Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona totoina moa moa i le fale

O le tele o faifaatoaga moa e fafagaina moa broiler o aano o meaʻai. Fafagaina i latou uma i luga o faatoaga vao moa, ma i luga o faatoaga faifaatoaga. O tagata faʻatauvaʻa o loʻo ola i le fale e sili ona taua, aua e le o sailia e le au pule ni tupe sili, ma ua atagia mai i le tulaga lelei o oloa. O i latou na auai i nei ituaiga o moa, ia maitauina o faigata faapitoa i lenei mataupu e le tulai mai. O a tatou tusiga o le a aoga i na tagata oe na o le amataga lava o le auala e ola ai ni tagata faʻatau i la latou faatoaga.

E faʻafefea ona ese mai le vao tagata mai moa masani?

O le mea muamua e tatau ona e malamalama ai i uiga iloga o moa lapisi. O nei moa e sili atu ona lapoa nai lo tagata masani, ei ai la latou tino tino ma, sili atu ona taua, vave vave. I le tausaga e tasi le masina, latou te mamafa 1.5 kilokalama, ma i le tolu - mai le 4 i le 5 kilokalama.

E taua! Taofi ese mai tagata mai isi moa, o le a fesoasoani e aloese mai tulaga feteenai.
E le gata i lea, o lenei ituaiga o moa e telegese, faʻatasi ai ma se uiga toafilemu, e le fiafia e gaoioi tele.

Vitio: pe faʻafefea ona ese mai ai tagata moa mai moa masani

E faʻafefea ona filifili se moa vao pe a faʻatau

O le filifiliga saʻo i la tatou pisinisi atonu o le mea e sili ona taua. Afai o oe o se tagata amata, ona faʻaeteete lea pe ae faʻatau, aua o le moa vao e mafai ona e taumafai e tuʻuina atu le masani.

O le a aoga ia te oe le faitau e uiga i le auala e tilotilo ai moa lapisi, ma pe o le a foi le tulaga masani o le mamafa mo tagata e gaosia i le taimi o taimi uma o le olaga.

O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o meafaitino mai tagata gaosiga faʻamaonia, o le mea aupito sili lea i le faatoʻaga moa. O loʻo i ai se faʻamaoniga o le mama o le ituaiga ma pepa talafeagai. Afai ei ai se mea, o le ae iloa le mea e fai ai se faitioga.

A faʻatau le autalavou talavou, faʻalogo i faʻamatalaga o loʻo i lalo:

  • o vae o le moa e telefoni feaveaʻi, e aunoa ma se curvature poʻo se faʻaleagaina;
  • o mata e susulu, ae le o le fefe;
  • klyuvik - tusa lava, samasama samasama, ma le saʻo saʻo.
Mafaufau i le matua o moa. Afai o oe o se tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga, e sili atu ona filifili 1-2 vaiaso. O tagata faʻapitoa oa latou galuega e mafai ona togitogia i pepe i aso uma, ae o lenei mea e manaʻomia ai tau faʻaopoopo, mea uma ma le tumau.
E te iloa? Upu lava ia "talofa" e maua mai i le upu Gagana Peretania "e felafiufi ai", o lona uiga "fry". Ma mea uma ona o le aano o le moa pe a kuka le sili ona manaia ma le manaia.

O faifaatoaga poto masani faifaatoaga fautuaina i latou nei ituaiga, ia ua faamaonia lelei lava i latou:

  1. ROSS-608 - e manatu e matua tulaga ese lava, aua e le o iai ni faaletonu matuia. Faʻailoa i le paʻu le paʻu ma le maualalo o le tuputupu aʻe, o le mamafa i le aso i le 55 g.
  2. COBB-500 - fatuga lelei, ae le o se meaʻai e fafaga. O le manulele e manaia lona uiga - lanu samasama samasama, lea e tosina ai tagata faatau.
  3. BROILER-M - E le gata o manu manu, ae o se fuamoa. E i ai se mea itiiti e fausia, e taua pe a faʻavanoa avanoa.
  4. BROILER-61 - laina fa fa (o se faʻafefiloi o ituaiga e fa), ma le lelei o le aano o aano o manu. Faatasi ai ma vaivaiga - e tatau ona e faatapulaaina meaʻai, a leai o le a le mafai e ponaivi ona tetee atu i le mamafa o le mamafa.
  5. GIBRO-6 - faʻapea foʻi se koluse e fa-laina, e tusa ai ma ona uiga, e talitutusa lava ma le ituaiga BROILER-61.
  6. SUIGA - o se koluse lauiloa, ei ai aano o manu ma fuamoa, ola lelei. O le faaletonu e matua nofouta i le vevela o le mea o loʻo i ai muamua.
E te iloa? E foliga mai i le taimi nei, o le mamafa o le moa i le moa e 4 taimi sili atu le maualuga nai lo o latou tuaa i le ogatotonu o le 20 seneturi. O nei tagata suʻesuʻe mai Kanata i le Iunivesite o Alberta.

Mea e te manaʻomia e toto ai moa

Ae ae e te lei faatauina mai moa broiler, e tatau ona e saunia mea uma mo lo latou nofo lelei.

E tatau ona e faʻatau:

  • moli faapitoa e faʻaaogaina mo moli ma faʻamafanafana (e mafai ona faʻatau i faleoloa pusi);
  • nisi o meaʻai, e fuafua i luga o numera o moa (e tatau i tagata taʻitasi ona avanoa saoloto e fafaga);
  • tagata 'ava malosi (taofi le filifiliga i luga o na mea e le mafai ona fetogia);
  • O le kemumu lea e pulea ai le vevela.

E taua! Afai oe teuina moa moa i totonu, ona lelei lea o le faʻaleleia o le ea, e mafai ona e mafaufau e faʻatau se pulou, ae masani lava ma se telefoni.

O le a se isi mea e tatau ona e tausia

E tatau foi ona e mafaufau e uiga i le auala e maua ai tulaga talafeagai mo le anotusi.

Manaoga mo le potu

O le potu o le a tausia ai lau moa e tatau ona telē lona maualuga e oʻo i le 14 ulu i le sikuea mita. Ma le isi, e tatau ona mama le potu.

Ina ia faia lenei mea, fufuluina puipui ma fola lelei, ona fai lea o le lime. Faʻapipiʻi meaʻai, meainu, moli, faʻavevela ma se meaʻai. I luga o le fola e tatau ona manaʻomia le laumei, o le pito sili ona lelei o le selu.

E taua! Tausia le mama ma mamago, sui vave, aemaise i le taimi muamua. Chicks e tatau ona matutu, susu tele susu e tau atu ai i faʻamaʻi.

Cells

Afai e le laʻititi le faʻasoa o mea e faʻafefeteina, ona sili lea ona saunia ni fale mo la latou tausiga. E lavea avanoa ma tau o galuega. E mafai ona faʻatauina faʻataʻata, ma e mafai ona e faia oe lava mai le uamea uamea, laʻau ma le faʻavaa. E tāua tele le faʻasolosolo o le pito i lalo, ma o loʻo i lalo o se paleta lea o le a faaputuputu ai otaota masani.

Matou te fautuaina oe e faitau pe faʻapefea ona fai se faleoloa ma fafaga mo au moa lapisi ma ou lava lima.

O sea togafiti e faʻaitiitia ai le taimi mo le fufulu ma tuʻuina atu moa i le mago. O itu e mafai ona faia i laʻau faʻapipiʻi faʻapipiʻi i se mamao e 3 senitimita mo pepe ma 6 inisi mo tagata matutua. Afai e tatau ai, e mafai ona tuʻuina sela i le tasi ma le isi e faʻasaʻo avanoa.

E tatau ona ou savali mo tagata faʻatau

Ae o le savali i totonu o le ea fou mo tagata faʻasalalau e le talafeagai. E ui lava, afai ei ai se tamai fale e latalata ane io latou fale, ona mafai loa lea ona faʻasaʻoina moa i le tele o itula i le taimi mafanafana o le aso. O le umi o le a tupu i le mea moni e tatau ona fafagaina moa e sili atu nai lo mea masani e ausia ai le mamafa manaʻomia mo le fasia.

Totoina le tausiga o moa

Sei o tatou suʻesuʻeina tulafono o tausiga mo tamaʻi talavou, e faʻatatau i tausaga.

Toa i le aso

O ia meaʻai e tatau ona teuina i le vevela o + 30-32 ° C ma faʻamalamalama pea. I meainu inu e tatau ona fou, vai mamā, lea e mafai ona faʻaopopo sina meaʻai laiti. E 'ai tele pepe ma sili atu ona taua, ina ia mafai ai ei latou taʻitoʻatasi ona faʻalatalata atu i le mea e faʻaaogaina.

E tatau lava ona sui le mea e masani ai, pe faalua i le aso. O lenei e le tatau ona e paie, aua o mea faʻataunuʻu e mafua ai le faʻaleleia o le susu, ma e lamatia ai le ola maloloina o moa.

Faʻasalalau vaiaso

A maeʻa le 7 aso, o le a tutupu ma matutua tagata moa. O le malamalama e tatau ona galue pea i le uati. Ma na o le vaiaso lona fa o le moli e faʻaalu mo sina taimi ina ia mafai ona malolo tamaiti. O le vevela e tatau ona faʻaititia e le lua tikeri i vaiaso uma. O isi mea e manaʻomia e le suia. O suiga e aafia ai na o le mana, ae sili atu i lena mea mulimuli ane.

Maʻi masina

Afai o le moa ua tasi le masina, ona e foia lea o le vaitaimi sili ona faigata i le tuputupu ae. O le vevela o mea o iai i lenei vaitau e tatau ona oʻo atu i le 22 ° C. O le moli i le po ua tape, o le aso e tatau ona 14 itula.

Saili pe o le a le mea e fai pe afai e le maua e le tagata fafie le mamafa.

Suia le otaota pe a ma se aso. Ia mautinoa foi e leai ni pili. Tausia mea e faʻaaogaina ma otaota mama ma faʻamamaina i aso uma.

Vitio: faʻalauteleina le faʻaulu

Chick in two months

I lenei tausaga, o le manulele e oʻo i le mamafa o le 2 kilokalama. E toetoe lava o tagata taʻitoʻatasi o loʻo tausia i le vevela o le 18-20 ° C. Latou te manaʻomia foi le mama ma le mago i le potu, lava le tele o meaai ma vai mama.

O le a le mea e fafaga ai moa

Seʻeseʻesea, mafaufau i le mataupu o le fafagaina o fafie. A uma mea uma, a oe fafagaina i latou, o le ae mauaina sea taunuuga. E tusa ai ma faila faifaatoaga poto, o le mea sese lea e muamua mai i le lisi o mafuaaga mo le maliu o se manulele.

Meaʻai

Nestlings i le vaiaso muamua o le soifuaga e tatau ona fafagaina i meaai mama, mo se faʻataʻitaʻiga, i le suka. O le isi ituaiga o fafagaina o faletalimalo o le kuki e le iloa. I le vaitaimi lenei, o le numera aupito maualuga o feedings e oʻo atu i le 8 taimi i le aso, o le aofaʻi o le fafaga o le 15 g. I le faaiuga o le vaiaso muamua e mafai ona e tuʻuina atu le fafagaina o meaʻai mo le faʻataʻitaʻiga, laitiiti lava. I le vaiaso mulimuli ane, o le tele o le fafaga fafagaina malie:

  • 30 g - 2 tausaga le matua;
  • 50-60 g - 3 tausaga le matua;
  • 80 g - 4 tausaga le matua.

O le numera o feedings e faʻaitiitia lemu, i le oʻo atu i le matua o le masina e tasi - i le lua. E le gata i lea, mai le lua tausaga e lua, ua amata ona tuʻuina atu laulaʻau i moa, o nei mea e mafai ona ufiufi aniani ani ma laumei. I le tausaga lava lea e tasi, e mafai ona e ulu atu i le meaai o le whey ma curd.

Faitau atili e uiga i le auala e fafaga lelei ai moa, faʻapea foʻi ma le auala e avatu ai ia i latou.

E mafai ona e masani ona masani le manulele i le sana, ma ia faaopoopo i ai le suauu iʻa, fuamoa fuamoa i le eleele, lefete i le fafaga. I le faaiuga o le masina muamua o le olaga, matou te tuʻuina atu fualaau faisua i fualaau aina: Karolati, pateta, kapisi, uka.

Vitio: Fafagaina ma Usuina Kanisi Pe a oʻo atu i le masina o le masina, pe a oʻo atu i le tausaga e tasi, o le faavae o le fua o le a aofia ai fatulaʻau manogi: saito (50%), saito, ma karite. E fautuaina e fufulu le aano o aano o manu, faʻafefiloi ma fualaau faisua ma isi faʻaopoopoga. O ia meaʻai ua saunia mo le fafagaina. O le aofai o fafaga i lenei tausaga e tusa ma le 120 g.

E taua! Aua neʻi galo e avatu ni penisini laupapa, falaoamata o le ponaivi, lapisi palapala. O lenei mea o le a faʻamamafa ai au fagafaʻai ma minerale saʻo.

Afai o lau moa e lua masina le matua, e mafai ona suia le vao i le fatu atoa. O le totoe o le meaai e tumau pea. Afai e te totoina moa lapisi i le tausaga atoa, o le a eseese le fua i taimi malulu ma mafanafana.

E leai ni lanu fou i le taumalulu; o le mea lea, o se isi mea e manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, fatu fatu o le saito po o le karite. Ma i le taimi malulu foi, e sili atu ona faigofie le fafagaina o moa ma fafaga saunia e tusa ai ma tausaga. O lenei, o le mea moni, o le a faʻaititia le tau, ae o le a aloese mai faafitauli e fesoʻotai ma le le atoatoa o meaʻai.

Vitamini mo moa lapisi

Mo le tuputupu aʻe lelei, e tatau ona tuʻuina atu i ai moa ni vitamini faaopoopo, aemaise i vaiaso muamua. O le mea lea, e tolu aso talu ona uma le fanau mai, e mafai ona e tuʻuina ifo taʻitasi moa se matāua o le Trivitamin i totonu o le vavae ese. E mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa.

E mafai foi ona e fautuaina vaega muamua o faʻasologa - o mea faʻaopopo e aofia ai mea faigata o mea amino, vitamini ma minerale. Na latou faaopoopo foi i ai antimicrobials. Faʻatau tupe sili ona lelei ile fale o manu.

Matou te fautuaina ia e faamasani oe lava i le fafagaina o moa e fafagaina ai meaʻai ma fualaau aina, ma ia iloa ai po o a vitamini e avatu i moa vao ma mea e tatau ona aofia i totonu o le pusa fesoasoani muamua a le vailaau mo moa lapisi.

O se faʻalavelave faʻafefe mo tagata faʻafefeteina o sauniuniga o Biovit ma Vetom. O i latou foʻi, sei vagana ai vitamini ma minerale, o loʻo i ai vailaʻau. Mo le totoina o moa lapisi, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa faʻapitoa e fafagaina e tolu ituaiga: amata, gaʻo ma faʻamaeʻaina. E fetaui uma ma le matua o le moa ma e aofia ai mea uma talafeagai. Ae o le faʻaaogaina o lenei ituaiga meaai e le mafai e tagata uma ona gafatia.

O le a le tele o le a tupu ai se mea totino

I le lua tausaga, o le mamafa o sea moa e mafai ona i totonu o le 2 kilokalama. O le mea lea, i le mataupu faavae, e mafai ona fasiotia tagata faapena. Ae e sili lava le faʻatali mo le tolu masina, pe a mamafa le mamafa o le manulele i le 4-5 kilokalama. Ia, o le taimi nei ua e iloa mea taua o moa felafolafoa i le fale.

Aoao atili e uiga i le mafuaʻaga e mate ai moa, pe faapefea ona togafitia faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalosi i totonu o moa vao, ma le mea e fai pe a mumu ma faʻasusu le kulumu.

Ma afai e te filifili i lenei mea, ona faʻatau uma lea o mea talafeagai, saunia le potu ma amata moa. Ma matou te moomoo ia e manuia i lenei galuega faigata, ma ia fiafia lou aiga i aano o manufasi i le lua pe tolu masina.

Vitio: faʻalauteleina mai le aso mai le tasi aso e fasi ai

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Taofi le manulele ia i totonu o se potu mafanafana ma lelei le ea ma malamalama lelei. Afai e te le o mautinoa e mafai ona e mataituina moa i aso taʻitasi e manaʻomia tele le gauai atu, ona sili atu lea ona ave le 10-aso le matutua. Fagaʻu moa ua sili atu ona fetuunai i le siosiomaga mai fafo ma e itiiti le faʻavaivai pe a oʻo.
Miroslav Egorov
//forum.pticevod.com/virashchivanie-broylerov-btdomashnih-usloviyah-delimsya-opitom-t441.html?sid=18827e21459f92f8714ee3ff039e36ff#p3890

Ou te le faafoliga i le mea moni, ae, i le tausaga ma le afa, matou te aveina atu le sili atu ma le tasi le afe tagata e faaputu, o lea ou te faasoa atu ai loʻu poto masani. Matou te ave moa i aso uma ma na o moa moa i aso uma, tamaiti laiti, o se pusi i totonu o se ato. 1-5 aso tatou te inu ai "Baytril", i le fua faatatau o le 1 ml. × 1l vai, ona 5 aso "Chiktonik" 1 ml. × 1l. vai, 13-14 aso "Baykoks 1ml × 1l suavai ma toe 5 aso" Chik-tonic. "O nisi e fai mai fomai e tatau foi ona e tuiina mai Gumboro, ae matou te leʻi faia lava. na toetoe lava a tosina uma i matou, ma e le mafai ona matou maua le mafuaaga, ae o lenei, Rafil, na tusia e faapea o le "Laryngotracheitis" ma e tatau ona tuʻia muamua i le "Gentamyin." I se tasi aso e mafai ona ou fai atu na matou tuuina atu ia i latou "Gentasimvet" "Gentamicin Sulfate" o loʻo aofia i lona fatuga ma fesoasoani ai. Afai oe maʻi, ona e inu lea i le 5-7 aso, ae le o le 3-5 aso, e pei o faatonuga. TB, aemaise lava i le Amata, pe faʻapefea ona tele, ona e faʻauʻu ai lea. I luga o le ulu e tasi e te fuafua ai le 1.5 kilokalama. Amata, ma isi mea uma Faauma, i se tulaga masani, tasi le lapisi e manaomia le 6.5-7 kilokalama o le fafaga mo le gaʻo. Ou te le fautuaina e tausia i latou mo le sili atu i le 60-65 aso, pe a uma le mamafa o le mamafa ma faaopoopo le tau, ioe, na galo ia te aʻu le vevela, o aso muamua e 3 e 33-35 tikeri ma lalo ifo seia oʻo i le faaiuga o le vaiaso muamua i le 30 tikeri vaiaso maualalo 27-28 tikeri, seia oo i le faaiuga o le vaiaso lona tolu 24 grad ma, i le masina o le tausaga 20-22 tikeri. O le lele lelei e taua tele, e le o ni laupepa, e tele atu ammonia ma ammonia. I se aotelega, mea uma pe afai ei ai ni au fesili e fesili ai.
Dim Dimych
//forum.pticevod.com/virashchivanie-broylerov-btdomashnih-usloviyah-delimsya-opitom-t441.html#p14940