Meafaitino

O le faagasologa o le faia o greenhouses mai le polycarbonate ia faia oe lava ia

O le lelei o fualaau faisua patino, aemaise i le amataga o le tautotogo ma e oo lava i le taumalulu, e le mafai ona faamaonia. O le mea lea, e toatele e o mai i le mafaufauga o se laufanua. I le filifili ai e mauaina, o le toʻatele na filifili e fausia se fale koli polycarbonate io latou lava lima, talu ai e sili atu le malosi o le polycarbonate nai lo isi mea.

Filifiliga ma le faʻamaoniga o mea e fai mo le fale koli

Aʻo leʻi filifilia mea mo se falemalama i le lumanaʻi, e tatau ona e faamasani i le vaega o maketi. O le autu autu o le filifiliga o le faamoemoega o le fale koli.

Polyethylene faigofie e faʻapipiʻi, e le taugata ma e tele le malamalama, ae e faʻapuupuuina, e matua faʻamalosia e le matagi. O le condensate e masani lava ona faia i totonu o laupepa, lea e le gata ina aafia ai le foliga matagofie, ae o le faatinoga foi o le ata tifaga.

E te iloa? E tusa ma le 30% o le ata tifaga e oʻo lava i le taimi o le faʻatulagaga.

Paʻu masani o se tagata vaʻaia i mea faufale. O le tioata e sili atu le manino, e lelei le toleniina e le tele o mea o le vanimonimo. O lenei fale lauʻeleʻele ei ai se vaaiga manaia. Ae peitai, o le tioata e matua faigata lava ona faʻaeʻe. E tatau ona mataituina puipuiga saogalemu, faʻapea foi ma le fausia o se tino malosi ma faʻamalosia.

E taua! Faaaoga le faʻaeteete pe a galue i le tioata, e faigofie tele mo i latou ona tipi pe momotu.

Polycarbonate na faʻaalia i luga o le maketi talu ai nei lava, ae e leʻi vave taofia ai o ia e manumalo i le alofa o tagata faʻatau. E mafua lenei mea ona o le maualalo o le mamafa o le oloa, maualuga le malosi ma sili atu ona fetuunai. O le mea mulimuli e mafai ai e oe ona fatufatu mamanu o ituaiga eseese.

E oo lava i le aotelega o le greenhouse e faia i le polycarbonate, e faia e le lima, o le a le aumaia ni faafitauli i le faagasologa o lona faʻaauau. O Polycarbonate e lelei tele le vevela ma le faʻamalosi.

E te iloa? Faʻapipiʻi faʻapipiʻi le polycarbonate, tuʻuina atu le tausiga lelei, o le a tumau pe a ma le sefulu tausaga.

Greenhouse location

Ae e te leʻi filifili e fai se falemauati polycarbonate i ou lava lima, e taua le filifilia o le nofoaga sao mo ia. O le mea sili e taua le taulaʻi i ai o le malamalama. E tatau ona i totonu o le fale lauʻeleʻele i se nofoaga e malamalama lelei i le susulu o le la.

E te iloa? O le tele o le susulu o le la i luga o lau fale kesi, o le itiiti ifo lea o le ae faʻaaluina tupe i luga o masini mo le faʻamalama.

O le a le gata ina faʻamalamalamaina lau laʻau, ae faʻamafanafana foi, lea o le a fesoasoani e laveai i luga o le masini faʻavevela. Ma le isi, o le susulu o le la e sili atu ona aoga nai lo ona itu.

Faʻalogo i le malosi ma le tele o le matagi. O le malosi o le matagi o le a vevela le vevela mai le fale lauʻeleʻele. Ona o lenei mea, e tatau ona e gauai atili atu i le mafanafana o lou fale. E faapena foi malolosi malolosi matagi e mafai ona faʻaleagaina pe faʻamavae atoa le falesa. Ina ia aloese mai na ituaiga, e taua le faʻatau o mea lelei mo le faʻavaa.

Fausiaina o faavae

E eseese fesuiaiga o le fogalalo mo greenhouses. E mafai ona e filifilia se faavae e faavae i ou manaʻoga.

Afai o loʻo e fuafua e fausia se lauʻeleʻele mo le umi, e sili atu le filifilia o se fasi pepa faavae i luga o fao sikulini poʻo se piliki.

Afai o se fale kesi o le a avea ma vaitauituaiga faigata o faavae e le manaomia. Faaaoga se malamalama malamalama i le faavae o le laupapa. O se faiga faigofie ma aoga o le faavae lea e le manaʻomia ai le tele o le taimi mo le faʻatulagaina.

E faʻapefea ona fai se faʻavae laupapa

O le faavae o le laupapa - o se tali faigofie ma vave mo i latou oe filifili e tuu se fale kati mo se tasi vaitau. Mo le fausiaina o sea fausaga, o le a tatau ai:

  • saunia laupapa
  • saunia ni pine e faʻapipiʻi ai le laupapa i le eleele
  • faʻatau le suāuʻu masini
E taua! E talafeagai lenei mea pe afai e te le faʻaogaina fao fagu poʻo se piliki.

Aʻo leʻi faʻapipiʻiina se faʻavae laupapa, e tatau ona atiaʻe fuafuaga mo se falemauati polycarbonate, pe afai o le ae faia mea uma oe lava. A maea se fuafuaga auiliili, e mafai ona e alu i le faʻatulagaina o le faavae. E mafai ona tanu le faavae i luga o le eleele pe tuʻu tuusao i luga o le eleele.

Afai e te filifili e tuu le faavae loloto i totonu o le eleele, ona e manaʻomia lea ona tuʻu le vai i totonu o le uali eli. E mafai ona togafitia i le gaserose ma mea e faʻaaogaina ai visepisi.

E te iloa? O mea e faʻapipiʻi ai se mea e le faʻamamaina, lea e faia i luga o le fola o pepa pepa e faʻafefiloi ma le suauu.

Afai o le faavae o loʻo i luga o le fogaeleele, e taua le faʻapipiʻiina o lagolago faapitoa, pe a le o lea, o le a le vave faʻaaoga.

E faʻapefea ona faia se piliki

Ae e te leʻi tuʻuina atu se moli ma e le o se taimi umi lava laupapa laupapa, mafaufau, e sili atu ona lelei le faʻaeʻeinaLe faavae fou ma le faatuatuaina piliki. O sea faavae e mafai ona tumau mo le tele o tausaga, e ui o le sao o lona faʻatulagaina e taua tele. O le mea lea, pe faʻapefea ona faia se piliki o faavae mo lau lauʻeleʻele:

  1. Lisi se faaputuga 60cm loloto.
  2. Ufiufi i luga o le oneone oneone ma sasaa ai le faavae.
  3. Faʻamau se vaega o mea fauluga, lea o le a avea o se mea e le faʻamamaina.
  4. Faʻamau le pito i lalo i taula taula.

Greenhouse frame assembly

Pe a sauni lau faʻavae, o loʻo faʻapipiʻiina se faʻavae mo le kiona. E tatau ona faʻamautinoa i le mea e mafai ai, ona o le malosi malosi o le matagi, e mafai ona toe faʻaaogaina le fale koli.

Fausaga alumini

O le mea sili alumini faʻapitoa faʻapipiʻi mo greenhouses - lona tulaga lelei tele. Alisi aluminium, e pei o ia lava, e lelei le vaʻaia ma faʻamalo.

Ina ia faʻapipiʻi le atigi alumini, o le a e manaʻomia ni paipa o faʻamalama alumini poʻo faʻamalama afi. O le a latou manaʻomia le fesoʻotaʻi ma faʻamau, alo ma nati aʻo e vaʻai i lau kesi.

PVC paipa

E mafai foi ona faia vailaʻau faʻasaina o le polycarbonate, aoina e le lima, ata tusi e aofia ai pipisi PVC. O le mamanu o lenei ituaiga e faʻalagolago ma tumau. I totonu o sea fale lauʻeleʻele o le a faigofie ma faigofie ona tausisia tulaga talafeagai uma mo le totoina o laau.

O loʻo i ai se manatu e le talafeagai le faʻavaa o le PVC mo se falemauati o le polycarbonate, e manatu e matua leaga le mamanu, ae e leai. E mafai e le PVC fale koli ona tutū faʻamaoni uma lava, pe afai e faʻapotopoto lelei ma mataʻituina lona tulaga.

Ina ia aoina le faʻavaa o le fale koli i pVC paipa e tatau ai:

  1. Saunia le faavae.
  2. Faʻaaogā lalaga uʻamea mo paipa palasiti e faʻapipiʻi ai le faʻavaa o le kiona.
  3. E faʻapipiʻi le polycarbonate, faʻapipiʻi e pipiʻi ai le uʻamea.

Ufiufi le fale kalapu polycarbonate

E amata lanu meamata manaomia mai le pito i lalo. Faʻamau le muamua laupepa i luga o le pito i lalo, faʻasaga le pito i luga o le 4 cm. Faʻamaofiofi i faʻamaʻi totino, lea e faʻamalosia i le fafie.

Faapipii le isi pepa i le auala lava e tasi, ae i le isi itu o le arc. E taua le i ai o se vela o le tasi laupepa i luga o le isi. O isi laupepa uma lava e faʻapipiʻi faʻatasi ma le umi o le lauʻeleʻele ina ia mafai ai ona e faʻaogaina ni pepa se lua i le tasi sikulima. O le pito i lalo o le fale kiona ua faʻamautuina mulimuli.

Faʻatulagaga o le lauʻeleʻele

I le faʻapipiʻi lelei o le falemalama mai totonu, o le ae fatuina se microclimate lelei mo laau o le lumanaʻi. O lenei mea e faatatau i le maualuga o le suamalie, vevela, faʻalelei ma le susulu o le la.

E fia ni moega o le ai ai i totonu o le kiona, filifili i le faavae o lona telē. E taua le aua le tele se avanoa, e pei o le aua le laa i luga o le eleele i le taimi o togafitiga. I le faʻatusatusaina o le eleele, e faʻaitiitia ai le tafega o le ea i totonu.

Afai e muaʻi iloa muamua ni vaʻaia, ia eʻi totoʻa faapitoa i le vevela vevela, faʻaogaina le malosi ma le malosi atoa o le mea ua filifilia. O le ala i le lumanaʻi e tatau ona faʻasaʻo i le mamanu, pala, eseese sigi, aua le fefe i le susu.

Meafaiva faʻatau mo le faʻaleleia o vai, faʻaleleia o masini, faʻamalama ma le faʻavevelaina o masini. A aunoa ma ni mea faigaluega lelei, o le a le lelei le seleseleina o lau kesi e pei ona e faʻamoemoeina.

Pau lava lena. I le taimi nei, e mafai ona e fiafia i meaalofa e faia e le fale koli ma ou lava lima.