Geranium

E faʻapefea ona tausia le geraniums i le taumalulu i totonu o le fale?

Geranium, po o le pelargonium - o se fale lauiloa. O lenei fugalaau matagofie ma le aoga o se tagata e masani ona nofo i le faamalama o le faamalama o le fale. I le mea ua fuafuaina o le a tatou talanoa e uiga i le auala e faʻaleleia lelei ai le taumalulu o geraniums, oa tuutuuga e manaʻomia ona fatuina ina ia mafai ai ona faʻasaoina le laau i le taimi malulu ma faʻamautinoa le ola umi.

Vaitau o le malologa ma le tuputupu ae

E pei lava o laau totō uma, o le pelargonium e tele taimi e alu ai e maua ai le malosi mo le isi vaitau o le tuputupu ae ma ina ia mafai ai ona taoto fusilaau. O le taimi lenei ua taua o le vaitaimi o totoe. I le geranium, e tusa ma le tolu masina - mai Tesema ia Mati. A o faagasolo lenei vaitau, o le a faʻagesegeseina ai le atinaʻe o le fale, e masani ona taofi le fugalaau, faʻaaogaina sina meaʻai, i se isi faaupuga - malolo mai le mauʻoa ma le umi. O le laau i lenei taimi e manaʻomia tulaga faʻapitoa mo le tausiga ma le tausiga. A maeʻa ona malolo, geraniums e amata se vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, e tusa ma le ono masina - mai i le amataga o Mati e oo atu i aso mulimuli o Aokuso.

E te iloa? I le natura, o le geranium e leai se fesuiaiga i le lanu, e tasi lona paolo. - lilac.

E faʻapefea ona tausia le geraniums i le taumalulu i totonu o le fale?

Ina ia faasaoina le geranium i le taumalulu, e tatau ona e tausisi i tulafono. Toe mafaufau i ai.

Malamalama

Talu ai lona afuaga i Aferika i Saute, o le geranium o se laau toto-alofa, e manaʻomia tele le susulu malamalama - ia le itiiti ifo i le 12 itula o le ao. Afai e mafai, e mafai ona tuu le fugalaau i luga o le susulu o le la - e le fefe le laau i ave saʻo o le la. Afai e fesiʻi le fugalaau i le faamalama o le itu i mātū mo le vaitau o le taumalulu, ona tatau lea ona e tausia le malamalama atili, a leai o le a taofia le toto o le laau ma faʻafefe lau. Fitolamps e 10 cm i luga aʻe o le pito i luga o le fugalaau e fautuaina mo moli faaopoopo.

Lulu

I le tau malulu, e manaʻomia ai e le fale se potu e sili ona mālūlū nai lo le mea na i ai le fugalaau i le taumafanafana. Afai e le mafai ona faʻataunuʻuina lenei tulaga, e mafai ona tuʻu le geranium i le itu i matu, ae i le tulaga e le paʻi le laau i le tioata.

Saili pe o le a le mea e fai pe afai e le fuga mai le geranium i totonu.

O le vevela talafeagai mo le tausia o geraniums i le tau malulu o le + 10 ... + 15 ° С. I tulaga tulaga ese, e mafai ona faaitiitia le vevela i le + 6 ° C.

E faʻafia ona faʻafeinu i le vai?

E manaʻomia masani le faʻatau. I le taumalulu - tasi i le vaiaso. O le eleele e tatau ona teuina i se tulaga o le susu o le susu. Afai e le fetaui lelei le alavai, e sili atu le tele o le suavai e mafai ona oʻo atu ai i le vai e le mautonu i aʻa, lea o le a faaleagaina ai le fugalaau. E le gata i lea, o le fugalaau e matua vevela le ea e leaga, o le mea lea, e tatau ona tuu se isi mea e faamama ai le vai ma se fagu vai e sosoo ma le fugalaau.

E faapefea ona fafagaina le geranium?

Fertilizing e faalua i le masina ona faia faʻamaʻi faʻamaʻi - potassium, magnesium, zinc, iron ma le 'apamemea. Aʻo faʻaaogaina le faʻalavelave faʻalavelave, ia mautinoa o loʻo i ai le malosi o le vevela - a leai o le ai ai le vave faʻalauteleina o laʻau i le faʻaleagaina o fugalaau. Ia maitauina foi o le fou fou, otaota po o le faapalaga ua solia mo le pelargonium.

E taua! Ina ia aua neʻi mu le aʻa o le laau, aʻo lei fafagaina le geranium e tatau ona faasūsūina.
E le fautuaina e faia luga o laei i le maualuga o le vevela i totonu o le potu - e mafai ona faʻaosofia ai le popole i totonu o le fale.

E tatau ona ou tipiina le geranium?

Afai e le tipiina le laau, o le a faateleina le laumei lanumeamata, faʻalautele le uumi, ma taofi le fuga. O le teuteuina e faaosofia ai le atinaʻeina o auala fou ma le fausia o se fugalaau matagofie. I le faaopoopo atu i ai, o le geranium e aunoa ma le teuteuina e faigofie i faʻamaʻi.

O le teuteuga e faia i le tautoulu, o nisi ituaiga o meaʻai e teuteu i le tautotogo, ma ia Tesema-Ianuari e sili atu ona le lelei le faia o lenei faiga. O fugalaau fugalaau ma laulaʻau e tatau ona faamamaina i taimi uma, e oʻo lava i le malulu. Manatunatu i le seleseleina o le geranium, lea e maua i le amataga o Setema. O le tipi e faia i se meafaigaluega saunia i le maualuga o le 45-60 ° luga aʻe o le afifi 5 mm. E na o ni faʻailoga e iai le itu o le tuputupu aʻe e faʻafeagai ma le mea taua.

Aoao pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei ma taʻi geranium mo le totoina vave.

Taualumaga:

  1. Ina ia faigofie ona oʻo i le ogatotonu, muamua aveese faʻamaʻi fafo. Afai e tatau ai, ia aveese se fuainumera tele o fuʻu ua teuteuina i le tele o taimi, faatasi ai ma le lua-tolu-vaiaso malologa.
  2. Mo le fausiaina o ni gafa fou pe a faʻapipiʻi faʻamaufaʻailoga o togitogi mai le 4 i le 5 laupepa lau.
  3. O loʻo faʻaaogaina le carbon or activnamed o le disinfection i se manua na fatuina pe a uma ona tipi.
  4. O le faʻaleleia o le laau i totonu o le eleele e faʻaleleia ai le taumafa.

O ia teuteuga e faia e fatuina ai se tulaga lelei o laau toto - e fesoasoani i lona soifua maloloina ma le fugalaau matagofie.

Vitio: Faʻapefea ona tipi geraniums mo le taumalulu

A o laʻititi le fugalaau, nai lo le teuteuina, o le pine e faia:

  1. Toto se laau laʻititi pe a oʻo lona maualuga i le 5-6 cm.
  2. O le taimi lona lua latou te liliuina pe a tupu le fugalaau i le isi 5 cm.
  3. Ina ia maua se fulafula o se fugalaau, e tatau ona e toe faia le pine i le mamanu lava e tolu taimi.
E te iloa? O le manogi o le geranium e faʻasaʻo ai le vaivai ma le ulu tiga, fesoasoani e malolo ai.

E Mafai Ona Ou Toe Ola?

E mafai ona maua le pelargonium transplantation, ma o nisi taimi e tatau ai. Mafuaaga o le gafa e mafai ona:

  1. Laʻau faʻateleina ma o se taunuuga o lenei mea - o le manaʻomia mo le tele o gafatia.
  2. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o lologa i laau.
  3. Le lava o le fugalaau ma le tausiga lelei ma le fafaga.
O le gaosiga o le gaiola e mafai ona faia i soo se vaitau, ae i le taumalulu o le fugalaau o le a umi se taimi e toe foia ai - i le taimi nei e matua le lelei tele auala taua o le laau. O le masina aupito sili ona taumalulu mo le toe totoina o Fepuari. Geranium faʻapipiina e ala i le faʻapipiʻi. Suʻega na gaosia i totonu o se pusa poʻo se fagu. I totonu o le atigipusa pe a totoina le pelargonium i le va o vao e tatau ona le itiiti ifo i le 20 cm. E tatau ona filifilia le ipu i luga o le faavae o le aʻafia o aʻa. O le gaioiga o le geranium e faʻapipiʻiina i totonu o se tane mamafa tele mo le aʻa o le a lelei lelei "i le tuputupu aʻe", ae o le a leaga le fuga. I totonu o se tamai ipu, i le isi itu - o le ai ai le tele o fugalaau.

Pe a filifilia se atigipusa, e tatau i se tasi ona alu mai le mea moni e faapea, mo le tasi vaomatua o se ipu e iai le lapisi i le pito i luga o le sili atu i le 15 cm ma le maualuga o le 10-15 cm e manaʻomia.

E taua foi le eleele mo le toe gaosia lelei. E mafai ona avea lenei mea ma se mea faapitoa e maua i totonu o se 'auʻaunaga fefaʻatauaʻiga faʻapitoa poʻo se paluga faʻapena e saunia e le tagata lava ia o vaega e 8 o sodoma, 2 vaega o humus ma le 1 vaega o le oneone.

E taua! E masani ona le lelei le fugalaau i fugalaau masani, e sili atu le lelei o le toe suia o le pito i luga o le ulo.

E tupu i le taumalulu?

E ui i le mea moni e faapea i le taumalulu e amataina e le laau se vaitaimi malolo, ma le tausiga lelei, o le geranium fuga i le vaitaimi lea. Mo lenei mea, o le vevela i le nofoaga o le fugalaau e tatau ona iai i le va o + 10 ... + 12 ° С, faʻamaʻa faasefulu i le sefulu tausaga ma le leai atoatoa o laei. I lalo o nei tulaga, o le geranium e oo lava i le taumalulu o le a fiafia i le tele ma le faaumiumi o le fugalaau.

Aoao pe faapefea ma le taimi e sili ona lelei e toto ai geraniums i le fale.

Aisea e lanu samasama ma matago ai le geranium?

E tele mafuaaga mo lenei mea le lelei i le taumalulu:

  1. Le lava le malamalama. Laititi samasama ma le faʻamagoina o laʻau pito i lalo, faʻalauteleina o le aʻa, seasea ma le le lelei o fua. O le fofo i le faafitauli: sui le nofoaga o le fugalaau lata ane i le malamalama pe tuʻuina atu faʻamalamalamaga faaopoopo.
  2. Televave masima. Lanu samasama o laulaau, lo latou faʻafefe, vai inu ma faʻamago. Fofo: siaki le alavai faʻavaivai o le ulo, faʻafeiloaʻi le fugalaau i se isi fagu.
  3. Le lava le susu. O foliga vaaia i luga o lau o le samasama samasama i luga o le pito o se tuaoi lanu enaena, o se pigmenti iloga i luga o le laau atoa. Fofo: faʻafeinu masani.
  4. O le vevela o le mea o loʻo i lalo o le mea e masani ai. O foliga vaaia i laulaau i le amataga o le lanu mumu, lea e liua i se lanu samasama, mago. Fofo: faʻaaogaina o le atigipusa ma se fugalaau i se nofoaga e faigofie tele ona o le vevela ma le susu.
  5. Fungal maʻi. O foliga vaaia i luga o laulaau o lanu samasama, ola i luga o le lau; lanu paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe e mafai. Totoina lau. Le faʻatoʻilaloina o le meaola atoa. Togafitiga: faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma se fungicide (e tusa ai ma faatonuga); afai o le fugalaau e laʻititi lava, faʻapipiʻi atoa i le faʻamalolo.
  6. Iniseti leaga. O foliga vaaia o togi samasama laʻitiiti i laulaʻau, i le isi itu - o le nofoaga o iniseti. I luga o luga o le pupuʻu e mafai ona faʻaaogaina. Faʻasolosolo i luga o le taimi faʻatupulaia i laʻau, faʻagogoina o lau. Togafitiga: faʻaaogāina o se iniseti faʻalavelave, faalua pe a malolo mo ni nai aso.
  7. Tele le lapisi o le tane. Lanu samasama lanu o laulaau, amata mai i le pito, mago malie o le laʻau ma le aʻa. Fofo o faafitauli: totoina o laau i se ipu tele.
Geranium o se fugalaau le lelei, ae, e ui i lea, e manaʻomia le tausiga lelei ma le taimi. E taua tele lenei mea i le taumalulu.