Fualaau aina

Tasi le tasi vasega mai se laina o aoga sili ona aoga ma fuaina o le filifilia a Dutch o le "Melody"

O le tele o pateta na gaosia e le Faʻatonu Melody na faʻasolosolo ona pasia le suʻega o le setete ma ua aloaia o se ituaiga sili ona lelei ma se lelei lelei.

I se taimi puupuu lava, na ia mauaina le tele o faʻamalolo mai i le totoina o le pateta i totonu o aiga, lelei ona totoina i atunuu eseese ma itulagi.

I totonu o lenei tusiga o le a matou faʻamatalaina auiliiliga e uiga i le ituaiga pateta Melody, o le a matou masani oe ma ona uiga. O le a e aʻoaʻo e uiga i le tekinolosi tau faʻatoʻaga mo lenei pateta, oa faʻamaʻi e faʻaalia ma pe o faʻafefea e ono lamatia ai meaola faalafua.

Amataga

O le tagata na mafua mai ma le patent o le ituaiga o le C.MEIJER B.V., o se kamupani o loʻo galulue lelei i luga o le maketi a Rusia mo fatu pateta mo se taimi uumi (Netherlands). I le 2009, o le ituaiga o loʻo lafoina i le Itumalo Tutotonu e le Setete Setete o le Rusia. Na pasia suega ma le resitalaina i Iukureini ma Moldova.

A maeʻa ona maua mai le seleselega mai fatu fatu e faʻatau mai i mea tetele, ona mafai lea ona e faʻaaoga lau lava fatu 1-2-3 toe gaosia.

Ina ia aloese mai le leiloa o uiga eseese ma le faʻamaʻi o fatu ma faʻamaʻi vailaʻau, latou te suia le nofoaga e tulaʻi mai ai mo le 4-5 tausaga ma faʻafouina le faʻatoʻaga.

Meatii pateta: faamatalaga eseese

Igoa tulagaMelody
Tulaga lauteleo le augatupulaga mulimuli o le cultivar o le fausiaina o Dutch
Gestation period100-120 aso
Manatua Pule11-17%
Masima o fai pisinisi95-180 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao7-11
Tuuina atu176-335 c / ha
Quality Consumerlelei lelei, kuka tele
Faanatinati95%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanusamasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaCentral
Faʻafitauli faʻamaʻio le vailaʻau e teteʻe i le pathogen o le kanesa o le pateta, kesi o le pateta o le pateta auro, mūmū ma le mosaic banded
Vaega o le tuputupu aetali lelei i le fuga ma le faʻafeinu
FaʻatonuC.MEIJER B.V. (Holani)

Tuʻuina e pei o srednepozdniy, tuai. Mai le totoina i fua o pisinisi - 100-120 aso. O le ogalaau eletise-ogaoga-laau laʻau mumu-lanu violē, lau lanu meamata lanu meamata ma sina laititi.

Ova tubers ma le lamolemole, lanu samasama, paʻu paʻu mamafa 95-180 g pepa faʻatumu, faʻasologa lelei, sooga tuʻufaʻatasia. Le fuainumera o fatu mai le tasi togavao 7-11 fasi pepa. Mata mata mata, laitiiti.

Vailaau o le pati O le meaʻai e iloa ai le maualuga o le maso o le fatu - mai le 11% i le 17%. O vaʻaiga ma pulupulu lanu samasama e iloga i le maualuga o uiga o le tofo i totonu o ituaiga eseese o Dutch o loʻo faʻasaoina i le taimi atoa o le teuina.

Faitau atili e uiga i le taimi ma le vevela o le pateta, patipati e masani ona feagai.

Ma le auala e teuina ai pateta i le taumalulu, i totonu o ata ma i luga o le faletalimalo, i totonu o le pusaaisa ma togi.

E mafua mai i ituaiga o fuafuaga o laulau, faʻaaoga mo sauniuniga tuusaʻo o le muamua, vasega lona lua ma le gaioiga. E mama le kuka i palu, o le pulupulu i le taimi o togafitiga faʻamafanafana e le faʻapogisa. O le fua masima (e le itiiti ifo ma le 20.5%) e mafai ai ona e faʻaaogaina mo le gaosia o palu pateta. Mo le faʻavelaina ma le kukaina o tupe meataalo e le fetaui!

Ata

E mafai ona e vaʻai i le pateta Melody i le ata:

Uiga

E pei o le tele o ituaiga pateta o le filifilia a Dutch o le "Melody" e maualuga lona fua. Le maualuga o fuainumera faʻatau pisinisi o loʻo faʻaalia i faʻataʻitaʻiga eseese o le setete i Moscow 636 c / ha sili atu i le tulaga o ituaiga Symphony, Nikulinsky.

O le fua faatatau o oloa e 176-335 c / ha (18-35 kg / 10 mita).

E mafai ona faʻatusatusa le gaosiga o le pateta Sipanati ma isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Melody176-335 c / ha
Matagofie400-450 c / ha
Veʻa670 c / ha
Tiana220-350 c / ha
Yankae oʻo atu i le 630 c / ha
Svitanok Kieve oo atu i le 460 c / ha
Santana160-380 c / ha
Nevsky300-500 c / ha
Taisiyae oo atu i le 460 c / ha
Colomba220-420 c / ha
Lapot400-500 c / ha

O le ituaiga pateta o loʻo i ai i luga o le au faʻatau ona o ona foliga vaaia lelei, maualuga le maketi (85-95%), tausia lelei (95% pe sili atu), le mafai ona feaveaia ma le tetee i le faʻaleagaina o masini.

O le mafai ona tausia lelei o se uiga taua mo pateta. I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua lenei uiga i ituaiga eseese:

Igoa tulagaLaʻau
Melody95%
Timo96%
Arosa95%
Tautotogo93%
Vineta87%
Impala95%
Zoraka96%
Kamensky97%
Latona90%
Lyubava98%
Le manuia88-97%

O uiga o le pulupulu e fetaui lelei ma manaoga mo le tele o faʻatau atu faʻatau ma le faʻapipiʻi. O le vaitaimi o loʻo moe umi - e oʻo atu i le 8 masina, lea e mafai ai ona e teuina ituaiga o pese seia oo ia Iuni e aunoa ma le malepeina o totogo.

Agrotechnology

I le tautotogo o meafaitino o meaʻai e siaki lelei mo le faaleagaina, faʻaaliga o faʻamaʻi. Filifili le soifua maloloina, e oʻo lava i tubers ma se vaega o le 3-7 cm.

E taua: Afai e le mafai ona faʻaaogaina le faʻavaivai masani poʻo le faʻavaivai, e fautuaina e le au agronomists le faʻaaoga o kulupu atoa pe a totoina. I le tulaga o le le lava o le totoina o meaʻai, faʻaaoga fasi pepa e tusa ma le 50 g.

Lupine

O le taimi faʻatulagaina fautuaina mo le Itulagi Tutotonu o le ogatotonu o Me. O le faʻaleleiaina o loʻo faʻatino e tusa ai ma le polokalame 70x35 cm. Faatasi ai ma le totoina o pateta (550-700 bushes i le 100 mita), o le maualuga o gaosiga e maua. O le loloto o vaieli e faalagolago ile ituaiga o palapala. I eleele eleelea ma eleele eleʻele, e tanumia le tubers i le 7-8 cm, i le malamalama, oneone, oneone loams e 9-12 cm.

Faʻaaloalo i le fuaina o fua. O le itu aupito sili ona lelei o le lupine, flax, vao ma le mutia faaletausaga, togalaau o le taumalulu, leki.

E manaʻomia e le paluu le masani ona vaʻaia, veleina, fafaga, faaputuga. E oʻo lava i se taumafanafana matutu, e le tuʻuina vao i le va o laina e paolo ai le pateta potato, e faʻaaoga ai le metotia o le mulching. Faatasi ai ma se lapisi tele o tuaoi tuaoi, o le numera o fatu i totonu o nofoaga e mafai ona matua faʻaititia.

O le vāega o loʻo manaʻomia le usitaia o metotia faʻataunuʻu o le galue:

  1. I le tau o le autumn, eliina le nofoaga faatasi ma le faaopoopoina o le 3-4 cm o le eleele lafulemu ma le faʻaofiina o le faapalaga poo le humus i le fua faatatau o le 4.5-5 kg ​​/ 1 mita. Mo eleele mamafa, o se vaega lelei o le itiiti ifo i le 30 cm, o le faʻaaogaina o laʻei pito i luga e faateleina i le 9 kg / m².
  2. A faʻaaogaina le manua saʻo i lalo o le vao, o le a mafai ona faateleina le faaleagaina o le tuber. I le taimi o le tau o le autumn, o loʻo faʻaaogaina ai le faʻalauteleina o masini ma fuālaʻau.
  3. O togafitiga o le tautotogo e aofia ai le eliina, teuina o le 16-20 g / m² i luga o eleele lafulemu, poʻo le 25 g / m² i luga ole palapala eleʻele o le ammonium nitrate poʻo le sulfate ammonium.

Faitau atili pe faʻapefea ona fafaga faʻatoʻaga, pe afea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le fugalaau, pe faapefea ona fai pe a totoina.

Pe a totoina, e tatau ona manatuaina o le vaitaimi o le tuberization ma le tuputupu ae tuputupu ae e ogatusa ma le pito i luga o le faamai pipisi. Mo le puipuia o le meaʻai fatu e togafitia ma sauniuniga faʻapitoa.

E amataina le seleselega pe a maeʻa ma le faʻavaeina o se paʻu mafiafia i luga o fatu.

O le totoina o pateta e mafai ona eseese. Faitau uma e uiga i tekinolosi a Dutch, e uiga i le totoina o ituaiga muamua, e uiga i le mauaina o se fualaau aina e aunoa ma le veleina ma le gaogao, e uiga i le liliu o lenei faiga i se pisinisi.

Ma e uiga foi i auala taua e pei o le totoina i lalo o vaomago, i taga, i paʻu, i pusa.

Maʻi ma faʻamaʻi

Mosaisi felanulanuaʻi

Vailaʻau o le pati Vaʻalo faʻamalosi:

  • i le kanesa o le pateta e le pathotype I;
  • fuamoa o le patati auro;
  • mimiti ma fusifusia mosaics;
  • siaki;
  • Faʻaaloalo;
  • lanu uliuli.

I le fesoʻotaʻi atu i le tuai o le paʻu o tumutumu ma tubers (Ro1-Ro4), o ituaiga Y-virus e faʻaalia ai le tetee malosi. Faitau foi e uiga i Alternaria, Fusarium ma Verticillis pateta.

E pei o faʻamaʻi, o le faafitauli autu e masani lava o le Colorado beetles ma o latou meaʻai, mumu pateta, uila, ma le urosa.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai auiliiliga auʻiliʻili i auala e taulima ai iniseti leaga:

  • E faʻafefea ona faʻaumatia le telefoni i totonu o le togalaau.
  • O vailaʻau faʻasolosolo ma metotia faa-anamua e faasaga i le medvedka.
  • O le a le mea o le a fesoasoani i le tau faasaga i le lanu o le potato Colorado: kemisi ma metotia a tagata.
  • Matou te maua mai le pateta: vaega 1 ma le vaega 2.

Potatoes "Melody" - tasi le isi vasega mai se laina o aoga sili ona aoga ma le tele o le filifilia a Dutch. O le maualuga o le tofo ma uiga lelei o tagata faatau, faʻamatalaga lelei, faigofie o le felauaiga, teuina ma le muaʻi faʻatau faʻatauga na faʻaalia ai le lauiloa i faifaatoaga i totonu o aiga.

Lalo o le laulau o le a e maua ai sootaga i tala e uiga i ituaiga o pateta e masani ona lelei i taimi eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AuroraBlack PrinceNikulinsky
SkarbNevskyAsterix
LototeleLotoCardinal
RyabinushkaLe Alii eKiwi
PalaʻeleRamosSlavyanka
ZhuravinkaTaisiyaRocco
LasockLapotIvan da Marya
MagicianCapricePicasso