Viticulture

Fua o vine "Valek"

E ui lava o le vine e le o se tagatanuu Rusia poo le laau Ukrainian, ua avea ma masani i la tatou aganuu ma ua avea ma se teuteuga faaleaganuu o fale uma.

E le gata i lea, o le toatele o tagata e fiafia i nei vine mamalu e le gata ina ola ai, ae o loo galulue foi i le galueaina o ituaiga fou ma ituaiga o laau.

E oʻo mai i le taimi nei, o ituaiga faʻatoʻaga faʻaleleia e aofia ai se vaega manaia o le lisi o le resitalaina faavaomalo.

O le igoa ole Ukrainian breeder i le igoa o Vishnevetsky sa aofia ai foi iina.

O le asō o le a matou masani oe i mea e sili ona lelei o lana vine mama.

Matou te taʻua foi le auala ma le taimi e totō lelei ai.

Feiloai i fua eseese o vine "Valek"

E sili ona saʻo le taʻuina o nei vine o se fatu, ona e maua mai ona o se faʻalavelave lavelave faʻatasi ai ma mea gaosia o ituaiga o ituaiga eseese. Aemaise lava, N.P. Vishnevetsky vine vine "Kesha 1", "Star" ma "Rizamat" na faaaogaina. Faafetai i lenei mea, o se vine vine tulaga ese ma le tele o uiga lelei na fanau mai.

O lenei vine vine ua faamoemoe e faʻaaoga saʻo saʻo. Lelei lelei vine mo le totoina i itulagi ma tulaga eseese o le tau, ae o le tele lava o mea uma e fetaui ma foliga o le itu i mātū o Iukureini, le mea e sili ona tele ma lafo.

"Faatoaga teuteuga - o se fusi vine": faʻamatalaga o vine "Valka"

Fuga o lenei fomu e le gata o teuteuga, ae o lona sili ona taua. O le mea moni, e mafai ona latou faʻatumu i ni lapoa lapoa, faʻatautaia ma le lototele faʻatoʻaga sili ona fua. Aemaise lava, o le tele o le tasi ituaiga o vine "Valek" e mafai ona eseese mai le 1.5 i le 2.5 kilokalama.

E le gata i lea, i totonu o la latou fausaga, e matua televave lava, e tele vine i luga ia i latou. O le avanoa lelei foi, o le mea moni foi, o tausaga uma lava, o le a faateleina pea a latou aofaiga.

O vine o "Valek" vine e lapopoʻa tele i le tetele ma le mamafa. I le foliga, e sili atu ona lelei, ae o le umi le umi o le tasi tamaititi e tusa ma le 3 inisi le lautele, ma le lautele - 2.8. Latou te fua i le tusa o le 14-15 kalama, e ui lava o le tausiga masani ma togafiti faʻaleetele masani e masani ona maua atili.

E mafai ona e vaʻaia i latou e se lanu samasama sili ona lalelei ma lalelei, lea e laʻititi foi enaena i le la. Ae o le uiga mataʻina o fualaʻau ua faamatalaina o le ituaiga o foliga o le lanu tulaga ese lea, lea na tuufaatasia i le taimi e tasi ia faamatalaga o mea manogi o le nutmeg ma le manogi suamalie.

O lenei mea uma o loʻo faʻamaopoopoina e se tasi lelei le manogi o le tino ma lona uiga faʻapitoa (e tusa ai ma le fausaga, o le pulupulu o le vine "Valek" o se mea tino). E 'ai foi Peel, e ui lava o le mea moni o lenei vine e matua leaga lava.

O le fua o le vine "Valek": o a fua o le seleselega tatau ona tatau?

O lenei vine e manuia lelei, lea e tatau ona faʻamoemoeina i le i ai o nei fuifui tetele. E le gata i lea, o le vao e iloa lelei i le tuputupu ae malosi, ma o le matua matua olaola o le mama, o le fua e mafai ona maua e sili ona maualuga.

E le gata i lea, o vine ua faamatalaina ua i ai se fugalaau o ituaiga uma e lua, faafetai lea e le na o le 100% e fua mai ai le vao, ae masani lava. E le gata i lea, i le fuga o le fuga o le fugalaau, o fugalaau e tusa ma le 10 aso ma e mafai ona latou viliina e tusa lava pe o le taimi nei o timuga e toetoe lava o taimi uma.

Ae o le taimi o le matua o le fua, o lenei vine ua vave lava. O le tuputupu ae o le vaitau e tusa ma le 105 aso, e mafai ai ona aoina ni afu tetele mai Aokuso 1 i le 5. I nisi o itulagi o Iukureini i taimi o le vevela, "Valek" e oo lava i fafo atu o le ituaiga "Arcadia".

Mo le maualuga ma le maualuga o le seleselega o fualaau vine "Valek" tagata tomai faapitoa e fautuaina e totoina i luga oo latou lava aʻa. E ui lava i le mea moni e faapea, o lona vavalalata e lelei le fesoʻotaʻi ma isi ituaiga, ae o loʻo i totonu o le fuga pepa atonu e le maua ai le tofo o lenei vine.

Aotelega e uiga i uiga lelei o vine "Valek"

  • Uiga lelei uiga ese e leai se isi ituaiga vine e mafai ona mitamita.
  • Laʻau maualuga ma le mausali, lapoa lapoa o laʻau ma vine.
  • Ata matagofie o le fualaau.
  • Taimi vave le taimi.
  • O le fugalaau fugalaau o le togavao e le na o le faavae mo le lelei o le paluga o ia lava, ae faapena foi isi ituaiga vine. E le gata i lea, faafetai i lenei mea, e leai se fua i vine.
  • O fua o lenei ituaiga o vine e lelei le talafeagai mo femalagaiga, latou te faʻafetai ai i la latou paʻu uʻamea ma tumau.
  • O faʻaleagaga i faʻamaʻi faʻaleagaina, e pei o le paʻu paʻu, oidium po o le pala, e le o tausia i luga o lenei vine.
  • Faʻasaʻo le faʻafefe o le malulu. I -24ºС vine vine "vao" e le faaleagaina le vine.

Fualaau vine Vishnevetskogo

O le mea e lelei ai, o le vine vine o le "Valek" o se tasi lea o na vine vine e toetoe lava leai ni faaletonu. Ona o lenei mea, e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga tomai ma le au atamamai.

Pau lava le faʻaaliga e tatau ona taulaʻi i ai le lelei le fesoʻotaiga o vavaega ma faʻatau o isi ituaiga. E sili ona lelei le tupu o ona vao i ona lava aʻa.

E manaia foi le faitau e uiga i le tau o le fuaina o vine.

E faʻapefea ona totoina se vine vine lelei "Valek": totoina o mea

Talu ai o fua o vine ua totoina o se fualaau aina mo le afe ma afe o tausaga, o le totoina o togalaau o lenei laau ua uma ona faaleleia i nai vaega laiti. O foliga uma o le tuputupu aʻe o le togavao, lea e mafai ai ona ia fua mai "i le maualuga", o ituaiga uma o palapala ma le totoina o togafitiga mo ituaiga eseese ua uma ona suesueina. Ae faʻatasi ai ma nei mea uma, o se tagata faʻatautaia masani e mafai ona matua le malamalama i fualaau, ae le o le taimi o le totoina.

E mo na o le au faifaatoaga, faapea foi ma i latou e filifili e faaaoga le poto masani i sina mea itiiti, matou te tuuina atu i lalo faamatalaga auiliili ma laasaga i lea laasaga ma lea laasaga o le totoina o vine ma isi nuances taua.

Auala e toto ai vine po o foliga o le toe gaosia

O le mea lautele, e mafai ona faʻaleleia vine i le tele o auala. E faigata tele ona fai mai po o fea oi latou e pito sili ona faʻatuatuaina, aua o mea uma o le a faʻalagolago i foliga o le fesuiaiga o lau eria, ituaiga o palapala, aso e toto ai, ma luga o le vine faapitoa. Ma le isi, e tofu i latou ma ona lelei ma mea le lelei. Mafaufau i le auala lenei:

  • Totoina vine i luga o latou lava aʻa faatasi ai ma vailaʻau varietal. Le auala sili ona taatele ma le sili mo le toe fuaina o vine "Valek". O le mea lea, o ona foliga o loʻo faʻamatalaina i lalo, matou te taʻua naʻo tulaga lelei ma le le lelei o lenei metotia. E lelei tele ona o ona lava aʻa e faʻaalia uma ai ona uiga eseese, lea e sili ona taua i le i ai o uiga uigaese uiga ese e pei ona i ai i totonu o le pepa o loʻo faamatalaina. O le faʻaaogaina o lenei metotia o le faigofie foi lea o le toe gaosia - o le mea autu o le faia lea o se tipiina ma aʻa ai (e ui lava e mafai ona sili atu ona faigofie i le faʻatauina o se fatuga saunia i falemaʻi faʻapitoa). Ae o le mea e le lelei ai, o le fua o le laau atonu e umi ma sili atu le faigata ona tupu nai lo, mo se faataitaiga, o se sulu ua faapipiiina i se tagata matua.
  • Grafting varietal otaota i rootstocks o vao o isi ituaiga vine. O se faʻaoga tele o lenei metotia o le mea moni lea pe a faʻapipiʻiina se laau fou ona vave maua ai lea o le tele o fafie ma se aʻa. O nei mea uma e saofagā i le tuputupu aʻe lelei o le vaomatua ma le televave o lona ulu atu i fualaau aina. Ae, i le isi itu, e le o fualaau uma vine e mafai ona fetaui, o le mea lea e matua faigofie lava ona faʻaleagaina le seleseleina ma le faʻasoa. E tele lava ina tupu e le maua aʻa i le tasi ma le isi.
  • Faʻafouina o vine i le fesoasoani a paranesi. O laʻau e tilotilo mai se vao matua, o loʻo vavae ese mai ai, punou ifo i le eleele ma ua tanumia. Afai o le eleele e lava le susu, ma o le tau e mafanafana, i nai vaiaso o le ai ai ona lava aʻa. Mai lea mea, i le aluga o taimi, e te maua ai se vao vao fou, lea e mafai ona toe totoina e aunoa ma ni faafitauli. O lenei metotia e sili ona faigofie ma e sili ona faʻatuatuaina ona e le manaʻomia se sauniuniga faapitoa mo le vaʻaia, latou teuina, suluina poʻo isi faafitauli. Pau lava le faʻasaoina o le i ai o se tagata matua matua o le ituaiga o loʻo e manaʻomia, e mafai ona faia ai le toesea.
  • Vaovao vine mai le maʻa. O lenei metotia e faigofie foi. O le mea sili - ia filifilia ponaivi sili ona telē ma faʻafeiloaʻi i totonu o se potu malulu. E le gata i lea, e mafai ona totoina uma i totonu o se ulo ma le palapala lanu, ma mulimuli ane e tumau pea e faatali mo le germination. O se vine vine e tupu mai le fatu, lea e mafai ona toe faʻaleleia ile 1-2 tausaga. O le mea moni, o lenei metotia e sili atu le taimi e alu ai, ae i lenei tulaga e le tatau ona e faʻatafunaina saili ma faʻatau mai fatu, o le a lava lea e faʻatau ai ni fusi vine e sili ona e fiafia i ai ma faʻapolopolo a latou fatu.

O a tulaga o le alualu i luma e sili atu ona lelei mo le vine vine: tatou te talanoaina mea sili ona taua

Muamua lava, e tatau ona tuʻuina atu le togavao ma se avanoa lelei i le susulu o le la, o le faavae lea o le tuputupu ae o le vao ma le fua o le faʻatoʻaga atoa. I lenei itu, o le nofoaga mo le tuputupu ae e le tatau ona ufiufi e isi laau totino poʻo fausaga fale, e tatau ona tatala.

E le gata i lea, e fautuaina le totoina o vine i luga o le maualuga, aua o nofoaga e maualalo maualalo e masani ona malulu ai le ea, lea e afaina tele i le vao, e mafai ona faʻavaivai.

E ui i le mea moni o le vine vine "Valek" mafai ona faʻafefeteina taʻitasi, e mafai ona matua leaga le faaleagaina ona o le malosi i matagi i matu. O le mea lea, o lenei mea ma mea uma o loʻo taua i luga, o le filifiliga aupito sili mo le totoina o vine i le togalaau o le a avea ma se nofoaga mai le itu i saute poʻo le itu i saute-sisifo o lou fale poʻo isi fausaga (pe afai o le mea moni, e le o nofoia e se isi laau). O le mea lea, o le a maua e le togavao le susulu o le la ma o le a puipuia mai matagi malulu.

E taua foi le filifilia o se eleele lelei mo vine. E ui lava o lenei aganuu e le o se mea sili ona faigata i lenei mataupu, e sili ona lelei le totoina i luga ole eleele. E taua tele le le talafeagai o le suavai i le eleele (o le loloto o le loloto e 2.5 mita).

E taua foi le aoga o le eleele, ae mafai foi ona faʻaleleia i le tutoʻatasi e ala i le faʻaaogaina o le tele o ituaiga faʻasaisa i le palapala.

E taua le mafaufau i le va i le va o vao? Talanoa i le faʻaleleia o mamanu

O laau tetele e taua tele e totoina i se mamao tele mai le tasi ma le isi. I le uma, o le mea e le o le faia o ni tulaga lelei mo i latou e ola ai vine, ae ia maua ai foi avanoa talafeagai mo le tuputupu ae o aʻa ma mo le mauaina o meaʻai mai le palapala.

O le mea lea, o le filifiliga sili mo le totoina o vine Valek o mea nei:

  • O le mamao i le va o vao i le laina e tasi e tusa ma le 3 mita.
  • Le mamao i le va o laina o vine - 4 mita.

Upu o le totoina o vine "Valek": o le a le mea latou te faalagolago i ai?

O le totoina o vine e mafai ona avea ma se umi umi, lea e amata i aso mulimuli o Mati ma faaiuina i aso muamua o Novema. Ae o mea uma o le a faʻalagolago i le auala o le tulaueleele o le ae faia.

I le amataga o le tautotogo, e sili ona lelei le totoina o laau moe pe totoina foi ia mea e tasi. Mulimuli ane ma le mafanafana o le tautotogo - totogo laau totino o loʻo i ai laulaʻau lanumeamata ma tuʻuina i latou.

I le tau muamua o le taumafanafana e mafai foi ona e totoina ni laau lanumeamata. Ae o le tele o le taumafanafana o se taimi naʻo mo le faʻalauteleina o vine ma togi. O le totōina o fatu i lenei taimi o le tausaga e le aoga, aua e le lava le taimi e faʻamaeʻa ai le latou vaitau tuputupu aʻe.

O le totōina o vine i le tautoulu e le o se mea faʻalautele. E faʻamapulaaina i le mea moni e faapea, muamua, e tatau ona faia i le taimi o le fesuiaiga o le laau i se vaitaimi o le toʻa, ma lona lua - e oʻo lava i le amataga o le malulu malulu. O le mea lea, mo le tele o itulagi fesuiaiga e oʻo mai le taimi i le ogatotonu poʻo le lua tausaga o Oketopa.

Vaega o sauniuniga mo le totoina o se vine vine ma le faʻamatalaga o le tuusao

O le taimi sili ona taua o sauniuniga o le sauniuniga o se lua mo se laau. I totonu o le taua e taua tele le tuʻuina atu o le tele o meaʻai e fafagaina ai le togavao i le faagasologa o le tuputupu ae ao leʻi oʻo i le taimi e fua ai. O le mea lea, o le loloto o le lua e tatau ona lapopoa - a itiiti ifo ma le 80 simita. E tatau foi ona fetaui le lautele.

O le lua e faʻafefiloi ai le eleele lafulemu, o le vaega pito i luga lea o le palapala, faʻaaogaina i le faagasologa o le eliina o le lua lava ia, ma le 203 pakete otaota. E le gata i lea, e mafai ona e fale ma mineral fertilizers. I le pito i luga o lenei mea, e tasi le isi palapala o le palapala ua sasaa ma tuu le lua mo 2-3 vaiaso.

Ma le isi, e tatau ona e alu i le mauaina o le fatu. E taua tele e le faʻamaina pe faʻagogo. O le mea lea, ia gauai faapitoa atu i aʻa: afai e papaʻe, ona lelei mea uma. Ma le isi, i se fatuga fou, o le lanu o le pito i luga e tatau ona lanumeamata. A o lei totoina, ua fautuaina e taofi i totonu o le suavai e faʻamamafa ai le susu.

Pe a totoina, e tuʻu ifo le fatu i totonu o le lua i le maualuga o lona aʻa aʻa (e le tatau ona tanumia). E tatau ona faʻatumu se pu i se fatugamu faasolosolo, taumafai e faʻatusatusa ma le faʻaeteete. E tāua tele i le latalata i aʻa ona leai se avanoa i le ea, a leai o le a latou mamae ae leʻi maua se taimi e faʻafetaui ai. A uma ona totōina, e faʻafeinuina le fatu (2-3 pakete vai), faʻapipiʻi i se lagolago. O le eleele o loo siomia ai le fua e sili ona lelei i le mulch.

Tausi o le vine vine: oa mea o lenei aganuu e tatau ona manatuaina?

  • Laʻau - o le faavae o le tuputupu aʻe o vine ma le faʻavaeina o lona seleselega. E taua le fafagaina o le vao ao lei tupu ma i le taimi o le fatuina o pi.
  • Soʻo se vai inu faʻatasi ma mulching le palapala ma le puʻu poʻo le vao, lea ua uma ona paʻu.
  • Mo fua lelei sili atu e fua mai vine e manaʻomia ona fafagaina faʻamaʻi faʻamaʻi ma minerale.
  • O le teuteuga o le vao o loʻo faia i tausaga taʻitasi, sili atu i le tautoulu. Mo laau malolosi - teuteu malosi o tipu.
  • Mo le taumalulu, e manaʻomia le vao e nana.
  • E taua tele le faʻavaveina pea o le vine mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.