Sapalai fale

O le a le aoga o fuālaʻau manogi mo fafine

O nei fatu lanu manogi lauiloa e ofoofogia le apili ma maua ai se aafiaga lelei i le tino.

O le tau o le oloa ua fuafuaina e ala i le i ai o vailaau oona i totonu o le uila ma fatu laau. I lenei tusiga o le a matou taʻuina atu pe aisea ua aoga tele ai lenei meaʻai mo le soifua maloloina o se fafine.

Tofo ma uiga

O fua e taʻua o le fuālaʻau o fatu o le tausaga, o loʻo i totonu o se ato lapoa e faʻataʻatia i petals o se lanu samasama samasama. E faalagolago i le ituaiga o laau, o fatu e eseese i foliga, lapopoa ma le lanu. I totonu o le ogalaau o le fatu o fatuga, o loʻo i ai se lanu enaena, foliga o le matū ma se paluga, o le tino o le fausaga. Ae o le tofo, o le oloa e foliga tutusa ma le tofo o fatu. Ae ui i lea, o fatu lago e le matua suamalie. Faʻafetai i le fausiaina o metotia eseese o le 'ai, latou te mauaina le tele o le tofo, manogi ma le taimi mulimuli.

E te iloa? North America ua manatu o le nofoaga fanau mai o le sunflower. E pei o le tala, na tuuina mai e atua lenei fugalaau samasama lanu samasamanoa i tagata Amerika Amerika, e faatusa i le la. Talu mai lena taimi, ua avea le mata o le la ma faailoga paia o Initia.
E pei ona faʻaalia i suʻesuʻega anamua, sa totoina le laau i le teritori o Mekisiko i Saute i le silia i le 5 afe tausaga talu ai. Sa teuteuina i luma o togalaau lata i fale. O se fugalaau e le masani ai na aumai i le konetineta o Europa mai Mekisiko i le XYI seneturi, ona taua lea o le "mutia o le la".

Mo sina taimi, na totoina le la o se fualaau teuteu teuteu, na o le 1716 na faʻaaogaina ai fatu, ma na latou aʻoaʻoina foi auala e maua mai ai le suauu lelei mai ia mea. I aso nei, ua totogo le mata i le toetoe lava o atunuʻu uma, ma o ona fatu ua lauiloa i tagata o se oloa tutoʻatasi.

Le tuufaatasiga o fatu o le sunflower

O faʻamatalaga sili ona saʻo i luga o le vailaʻau faʻamaʻi o fatugao mata o loʻo tuʻuina atu i totonu o le eletise o meaʻai o le United States, na faʻavae i luga o le faavae o suʻesuʻega faasaienisi.

Vitamini

100 kalama o fatu o le sunflower tausaga e aofia ai vitamini:

  • tocopherol - 35.17 mg;
  • choline - 55.1 mg;
  • nicotinic acid - 14.14 mg;
  • thiamine, 1.84 mg;
  • pyridoxine - 1.34 mg.
  • Pantothenic acid - 1.14 mg.
Aoao e uiga i ituaiga eseese o le sunflower, auala e ola ai, auala e puipuia ai faʻamaʻi ma puipui le sunflower mai faʻamaʻi.

Minerale

O le tuufaatasiga o fatu o le sunflower e aofia ai le macro ma micronutrients. Faʻata 100 grams o faʻamatalaga tau oloa faʻatau mo:

  • phosphorus - 660 mg;
  • paluga - 645 mg;
  • magnesium - 325 mg;
  • calcium - 367 mg;
  • uʻamea - 5.25 mg;
  • manganese - 1.95 mg;
  • apamemea - 1.8 mg;
  • seleni - 53 mcg.

Calories per 100 g

O le taua o meaʻai o le sunflower e maualuga tele: 600 kalori i le 100 kalama o le oloa. E tele taimi e sili atu nai lo o aano o manu ma areto.

O le aoga o le malosi o le 100 kalama o fatu ua gaosia e tusa ma le 580 kcal. O lenei mea e laʻititi ifo nai lo aʻa, aua, o le faʻaaogaina o le vevela, o se vaega o le gaʻo ua leiloloa ona o le ulaula.

Aoao e uiga i meatotino o le paukini fatu, flax, cumin, dill, mustard.

Ratio BZHU

O le fua faatatau o palatini, gaʻo, gaʻo i gaʻo mata o loʻo i lalo:

  • proteins -20.7 g (tusa o le 83 kcal);
  • gaʻo - 52.9 g (tusa o le 476 kcal);
  • carbohydrates - 10.5 g (pe tusa ma le 42 kcal).
Matou te tuuina atu foi le pasene o protein, gaʻo ma gaʻo - 14: 79: 7.

O le a le aoga mo tamaitai

Faʻaaogaina o mea totino o fatu lanu mo le tino o le tino:

  • O siama o le tino e maua le puipuiga mai faʻasalalau, ma faʻaleleia atili ai le fausaga o le lauulu, faʻalelei le paʻu ma avea atili ai le ola maloloina, faʻamalosia fao.
  • O mea laititi e maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga.
  • Faʻaauau le malosi o le cardiovascular system.
  • O le faʻateleina o le cholesterol i le tino o le fafine ua faʻaitiitia, faʻafefe toto ma metabolism faʻasalalau.
  • Pe a mataʻituina le faʻaaogaina o aso taitasi, o le a faʻatautaia se aafiaga o ausilali i le tau faasaga i le manumanu.
  • Laga fatu e faaleleia ai le lagona, faʻaola mai le atuatuvale, maua ai se lagona filemu.
  • O le vailaau o le kulimi-vitamini e faʻamaopoopoina ai galuega a totoga ma totonu o le tino, faʻamalosia ai malosiaga puipui o le tino.
Saili pe e tatau ona e faʻaeteete i le macadamia, lanu uliuli, launiu, laʻau, pekans, pine pine, fatu pasila, nate manchurian, hazelnut, pistachios, nutmeg.

Vaega o le faʻaaogaina o fatu

E le mafai ona e ulufale i le oloa i le taumafataga, pe afai ei ai se allergy i fatu o le sunflower. Mafaufau foi i isi tulaga faapitoa o le taumafaina o oloa.

I le taimi o le maitaga

O le faʻaaogaina o fatu mo fafine maʻitaga o loʻo fesiligia e aunoa ma se aoga. O le tele o taimi o le taumatematega. Ua faʻamaonia o le oloa o loʻo i ai sona aoga aoga i le setete o le placenta ma toto toto, faapea foi ma le fausiaina o le fetus. Ae e tatau ona e 'ai e le o falai, ae o fatu laʻau, ma matau le fua faatatau o le taumafa. Faatasi ai ma le tele o le 'ai o se fafine maʻitaga e ono lagona ai le fatu o le fatu, o le mamafa i le manava ma isi faʻafitauli. E le gata i lea, e le fautuaina le fatuina o nifo, aua i le taimi o le maitaga, ua oʻo ai i le mautonu ni faʻalavelave tetele.

Fafagaina susu

O fualaau o le sunflower o le vaega lea o oloa e maualuga le maualuga o le allergenicity. Ole aʻafiaga le lelei o le tino o le tamaititi e mafai ona faʻaalia o ia i foliga o le vevela ma le mumu o le paʻu, e masani ile foliga.

Afai o le tino o le pepe ua iloa lelei le oloa, o le a aoga le tamaititi lima i le tina: o le gaʻo gaʻo o le susu o le a faateleina, o le tino ua uma ona maeʻa pe a tuʻuina atu o le a faʻatumu ai vaega ua misi.

Afai e tatau ona gauai le susu i apu, peʻa, cherries, rimoni, plums, banana, apricots, nectarine, persimmons, cherries, buckwheat, chumizu.

Tulaga faʻapitoa

O fomaʻi uma o finau e faapea, o ituaiga uma o fatu, fatu o le sunflower e matua faʻasaina mo pancreatitis poʻo cholecystitis, mo gastritis poʻo le maʻi o le maʻi, faʻapea foʻi ma le maʻisuka poʻo le gout. O se oloa sili ona leaga i le taimi o le faigata o nei faamaʻi.

Afai e mafai ona faʻaaogaina fatu o lenei tagata maʻi, e mafai na o le vaitaimi o le faʻamalologa faʻamalo, ma naʻo lona lava foliga (sina siʻitia - 0.5 tsp). Ae e sili le taofi le faʻaaogaina o fatu mamafa ma gaʻo uma!

E i ai se faʻamanuiaga mai le mea falai

A maeʻa le faʻavelaina, o loʻo maua pea le maualuga o caloric o fatu o le sunflower, ma ua faʻaititia le tau taumafa. E faʻamaonia e le protéini o latou mea totino i taimi o vevela.

O le mea lea, o aʻafiaga ma gaʻo o fatu e lelei ona gauaiina e le tino, aʻo le faʻailogaina e itiiti. O le mea lea, o le mea faʻavevela e faʻaalia i le malosi faaletino, e avea o se faʻaopoopoga meaʻai ma ni meaʻai malosi, faʻapea foʻi ma le vevela tele.

O se taunuuga le lelei o le faʻaleagaina foi lea o mea e ola i meaola, faʻamalosia ma le faʻaitiitia o le gaioiga o meaola o gaʻo.

Ae ui i lea, o minerale aoga ma vailaʻau oona e tumau pea i ni falanu falai, lea ei ai sona aoga aoga i le tino. I le faʻaopoopoga, o meaola faʻapitoa o loʻo mate, o le tofo fou ma mea manogi e mafua ai le manaʻo.

O le manuia o fatu ua suamalie e matauina i le le lava o le fiaai, ma le malosi, ma faafitauli i le paʻu ma fao, faapea foi ma faamai o le toto ma le fatu.

Le afaina o fatu o le la

Manatunatu pe a faʻafefea ona afaina le fafine i le susulu o fatu o le la:

  • O le oloa e mafai ona afaina ai tagata gasegase i le gout, o loʻo faʻasaina i pancreatitis ma cholecystitis.
  • E le tatau ona e aʻafia i fatu mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le manava - gastritis, colitis ma le ulupo, aemaise lava i totonu o le gaioiga mamafa.
  • O le fatu o le sunflower e le fautuaina i ni aofaiga tetele mo tamaitai e faigofie ona maua le mamafa o le mamafa, aua o se taumafataga maualuga-kalori.
A faʻalogo le pancreatitis i le suauʻu pati, fennel, decoction o oats, Ierusalema artichoke.
  • O se oloa e le lelei (pe afai o fanua o loʻo i ai sunflowers e tu i autafa o auala) e mafai ona aofia ai se mea matautia e pei o le taʻitaʻia.
  • E seasea ona alu ese le gaosia o le sunflower e aunoa ma le faʻaaogaina o fugalatini faʻasamala o loʻo i ai le cadmium. O le faʻaaogaina o le sunflower mai le palapala ma le vai, o lenei vailaau i totonu o se fesuiaiga le fomu e faʻapupulaina i le tino o le sunflower fatu. A aunoa ma ni suʻesuʻega faʻapitoa, e le mafai ona faʻamauina lona auai - e le afaina ai le tofo o fatu. I le aluga o taimi, e mafai ona atiaʻe faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i totonu o totoga o le loto ma totonu o le skeletal system. E saogalemu le fua faatatau o le faʻaogaina o le cadmium i le 0.07 milligrams i le aso.
E taua! Lafoga saogalemu i aso taitasi o le oloa - e oo atu i le 15-20 g

Auala e filifili ai se oloa lelei

Faatasi ai ma le anoanoai o faʻailoga e faigata ona maua se oloa lelei. O le faʻalavelave sili i le filifiliga saʻo o se mea faʻapitoa o le faʻaogaina o le lanu o le fatu ma e le o lagona le manogi.

Na o le tasi le faailoga o le lelei i lenei tulaga o le aso e muta ai - o fatu e manaʻomia ona maua na o se fualaau fou - faaputuga o le autumn.

Afai ei ai se avanoa e vaai ai i le oloa, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻatau mai fatu gaosi, fua le oloa e tusa ai ma taiala nei:

  • lanu: e le tatau ona ufiufi fatu fatu ua tunu ma se lanu enaena. E tatau ona latou pupula;
  • sogisogi: mea manogi manogi e tupu i fatu tuai pe afai e le lelei ona teuina.

Lavea tulafono

O fualaau o le sunflower e matua maualalo le tetee i tulaga i fafo. I le maualuga o le vevela, e mafai ona faasolosolo malie i le tele o itula mea e gaosi ai meaola. O le malulu lelei o le teuina mo le oloa e le sili atu nai lo le 10 ° C ma le maualuga o le susu o le susu e oo i le 20%.

O le mea lea, e manaʻomia lou teuina o fatu i totonu o le pusaaisa. Latou te taliaina le vevela mai le zero i le valu tikeri. O ia tulaga e puipuia ai le faiga ole oxidative, tausia le maualuga maualuga o le lelei o fatu suauʻu. I le fale, o le teuina o fatu e le saʻo. E sili atu ona faigofie le faʻatau o fatu o le sunflower i ni tamai pu, e oo atu i le afa kilokalama, ma vave faʻagogo. O le oloa maeʻa e mafai ona teuina mo ni nai vaiaso.

E faʻafefea ona fuga fatu oe lava

Ona o auala eseese o le kuka, o le oloa e maua ai le eseesega o le tofo ma le manogi. Faʻatasi ai ma le faʻaleleia lelei o le tumutumu, o le tele o faʻamanuiaga elemene o loʻo faʻasaoina.

I le pusa

Faʻasinua mea lamolemole i lalo o le vai tafe (sili ona lelei i totonu o se paluga poʻo se sieve). Ma le isi, tuʻu i luga o se umu mafanafana ma se mafiafia (atonu e lafo ai le uʻamea). I le faitalia, e mafai ona kuka le pan i le suāuʻu manogi (sunflower poʻo le olive).

I le laasaga muamua o le faʻavela, liliu le kesi i le atoatoa. A uma ona vevela le fatu, faʻaititia le kesi i se tulaga maualalo. O le kuka e ave mai le 5 i le 15 minute (fuafua i le mafiafia o le pito i lalo o le apa ma le tele o fatu). Aua neʻi galo o le saito e tatau ona faʻaauau pea ma faʻaosoosoina (sili atu i se sipuni laupapa).

O le sauniuni o fatu e fuafua i le tofo ma le lanu o fatu (e tatau ona avea ma pipi ua tumu).

E taua! O le mumusu ma le susunuina o fatu o le sunflower e matautia tele, talu ai e leai ni mea e le mafai ona gaogao ma mea vevela ua faia ia latou fatu.
Vitio: auala e fufulu ai fatu o le sunflower i totonu o se apa

I totonu o le ogaumu

O le tofo o pi e kuka i totonu o le ogaumu o le a le masani ai, e pei ona faʻamago muamua ma faʻamasusu.

Ina ia saunia, ave se pepa tao tao poʻo le falai. Tumu le umu ile 200 ° C. Lafoaʻi faʻamalosi meaʻai faʻasoa le fomu i totonu o se papa ma tuʻuina atu ile ogaumu. Aua neʻi galo e faʻafefiloi ma tofo i fatu mo le sauniuni.

Vitio: auala e kuka ai fatu ile ogaumu

I totonu o le microwave

O lenei metotia o gaioiga o le mea pito sili ona lata mai. E faigofie tele tekinolosi:

  1. Fufulu fatu i lalo o le vai tafe.
  2. Faʻasalalauina le fatu ma le faʻafefeteina faʻafefeteina i le suauʻu sasala ma faʻafefiloi i le masima e tusa lava pe sili atu i se pepa faapitoa (2-4 cm le mafiafia).
  3. Seti le malosiaga sili i 1.5-2 minute.
  4. A maeʻa le taamilosaga, aveese ma faʻafefiloi fatu.
  5. Toe faafoi ipu i luga o le microwave, ae kuka i luga o le eletise (minute e tasi). Toe faia lenei taamilosaga ia le itiiti ifo ma le lua faalua taimi, ave ese ma faʻafefiloi.
Ia mautinoa ia taumafai, na o le pau lea o le ala e mafai ona e mautinoa ai le saunia o fatu. E masani lava o le faiga o kuka e aofia ai le 2-4 friing cycles, e fuafua i uiga o le ogaumu.

Vitio: auala e fuga ai fatu ile microwave

Faʻafefetega mai le paʻu: faʻapefea ona e fufulu fatu e aunoa ma le faaleagaina o ou nifo

O le faʻaleagaina faʻapitoa i le paʻu o le malosi tele lea o nifo, lea e faʻaleagaina ai le nifo nifo. O le faʻasalalau faʻaauau o fatu e fesoasoani i le fausia o vaʻa ma le faʻaleagaina o masini o nifo, faʻavaeina ai aiaiga mo le atinaʻeina o mea mataʻutia.

E leai se mea e iloagofie ai muamua i luga o le enameli, ae mafua ai ona ulu atu i siama e mafua ai le pala o le nifo. O le mea lea, e le tatau ona e faʻaleagaina le kiliki o fatu, aemaise i latou e le eseese o latou nifo i lo latou malosi masani.

Afai e saʻoloto fatu mai le atigi, o nifo e mafai foi ona mafua ai se faʻamaʻi tiga, lea e faʻasaina mo i latou e faʻaolaina le telefoni - faiaoga, faʻasalalau, pepese. E le gata i lea, pe a kilikiina fatu i le paʻu, o faafitauli i le gastrointestinal tract e mafai.

E taua! E le mafai 'ai palapala eleelea Aʻo leʻi faʻamago pe fufulu le oloa o le nFufulu maeʻaeʻa. RLafoaia o fatu o le sunflower i totonu o la latou afifi muamua ua vave faʻaaogaina.
E tele auala e fufulu ai fatu i le fale, faʻaitiitia le lamatiaga i nifo:
  1. Lafoaʻi fatu mai le atigi ma ou tamatamailima. Aumai se fatu ma lou limamatua ma le limatusi lima o le tasi lima i luga o itu, latalata i le vaega, ma ia lolomiina tamatamailima e lua o le lima lona lua i luga o le iʻu i le pito mafiafia o le atigi. Mai le aʻafiaga, o le atigi gutu o le a tafe i luga o le ivi. Matou te maua se fatu, se atigi matou te faaaogaina. O le le faʻaaogaina o lenei metotia, o le faʻaaogaina lea o igoa i luga o tamatamailima.
  2. Ina ia mafai ona lavea nifo ma tamatamailima mai le ofutino, o seleulu faapitoa mo le tilotilo fatu sa fatuina. O ia mea e faia i le 'apamemea' eseʻese ma maua ai ni vaʻaiga faʻalelei mo laʻititi, laʻititi ma lautele. Ina ia faʻaaoga lelei, e te manaʻomia ni tomai faapitoa ma faʻatinoga.
  3. O le auala sili ona vave o le faʻaaogaina lea o se mea faʻaleleia. Mo le faia o lenei mea, sasaa fatu i totonu o le masini ma faʻaali mo sina taimi puupuu. Sasaa mea i totonu o se pesini loloto, ufiufi i vai. O paʻu o le ai luga o le fogaeleele, ma o le mamafa o fatu o le a i lalo o le tane.
Vitio: auala e fufuluina ai fatu ma se mea faʻaleleia

Cosmetology Recipes

Ona o ona lelei, o kulumu o le sunflower e masani ona faʻaaoga i le cosmetology. O loʻo faʻapupulaina e le au atunuʻu fautuaga eseese mo masini, kulimi ma vailaʻau na faia mai fatu o le sunflower.

Latou te toe fofoina ma fafaga le paʻu o foliga. I le faʻaopoopoga, o na meaʻai uma o loʻo i totonu o fatu e matua afaina ai le tulaga o le lauulu.

Aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaaoga le beeswax, faʻamalamalama le togafiti, togafiti o le afiafi, upega, linden, quince, rosemary, suauu vao, cherry bird, peony, viburnum, vineka mo le paʻu ma le lauulu lalelei.

Mo foliga

Faʻafiafia mata mata.

Meaʻai:

  • o nisi broccoli florets;
  • 1 sipuni almond ova;
  • 1 sipunipuni o fualaʻau mata o le sunflower;
  • 3 punetini o susu.
Kuka:
  1. Faʻagasolo fatu o le sunflower ma se kofe kofe poʻo se meaʻai gaosi.
  2. Laʻau sina nai broccoli e fugalaau, mash ma ave 3 punetini o le mamae e mafua ai.
  3. Faaopopo le almond olive, fatu eleele ma susu.
  4. Faʻamau le mea e tupu ai le masini i totonu o se mea e faʻafefeteina ai i se pa.
  5. Faamamā lou paʻu i le mimiti poʻo le micellar vai ma faʻaaoga se masini.
  6. A mavae le 20 minute, fufulu ile vai malulu.
E fautuaina auala e toe fai 2-3 taimi i le vaiaso. I aso nei na maua ai le lauiloa tele foliga mata faʻavae i le sunflower nucleoli. Latou te faʻatagaina oe e aveese vaega faigata o sela. Ma ona o le mauoa o le vitamini E, o lenei meafaigaluega e le gata ina faʻamamāina ai le paʻu, ae faʻamaemole ai foi.

O le mea lea, mo le sauniuniga o sea laʻau e te manaʻomia:

  • fatu lanu sunflower - e tusa ma le 0.5 ipu;
  • vai faʻafefe.
Kuka:
  1. Taulimaina fatu pulapula ma se kofe kofe poʻo se meaʻai gaosi meaai. O le gaosiga e tatau ona lelei, e tutusa ma le suka.
  2. Tuu le mumu i totonu o se fagu mama ma ufiufi le tapuni.
  3. Faafefiloi 1 tbsp. l fatu fuʻa ma ni nai sipuni o le vai i se auala e maua mai ai se masini e tutusa lelei e aunoa ma ni pulumu.
  4. Gaosi oloa: 120 g e mafai ona faʻaaogaina 8 taimi mo togafitiga poʻo mo se togafitiga atoa.
Lii le paluga i totonu o le paʻu o foliga mo ni nai minute. Ona fufulu maeʻa lea i le vai mafanafana. E mafai foi ona e faʻaaoga lenei fua mo le tino atoa.

Mo lauulu

Pulu mo lauulumamanuina e faamamā ai le maʻila. Средство избавляет от назойливого зуда, оказывает положительное влияние на рост и структуру волос.

Meaʻai:

  • сырые семена подсолнечника - 1 ст. л.;
  • вода - 250 мл;
  • подсолнечное масло - 5 капель.
Приготовление:
  1. Palu le vai, sasaa fufulu fatu i ai, ufiufi le vaa ma se tapuni, tuu mo le itiiti ifo ma le tolu itula.
  2. O le susu susu e pasi atu i totonu o le ie.
  3. Faaopopo sina mataua o le suauʻu sulu.
O le talosaga e matua faigofie lava - fufuluina le ulu mama i le susu e aunoa ma le fufulu mulimuli ane (faʻagogo le natura).

O le fua mo se kuluma lauulu kuluma lautele. O lenei masikoso e puipuia lelei ai le lauulu e afaina i le vevela e ala i le uʻamea vevela, masini lauulu po o eletise eletise.

Vaega:

  • 'aina mata matala - 1 tbsp. L.
  • vai - 100 ml;
  • apricot - 2-3 fasi vaega;
  • suauu suauu - 5 pata.
Kuka:
  1. Faatumu fatu o le laau i le vai inu, ufiufi le atigipusa ma se tapuni, tuu mo le itiiti ifo ma le tolu itula. Ona pasi lea o le vai e ala i le susu.
  2. Uu apricots fou ma mash i se tui.
  3. Faafefiloi le fatu suavai i le paluga apricot, faaopoopo ni nai mataua o le suauʻu sulu.
Faaaoga le paluga i aʻa o lauulu, ufiufi lauulu ile polyethylene ma taʻavale i se solo mo le 30 minute. Fufulu i le vai mafanafana ma le manogi malu.

E te iloa? E tusa ai ma le Guinness Book of Records, o le tele tele o le fugalaau fugalaau na tusia i le lalolagi, - 82 cm (Kanata). Ma o le laau pito i luga na tupu i Netherlands, o lona maualuga e tusa ma le 7 mita.
E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai i ai, o fua o le sunflower o se mea lauiloa ma aoga i tamaitai. Ae o mea aoga a le fatu o le sunflower e le afaina ai ni aʻafiaga le lelei mo lou mamafa ma le soifua maloloina o nifo, e tatau ona faʻaaogaina lemu.

Faʻamatalaga e uiga i aoga ma mea lamatia o fatu

Faʻamatalaga nada tusi! O le fesili e tele naua

1) O fualaau e leʻi faʻasiliina e sili atu ona aoga ... vailaʻau E, o le tele o polotini, tele minerale, tele fiber (lelei, tele gaʻo, e pei ona taʻua muamua, e matua maualalo)

2) Faʻamala. Masalo mautinoa o le afaina. Ae o le a le tele o le fiafia

HAWK

//www.gday.ru/forum/1842418-post107.html

E faʻatatau i le tele. O le isi fatu o le sunflower o le lofituina ma le faʻaleagaina o le ate, o le mumū o le pancreas, o le tosoina o le nifo nifo ... Na ou iloa se teineitiiti e iai sona avanoa faapitoa i ona nifo mo le tele o tausaga o faʻaaogaina, mo le faʻaofiina ma le nutimomoia ... ou te leʻi iloa lona ate

qibipip

//www.gday.ru/forum/1842865-post111.html

O fualaau o le sunflower e le gata o se fesoʻotaʻiga tuusaʻo ma le cosmos, ae o le 3 itula o le fafine e filemu.

SHPION

//www.gday.ru/forum/1841819-post86.html

100 g o fatu (tioata le atoatoa) = 520 kcal. O nei mea e tele naua calories i le ...

... 800 g kuka kuka (pe tusa o le lua auauna)

... 300 - 350 g kuka kuka po o le gaʻo kuka

... 1 le sukalati (100 g)

... 400 - 450 g kuka kuka po o le kuka

... 100 g o pala

... 200 g o soo se falaoa

... 600 g kuka pasi (pe tusa o le lua auauna)

lera

//www.woman.ru/beauty/body/thread/3890878/1/#m28137754