Faatoaga faatoaga

Vaʻaina o moa Kuchinsky faamanatu

E toʻatele o loʻo galulue i moa feʻaveaʻi, aua e le o se pisinisi taufaasese, ae o le taunuuga e fesoasoani tele i le faʻaitiitia o tupe faʻaalu mai le paketi a le tagata lava ia.

I le taimi lava e tasi, ua maeʻa ona aʻoaʻoina e le au faifaatoʻaga i le taimi nei se aʻoaʻoga o le aoga o lenei pisinisi e le faalagolago i luga o le numera o le fafagaina ma le tausiga o manulele, ae faapena foi i le filifiliga sao o le ituaiga.

O le mea sili ona taua o le faʻamoemoe o le fafagaina o moa: mo aano o manufasi, fuamoa po o fuga. i le tulaga o loʻo faʻaitiitia ou manaʻoga i nei vaega e tolu, matou te fautuaina oe e teʻi totoʻa atu i le ituaiga, lea o le a tuʻuina atu ai le tusiga o loʻo mulimuli mai - i hens of Kuchinsky anniversary.

O le a matou taumafai e tuʻuina atu oe i mea uma e sili ona taua o lo latou gaosia, lelei ma faʻafitauli o le faʻatoʻaga.

O le a le eseesega i le va o kuluga Kuubinsky i le Iupeli ma pe o le a foi ona lelei: faʻamatalaga o le ituaiga

O lenei ituaiga ua lauiloa mo se taimi umi lava, ma i totonu o peni o le tele o faifaatoaga moa, faapea foi ma tagata o le nuu, e mafai ona feiloai se tasi ma hybrids kubila Kuchinsky, ia e le maua faapitoa, i le mea moni, i le natura.

E le gata i lea, o le ituaiga lava ia na maua mai o se taunuuga o le sopoia o se vaega atoa o moa e sili ona lelei i o latou uiga. Aemaise lava, na pasia le Australorp, Rhode Island, Striped Plymouthrock ma Bury Leggorn.

O le faʻamoemoe o sea laasaga o le maua mai lea o se faʻatoʻaga lelei tele ma se faʻamoemoega lautele, o lona uiga, e le gata o le fausiaina o ituaiga o aano o manufasi, ae o le fuamoa fuamoa foi. O le taunuuga na matua lelei lava, ona o se ituaiga leaga e le mafai ona maua se lauiloa ma tumau pea ona lauiloa seia oo i le asō.

Ina ia malamalama atili i le ituaiga o ituaiga o fesili, muamua, mafaufau uiga fuaina na faʻaaogaina mo le sopoia:

  • Australorp. Faʻalapotopotoga faʻavaomalo - e aumaia se fuainumera tele o fuamoa (mai le 180 i le 200 fuamoa i le tausaga mai le tasi laulau) ma tuʻuina atu se tele o aano o manu.

    O le mamafa o tagata taʻitoʻatasi o le tane e mafai ona ese mai le 2.7 i le 4 kilokalama, ao le fafine e itiiti ifo - i le sili atu i le 3 kilokalama. Mo le ituaiga o le Kuchinsky anniversary hens Australorp na avea ma faavae faʻavae o lenei lalolagi.

  • Rhode Island. I le faʻaopoopoga i faʻalapotopotoga, o lenei ituaiga o se gasegase faʻapitoa o le le mautonu i le tausiga ma le galueaina, faʻapea foi ma le tumau. Faafetai ia te ia, o le ituaiga matou te fiafia i ai ua maua ni uiga ofoofogia e pei o se lagona toafilemu ma se fetuutuunaiga lelei.

    O le mamafa o le moa ma moa o le ituaiga Rhode Island ua toetoe lava tutusa ma le ituaiga ua faamatalaina i luga.

  • Plymouth Brock o loʻo faʻataʻitaʻiina aano o aano o manufasi, e ui lava o le gaosiga o fuamoa e matua faamalieina lava - e oʻo i le 160 fuamoa i le tausaga. O le ituaiga e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea mo le fausiaina o isi ituaiga o moa, aua e le o se mea e fiafia i ai ma maua ai le tele o aano o manufasi ma fuamoa.
  • Brown Leggorn. O le ituaiga e lauiloa foi le igoa Italian Chicken Husk. Laʻu lauiloa mo se taimi umi, taugata mo lona maualuga gaioiga i le tuʻuina o fuamoa tetele.

    O le mamafa o le manulele o se manu felelei e oʻo i le maualuga o le 2.5 kilokalama, ae o le tane e 3.7. O le fetaui lelei o le ituaiga e maualalo.

Faʻamatalaga auiliili o le taua o le aso Kuchinsky o le faʻasolosolo o le paʻu

O lenei ituaiga o moa e manaomia e le gata mai pule o fale, ae mai i fale gaosi oloa foi na fausiaina lenei manulele i se fua tele.

O le mafuaʻaga o le manaʻoga mo nei moa e le gata i le gafatia e gaosia ai le tele o aano o manu, ae ia maua ai foi le tele o fuamoa.

Pe a faʻatusatusa le tofo o aano o manufasi ma le susu o le Iupeli i le Iupeli o le ituaiga o moa mai isi ituaiga (mo se faʻataʻitaʻiga, Rhode Island poʻo Plymutrovka), o le a sili atu ona maualuga i faailoilo uma ma taʻiala.

E oʻo lava i le aano o manu e le mafai ona tauva i le agavaivai ma aano o manu o loʻo faamatalaina mai moa. E le gata i lea, o aano o manufasi e aofia ai le tele o polotini, e matua suamalie ma manogi.

E faigofie tele ma faʻapitoa ona faʻailoa nei moa, lea e sili ona lelei i le maualuga o le siva o le 82-94%. Muamua lava, o lenei mea o loʻo taʻu mai ai se gaoioiga lelei tau feusuaiga a le moa.

O le mea lea, e oʻo lava i le toasefulu tama o le a lava lea mo le tane e tasi e faʻamaʻa ai fuamoa. Lona lua, o le faia o ia moa e faigofie tele ma i le fale, tuʻuina fuamoa fale i lalo o le moa, o se mea taua tele.

O se itu taua tele e taua le taulaʻi faapitoa i - moa Kuchinsky aso fanau tuputupu ae vave. Aemaise lava, i le 20 vaiaso o le matua, e mafai e le moa ona mamafa pe tusa ma le 2.4 kilokalama, ma i le 52 vaiaso o loʻo ia mauaina pe tusa ma le 1 kilokalama le mamafa.

E manaia foi le faitau e uiga i mafuaʻaga o le oti o tagata faʻatau.

O chickeni e masani lava e itiiti sina malamalama, e ui lava e le o le mea e sili atu le taua i tua - e masani lava o le mamafa i le vaiaso 20 o le 2 kilokalama, ma le 52 vaiaso - 2.7.

O lenei tulaga e mafua ona o le tulaga tulagaese o le totoga o manulele o le ituaiga o mea na faamatalaina, lea e mafai ona lelei le faagasologa o meaʻai na maua ma faʻaaogaina le tele o meaʻai e maua mai ai.

Ua iloa e tagata suʻesuʻe o le biologists ma le physiologists e oo lava i le 4-vaiaso-matua o le moa e sili atu ona mafai ona gaosia ai minerale e pei o le nitrogen, potassium, phosphorus, ma gaʻo (lea e sau mai le fafagaina), e tusa lava pe tatou te faʻatusatusaina ma Broilers ma Plymouth.

O le lelei o le gaosiga o nei moa e mafai ai ei latou ona fausia se malo malosi i le taimi muamua, ina ia maua ai se mamafa ola.

E masani lava, o se ituaiga lena e faatatau i tagata leaga, e le mafai ona na o le faateia i le aofaʻi o fuamoa o loʻo tuʻuina e le moa. Aemaise lava, i le tasi le tausaga muamua o le gaosia mai le tagata e toatasi, mai le 180 i le 240 fuamoa e mafai ona maua, o se uiga e ese le maualuga.

I nei mea uma, o le amata amataina o fuamoa amata amata i le matua o le 5,5-6 masina. O le mamafa o le fuamoa o le fuamoa e tusa ma le 58 kalama, ma o le lanu o le atigi e lanu enaena, ma sina lanu piniki.

E mafai ona fanau le Iupeli o Kuchi i le fale?

  • Maualuga gaioiga, lea e le gata i le tele o aano o manu ma fuamoa, ae faʻapea foi i le toe gaosia o le ituaiga. O lona uiga o tamaʻi moa e faʻaali mai i latou lava o ni tina e alofa tele, e seasea lava e faʻaigoa e moa fuamoa aʻo leʻi oʻo mai moa.

    E ono i ai se mea e le lelei, e pei o le vaivai tele o le moa, lea e mafua mai i lona le naunau e alu ese mai le faamoega ma fuamoa i le taimi o le afaina (o lea, e tatau ai ona ave ma fafaga faapitoa).

    O le mea lea, afai o fuamoa na tuʻuina i lalo e lelei, ona toetoe lava o le 100% latou te maua ai se tupulaga fou. I le taimi lava e tasi, e tusa ma le afa o moa uma e avea ma moa, e mafai ona nonofo pe tusa ma le 30 moa.

  • Faatasi ai ma ituaiga o moa na fafagaina e ala i le fausiaina o fanau, e seasea lava ona maua se ituaiga o mea o le a le mafai ona puipuia i le lumanai, ae maise pe afai e teuina i le fale.

    Ae o le ituaiga o moa faamanatu a Kuchinsky e tutusa lelei lava ma e faatatau i ia ituaiga, e mafai ai ona fausiaina lenei ituaiga mo le tele o tausaga, ma maua ai le maualuga o le gaosiga.

  • O le gafatia o ituaiga e faʻamatalaina le ituaiga matua e matua maualuga lava, lea e toe faʻamaonia ai lo latou talafeagai mo le galueaina ma le fausiaina i le fale. Aemaise lava, o lenei mea e saofaga i le pulumu, o le puipuiga lelei lea mai le malulu.

    E oo lava i se faafitauli faapena i le tele o ituaiga e pei o le faaleagaina i le tau i le malulu o le tausaga e le matautia tele mo le Iupeli Kuchinsky, talu ai e laiti tele. I le faaopoopo atu i le malulu o le tau, o nei uiga ma foliga vaaia ei ai se aafiaga lelei i le faapalepale vevela.

  • O le uiga mulimuli o loʻo faʻaalia i totonu o le faasinomaga o le faasaoina o manu laiti, lea e tutusa ma le 96-98%. O lona uiga o nai moa iti e seasea ona feoti mai le faʻamalosi po o le le amanaʻiaina o le moa, ma e seasea ona maua i siama.
  • Malamalama lelei i tulaga ese ma fesuiaiga. E oʻo lava i le faʻaleleia o pisinisi o lenei ituaiga (o lona uiga, o mea o loʻo i totonu o moa i totonu o sela), o lona gaosiga ma le faʻatoaina e le faʻaitiitia.

I luga o ni faaletonu o le ituaiga ma le auala e faʻaosofia ai i latou

O le mea moni, o lenei ituaiga e toetoe lava a leai ni vaivaiga, e le o se mea na mafua ai ona faʻaaogaina e se auala faʻapitoa faʻaleleia. Ae ui lava i lea, o loʻo i ai ni faʻaaliga o ona anotusi e aoga le taulai faapitoa atu i.

O lea faatasi ai ma se malosi malosi o le siakiina o le ituaiga o mea na faamatalaina, aemaise lava i le tausaga lona lua o lo latou olaga, nai lo le mamafa o le ola, ua amata ona latou maua le gaʻo. O se taunuuga, faʻaititia pe oʻo lava mafai ona tuʻuina fuamoa.

I lenei tulaga, e tusa lava pe mauaina i lenei tulaga, o fuamoa e tele lava ina le faʻaaogaina. E le gata i lea, o manulele e mafai ona faʻavaivaia le faʻaogaina o le tino, e masani lava ona amata ona maʻi ma matuia.

Ina ia aloese mai lenei mea, e sili atu le lelei o le teuina o meaai nai lo le soona faaaogaina i le tele. Vaʻaia e faifaatoaga faifaatoaga e sili atu le lelei pe a tuʻuina e moa ia faʻanatinati sina fiaaai, lea o le a fesoasoani ia latou foliga vaaia lelei.

Vaega o foliga vaaia ma feeseeseaiga i feusuaiga Leai Kuchinsky moa faamanatu

E mafai ona vaʻavaʻai malati mai moa e toetoe lava a amata mai le fanau mai, ma e mafai ona setiina le feusuaiga ma se avanoa e 90%.

O le tele o moa e ese mai le lanu mai le uʻamea i le uliuli-enaena, faʻapea foʻi ma mamanu i tua ma se tulaga lanu uliuli i luga o le ulu. Ae o iinei i totonu o paluga e sili atu ona faamanino ai apaʻau, pe a tatou faʻatusatusa i le lanu o le tino atoa.

E le gata i lea, o le poletito e mafai ona faʻamalamalamaina atoa pe iai se lanu pupula i le ogatotonu. E ono leai ni afaina o poula, pe atonu foi e tu i pito oo latou apaau.

I le matua fuga lanu manu lenei ituaiga o le mea moni ua sui: e avea ma auro-calico ma se uiga mataʻutia o le fulafula. O le ogatotonu o le peni ei ai se malamalama malulu, ina ia le maua ai ni moa manua.

O loʻo iai i luga o le Roosters se lanu mumu mūmū, lea e matuā susulu ma matagofie. A oʻo i le taimi e matua ai, o fulufulu i luga o le manai ma lalo ifo e susulu ma auro. Ae i luga o le fatafata ma le siʻusiʻu, e sui i le uliuli.

O se paʻu uliuli e mafai ona matauina i luga o apaʻau, ma le uiga lanu uliuli o lenei ituaiga. E le gata i lea, o la latou laumei uma e matua vaivai ma tele, e le lafoaʻi e pei o isi ituaiga ma ituaiga o moa.

E tatau ona e gauai i ai foliga ma foliga o le tino Moa moa faamanatu Kuchinsky:

  • O le ulu o le moa e laʻititi, laʻititi i le lapopoa.
  • O le gutu e matua mafiafia ma malosi, samasama ma se lanu enaena.
  • E manino lava le vaaia o taligalu, e pei ona lanu mumu.
  • O le fagu e laʻititi, laʻau.
  • O le pusa o loʻo pipiʻi ma loloto, ma o le pito i tua e lautele ma saʻo.
  • E umi le uumi o manulele, ma e umi foi ona lafoaʻi o latou tua.
  • O apaʻau e latalata tele i le tino o le moa.
  • O le ituaiga o loʻo faʻaalia i lalo o vae ma se lanu samasama iloga.

O se mea e uiga i le natura o le curia ua faamatalaina

O nei manulele e masani lava aua le faia ni faafitauli. Afai ua vave ona faia ni togi i totonu o le falemoa, ona i ai uma lea o fuamoa i totonu, ma e le faataapeapeina i luga o malala uma lava pe oʻo foi i le fanua. E le gata i lea, o moa e le mafai ona moe i luga o ni mea e nonofo ai, e sili ai ona latou vaʻai i latou. O le mea lea, latou te le pisia ai le ofaga po o latou lava fulu.

E oo lava i moa moa e vave lava ona faʻaalia le agavaʻa ma le faʻaleleia lelei. Aemaise lava, e vave ona latou faʻaogaina i le tagata ma taofi le fefe i ona foliga vaaia, toetoe lava a vave ona iloa le fesoʻotaʻiga i le va o ona foliga vaaia ma foliga mai o se meaai fou. E le o faʻamaonia ni faʻafitauli pe a siitia atu i se isi potu, latou te faʻafetaui vave lava.

O a foliga o le aveeseina o faaputuga puʻe: fetufaai faʻamatalaga ma mealilo

E sili ona lelei le fausiaina o lenei ituaiga natura, faatasi ai ma le fesoasoani a moa. E pei ona taʻua i luga, o lenei metotia e maua ai le toeitiiti 100% le taunuʻuga. Aua nei galo na o nisi taimi e tulia ai le moa mai fuamoa ma fafaga ai.

Ae peitaʻi, afai e te filifili mo le taimi muamua e amata ona tuputupu aʻe e le gata o moa faamanatu a Kuchinsky, ae ia amata foi le fagaina o lafumanu mo le taimi muamua, ona sili atu lea ona filifili se auala e faʻaogaina. E ui lava, e moni, e sili atu ona faigofie le faʻatau mai o moa i luga o le maketi, ae masani ona sili atu le tau.

A o tausia na o pepe moa, e taua tele le faatumauina o le maualuga o le vevela, tusa pe tusa ma le 30ºС, faʻaitiitia faʻaitiitia i le 20 º. O lenei mea o le a faafaigofie ai a latou fetuunaiga i le lalolagi i fafo, e puipuia ai le atiina ae o faamaʻi.

O le a le mea e fafaga ai moa ma matua moa Kuchinsky birthday birthday?

O le isi faʻatasi ma le ituaiga - mea le lelei i meaai. O le mea lea, o moa e amata ona fafagaina i fuamoa maso ua fufuluina, faapea foi susu susu. I le aluga o taimi, o sina laʻau gaʻo, suauu o le saito, fualaau faisua (pateta, beets, kāloti), ma e oʻo lava i le fefete ua faaopoopo i le fuamoa.

Mo moa matutua, o le lisi e tatau ona faʻaleleia atili, talu ai matou te mananao e maua le tele o le mamafa ma le fausiaina. O lea, ia mautinoa e fafaga au manu felelei:

  • Faʻailoga;
  • Fualaau faisua ma fualaau faisua;
  • Fugafuga mai iʻa ma le uila;
  • Greenery;
  • Oloa gaosi;
  • Umu atigi;
  • Fuga saito.

E malie foi le faitau e uiga i sauniuniga o fafaga

Tausia o moa: o a tulaga e tatau ona mafaufauina e tatau ai?

O le fale moa mo lenei ituaiga e tatau ona vaʻaia ma faʻatasi ai ma se numera tele o nofoa nofoa ma nofoa mo nusi. O le fola e sili ona lelei i luga o vaovao, ae ia mautinoa ia mautinoa o taimi uma e teu ai.

E le gata i lea, e leai se mea e tatau ona faʻatagaina le ea ina ia paʻu i totonu o le potu e teu ai manulele. I lenei itu, e manaʻomia se faiga faʻaleleia.

I totonu o le potu e tatau ona faʻaalia pusa i meaai ma maʻaili. E taua foi avatu vai moaae ui i lea, e tatau ona faʻamautinoa e le soona tafe i totonu o le fale ma e le togi i le taimi o le tau malulu.

O lenei ituaiga e matua taua lava le tuʻuina atu o vaituloto lautele mo le savali, lea latou te maua ai le avanoa e maua ai a latou lava meaai. Aemaise lava, e taua tele le tuʻuina atu ia i latou o avanoa i le mutia lanumeamata ma suʻeina ni 'eseʻese i oneone.

E le gata i lea, aua neʻi galo o le faʻavave i le oneone o se mea e sili ona fiafia i ai o moa, faafetai lea latou te lafoaia ai pusa.

Faʻasologa e tutusa ma le Kuchinsky oblast curia

Afai o le itu e sili ona taua i le filifilia o se ituaiga o moa mo le toe fausiaina o le lelei ma le tele o aano o aano o manufasi, faapea foi ma lo latou gafatia e teu ai fuamoa, ona tatau lea ona e gauai atu i isi ituaiga mea taua.

O moa nei o moa Poltava ma Zagorsky. O le a latou fiafia foi maualuga fua o fuamoa ma o le ae talisapaia le lelei o aano o aano o manufasi ma lelei o le ituaiga ua faamatalaina.