʻupuʻu tele taʻai ile pito i lalo pito lua i le amataga o le taumafanafana.

Fugalaau i luga o pupu o le tausaga oi ai nei

O le tele o failautusi e eseese ituaiga o laau mai i le masina o Iulai ia Setema (o le pito i luga o le fugalaau e tupu ia Aokuso). O nei vaega e aofia ai:

Jacmanne (fafagaina i Egelani i le ogatotonu o le 19 seneturi, umi 5-6 mita, faatasi ai ma fugalaau (8-20 cm) o lanu eseese (sei vagana ai papae) O nisi o ituaiga lauiloa o le Rouge Cardinal, Star of India, Bella, etc.

Vititsella (e oʻo i le umi o le 4-6 mita, fuga i fuga (3-5 cm) fugalaau (e oo i le 100 i le taimi e tasi) o lanu eseese (lanu moana, lanu violē, lanu violē) O nisi o lauiloa lauiloa o Ville de Lyon, Viola, Polish Spirit ma isi.

Integrifolia poʻo fomaʻi laʻau uma (faʻatasi ai ma le maualuga, maualuga - 1.5 m, fugalaau - logo o le lanumoana, mumu, piniki ma isi lanu). O ituaiga sili ona lauiloa o Durand, Värava, Heart Memory, etc.

E te iloa? Ina ia iloa po o fea vaega o le clematis e te faʻatauina, e tatau ona tipi le tipu i le tautoulu - tasi le mea atoa, o isi e laiti (10-15 knots). I le vaitau fou o le a e vaʻai ai po o fea o le a aliaʻe ai fugalaau.

Fugalaau i luga o pupu vine i le tausaga na tea nei

O nei mea e aʻafia ai fugalaʻau e totogo i luga o fuʻa o le tausaga talu ai. O ia laau toto e sili ona talafeagai mo le ola i totonu o koneteina. O ituaiga nei o ituaiga o Atragen (e masani ona taʻua o tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi):

Alpina (e oo atu i le 3 mita le umi, fugalaau ma lanu piniki, lanu paʻepaʻe, fugalaau kulimi. O ituaiga eseese o Artagen Franky, Albina Plena, Pamela Jackman ma isi.

Florida (e oso i luga e oo i le 3 m, fugalaau pupula e tasi, e fiafia ile eleele susu). Uluaʻi ituaiga eseese - Vivian Pennel, Baby, Jeanne d'Arc.

Mountain Clematis (tele laiana (e oʻo i le 9 m), ma laʻau violū. Fugalaau (i totonu o inflorescences mai i le 2 i le 5 vaega) e i ai se lanu paʻepaʻe-piniki ma le piniki). Gasegase - Rubens, Montana Grandifora ma isi.

E te iloa? O ituaiga uma o le clematis e lelei tele laau toto.

Vaovao, vao ma laau afu

O le isi faʻailoga masani mo le faʻavasegaina o failautusi e foliga mai i le failautusi, o le a le maualuga o lona faʻamalosi. E tusa ai ma lea, o laʻau manua, laau laʻau ma laʻau-mumu ua iloga.

Faʻailoa

Clematis o lenei vaega e le lelei, faʻafefe ma e le manaʻomia se tausiga faapitoa mo i latou lava. Clematis Vaʻa saʻo i totonu o le clematis: o le maualuga - mai i le 1 i le 1.2 m, e foliga mai o le po: star fugalaau ma le 4 petals. Le pito i luga o le vaitau o Iuni - Iulai. O le ituaiga sili ona mataʻutia o failautusi.

Laʻau

O laau o le Clematis e iloagofie ai vine. O se sui masani o lenei vaega o le lautusi atoa: mai le 60 cm i le 1 m., Faatasi ai ma fugalaau e pei o le logo (o petals e taufao i fafo). O le lagolago e tatau mo le fugalaau - o laumei e matua manifinifi lava.

Laʻau

O le tulaga ese o failautusi o lenei vaega, o le vaega pito i lalo o le laau (manaia) e malosi, o le vaega pito i luga e pau i tausaga taʻitasi. Faʻasologa autu:

Clematis Texas (lelei mo se tamai togalaau - e oo i le 40 cm, o fugalaau e pei o miniature tulip);

Clematis Tangut (mai le 30 cm i le 2 m, faia ai se fasi laau vegetative, fugalaau lanu auro-samasama);

Clematis Borschovikolistny (0.5-1.5 mita le maualuga, fugalaau lanumoana e pei o se pusa).

E faʻapefea ona iloa le failautusi i le tele o lau fugalaau

Fugalaau o le tali i le fesili pe aisea e matua lauiloa ai le clematis liana. Faʻalagolago i le tele o le lautele o le fugalaau o le clematis vaevaeina tele-faʻafeiloaʻi (mai le 5 cm ma le tele) ma laiti-faʻafeiloaʻi (e oo i le 5 cm).

Tele-faʻafefe

O Clematis krupnotsvetkovy e eseese fugalaau tetele ma mataʻina. I totonu o le tele o fualaau totogo e tele ituaiga eseese mai Zhakman, Langugings, Vititella, Patents, Integrifolia groups, ma isi.

Fugalaau laiti

O fugalaau laiti e tele o latou fugalaau, o lanu mananaia. Ua totoina i fatu. E aofia ai le tele o ituaiga o vaega: Atragen, Flamulla, Tangutik, Vitalba, Clematis Italia.

Kiliamatis vaevaega i lanu

O le faʻavasegaina o fugalaau fugalaau i la latou faʻailoga: lanu moana, mumu, paʻepaʻe, ma isi mea, o se lauiloa tele. Atonu e le o se auala faasaienitisi, ae pe a oʻo mai i le teuteuina o se togalaau poʻo se gasebo, e oʻo mai le fesili o le lanu muamua.

E taua! Fugalaau o ituaiga ma ituaiga eseese e ono eseese lanu.

Blue

E ui lava i le mea moni e faapea o le au fai togalaau i tausaga talu ai ua aumaia le tele o ituaiga fou, o fugalaau mama (e aunoa ma le malie o lanu) o le lanumoana e seasea mauaina.

Durandi (o le ituaiga na faaalia i le 1870. E oʻo atu i le 2 m, fugalaau (mai le 7 i le 14 cm) ei ai se lanu mamā tulaga ese o indigo. E faʻasao i gutu ma faʻamaʻi.

Multi Blue (o le ituaiga na totoina i Holani i le 1983, umi - 2-3 m. Terry fugalaau tetele lanu lanumoana uliuli.

Lanu lanumoana (na fafaga foi i Holani i le 1998. Fugalaau lanumoana ma vela lanumoana).

Kiri Te Kanawa (fafaga i Egelani i le 1986. O fugalaau fugalaau e lanu uliuli).

Aiga

O le lanu paʻepaʻe o le clematis o loʻo faʻatusalia e se vaega tele o fugalaau fugalaau nai lo mea uma:

Joan of Arc (umi e oo atu i le 3 m, fugalaau foliga, faigofie ona faapaleni, lamala, paolo).

Arctic Queen (uumi 2.5 m, fugalaau - 18 cm) E alofa i le la, e fefe i le matagi. E fuga faalua - ia Iuni i le tausaga ua mavae ma ia Aokuso i le taimi nei).

Alba Plena (lua fugalaau e iloga i lanu paʻepaʻe papaʻe).

Bella (maualuga - 2 m, fugalaau fugalaau fugalaau i Iulai - Setema (i le amataga o le fuga o latou lanu samasama, ona avea ai lea ma papa paepae).

Yellow

O le lanu samasama o loʻo faʻatusalia mai i lanu mama ma lanu - lanumeamata-samasama, lanu samasama-paʻepaʻe:

Clematis tamai ituaiga o fugalaau Tangutik (fuga i totonu o tamai fugalaau samasama).

Shrub f. Faʻamau (e oo atu i le 1 mita le maualuga, fuga mai ia Aokuso i Setema, o fugalaau e samasama auro (4 cm).

Pilatocete (e oo atu i le 3 m, lanu mai ia Iulai ia Aokuso ma fugalaau lanu samasama (4 cm)).

Pink

O lanu piniki mumu e itiiti. E masani lava o le piniki ma le lilac, paʻu lanu violē po o patches.

Grandiflora trillium (maualuga 5th, ua teuteuina lauʻau i fugalaau lanu piniki e tolu-petal (4-5 cm) Fuga - May-Iuni).

Kaiser F (o le ituaiga na fafagaina i Iapani i le 1997 (maualuga 1.5 mita, fugalaau ma fugalaau lanu piniki lapopoa lua i Iuni-Iulai).

Asao (lauiloa i Iapani, e fulafula faalua (ia Iuni ma le faaiuga o Aukuso), e le fiafia le la. Fugalaau (12-20 cm) e faalua, lanu piniki.

Madame Baron Vilar (maualuga 3.5 m, fugalaau - lanu piniki ma ufi violē.

Red

Vaega o le Red Clematis e iloga i leo taua:

Rouinal Cardinal (falaiina i Polani, maualuga - 2-3 m, fuga mai i fugalaau mumu (1-20 cm) mai ia Iuni ia Aokuso.

Telefoni (maualuga 1.8-2 m, fugalaau ma fugalaau mumu mumu mai ia Iulai ia Novema).

Westerplatte (paʻu i Polani, fugalaau tele (10-16 cm) - maroon-lanumumu, e fuga mai ia Iuni-Aokuso).

E te iloa? Clematis Armand ma Tavita sulu manogo, clematis straight - primrose, clematis paniculata - jasmine.