Faatoaga

O le a le mea e fai pe afai e le o lafoaia e laau laulaau mo le taumalulu

Faatasi ai ma le amataga o le tautoulu, o le tele o laau ma laau afu, i sauniuni mo le taumalulu, faamaligiina la latou laulaau. Aʻo lei faia lenei faiga o loʻo i ai se suiga i le lanu o laulaau. Ae o nisi taimi e tupu ai laulaau i lālā, tusa lava pe a oʻo mai le malulu. Sei o tatou aoao faatasi pe aisea e tupu ai, o le a le mea e mafai ona taʻitaʻia ma le auala e fesoasoani ai i laau.

O le matafaioi o lau i le olaga o se laau

O le pito sili ona taua o le laupepa o le faʻavae lea o oloa gaosi. O lefolafolafolafolafolafolafolafolafolafola masini e susulu lelei le la. I totonu o sela o lona tino na faataatia ai se fuainumera tele o chloroplasts, lea e tupu ai le photosynthesis, ona o le taunuuga o mea o loo gaosia ai meaola ninii.

E te iloa? I le taimi o le ola o le laau e faʻafefe ai le tele o le susu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le adult birch i le aso e leai se 40 lita o vai, ma o le Eucalyptus a Ausetalia (o le pito i luga o le lalolagi) e sili atu i le 500 lita.
O laʻau o le laau e faʻasaʻo ai foi vai. O le susu e ulu atu ia i latou e ala i le faiga o vaʻa na aumai mai le rhizome. I totonu o le apa laulaau, o le vai e feʻaveaʻi i le va o sulu i totonu o fagu, lea e faʻaaogaina mulimuli ane ai. O le mea lea, o loʻo i ai le faʻafefe o elemene o meaʻai e ala atu i le laau atoa. O le malosi o le tolopoina o le susu o laau e mafai ona fetuunai a latou lava, tapunia ma tatalaina stomata.
Saili pe aisea ua lanu samasama, Dieffenbachia, hydrangea, arrowroot, hoya, dracaena, asparagus, orchid ma le pepa.
Afai e manaomia le tausia o le susu, e latalata le stomata. E tele lava e tupu lenei mea pe a maeʻa le ea ma e maualuga lona vevela. E le gata i lea, e ala i laupepa, o le fesuiaiga o le kesi e tupu i le va o laau ma le siosiomaga O le stomata, latou te maua ai le carbon dioxide (carbon dioxide), lea e talafeagai mo le gaosia o mea faʻalaʻau, ma faʻasaʻo le okesene na gaosia i le taimi o le photosynthesis. O le faʻatumuina o le ea ma le okesene, e lagolagoina e laau toto le taua o isi mea ola i le lalolagi.

O a laau e lafoaia lau lau mo le taumalulu

Pau o laʻau - o se tulaga masani o le atinaʻeina o le tele o togalaau. E mafua ona o le natura, aua i le tulaga o loʻo faʻaalia, o le faʻaitiitia o le faʻaleleia o le susu e faʻaitiitia, o le faʻaitiitia o aʻafiaga o lala, ma isi, faʻaititia.

E taua! Paʻu o laʻau - o se faagasologa taua, e aunoa ma se mea e mafai ona mate ai le laau.
I ituaiga eseese o laau, lafoai lau i auala eseese.
Faitau foi po oa laau e mafai ona maua.
Ae o tausaga taʻitasi uma e tafe ai e le lau laau ia togalaau:

  • fagu;
  • poplar (amata amataina o laʻau i le faaiuga o Setema);
  • linden;
  • elm laau;
  • manulele manu;
  • birch;
  • oak (laʻau lau mai le amataga o Setema);
  • mauga o le mauga (leiloloa lau ia Oketopa);
  • apu (o se tasi o fualaau aina mulimuli na faʻamalolo o latou laʻau - i le amataga o Oketopa);
  • se kulimi;
  • maple (e mafai ona tutu ma laulaau seia oʻo i le kiona);
  • selesele.
Na o le conifers e tumau pea lanu meamata i le taumalulu. Faatasi ai ma se vaitau puupuu, o tulaga soifua mo le faafouina o laulaau i tausaga uma e matua le lelei lava. O le mafuaʻaga lea e tele ai ituaiga meaola i nuʻu i matu.
E te iloa? O le mea moni, o conifers e faʻamalu foʻi nilala. E naʻo latou e le faia i tausaga taʻitasi, ae tasi i le 2-4 tausaga, faasolosolo malie.

Laʻasaga aisea e le pa'ū ai laulaau

O le laʻau e le pau i le autumn e molimauina le le atoatoa o le tuputupu ae o le laau. O lenei mea masani o aganuu i saute poʻo sisifo o Europa. Latou te le faʻatautaia i le vaitau faʻapuupuʻu ma manaʻomia se vaitau umi ma le mafanafana. Ae ui i lea, e oo lava i taumalulu-o mea totō e mafai ona tumau mo le taumalulu ma lau lanu meamata.

Siaki i luga o le 15 pito i luga o laau ma laau totogo e tuʻu.

O lenei tulaga e mafai ona tupu i mataupu nei:

  1. O loʻo i ai se paluga o fualaau faʻamaʻi. Latou te faaosofia le tuputupu ae o le faagasologa.
  2. O le tau vevela na faʻafuaseʻi ona tuʻuina atu i se taumalulu timuga. I le taimi lava lea e masani ai ona faʻafefeteina na o le faʻateleina ai o le tulaga.
  3. O lenei ituaiga e le talafeagai le tau. Masalo e leai se taimi e maua ai le taimi e faʻamaeʻa ai le vaega o le atinaʻe.
  4. Le lelei le teu. Afai o lenei galuega e faia ma le poto ma i le taimi sese, e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le tuputupu aʻe o tipu ma laʻau fou.
I le avea ai o se tulafono, o nei mea uma e taʻitaʻia ai le mea moni o le a amata ona vaivai le fale o le taumalulu, faatasi ai ma aʻafiaga o loʻo aʻafia ma le tuai ona paʻu. E le gata i lea, o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi eseese e tumau pea i laulaʻau, lea e oʻo atu ai i ia taunuuga e pei o le malulu poʻo le mu o lala vaivai.

E taua! O fualaau leaga o le a le afaina ai le tulaga o le laau atoa, e faavaivaia ai le gaosiga ma faaitiitia ai le tetee atu i aafiaga o meaola faalafua.

Le auala e fesoasoani ai ma le mea e fai

Ua iloa e le au atamamai ma fai togalaau masani e tusa lava pe leʻi saunia mo laau o le taumalulu e mafai ona fesoasoani. O le laasaga muamua o le atiina ae o le tetee i le kiona. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. Lisi (tape) lau laau. O lenei faiga e faia e ala i le taamilosaga o le pama i luga o lala mai le pito i luga, vavaeina o lau mago ma pala. O le faʻamavaeina o le malosi e le mafai.
  2. E faʻamalosi ai lala tutotonu ma ogalaau. O lenei faiga e tatau ona maeʻa aʻo lei oʻo i le malulu.
  3. Fausia se masini faʻavave faʻavave. Ina ia faia lenei mea, o le uluai kiona na solia, ma sasaa i luga o se paluga o peat ma le vao. O le kiona ua toulu mulimuli ane ua solia foi.
  4. Faʻasaʻo fafaga. I le tautoulu ma i le faaiuga o le taumafanafana, e naʻo potash-phosphate fertilizers e mafai ona faʻaaogaina ma e le faʻafefe tele ai le laau.
I le amataga o le tautotogo, o laau totő na tutu ma laʻau i luga o lala o le taumalulu uma o le a manaomia ona faaopoopoina i le sulfate sulfate, ma i le taumafanafana o le a latou palu le pale i se vai piniki o le potassium i le taimi atoa. O le mea lea, o le faagasologa o le sauniuni o laau e tatau ona vave amataina ina ia latou le se ese mai le taamilosaga ua faatulagaina e le natura. E naʻo le tulaga lenei, o le a fetaui le laau ma le malulu, ma o le isi vaitau o le a maua ai se seleselega lelei.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Soo se taimi lava e mafai ai, e sili atu le aveese poʻo le tipi o lau. E mafai ona e seleulu pe sele, e le afaina. E mafai lava ona e tuʻuina ni fatu laiti, e le o le fefe.
Korio
//7dach.ru/dvladimirir/pochemu-ne-sbrosili-listya-nekotorye-kustarniki-i-derevya-otrazitsya-li-eto-na-ih-zimovke-98587.html?cid=324271

O le "le lafoina" lau laʻau o le a pauu, pe a leai se mea e mumu ... ua maeʻa nei ona o le tau. O lau mulimuli mago o lala ola i le lautele ua i ai i le kiona, o nisi taimi latou te felelei ai.
siama
//www.nn.ru/popup.php?c=classForum&m=forumCutTree&s=1484&do=cutread&thread=2548143&topic_id=58312264