Faatoaga faatoaga

O ituaiga e sili ona lelei o geese

Sa i ai tagata i le gusevodnost talu mai aso anamua, o le taimi nei o le pulega sili lea o faatoaga faʻaonaponei. I le lalolagi atoa, o laau aina e ola i luga o faatoaga tumaoti ma tamaʻi aiga laiti, ma e lua lona taua i le taimi o moa. E talisapaia i latou i meaʻai manogi, gaʻo meaai (o le taʻitaʻi o Farani), mo lalo, fulufulu ma, ioe, mo le matagofie. Na faʻaputuina e le au atunuʻu ni tupe se tele mo ituaiga e le masani ai, mo se faʻataʻitaʻiga, mo lipine o le lipine, mo a latou tala faʻataʻitaʻi ma fasi fua.

Faʻamatalaga o ituaiga aupito sili ona lelei o geese: foliga vaaia, tulaga lelei ma le le lelei, gaosi oloa, faʻamatalaga o fuamoa

E te tu i luma o le palota, o le a le ituaiga o kusi e sili atu ona lelei le faatau? I le taimi nei, e sili atu ma le 25 ituaiga eseese o kosi. E tofu le tagata ma ona lelei ma mea e le lelei, faʻapea foʻi ma uiga o le fafagaina ma le tausiga. Ina ia mafai ona faʻamuamua le manaʻoga e malamalama pe aisea ua e maua ai?

O le taimi nei e muta Tolu ituaiga ituaiga ituaiga:

mamafa (aano o manufasi);

ala (teuteu);

mama (mo le faʻaaogaina o fale gaosi oloa).

O mea taua ma le le lelei o ituaiga taatele o le a talanoaina auiliili i lalo.

O ituaiga o nei aso ua vaevaeina i ituaiga:

mamafa (aano o manufasi);

E fafagaina i latou mo le fia maua mai o meaʻai ma meaʻai (dietary leader) o Farani. Toulouse, Kholmogorskaya, Lindovskaya, O ituaiga lanu paʻepaʻe e sili ona faigata.

ala (teuteu);

E tulaga ese nei tulaga e le tele ni fua e lauiloa mo uiga maualuga o le gasegase. O tagata matutua, goslings ma fuamoa e faʻatau ai e faʻatau mai e le au aoina i se tau "matagofie".

moli (e fafagaina mo mea tau pisinisi).

I tulaga lelei ma le le lelei o ituaiga eseese, o le a tatou talanoa i le faʻavae o lenei lomiga.

Lindovskaya ituaiga

O se faʻamalosia malosi lea e lauiloa i gusevod, e tatau ona amanaʻia e pei o ao o le lalolagi, ona e tele naua mea e le mafaafitia. I le tulaga aloaia, o le ituaiga na faʻatagaina i le 1994, o le nofoaga na fanau mai ai nei togalaau o le Nizhny Novgorod Region. O le ituaiga na fafagaina e tagatanuu o aiga, e sopoia ai le gataifale Rusia masani ma tagata Saina. O le iʻuga, na latou maua se foliga vaaia, ma latou taua o Gorky. Ina ia mafai ona sili atu le mamafa o le ituaiga, ia faateleina lana tama, ma ia faaleleia atili le tulaga o le lalo ma le fulufulu, o le kese e sopoia ma Arzamas ma Landa. O sui o le ituaiga o ituaiga fou na sopoʻia e le tasi ma le isi ina ia faaleleia atili uiga lelei o le gafa e ala i filifiliga a tagata taitoatasi, ma o lea na foliga mai ai se ituaiga o tagata lauiloa i aso nei. I Rusia, o le 50% o geese avanoa uma e aofia i lenei ituaiga.

E tele a latou tulafono faavae, o le mamafa o le mamafa o se tagata matutua matua e tusa ma le 8 kilokalama. O nei meaʻai e le mafai ona mamafa nai lo le 12 kilokalama. O a latou fulufulu e paʻepaʻe (pe a uma le fagu, o le tino e foliga foliga mai ma manaia).

O ia geese ei ai se ulu faʻalanu ma se muaʻi papaʻi muamua; e foliga mai mo le taimi muamua i le fitu-masina o goslings. O le ogalaau a se manulele matua e umi ma mamana.

O faʻamanuiaga sili o le faʻatoʻaga e:

amataga;

Faʻavave vave ona maua le mamafa, e 2 taimi vave nai lo isi ituaiga. I le 5 masina e mafai ona latou mamafa pe tusa ma le 7 kilokalama, ma le 11 kilokalama i le tausaga - o se faʻamaufaʻailoga tuusaʻo lea o le faʻaleleia o ia manulele e aoga.

maualuga fua o fuamoa;

Ma le tausiga lelei, e mafai e le gogogo totogo ona maua se fuamoa se tasi i le aso.

mautu o tamaʻi tamaʻi tamaʻi oloa;

O faʻatauga e seasea lava ona maʻi, e faigata ma e le o ni meaʻai talu mai le vaiaso lona lua e mafai ona fafagaina i latou o ni tagata matutua.

taumafataga meaʻai;

O le aano o aano o se mea manaia tele, ma o se mea taua ma se mea manaia.

sili atu ona mafai gafatia;

O le manulele e faigata, e vave ona fetaui ma tumau lelei i le malulu ma le vevela. E mafai ona ola i se fugafulu-tikeri le kiona, e aunoa ma le leiloa o ona uiga pepe. Le manulele e le fiafia i faʻataʻitaʻiga - ua na o le pau lea o le mea e manaʻomia e fai i le nofoaga.

filemu;

E leai se feeseeseaiga a Geese, latou te nonofo filemu ma le tasi ma le isi, aua le feteenai ma o latou tuaoi i le vao moa. 100% toe faafoi o le gaosiga;

Ole maualuga o le faʻaleleia o manulele e maualuga tele pe afai e te mulimuli i tulafono uma mo le tausiga, fafagaina ma le faʻaleleia. E gaosia e Keese a latou mea taumafa, faafetai i lenei mea, o le tau o le fafagaina o loʻo faʻaititia ma faʻaititia ma maua ai le tamaoaiga.

O le ituaiga o loʻo i ai le tele o vaivaiga, o le autu o nei:

faʻafitauli i le faʻamaʻi o le tino;

O le faʻamaʻi e aʻafia ai manu laiti, oeo latou manava e le o lelei ona fetuʻunaʻiina e faʻafeiloaʻi ai le gallusks ma algae. O tagata mamaʻi o le a avea ma mea e le faʻaaogaina, latou te maitauina le manua, faʻavevesi. I le avea ai o se mea e puipuia ai, e faasolosolo malie lava ona faʻaopopo le gogogo i goos, ma mulimuli ane iʻa, i ni vaega laiti.

avitaminosis;

O lenei tulaga e matauina i le tautotogo i le tele o manulele o lenei ituaiga, pe a uma ona latou le savavali soo i le taumalulu, ma o meaai e le eseese tele. faʻaleleia e aoga i le faatanoa.

Vaʻaia uiga lelei e leiloloa pe afai e le taitai manu i le faatanoa.

O le fua faatatau o le faʻasaoina o faʻataʻitaʻiga manu e 90%. E iai le maualuga o le atinaʻeina o faʻailoa i le 2 po o le 3 masina, e mamafa le 4 kilokalama, ma o loʻo i ai se vaitau o le alualu i luma e oʻo lava i le 3 masina. I le taimi nei (Aokuso-Setema) o taugofie taugofie ma le tele o fuālaʻau.

E fa sefulu aso goslings e mafai ona nofo filemu i totonu o se vaituloto, o a latou mea taumafa e toetoe lava a aofia uma lava le mutia faigofie, lea e mafai ai e faifaatoʻaga ona faʻapolopolo i fua o fatuga taugata. O le kese ua sauni e paʻu i le valu masina, o le fusi tina o loʻo i ai ni totoa sili ona matagofie ma o geese o ni matua alolofa.

Latou te taoto e tusa ma le 50 fuamoa, ma tausia ma le faʻaeteete manulele malosi malolosi e oʻo atu i le 70 fuamoa mo le taimi atofa atoa. E le faigofie le laumei i le 140 g ma sili atu i lo le 170 g, e 90% o le fuga ma le maualuga (70% -80%) e mafai ai ona faʻaalia tala mai le fuaina o fuamoa.

Toa pepe

O le ituaiga sili lea ona lelei mo i latou oe mananao e fafagaina ni geese i luga o se faatoaga tumaʻoti mo o latou lava manaʻoga ma le faʻatau atu o oloa faʻatau oloa laiti.

O manulele o lenei ituaiga o loʻo i ai se malosi malosi, o se tino tele, o loʻo faʻatulagaina i luga. E i ai se malosi malosi tele, o se malosi malosi saʻo ma se pusa lapotopoto. E iloga i latou i le uluaʻi laʻau o le gutu ma le uiga o le mea na tupu i luga o le muaulu. I le vao ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, o le gutu o le moli, ma i manulele e ufiufi pe lanu pine - pouliuli, lauulu.

E lua o latou uiga faʻapitoa: o le tuputupu aʻe faʻapitoa (e taʻua o le "atotupe"), faʻapea foʻi ma se uluaʻi faʻamau o le gaʻo i le manava.

O faʻamanuiaga e le mafai ona faʻamalosia e maua ai:

vave maua oloa i manu laiti;

malosi faʻamaʻi (e seasea ona maʻi);

e le masani ai i tulaga masani (latou te faʻafeiloaʻi lauulu pe afai e saʻo le fale);

ituaiga tafaoga o le fafagaina (e mafai e faifaatoʻaga ona faʻasaoina luga o le faʻatauina o fua o fua o fua o tau);

tuʻuina atu aano o manu, maualuga, paʻu ma fulufulu maualuga;

maualuga matua (gase ma le onosai e faʻafefete fuamoa ma tausi tamaiti).

O vaega vaivai o le faʻasologa o: laiti fua o fuamoa;

mamafa tele goose-hens masusu eggs i totonu o le faamoega;

latou te atiina ae le lelei e aunoa ma se faatanoa.

E vave lava ona vave selesele, ua iva i le iva vaiaso le matutua, latou te maua le mamafa 4-4, 5 kilokalama. O nisi tane e oʻo i le 12 kilokalama, ao tamaʻitaʻi e oʻo atu i le 8 kilokalama.

O tulaga taua o le fausiaina e tele lava ina faalagolago i le mama o le potu, lea e fuafuaina e ala i le fou o le otaota. I le taumalulu, e tatau ona aofia ai peʻa po o vaomago, i le taumafanafana o le oneone ma le vao, lea o loʻo ufiufi i vaovao. E taua le faʻamautinoa o le manulele e le fia 'ai, a leai o le a oso ai le otaota, ma o lenei mea e afaina mo lona gaogao. E taua tele le suia o le susu susu i taimi uma.

Ina ia mafai ona ola lelei le ola o laau toto ma le gaosia o fuamoa e le o lalo ifo o le masani, e tatau ona fafagaina lelei ia geese. E taua le tuʻuina atu ia i latou taʻitasi e tusa ma le 0.13-0.16 kilokalama o saito ma falaoamata, o le fafaga e mafai ona aofia ai fatuga atoa, vaovao vaovao, lekila, ma aʻa ai foi togalaau. I le avea ai o se faʻaopoopoga e maua ai le sauerkraut, faʻapea foʻi ma uluai oloa e faʻamautinoa ai le faʻalaumalieina ma le metabolism.

E mafai e le manulele fuamoa ona faia le 30 vaega i le tausaga, o fuamoa e tusa ma le 180 g e le itiiti ifo i le 180 g, ma e le silia 200g. E mafai ona amata i le Fepuari pe afai e 'ai lelei manufelelei ma tausia lelei.

Toulouse fanau

E tatau ona amanaʻia o ia e avea o se faʻatoaga tele i le lalolagi. O nei laʻau sili ona telē i le lalolagi, o loʻo latou gaosia lelei i atunuu uma. O le ituaiga na aliali mai i Farani i Toulouse, na amataina ai galuega filifilia, lea na filifilia ai tagata sili ona faamanuiaina, mulimuli ane na maua se ituaiga e leai se tutusa i tulaga o le gaosiga o gaosiga.

Faafetai i lenei ituaiga, o le manaoga o le goose i Europa ua faamalieina mo le tele o seneturi. O nei manulele ua lolovaia faatoaga o faatoaga tumaoti. Ua matutua i latou mo le lelei o meaʻai suamalie, fluff muamua ma le ate, lea e taʻua o se meaʻai.

O ia geese ei ai le ulu lautele, o le malosi, mafiafia ma le pupuu, o se tino tele lautele na faataatia i luga, o ni vae pupuu malosi ma se pulu moli saʻo. O fulufulu o le manulele e lanu enaena-o le lanu paʻepaʻe, o le ulu e sinasina uliuli, o le manava ma le faipuni e papaʻe, o le ua ma le fatafata e lanu enaena, ma o le auvae o apaau e uliuli.

O nei sikuea sikoa, manulele ma faifaimalie manu. I le taimi nei, ua vaevaeina i ni uiga autu se lua:

ato;

O nei mea e tele meaʻai, e ono mafai pe leai foʻi le lafu muamua o le gaʻo i le manava, ma e iai foi le "atotupe" -o nei mea o loʻo gaogao i lalo o le ulu. E sili mamao atu nai lo isi ituaiga o mamafa, ae itiiti i le toe gaosia.

beskorelkovy;

O ia manulele e leai se "ato tupe", e sili atu le malamalama ma telefoni feaveai, ma sili atu ona lelei.

O faʻataʻitaʻiga o gafa aoga o:

maualuga le maualuga le alualu i luma;

mamafa faamaumauga;

faigofie ma taugofie le fafagaina;

muamua-vasega i lalo;

le gafatia e faʻaputu mai ai le manaia o gaʻo.

E le talitonu tamaiti e talitonu:

faʻamanuiaina;

taugofie;

mamafa tele o le faavae;

vaivai lagona mo le totoina o fuamoa;

vaivai le faapalepale i le maualalo o le vevela ma le maualuga o le susu.

I le gaosiga o fale gaosi oloa, e oʻo atu i le 11.6 kilokalama, o le kusi laʻitiiti e sili atu pe a ma le 7 kilokalama. I luga o faatoaga a le tagata lava ia, o le mamafa o manulele e le sili atu ma le 10 kilokalama i laisisi nifo ma le 8 kg i geese.

O nei manulele e ola aʻe e gaosia ai le ate, lea e mafai ona oʻo i le 500 g. O ia geese e vave faʻaputuina le gaʻo, o le mea lea o latou o mea autu o mea faʻatau mo le lauiloa Farani Farani.

O le gaosia o manulele e tele lava ina faalagolago i le lelei o latou tausiga ma le aoga oa latou meaʻai. O le mea lea latou te faʻaogaina i totonu o le potu e teuina ai e taua le faatumauina o le vevela o le 20 ° C ma faʻateʻa ai le tupu mai o faʻataʻitaʻiga. E masani lava ona latou fafagaina mama ma fou, e mafai ona faia mai sawdust ma vaomago, ae e sili atu le faʻaaoga o le sphagnum moss. E vave ona gauai le susu, ma e le fiafia nei geese i le maualuga o le susu.

Ina ia mafai ai ona maualuga le tupe maua o tupe teufaafaigaluega, e faaluaina i le aso ona fafagaina ia geese, i le po latou te taumafaina le tele o meaai nai lo le aso. E masani ona aumai i latou i lafumanu ma avatu le tele o meaai fafaga, faapea foi sana, saito, fafaga, anufe, saito ma le "mash" faapitoa.

O le gaosia o fuamoa o ia manulele e maualalo, e le sili atu i le 40 vaega i le taimi. Latou te le tauaveina le itiiti ifo i le 30 fasi vaega i le tausaga, ao le mamafa o fuamoa e eseese i le va o le 150-200 g. I le taeao latou te aumaia le fuamoa e tasi i aso uma. E le sili atu i le 60% le faʻamaʻi manuia, ina ia faʻateleina ai lenei tau, o fuamoa o loʻo tuʻuina i totonu o se afi.

Tula geese

O se faʻaiuga tuai lea na ola ai mo le tele o seneturi. O le faʻamaumauga tonu i lona amataga na leiloa. E talitonuina na fafagaina i le seneturi lona 17 e le faatulagaga faapitoa a le au faipisinisi o loʻo naunau e matamata i taua o le faʻafefe. O le ituaiga na faia e ala i le filifilia o fitafita sili ona malolosi ma manumalo. O manulele malolosi ia i ai le puipuiga lelei.

O se mea iloga o le fatuga o se tamaʻi anufe pupuu, e tusa ai ma lona foliga, o ituaiga manufelelei ua vaevaeina ituaiga e tolu:

lalelei (o le laina pito i luga o le gutu o le gutu, ma i le faavae e tupu ai ni mea e pei o nifo).

saʻo (o loʻo ia te ia se gutu, e le o se uiga o se ituaiga, e aunoa ma se humpback);

vaʻavaʻai (o le vaʻaiga e faʻafefeteina i se auala e fai ai se laina faifai pea se tasi i le ulu).

E i ai uma a latou faʻailoga mai fafo o le taua: pupuʻu, malosi ma le mafiafia, pusa tele malosi, e mafai ona taʻua le tino o le tino i lalo, o le salalau lautele o vae e puupuu ma malolosi. O le lanu o le tele o le maʻa poʻo le paʻepaʻe.

Faʻaleagaina faʻaletonu o foliga vaaia:

moli lanumoana ma mata mumu;

moli moli moli;

toso i tua;

klyuvny pusa;

se pea o gaʻo gaʻo i luga o le manava;

liliu ese apaau.

se uluaʻi ituaiga taʻaloga e talisapaia e i latou e fiafia e matamata i tauvalea;

onosaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi;

lelei le atinaeina o musika;

latou te faigofie ona tausia; latou te le o malamalama i meaʻai ma tulaga;

maualuga le tofo o aano o manufasi, lea e tumu i le gaʻo.

O le ituaiga matua "cons" e aofia ai:

maualalo le tuputupu aʻe (o le manulele e na o le 2m tausaga le matua);

e itiiti lava le mamafa (e seasea mamafa atu nai lo le 8 kilokalama, o latou mamafa o le 5-6 kg.);

laiti fuamoa (i totonu o le 25 fuamoa i le tausaga);

natura faʻapitoa (latou te le masani ai ma o latou tuaoi i le lotoa o le manulele).

E iloilo e tagata tomai faapitoa le fanau i le tulaga o le maua o uiga taua. E sili atu le malolosi o manulele e lima ma le ono tausaga. E tatau i manu ona tau ai na o ni apaau, e paʻu i le ulu ma luga o paʻu e le faatagaina. Tauga i le 20 pe 40 minute mulimuli, e le faatagaina le toto. E lagolagoina e le fagatua le talimalo ma ana mea e sili ona fiafia i ai.

O ia geese e talia lelei le malulu, savali i le kiona ma aau i vai malulu. Mo a latou togavao, nofoaga o tafaoga ma vai vai e manaʻomia, faʻaopoopoga e fafagaina i faʻamalaʻau: avo, sana i nisi o taimi ma le saito. I le taumalulu, e tuuina atu i ai kāloti kuka, beets (semi-sugar and fodder), ma laulaʻau.

Goose tina tausi, o lea e mafai ai ona e faia e aunoa ma se mea e teu ai. Latou amata amataina i le faaiuga o Fepuari, tamaitai talavou i sina taimi mulimuli ane. Latou te ave fuamoa mū e tusa ma le 150 kalama, o le faʻatalaga masani e aofia ai le 18 fuamoa, ae le sili atu ma le 12 fasi vaega o loʻo totoe i lalo o le tina, aua e mafai ona ia tuʻimomomoina ni pato poʻo ni fuamoa.

E tolu-vaiaso pepe e matua lamatia, e le mafai ona tuʻuina atu i le malulu ma le sau.

Danimaka Legart

O le mea sili lea ona lauiloa i le va o le faʻapitoa ma le faʻapisinisi pisinisi. O le gafa o goslings vave vave ona maua le mamafa, ma ua leva ona pe tusa ma le ono kilokalama meaola laiti e lua masina le matua.

I le taimi lava e tasi, latou te 'ai le 20% e itiiti ifo nai lo tagata o isi ituaiga. O le taumafa o le matagofie matagofie o le tele o togalaau, o lea e i ai i le aufaifaatoaga sina tau e fafaga ai. O Geese e maualuga le malosi o le malosi ma le malosi, e seasea lava ona maʻi ma lagona le lelei i tulaga tau uma.

O se tamaʻitaʻi Tenimaka, lea e talisapaia foi mo le maualuga o le taua. Fai mai tagata popoto e mafai ona e togi 11 tagata taʻitasi masina ma toe faia le faiga i le lua masina. E tusa ma le 500 g o suavai lelei e aoina i le tausaga.

E le gata i lea, o ia ituaiga o vao e iai le toʻa, agalelei, e masani lava e le feteenai ma soo se tasi, e oo lava i tamaiti e mafai ona tausia.

O uiga iloga o le ituaiga o:

vaega lautele o le fausaga loloto;

lanu paʻepaʻe sinasina o laumei, e aunoa ma ni paʻu ma ni mea e pala;

gaʻo gaʻo i luga o le manava;

e lanu enaena;

gutu ma papa i na o samasama;

uiga masani lemu ma le matagofie;

agalelei ma le le fiafia.

O manulele mamafa ia, o fafine e oʻo i le mamafa o le 7 kilokalama, ma, e pei o se tulafono, latou te le mama nai lo le 5 kilokalama. Ma o tama e masani ona mamafa pe a ma le 8 kg.

E taua le matauina o nei manulele matagofie, e tauasoina e fulu papaʻe (aemaise lava pe a uma le tui).

O faʻamanuiaga e le mafaamatalaina o le pepe e mafaufau i ai:

leai se totogi ma le tau maualalo;

sili ona matagofie o laupepa laiti;

muamua-vasega i lalo;

maualuga uiga matagofie (latou te teuteuina soʻo se fanua);

lelei mo tamai fale;

Taumafa aupito sili ona fafagaina (i le taumalulu o latou taumafa na o le 20% o fua taugata).

Faatasi ai ma vaivaiga o le ituaiga emiti: o le gaosiga o fuamoa, e le mafai e le kusi tina ona tuʻuina atu i le sili atu ma le 40 fuamoa i le tausaga;

maualalo o le gaogao o moa, e na o le 60-65%;

Tamaiti le lelei, e taʻu mai e goslings le faʻaeteete ma le faʻaauau ona tausia, e tatau ona tui ma faaopoopoina i aso uma i vailaʻau.

Ina ia mafai e le fanau ona ola maloloina ma malosi, e tatau i le manulele ona aina pe tusa ma le 2 kilokalama o le mutia vao i aso taitasi, faapea foi ma nisi o cereal poo fatu e avea ma meaai faaopoopo i le afiafi. I le taumalulu latou te tuʻuina atu ai vaomago ma le artichoke a Ierusalema, latou te fiafia tele i lenei fualaau aina, ma e faʻamalosia ai le puipuiga o manulele. В холодное время переходят на трёх развое питание и добавляют в рацион сахарную свеклу и морковь. Поилка с чистой свежей водой должна быть доступна в любое время года.

Птицы демонстрируют высокие показатели продуктивности, при этом не требуя особых условий содержания и специальных мер по уходу. O le pasene o le olaga faitino o ia ituaiga manulele e maualalo tele, e vave ona ola talavou, i se taimi puupuu, mauaina o le mamafa o le fasia.

Gander sauni e paʻu i le 270 aso talu ona fanau mai, kusi - tolu vaiaso muamua atu. Latou te tuʻuina fuamoa ia Aperila. I le faʻatauina, o se tulafono, e le itiiti ifo ma le 30 fuamoa, o le numera maualuga - 40 fuamoa. I le geese, o le faʻaosoina o le mafaufau e matua vaivai lava, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina e le aufaifaʻatasiga mea faʻavevela, e ui i lea, o le ola olaola o le goslings e maualuga, latou te ola vave ma vave ona toe faʻaleleia.