Apple laau

Totoina o laau apu "Sun": fautuaga i le totoina ma le tausiga

O fuʻa o le autumn o le ituaiga "Sun" na alofagia e le au faifaatoaga i le lotoifale ona o lo latou maualuga ma lelei le tausia o le lelei.

O le suamalie, o lanu mumu e teuteu ai le pale paleni o se tamai laau. E le gata i lea, o lenei ituaiga o loʻo iloga i le faigofie o le galueaiina o faʻatoaga.

I totonu o lenei tusiga o le a matou faʻamatalaina pe faapefea ona tupu se apu "Sun" i luga o lau 'upega tafaʻilagi, faʻapea foʻi ma auʻiliʻili mea taua ma le le lelei o le ituaiga.

E te iloa? I tala faasolopito anamua a Eleni, na tapuaʻiina le apu o se faailoga o le mafanafana ma le poto o le la, o le ofoina atu ma le mana uigaese laau na ola ai nei fua. O laau Apple sa taua o meaalofa paia a le atua Apollo. I le auala, o lona igoa e tasi-aʻa i le upu Peretania "apple".

Talaʻaga o fatuga filifilia ituaiga "Sun"

Fruiting apple apples "Sun" na fananau mai i le faasologa o tagata faigaluega o le All-Russian Scientific Research Institute Vladimir Zhdanov ma Zoya Serova i le amataga o le 80 tausaga. Na aveeseina le ituaiga laau mai fatu o ni laau o le apu mama e palota ma ina ua mavae le ono tausaga sa faateia tagata uma i se fua maualuga.

E oo lava i faifaatoʻaga latou te leʻi mafaufau i se laau laʻitiiti faapena. O laʻau apu laʻitiiti na faʻapupulaina ituaiga lauiloa masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, faaluaina le faatinoga o le lauiloa "Antonovka." O le talisapaia o le aufaigaluega o le tofo o le ituaiga fou. E le pine ae avea le apu o le "Sunny" ma mea e manaomia i le toetoe lava o togalaau uma. Ona o le manaoga ma le salalau lautele o sui fou o fualaau aina suamalie, ua atiaʻe e saienitisi le ituaiga eseese.

Uiga o ituaiga apu "Sun"

O uiga autu o le apu o le la "Sun" e maualuga le tetee atu i le malulu, faigofie o le tausiga, teuteu, fua tele ma le tofo lelei o le fua. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o eseesega o se ituaiga mai isi.

Laʻau faʻamatalaga

O laau Apple e tutupu i lalo, ei ai le pale lapotopoto o le eletise masani. Sailini lala ma le ogalaau e ufiufi i le paʻu lanu moana lanu enaena ma sina lanu violisi. O fualaau o loʻo ola e faʻamafanafana, lauulu ma pupuu poto masani, faʻapea foʻi ma le mea e tupu mai i luga o le lau. O lau e lapoa, fuamoa faʻatasi ma se togi lima. O vavao e pupuu ma mafiafia.

Pe a fuga mai le apu, e fatuina se atemotu uiga ese ona o le leaga o le lanu mumu lanu e ufiufi ai lala laau. E masani ona aofia i le 5-6 laina. I le vaitau o le aotelega o apu, o lala i lalo o lo latou mamafa e alu i lalo, o lea e taua ai le faamautinoa latou te le malepe.

E te iloa? O fua o laau apu o le ituaiga "Sun" e aofia ai suga (pe tusa ma le 8% i le apu e tasi), acid ascorbic (7 mg i le 100 g), mea e mafai ona titina (1%), P-active active (100 mg).

Fualaau Faʻamatalaga

O fua o le apu o le "Sun", e pei ona taua i luga i le faʻamatalaga, e tupu faʻamalosi. O paʻu taitasi uma e mamafa i le 200 g. O fafo, e tele, e le mafai ona vevela, lautele, oloʻo ufiufi i se paʻu lanu samasama, ma o le a faʻafeiloaʻi lelei ai se lanu mumu sesega. I lalo o le paʻu i luga o le paʻu o loʻo manino lava le vaaia o lanu laiti papaʻe papae.

I le taimi o le seleselega, toetoe lava o fua uma e sasaa mai, lea e sili atu ona manaia. O le tino e paʻepaʻe, o nisi taimi e manaia. Faʻailoa meaʻai ma le manogi suamalie. O le fatu e laʻititi, e pei foliga o lau. O le fua o loʻo faʻamauina i le paranesi ma se mea saʻo saʻo.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O laau Apple o lenei ituaiga o loʻo i ai le tele o tulaga lelei, lea e taʻua ai e le au fai togalaau i iloiloga:

  • mausali maualuga fua;
  • tetee i le paʻu;
  • faigata o le taumalulu (o laau e tutū e tusa ma le 40 tikeri o le kiona);
  • mataʻituina o faʻataʻitaʻiga ma matagi;
  • lelei mausali;
  • o le agavaʻa o apu (e mafai ona 'aina faʻatasi ma faʻamalosi);
  • le gafatia o petioles e aʻafia i luga o rootstocks.

Faatasi ai ma faaletonu o le ituaiga "Sun" tagata faatau ua valaau:

  • fualaau aina e amata i le lima tausaga i le fitu tausaga;
  • ao le i oʻo i le seleseleina, o fua o le a amata ona paʻu ese, faʻamalosia i latou e gaosia i le sua.

E te iloa? O foliga o apu "Sun" o le mafuaaga lea na aofia ai le ituaiga i le lisi o laau aisa.

Tulafono mo le totoina o le "Sun" i luga o le saite

Totoina o le apu "Sun" e le faia ai ni faafitauli i le filifiliga o le nofoaga, poo le tuuina atu o isi tulaga faaopoopo mo laau toto. Laʻau e maua aʻa ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Ae ui lava i lea e taua le taulaʻi atu i nisi o faʻaaliga o maturo faʻavaomalo.

Le taimi sili e totoina ai fatu

O le totoina o lenei ituaiga, pei o isi apu, e mafai ona fuafuaina i le tautotogo po o le autumn. Afai e te faia lenei mea i le ogatotonu o Oketopa, o le a maua e le laau se taimi ao leʻi amataina le tau malulu e faʻamalosia ai aʻa ma o le a le mamae ona o le malulu ma le susulu o le tau.

Ae o Aperila o le faʻasolosoloina o laupepa e sili atu ona aoga. Ua faamatalaina e le au atamamai lenei tulaga i le mea moni o le laau e tele taimi e sili atu ona malosi ma fetaui i le taumalulu. I mataupu o le totoina o le tautotogo, e taua le fafagaina o le ogalaau i se taimi talafeagai, faasaoina o aʻa mai le lamala.

Taimi o le tau e faʻalagolago i tulaga o le vevela o se vaega patino. O le mea taua o le lelei o le lalolagi, ae leʻi maeʻa i lalo o le vevela o le la. A o le totoina se apu, ia faamamaina le aʻa. Mo lea, o le fatuga e totoe mo se aso i totonu o le vai. Ma pe a totoina, o le laau e faʻafeinuina i se auala e tumau ai le vai i totonu o le lua ma ua le toe faʻafefeina e le eleele.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

O ituaiga osofaiga "Sun" i le malulu e faafaigofie ai le sailiga mo se nofoaga lelei mo lenei laau i le togalaau. Ae peitai, o le fua o le apu o le a sili atu pe afai ei ai se tulimanu mo i latou i le itu i saute, sautesasae poʻo itu i saute sisifo. E le gata i lea, e tatau ona amanaia le natura o le vevela o le ituaiga: o ona sui o le a maua le mafanafana i nofoaga lafulafua lea e tafe atu ai le vai i le loloto e sili atu ma le 2 m.

O le filifilia o eleele e le mafai ona tuʻuina atu i ai le taua faʻapitoa, ona o le "Sun" e faʻafetaui i soʻo se tulaga, sei vagana ai le omea ma mea mamafa. Afai e leai se isi mea mo i latou, e tatau ona e faʻaopopo le tele o oneone i totonu o le lua mo le totoina o le fatu. O le mea lea, o le ae fesoasoani i le palapala ina ia sili atu le faʻafeoloolo ma pasi ai le okesene i aʻa, lea o le a fesoasoani i lona atinaʻe atoa ma o le a le faatagaina ai le faʻavaivaia o le vai.

E taua! Aua nei faʻaaogaina sefefasi mo le mulching pristvolny circles o apu - latou te faʻafefeteina palapala.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

I sauniuniga mo le totoina o le apu, lea e tatau ona amata i le 3-4 vaiaso, e tatau ona e eli se lua 70 cm loloto ma 1 le lautele le lautele. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai ona toe tanumia le fatu laau i le eleele lafulemu, aveeseina mai luga o le maualuga. Ave le 5 cm le mafiafia le siteki i le ogatotonu o le togavao, tuu i lalo le ala i le pito i lalo.

O laau Apple e le fiafia i le susu o le susu, lea e mafai ona fesoasoani i aʻafiaga pala. Ona faʻafesoʻotaʻi lea o le meaʻai mai le faaputuga muamua i vaega tutusa ma le humus, peat ma le faapalaga (o le lua o le oneone e faaopoopo i luga o loams). Faatumu le lua i le paluga ua saunia, e mafai ona e luga aʻe - i lenei tulaga, o lau apu, pe a maeʻa le eleele, o le a le i totonu o se faʻavaga, pe a faʻapipiʻi pea le susu. A maea le manipisi ua uma ona ufiufi mea uma i se ata tifaga.

A maeʻa le taimi atofaina, pe a faʻatauina ia laau, o latou aʻa ua gase ma togafitia i se mash clay clay, e mafai ona e amata totoina. Muamua siaki aʻa mo le faaleagaina, pala ma le faʻamago. Afai ua faamalieina oe, faʻaititia le laau i totonu o se pu, faʻamafola lelei le aʻa ma faʻafefeteina tele. Afai e le toe gauai le eleele i le susu, amata ona faatumuina le malologa i le eleele, aʻo luluina le ogalaau e faatumu ai potu na fausia i autafa o aʻa.

O le a leai se aʻa o le laau, ma o le a leai se aʻa o le laau, ma ia mautinoa o le aʻa o le aʻa e 5 cm le maualuga i luga o le eleele. I le faaiuga, nonoa le pito i le pine ma solo le ala mai le apu 10 cm ina ia le afaina le laau pe a faaleagaina le mulch .

Fautuaga mo le tausia o le apu "Sun"

Apple "Sun" e le manaomia se poto faapitoa i le taimi o le totoina ma le tausiga. E tatau ona vave vavae le laau totō, ave ese pito o le ogalaau ma lala skeletal i le 80 cm mai le eleele. I le lumanaʻi, o le a fai e lenei apu le pale saʻo ma se aʻa malosi. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e faʻaaluina muamua le fafaga mo le laau - o le a fesoasoani ia te ia e vave ona maua aʻa. O le faʻaleleia faʻaleleia, teuteuina, faʻamalositino ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi e taua i le ituaiga.

E taua! O lea, i le taumalulu, e le afaina ai fualaau aina o lau fualaau aina, puipuia o latou paʻu ma le afa mita-laupepa lautele o le taualuga poʻo se upega mai lalaga lalaga. I se isi itu, lala talafeagai o conifers.

Taofia togafitiga mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E ui lava o le apu o le "La" ma e manatu o se laau e le o ola, ae o sese i le tuputupu ae e mafai ona oo atu ai i lona maliu. E masani lava ona o lenei mea ona o le apu e osofaia e paʻu palapala, cytosporosis, ma iniseti leaga.

O faʻamaʻi e faʻaalia i le pogisa i luga o le paʻu, laulaau ma, aʻo latou alualu i luma, latou te fasiotia le aganuu. O le fugalaau sinasina Mealy e masani ona foliga mai o le efuefu ma e le o manatu mamafa. Faʻalogo lelei i laulaau - e tatau ona tumu i le malosi, maua lanu lanu meamata. O le saofaga i le tulaʻi mai o faʻamaʻi o faʻamaʻi e mafai ona avea ma se lalolagi leaga, le le lava o mea e gaosi ai le minerale e tatau ona sau faatasi ma fugalaʻau, le lava po o le tele o susu i le palapala. E tatau ona faia togafitiga i taimi uma o tautotogo. O le uluai togaina o laau o le apu o loʻo faia ia Mati ma le copper sulphate poʻo le "Skor". Lona lua o le taimi e faʻaumatia ai le laau e faʻaaoga ai le oxychloride copper. Ma a maeʻa ona aveese uma fua, ia faʻaalu le faʻamaʻi mulimuli o le sukama. O metotia faʻaleaganuʻu ua fautuaina mo nei faʻamoemoega e faʻaaoga ai fofo o fasimoli, palapala pepa, fualaʻau.

E togafitiga togafitiga faafomaʻi i le taimi lava e uma ai ona maitauina ai faʻamaʻi o le maʻi. Faʻalelei pipisi i fualaau oona "Hom", "Topaz", colloidal sulfur, o fofo o loʻo saunia e tusa ai ma faatonuga.

Faʻasaga, veleina ma faʻamalo le eleele

O le tausiga maualuga mo le apu o le "Sun" ua saunia mo le faamamaina vave o vao mai pristvolnyh circles ma laulaau paʻu, aua o se siosiomaga matagofie mo meaola, lea e vave ona amata ona faaleagaina le laau. E manaʻomia le vaʻaia o le eleele e lata ane i le ogalaau, ma puipuia ai le fauina o se pulu mafiafia, lea o le a fausia ai se papupuni i le mauaina o le okesene i aʻa.

E taua! I le muamua 4-5 tausaga, o vai e masani ona faʻafeinu, ae i sina vaega itiiti o vai.

E mafai ona e suaina le apu i auala eseese. Ina ia faafaigofieina a latou galuega, e mafai ona e faʻafetaʻi le faʻafefeteina, tafe pe faʻavaivai. E tofu i latou ma ona lelei. Ae i soo se tulaga, aua nei galo o le vevela o sina vai itiiti o le a afaina ai le laau. E i ai le taofi i le fufuluina o fua i luma ma le maeʻaina o le fua. O le le mautonu o nei faʻaaliga o le a taʻitaʻia ai le tuputupu ae o ni aʻa laiti e le mafai ona faʻamaʻapeʻa ma mafai ona afaina ai le laau.

E faʻatatau i le matua o laau o le apu, o le tele o le vai mo le faʻavaivai e fuafua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fua i le tausaga muamua o le olaga e manaʻomia ai ni pakete se lua i le sikuea mita o le liʻo o le lio; i le tausaga lona lua, o lenei fua faatatau e faateleina i pakete e fa. E tusa ai ma lea, o laau na sili atu ma le lima tausaga le matua ma e amata ona fua mai e ono pe sili atu pakete.

I le tautotogo, o vai apu laiti (e oʻo i le lima tausaga le matua) e faʻamaʻaina mo le taimi muamua ao lei amata ona fuga mai le amata, toe fai le faiga i aso fitu uma. Mo laau matutua, o le fagotaga faalua e faia i le taimi o le fausiaina o le ovary.

I le vevela e manaʻomia ai le faaopoopo o le susu. O le faʻataʻitaʻiga mulimuli e faʻatulagaina i ni nai vaiaso ao lei aveeseina le fua mai le laau. Afai o Oketopa o loʻo faʻaalia i le mafanafana ma le vevela o le tau, e manaʻomia mo le taimi lona fa e faʻamamaina ai le eleele ma se faʻamatalaga puipuia, o le a le mago le apu ma e le togi i le taimi o le taumalulu.

E taua! O le puipuia o le eleele o le palago mago pe a uma ona faʻasusu i vaomatua, faʻatumu le pu i le mulch - E fesoasoani tele i le taofia o le susu.

Faʻatauga

O le fafagaina o apu o loʻo fuafuaina e ala i vaega o le vegetative. E manaomia e le laau ni meaʻai pe a amata ona totoina taʻau, o le mea lea e sili atu ona fetaui lelei faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaʻai mo le faʻateleina o le biomass. O le tele o taimi i le tautotogo e faia ai le paluga o nitroammofoski ma le ammonium nitrate poo se fofo o le moa moa.

Afai e naʻo le filifiliga mulimuli e faʻaaogaina, e tatau ona toe faia le taualumaga i masina uma mai Mati ia Iuni. I le taimi o le fualaau taumafa, e masani ona fafagaina laau i le faapalaga, superphosphate, potassium chloride, ma le nitroammophoska. Ina ia mafai ona saunia lelei fualaau aina mo le taumalulu, ia Aokuso o loʻo faʻamaʻaina ma faʻalavelave mineral, e tatau ona faʻaigoaina o le "autumn" i luga o se tulafono.

O laʻei pito i luga e faʻaaogaina i le afa mita-loloto o faʻasalaga e faia i totonu o vaʻa poʻo totonu o vaituloto.

Faʻasalaina le tusitusi

Ae e te lei totoina se apu, ia e taʻu manino mai mo oe lava le mea e te tapeina. E tatau ona malamalama o soʻo se vavaeina o laau e faʻaalia ai le faʻaumatiaina o faʻamaʻi, mea tuai ma le oti, faʻapea foʻi ma aʻafiaga ua tupu. Ua faia lenei mea mo le fausiaina o le palealii ma le atinaʻeina lelei o aganuu, ma le faaopoopo atu e aloese ai mai faamaʻi. O le polokalame o le teuteuina o le apu "Sun" e toetoe lava a ese mai isi laau o le ituaiga. Ia Mati, i luga o laumei laiti e talafeagai e aveese ai le mafiafia o lala, ma i luga o fuainumera matutua - o vaega tuai ma le malulu. I le tautoulu ma le amataga o le malulu o le tau, totogo e vaivai ma e le mafai ona faimalaga. E le gata i lea, e sili atu le lelei o le faia o se taotoga pe a tao le la i totonu o laau.

O vaega taua o lapopoʻa lapoa e faʻaaogaina i le toga garden. E amata ona amata faʻamaʻi faʻamaumauga.

E te iloa? Peresia anamua o Peresia latou te toe faamatalaina le tala o le fagafulu o apu, e tusa ai ma le mea o le a tupu mai ai se manaʻoga o le a oʻo mai pe afai e faoa faʻatasi ma fua e fasefulu, ma e muamua ona paʻu i luga.

Toaina o laau opu

O le faigata o le taumalulu - O se tasi lenei o mea taua o le eseesega. Ae afai e te faatulagaina le faʻamalosia lelei ma fafagaina mo ia, o le a taofi e le apu le saogalemu ma le saogalemu. O laau talavou e itiiti ifo ma le lima tausaga le matutua e manaʻomia le fesoasoani, aua e manaʻomia pea le saogalemu o latou mea saogalemu. E mafai ona faia lenei mea i le fesoasoani a mulch i pristvolnyh circles. O le tetee foi i le malulu e mafua ona o togafitiga o le laau ma le superphosphate (30 g i le 1 l).

Seleseleina ma teuina

Afai e te faʻatulaga lelei le faʻatoʻagaina o ituaiga apu "Sun", mai le tasi hectare o le totoina e mafai ona aoina pe tusa ma le 100 sene o fua. O laau e faʻailoaina i fua faʻatoʻaga ma le limafoaʻi. O tagata tomai faʻapitoa ua latou aʻoaʻo e faʻatonutonu le mamafa o apu, aveʻesea nisi, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le gaosiga.

O le fua o nei fua suamalie suamalie e pau i le faaiuga o Setema. Mafaufau e mafai ona faʻaumatia na o le masina. O le seleselega e tatau ona faʻaeteete, faʻasaʻo le tuʻimomomoina ma paʻu'ū fua.

I totonu o le togalaau mo le lelei o le palota ma, e tusa ai ma lea, e tatau ona totoina fualaau aina i ituaiga eseese o apu, mo se faataitaiga - Zhigulevskoe, Northern Sinap, Moscow pear, Sinap Orlovsky, Medunitsa, Bely liligi, Paʻu maa, Candy, Orlik, Uslada, Streyfling, Mechta, Gloucester , Melba, Welsey, Mantet.
Mo le taumalulu, o apples o loʻo natia i totonu o le pulou, tuʻu i totonu o fafie poʻo pusa kesi e faʻamaʻi faʻasamaʻi i le potassium. O fualaau taʻitasi e afifi muamua i pepa ma tuʻuina lelei mo le teu i tafatafa o le isi.

O nisi o tagata e taofiofi apu ma le ava malosi poʻo le vaifofo manganese mo le faʻamoemoe o le faʻapalapalaina. Aua nei galo o fua e le mafai ona i ai i le tulaga tutusa ma pateta. E mafua lenei mea i mea faalilolilo e mafua ai le matua o nei oloa uma. I le teuina o se mea taua le matauina o tulaga masani o le vevela ma le vevela.