Strigunovsky Local

O ituaiga sili ona lelei o aniani: uiga o le totoina ma le tausiga

E foliga mai o se mea faapitoa e mafai ona i totonu o se aufana? Tofo masani ma le manogi, mafua ai loimata i soo se faletua.

Ae e aliali mai o loʻo i ai le tele o ituaiga o nei fualaau faisua, o ia mea e le gata i ona lava fua, ae o lona tofo ma le faʻamaloloina o uiga e ese mai isi.

O le mea lea, afai o lou olaga atoa ua e talitonu e te le fiafia i aniani ma maua mai i totonu o ipu, e tatau ona e taumafai e faamasani i ituaiga fou.

Masalo o nisi oi latou e tutusa lava mo oe.

Ma ina ia mafai ona e faia lenei mea, e te leʻi tauva i luga o le Initaneti, matou te taumafai e ao mai ituaiga uma o ituaiga sili ona lelei i totonu o le tasi tusiga o loʻo tuʻuina atu i lalo.

E faʻapefea ona ese le eseese o le sipisi i totonu oi latou lava?

Mo i latou e le masani i lenei fua, o le eseesega i le va o ituaiga e lua atonu e foliga mai e le taua. Ae ui i lea, mo le au faifaatoaga poto ma tagata tomai faapitoa i le vaomatua, o le ituaiga o mea taua e taua tele. Ina ia mafai ona tumau i le taimi nei ma e le o malamalama tele i le aufaitau, seʻi o tatou faʻamatala puupuu atu le mea sili ona taua.

  1. I le taimi o le matua o le aniani seleselega e mafai ona:
    • Muamua (o le moega i luga o vao e le sili atu ma le 90 aso).
    • Vaitausaga (o vao o laau e tusa ma le 110 aso).
    • Lisi ituaiga o aniani (o le matua atoa e tupu i le silia ma le 120 aso).

  2. Mo le natura o le faʻalaina ma le numera o puʻupuʻu na fausia:
    • Vaevaega maualalo-o se taunuuga o lo latou tuputupu ae, e le sili atu ma le lua vaomatua o loʻo faia i totonu o le faamoega, e ui o le tele o taimi.
    • O vailaau e le o fuainumeraina e mafai ona fausia mai le lua i le tolu gutu.
    • Polygamous - oi latou ia e fausia ai le lima pe sili atu fobs.

  3. Mo le tele o fua e maua ai fualaau toto:
    • Laititi, e na o le 50 kalama.
    • Laititi - o le mamafa o le tasi pulu e mafai ona ese mai le 50 i le 120 kalama.
    • Pulu lapoa e sili atu ma le 120 kalama.

  4. Mo le tele o meaʻai o le sipuni ma lona manogi:
    • Vaʻai faʻasoa.
    • Semi-maʻila
    • Toa

  5. Aua o le auala e galue ai emiti:
    • Eseesega e mafai ona tupu faʻatasi ma le fesoasoani o sevka ma sampling.
    • Eseesega e faʻapipiʻiina mai fatu ile seleselega faaletausaga, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o fatu.
    • O ituaiga elemene e mafai ona gaosia i na o fatuga taʻitasi ona o le lūlūina o fatu i totonu o le eleele poʻo le fesoasoani foi o fualaau.

"Strigunovsky Local" - o le sipuni sili ona lelei o ituaiga uma tuai

O lenei lanu tuai o le sipisi o le tupuaga Rusia. Fausia togafitiga malosi, e talafeagai mo ituaiga uma o gaioiga ma mo le faʻaaoga fou.

E tusa ai ma le faʻavasegaina o ituaiga o aniani, "Strigunovsky Local" ua manatu e failalo-nesting. O le numera o primordia, lea e tasi le pulou, e masani lava e le sili atu i le 4. O le tele o puʻupuʻu e masani lava ona maualuga, o lona foliga e lapotopoto faʻatasi ma nai mea laiti e tafe i luga ma lalo, lea e masani ona tele ituaiga.

O le lanu o fua uma mago ma masani e masani lava ona malamalama: o le mea muamua e masani ona lanu samasama mo le vaitau o le matua, faatasi ai ma le paʻu piniki po o le grayish o le ua ua iloa ai lenei ituaiga, ae o le vaega malie o le pulu e masani ona paʻepaʻe.

Mea laiti tauaumia e le aufana "Strigunovsky Local"

  • Uluaʻi ituaiga o aniani.
  • O le tele o le anisi o le "Strigunovsky Local" e maua ai faailoga mai le 45 i le 80 kalama.
  • Maualuga maualuga: o le totoina ma le fesoasoani o se faʻamalosi e mafai ai ona e aoina mai le 1 m2 mai le 1.2 i le 3.3 kilokalama o aniani lelei.
  • Tulaga maualuga o le seleselega.
  • O le matua o le pepe i le taimi o le seleselega e masani ona 49-97%, o le tau o le vaitau e taua tele mo lenei mea.

E le mafai ona e fai atu se mea le lelei e uiga i lenei ituaiga, aua afai ei ai le tele oi latou, o le eseesega o le a le lauiloa tele seia oo i le asō. E moni, e toʻatele e le fiafia i lona tofo malosi.

I le gasologa o tausaga, ua tupu lenei ituaiga salalau lautele, aua e mafai ona ola e aunoa ma ni faafitauli ile malulu ma vevela vevela. I le tulaga muamua, o le vaitaimi vavalalata o lenei riki e taua tele.

E mafai ona tupu faʻatasi ma le fesoasoani o se seleselega (pei o le lua-tausaga le aganuʻu), ma le lūlūina o fatu (e tasi le tausaga).

O le sipisi pito i saute - vasega "Golden"

O lenei ituaiga o sipisi o le taunuuga o le fausiaina. Na mauaina mai e saienitisi Ukrainian oe na sopoia lenei ituaiga o ituaiga eseese: "Balakleysky", "Valencia", "Golden Ball", "Krasnodar G-35", "Nosovsky 138" ma le "Pavlogradsky". O le taunuuga o lea taumafaiga o se ituaiga lelei tele o vaitau.

E tasi le sipuni o lenei ituaiga e masani lava ona i ai le 3 po o le 4, ma e iai foi se foliga lapopoa, e ui lava o nisi atonu e iai ni foliga e tutusa lelei.

E manino lava mai le igoa o le ituaiga o le lanu o lona pito i luga luga o le maʻa mama o le malamalama auro (i lalo o tulaga eseese o le tuputupu ae, e mafai ona avea ma samasama auro ma enaena lanu enaena). O nisi taimi o loʻo i ai ni paluga ma sina tamai lanu piniki. O le vaega malie o le pulufana e i ai se lanu paʻepaʻe, e seasea ona i ai foi se ata faʻapitoa.

O le tofo o le aisa "Golden" meaʻai.

O le ituaiga e fua tele mai: pe a tupu aʻe mai fatu mai se moega e 1 m2, e faigofie ona aoina mai le 2.1 i le 2.4 kilokalama o le seleselega, ma mai le 1.6 i le 2.6 mai fatu na tupu aʻe e le fatu fatu. Pulu e masani ona oʻo i le tele poʻo le lapopoa - e tusa ma le 51-130 kalama.

O le a le autu taua riki "Golden"?

  • O le maualuga o fua o se ituaiga ma le matua lelei i le taimi o le seleselega: pe a totoina ma se Sevka, e toeitiiti atoa le 100%, ma o le lulu, mai le 75% i le 99%.
  • O le 'aufana "Auro" e faʻaalia e ala i le faʻalelei lelei, tausia o foliga lelei ma tofo seia oʻo i le amataga o le vaitau o loʻo tuputupu aʻe, ma e sili atu foi.
  • Laititi, faʻatagaina le mauaina o pulu tetele.

I lea tulaga, e leai ni tapulaa i le galueaina o aniani o laau eseese. Pau le mea e mafaufau ai taimi masani o le taumafae le mafai ai ona tupu lenei ituaiga i itu i mātū o Rusia.

Tagata faʻatoʻaga oe na aumaia lenei ituaiga o aniani, ia fautua atu mo le galueaina i le teritori o Transcarpathian ma Kharkiv o laufanua o Ukraine. O le mea lea, e mafai ona tatou fai mai o le ituaiga o Zolotoy e sili atu ona lelei e uiga i tulaga faʻaleleia mafanafana, o le mea lea e oʻo lava i le totonugalemu o Rusia o se mea e lamatia ai le tuputupu ae.

E fua mai e pei o le ituaiga muamua - o fatu ma fatu.

E malie foi le faitau e uiga i le tuputupu aʻe o le leeketele

Le sisi sili ona suamalie o le ituaiga "Oloa" - fiafiaga, e le o loimata

O lenei risipi na sau i lo matou itulagi mai Holani, lea e le maua ai le lanu o la matou tagatanuu manaia. I le ala, matou te maua lenei suamalie suamalie o le sipisi eseese e foliga mai e le o se taimi ua leva, ae e oo lava ia i latou oe na o le inoino i aniani aniani masani ma lona tofo na fiafia i ai.

O le vao atoa o moega ma le aisa ua maeʻa ua maeʻa i le 115-120, o lona uiga, o lenei riki e tatau ona taʻu mai i le taimi ua leva. I fafo atu, o pulu o le "Exibichen" ituaiga e mafai ona iloga e ala i foliga o le oval ma malosi malosi.

O le pito i luga o fua o lenei ituaiga e masani lava ona i ai se lanu samasama, ma sefe - matua sinasina. O lona gaosiga e maualuga tele., e oʻo lava i le tele o le tasi pulu, e masani lava e le pa'ū i lalo ifo o le 80 kalama, e mafai ona taʻu mai.

Uiga lelei riki "Faʻaaliga" - faʻapuupuu e uiga i le mea autu:

  • Le malosi e tupu ai pusi maualuga mai fatu i le tasi vaitau.
  • Toa suamalie.
  • Tetee lelei o lenei ituaiga o aniani o pamu i faʻamaʻi.
  • Maualuga maualuga ma lapisi tetele.

O le toatele oi tatou e masani i le fafagaina o aniani ma sevka, ae o lenei ituaiga o tausaga taʻitasi ma, e tusa ai, e na o le fesoasoani lava o fatu. E le fautuaina foi e le metotia o fatuga e ola ai.

O fualaau o lenei ituaiga o loʻo i ai se vaitau pisi vavalalata. Masalo o lenei uiga o loʻo faʻasalalau e se fuainumera tele o suga i totonu o pusa, lea e faʻateleina ai lo latou pala.

E ui lava i le maeʻa o le taimi o le seleselega, e mafai ona ola nei ituaiga o aniani i le ogatotonu ma e laʻititi lava i le itu i matu. O lenei mea e saofaga i lona lelei ma le faʻaleleia.

Bulb albasa "Aleko" - teuteuga lanu viole o ipu

E tusa ai ma lona vaitaimi matua, o lenei ituaiga o le ogatotonu, o lona uiga, ua maeʻa le vao i le 90-110 aso.

Onion "Aleko" ua taʻua o ituaiga tagata e tasi, o lona uiga o lona tulaga sili ona lelei e le gata mo le mauaina lelei o le seleselega o pulu, ae faapea foi le tele o lauusiusi.

E le gata i lea, mo sea ituaiga o fuainumera e pei o le numera o le fausiaina o puluvaga, o le aniani o se sui lauiloa o ituaiga e lua-tolu-varietal e ono mafai ona fausia ai le 2-3 pulu fou mai le tasi seti. Ae, e le o se mea ese, e oʻo lava i lenei mea, o lo latou tino e tumau tele lava - i le averesi, mai le 90 i le 105 kalama.

O uiga i fafo o le siʻi "Aleko" o loʻo i totonu o le lanu violē o laulaʻau mago. E le gata i lea, e ui lava i totonu o totonu o lenei aufana e paʻepaʻe, ae o loʻo i ai sona lanu violē tele.

O le foliga o le lukowitz e lapotopoto, e matua tele lava i le fausaga. O le tofo o lenei riki o se mea vevela lava, o le tuuina atu o ipu e le gata o se vaaiga manaia, ae o se mea manaia fiafia.

Mama aniani "Aleko" po o, o le fea e taua ai le ituaiga?

  • Lelei lelei ma lapisi tetele.
  • Lanu manaia ma le tofo maoaʻe.
  • Lelei lelei le sipuni mo le umi o le teuina.

I le tulaga lautele, o lenei ituaiga e toetoe lava leai ni faaletonu. Ae ui i lea, o lona tetee atu i faʻamaʻi eseese o se pipili itiiti. E fesoʻotaʻi ma nei mea, e taua tele le vaʻaia ma le faaeteete o moega, ma pe a oʻo mai uluaʻi faailoga o faʻamaʻi, vave amata ona faʻafetaui i latou.

O lenei ituaiga o aniani o loo i ai se nofoaga mamalu i le Setete Setete o le Malo Rusia, ma ua uma ona lafo i totonu o lona teritori atoa, sei vagana ai le Siberia. Ae peitai, e mafai foi ona tupu i le tele o atunuu i saute, lata i le talafatai o le Black Sea.

E mafai ona faʻateleina uma i le fesoasoani a sevka, ma lūlūina fatu e fai ma fua o le seleselega faaletausaga.

Olive Timiryazevsky - o mea e te manaʻomia mo laufanua malulu malulu

O lenei ituaiga e matua tele ma na maua mai le faʻafetai i auala faʻaleleia. Na maua i luga o le faavae o le Rostov Onion, lea na maua ai Timiryazevsky i se tulaga lelei lelei.

E aʻafia foi i se tasi o ituaiga muamua o le lanu o le sipuni, lea e mafai ona mitamita ai le maualuga o fua mai: mai se vaega o le 1 m2, e oo atu i le 3.2 kilokalama o fua lelei lelei e masani ona maua.

O lona taua taua foi o le itiiti o le i ai o mataupu faavae (na o le 2-3), faapea foi ma le laiti-nesting. O lenei mea totino o loʻo faʻaalia foi e se pulufana pupula, faʻatasi ma se foliga lapopoa ma faʻapipiʻi ma se mea e matua laitiiti lava. Taumafai na ituaiga pusa i le fua mai le 49 i le 70 karamu.

O uiga i fafo atu o aniani o le Timiryazevsky: o le lanu enaena (samasama auro) i luga o le fua, ma maua ai le lanu e latalata i le ua. O le vaega malie o le pulufana o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu paepae.

Faamanuiaga aniani "Timiryazevsky" i luga o isi ituaiga:

  • O eleni ei ai se tofo lelei ma vave lava ona matua.
  • O le matua e masani lava i le 100% pe afai e le afaina ia laau ile tau leaga.
  • O lenei ituaiga o aniani ua teuina e le gata mo se taimi umi, ae sili foi. O le pasene o le ola e oʻo lava i le 95%.

E leai ni aʻafiaga o le vailaʻau. Pau lava le mea e mafai ona faʻalauteleina i le fale mai sevkov.

Faatasi ai ma se tulaga sili ona lelei, maualuga le fetuunaiga ma vave ona matua, o le aniani "Timiryazevsky" e mafai ona tupu i le toetoe o itu uma. Aemaise lava, i Rusia, o loo maua i le Volga, ma i le Urals, ma i sasae ma sisifo o Siberia ogaoga.

Tuputupu aʻi aniani: o le a se mea taua mo tagata fai togalaau uma ia iloa?

  • E mafai e alalaʻau o sevka ona faʻaleagaina uma i le tautotogo, ma i le tautoulu.
  • Mo le totoina e taua tele le filifilia o le mea saʻo: e tatau ona malamalama lelei ina ia malosi ma lanu meamata; e le tatau ona tulaʻi le vai i luga o le eleele.
  • A o leʻi totoina, e tatau ona faʻafefiloi pulufana i le vai mafanafana, e mafai ona pipiʻi le pito i luga.
  • O le eleele aʻo leʻi totoina aniani e faʻamaʻaina i mea faʻalaʻau.
  • O le fuafuaga o le totoina o le riki o le a faʻalagolago lava i le tele o puʻupuʻu i le lumanaʻi ma luga o ituaiga o le aniani poʻo le tele-onionisi o aniani na e filifilia.
  • E taua tele le aua le faanatinati i le totoina, ae le o le avatu o le aniani i le tele o le suauu, a le o lea e mafai ona liua i se uʻa ma na o le pau lava le lagona e mafai ona maua mai ai o se aofaiga tele o lanu fou.
  • Faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, o le aniani e masani lava ona tupu muamua pei o fatu laau (masani ma tuusaʻo i totonu o le togalaau) ma pe a oʻo atu i le saʻo, o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi i moega.
  • I le taumalulu ma pe a totoina aniani i le amataga o le tautotogo, ua fautuaina le togalaau atoa e ufiufi i le mulch.

Tausia o moega ma aniani

O le mea lautele, o aniani e le manaʻomia tele le tausiga. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni vaega talafeagai o le tausiga, e aunoa ma se mea o le a le mafai e le laau ona faʻafeiloai ai se seleselega atoa.

Muamua lava, o le fafaga masani. E masani lava ona taʻitasi i le vaiaso ona faia, ae faʻalagolago i le ituaiga o palapala ma le tau, o lenei masani e masani ona faʻaauau, pe vice versa - e sili atu ona seasea.

E mafai foʻi ona faʻataunuʻuina ma fafaga faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, o le moa po o le povi e faʻamalu i totonu o le vai, ma o lenei vaifofo ua sasaa atu i totonu o le ala. Afai e manaʻomia, ma le maualalo o le eleele, e fautuaina e faʻaaoga vailaau faʻamalolo, nitrophoska mo se faʻataʻitaʻiga.

O le eleele i lalo o le moega ma se aufana e tatau ona faʻapalaina i taimi uma. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamalu ai le eleele ma le aniani o le okesene talafeagai. E le gata i lea, o vao e matua le manaomia i luga o moega ma aniani. E tatau foi ona aveesea i taimi uma.

O aniani aniani e tatau ona ufiufi mo le taumalulu, aemaise lava pe afai ua tupu i ni vaega vaivai.

Afai e te mauaina soʻo se faʻamaʻi o aniani, totō ma le eleele e tatau ona togafitia i ni mea faʻapitoa.