Apple laau

O le a le mea e fai pe afai o aphid e faʻaalia i luga o le apu nai lo le togafitia o se laau e faasaga i se meaola

Aphid i luga o le laau e ono oʻo mai ma se maualuga maualuga, e faapena mo tagata uma e fia puipuia a latou mea totō, e taua tele le iloa pe faapefea ona taulimaina. Aphid o se iniseti laitiiti, o lona tele e le sili atu i le 4-7 mm, peitaʻi o le mea aupito sili ona matautia o manu o togalaau aina ma fualaau aina suamalie. E faitau afe apu apu o loo osofaʻia e nei meaʻai i tausaga taʻitasi, faatasi ai ma le tele o mea leaga o le seleselega. I se taimi puupuu, e mafai ona avea le tele o aphids ma se pulega atoa ma o atu i soo se vaega, ao latou malaga atu i le ea. O loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga faʻaleleia lelei e faasaga i aphids i laau opu, lea o le a fesoasoani e faaitiitia ai le ono mafai ona toe fuaina mai i le togalaau o lenei pest.

Aisea e aliali ai aphid i luga o apu, ma pe faapefea ona maua

O le apu e taia e se aphid mumu po o le hina e tusa ma le 2-3 mm le umi, faatasi ai ma se ulu mumu ma se pito uliuli ma le siʻu. O uʻamea e tafe i luga o le paʻu o le apu, ma o fanau o le tautotogo e fananau mai ia i latou, lea e fesoasoani i le toe gaosia o pulega atoa i luga o se laau. O tamaʻi iniseti e matua fua tele ma e mafai ona maua ai le 40 futu i le taimi. E sili atu i le masina o Setema le aofaʻi o tagata malolosi. Aphid na o na laau totino e maua ai le maualuga o le amino acids i le sua o lau. Atonu e mafua ona o le le lava o le potassium, fualaʻau, po o le sili atu o le vevela. O le iloagofie o le aphid i luga o se apu e faigofie: o laʻau ua afaina e amata ona paʻu i lalo, liliu le lanu ma faʻagogo. Ona aliali mai lea o lanu mumu i laulaʻau, lea e faʻaalia ai le toe gaoioi ma le pala o le laulaau.

Ona o le toilalo o aphids, o laulaau ua lilofia i le suavai paʻu. O le alofilima lea e tafe ai alo. O le faʻaalia o alipi o se tasi lea o faʻamaoniga o le i ai o aphids i luga o laau apu. I le amataga, e faigata ona iloa se meaola i luga o se laau, aʻo amata ona nofo i luga le aphid. I le gasologa o taimi, pe a inosia e iniseti uma laulaau fou o le apex, latou te o ifo i lala laititi, e faigofie ona latou iloa, na o le fuliina o laulaau. Talu ai, e le gata i le 'aina o laulaau, o lenei iniseti o se taʻavale matautia o faʻamaʻi vailaʻau, e tatau ona faʻaumatia faʻamaʻi i luga o le apu i le taimi lava e iloa ai.

O le mea e leaga ai, e oʻo lava i luga o le nofoaga e sili ona teuteu lelei ma lelei le gasologa o loʻo i ai se maualuga maualuga o le tatuʻaina o le apu. Talu ai ona o nei meaola vevela e feoai i luga o le ea, e faigofie lava ona latou felelei mai i nofoaga lata ane.

E te iloa? Aphid - o se tasi o vaega sili ona tele o iniseti, lea e aumaia faatasi pe tusa ma le 4000 ituaiga. O nei, toetoe 1,000 nonofo i Europa. O tausaga taʻitasi, e faʻamatalaina ai e saienitisi le tele o ituaiga meaola fou o lenei meaola.

Auala e puipuia ai laau ma laau matutua mai aphids

I aso nei, o loʻo faʻamalosia le atinaʻe o vailaau faʻasaina ma faʻafefe ai faʻamaʻi pepe, e aofia ai aphids, e mafai ona ofoina atu le tele o vailaau faʻasaina. I le taimi lava e tasi, e faʻaaogaina e le aufaatoaga poto masani metotia faʻafefe o tagata e faʻamaonia le aoga. E le gata i lea, o metotia faʻavae o le iniseti control e masani ona faʻaaogaina e avea ma puipuiga. O le isi, tatou te vaʻavaʻai i le auala e puipuia ai le apu apu mai aphids.

Ae ui i lea, o le mataalia o le tasi po o le isi metotia o le puleaina o meaola faalafua, e le mafai e se tasi ona valaau se metotia se tasi o se panacea mo mataupu uma, talu ai le aoga o fua faatatau e faalagolago i tuutuuga i luga o le saite, numera o laau ma laau fesootai. O nisi taimi e tatau lava ona faʻaaoga uma fuafuaga i le faʻalavelave, ona o le aphid o se meaola ola, ma e mafai ona atiaʻe se vaisu i se tasi po o se isi auala.

E taua! Aua nei manatu faatauvaa i le leaga o le aphid i le apu opu. O le tele o ona ituaiga o loʻo faʻasalalauina faʻamaʻi faʻaleagaina ma vailaʻau faʻamaʻi ma e mafai ona mafua ai faʻalavelave faʻafuaseʻi, e pei o galls ma gall-like formations, e le mafai ona faʻaumatia.

Vailaau Mataʻutia

Afai o se numera tele o iniseti e 'ai i aphids (mo se faʻataʻitaʻiga, se tamaʻitaʻi) e le maua i luga o le togalaau, ona avea lea ma auala sili ona saʻo e faʻaumatia ai i sauniuniga vailaʻau. E taua tele le le misia o le taimi aʻo fuafuaina auala e feagai ai ma aphids. I le amataga o le tautotogo, pe a amata ona fuga mai le amata, ma o loo i ai se taimi sili ona lelei e gaosia ai laau mo aphids. A o faagasolo lea vaitaimi, o le a faʻaitiitia le tulaga o le susunuina o laulaau, ae o le faaleagaina o le aphid larvae o le a taua tele.

O se vailaau sili ona mataalia mo le faʻaaogaina o le tele o ituaiga meaola ma le iniseti o Nitrofen. E tatau ona faʻafefe 200 g o le vailaau faʻasaina i le 10 lita o le vai ma faʻagasolo le laau na pisia ae leʻi faʻavalea le pupu. E sili atu le lelei o le "Olekuprit", ma o lona 4% fofo e faʻaumatia ai foi fasi fuamoa. A o lei tupuina le apu, e mafai foi ona faaaoga Kinmiks. Ua na o le faʻaalia o le fasiotia o iniseti e susu ai laulaʻau mai le sua ma fufulu ai laau.

O le fofo e tatau ona faia e tusa ai ma fautuaga o faatonuga, pe a uma ona viliina le fualaau faasaina o le a amata galue i totonu o le itula ma puipuia le laau mo le lua i le tolu vaiaso. O isi aphids i luga o laau e lauiloa i faifaatoaga o Karate ma Inta-Vir. Muamua o le faʻaaogaina o le tamaoaiga: 10 lita o fofo e lava e gaosia ai le 100 sikuea sikuea o le fanua. Ma o le lona lua, "Inta-Vir", o loo tauivi ma le silia ma le 50 ituaiga o meaola faalafua, e aofia ai apple aphids. E le lava le totoina e tasi e faʻamamatia ai aphids, ae peitai, mo le toe togafitiga, e manaʻomia le sauniuni o sauniuniga e le mu ai laulaau. E aofia ai "Iskra", "Decis" ma le "Cypermethrin". "Lalagaina" - o se meafaigaluega lelei e fesoasoani e faʻaumatia ai iʻa laiti i le taimi o le tuputupu aʻe o le apu. E tatau ona faʻaumatia 1 le laulau o fualaau faasaina i le 10 lita o le vai. E mafai ona e suluina laau i lenei fofo ile 18-20 aso.

E te iloa? E tusa ai ma fuainumera, o le aofaʻi o le faʻamaʻiina o le apu i vailaau faʻasaina i le taimi o le tuputupu aʻe o le vaitau i le itu i saute - 13-16, i le ogatotonu - 8-10.

Auala e taulima ai aphids i metotia a tagata

E oo lava io tatou augatuaa ua iloa le auala e aveese ai meaʻai i luga o laau opu, e faaaoga e le fai togalaau a latou fua i aso nei. E tele ituaiga o faʻamatalaga ma fofo e faasaga i meaola ninii iniseti lea e faigofie ona saunia i le fale e faʻaaoga ai meafaigaluega. E le gata i lea, o le tele o nei fofo o nei mea e lelei le siosiomaga ma e talafeagai mo i latou e le talitonu i vailaʻau oona. Ua leva ona faaumaina e le au fai togalaau o le aphid e le osofaia ia laau toto lea na faalauiloaina ai le pefu talu ai ona o mea oona ma fuamosa. O le mea lea, e matua aoga lava le aumaia i lalo o le laei pito i luga e aofia ai pusi, e pei foi o le susulu o le apu mai aphids ma se vaifofo o le efuefu. Mo le saunia o le fofo o le a manaomia ai le 10 lita o le vai ma le 2 ipu o le muaʻi faʻamama. Ina ia sili atu le tausisia o le vaifofo, e mafai ona e faaopoopo atu i ai le 50 g o le fasimoli. Faʻasolo le lapoa ma tuʻu i luga, ona sulu lea o le laau, ma taulai i le isi itu o lau.

Fesoasoani e tau ma le aphids le mutia Afai e tupu i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e saunia se teuteuga mo le susunuina. Kilogram celandine mo le 3 lita o vai inu, ona faaopoopo lea i le fofo se isi 7 lita o le vai vevela. Faataga lenei fofo e fofo ai mo le 2 aso, ona pamu ai lea o le apu.

O vaifofo matala o se isi vaifofo nai lo le togafitiga ma aphids. E tatau ona e selesele 5-6 'ulu o le kālati, faʻamalu i le 1/2 ipu vai, tuʻu mo le 24 itula. Ona faaopoopo lea 1 lepp. savili vai ma le 2 tsp. fuālaʻau manogi. Faʻailo ma faʻaititia le masini e mafua ai le vai i se fagu e tolu-lita. Taulimaina vaega e aʻafia ai ma se fagu moli. O loʻo faʻamaonia lelei i le fofoina o le tapaa, lea e faʻaaogaina vave lava pe a uma ona iloa le aphids. Ave le 200 kalama o tapaa tapaa poʻo le tapaa ma mo aso e lua, tusi i le 5 lita o le vai. Ona toso lea ma faaopoopo se isi 5 lita o le vai ma le 50 g o le fasimoli afu. Faʻamalosi lelei ma sulu laau. O le isi fua e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le sipisi: 200 g o paʻu o loʻo taofiofi i le 10 lita o le vai vevela mo 4-5 aso. Lafoa le laau aphids e aafia faatolu i le 5 aso.

Ma o le fua mulimuli mo togafitiga aphid complexi i luga o se apu, lea na manatu le au faifaatoaga e sili ona aoga. I totonu o se pakete vai vevela, e tatau ona e faʻaumatia le 200 g o le fasimoli, se ipu o le paluga loloto o se paʻu, afa ipu tioata ua afaina ma le kuata kuata o kerosene. E oʻo lava i le faʻaaogaina tele o aphids o sea fofo e lelei lona lelei.

E taua! I luga o laʻau o le apu e mafai ona foliga mai o le pogisa, o lona uiga o le laau e aʻafia i le sogisi. Ina ia faʻaumatia lenei maʻi, e tatau ona e faʻaumatia aphids.

Auala faʻapitoa: mea e totoina i lalo o le apu mai aphids

O le auala e pulea ai le ola e fuafua ai pe faapefea ona faʻaumatia aphids i luga o le apu e faʻaaoga ai mea ola, faʻapea foʻi ma le totōina o laau e faʻafefe ai.

O fua o meaola e aofia ai:

  • faʻaleagaga o mea faʻaaoga. Aneti o ni faufautua o aphids, aua latou te fafaga i le suamalie suamalie na faʻatuina e ia;
  • totoina i tafatafa o apu o laau faapitoa e le fiafia iai aphids. O le manogi o le lavender, chamomile Dalmatia, calendula, tomato, keleni poʻo le tansy e faʻaleagaina ai meaola eseese o fualaau aina, e aofia ai aphids. E i ai foi laau e matua matagofie lava mo aphids, lea e le mafai ona toto i tafatafa ane o le apu. E pei o nasturtium, poppy hypnotic, kosmeya, mallow, begonia tuberous, viburnum ma linden;
  • o le fausiaina o falesa ma le faia o tuutuuga mo manufelelei o loo taina aphids. O i latou o manulele, o upega, robins, tits;
  • o le totoina o iniseti e pei o ladybugs, ufiufi, taga lanu auro ma nisi ituaiga o lapisi e 'ai i aphids.

Ina ia tosina mai le gaioiga a nei iniseti ma manulele, e tatau ona e totoina ni manogi manogi ma laau vevela ma togalaau e sosoo ma le apu.

Aphid Prevention i Apple Trees

Talu ai e le o se galuega faigofie le tau ma aphids i laau o le apu, e manaʻomia ai se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia, e le o se mea e le masani ai le matauina o ni mea e taofia ai ina ia faaitiitia ai le lamatiaga o se osofaiga faifaipea. Aʻo leʻi faʻatauina mea totino, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete, aua o le aphid e mafai ona oʻo i le 'upega tafaʻilagi faatasi ai ma fua.

E le mafai e le 'aphi ona gagau i laʻau lapopoa ma lauolaola, o le taimi masani ma masani ai le faʻasusu, o le faʻaaogaina o le faʻasusuina, mulching ma le faapipiiina o taʻavale e talafeagai. E tāua foʻi le aua nei faʻaaluina le apu ma le faʻamalolo faʻasamaʻi, e oʻo lava i mea faʻalaʻau, e pei o le otaota moa. E taʻitaʻia ai foʻi i aphids. Aʻo leʻi tuʻuina atu le apu o le apu mo le taumalulu, e tatau ona faʻaumatia ia aphid larvae ua maeʻa mo lenei vaitau i le paʻu o le apu. Ina ia faia lenei mea, i le tautoulu latou te fufuluina ai le paʻu o laau. Ma le faaeteete, e aunoa ma le faaleagaina o le paʻu ola maloloina o le laau, ia tilotilo le paʻu oti i luga o le ogalaau ma lala skeletal ma se mea e malo ai pe o le uaea. Muamua e tatau ona e taatia se ata tifaga ina ia le pauu i lalo le fasi laau i le aphids. Ona aoina lea o mea uma ma susunuina, faatasi ai ma aʻa ma aʻa, ma ua vavae ese foi.