Puleaina o pest

O a meaola faalafua o le lanu

Lanu uliuli ma lanumoana sei vagana ai le tele o le tofo o loʻo tumu moni i vitamini eseese ma elemene ma maua ai le tele o mea aoga.

E ui lava i mea lelei uma o le pipi, o le togavao lanu moana o se tagata e le masani ona nonofo i togalaau aina ma fale.

O le totoina ma le tausiga mulimuli ane o le laau e le o iai ni faigata faapitoa, ae ui i lea, o se itu taua i le galueaiina o le tau faasaga i le tele o meaola faalafua o le lanu.

Listohtka (rosana, ulu uliuli)

Listovertka rosany - se tamai moa o se lanu uliuli, togalaau laiti togalaau laiti. O le fafine e tuu fua i le autumn (e tusa ma le 250 fasi pepa) i luga o le paʻu o le tipu, latou te lalafi i luga o le vao, ma ia Aperila o anufe lanumeamata e oʻo i le 1.5 cm le umi e fafaga i luga o fugalaau ma fugalaau, faaleagaina ia laulaau, gaugau i totonu o se fagu ma lalagaina i pusa, taumafa o le taumafanafana o loʻo faʻaalia.

O le faʻaaogaina o mailei mama, tatalaina o le eleele, tipiina o laulaʻau gaugau, faʻapipiina o le wormwood poʻo le keleni ma se uʻu manogi e fautuaina e avea o se mea faʻapitoa. Afai e leʻi fesoasoani fua muamua, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau oona "Atom", "Landing", "Tod".

Blackhead - Butterfly e oo i le 6 mm gutu. Ia Me, o se anufe ma se umi e oo i le 1 cm, se lanu samasama pe lanu paʻepaʻe, e aliali mai se ulu uliuli-enaena. O le anufe anufe e fafaga i luga o laau, fugalaau ma laʻau laititi. Latou te tauivi ma le laʻau lanu uliuli i le auala lava lea e tasi e pei o le totogi.

E te iloa? O le faʻaaoga masani o blueberries o le a fesoasoani e toe faʻaleleia le mea faitino.

Vine vine (pear) Trubkovert

Vine vine (pear) Trubkovert - O se iniseti o le 6-10 mm le uumi, lanu meamata i lanu eseese, lanu lanu paʻepaʻe 0.7 mm le uumi, ma o se laumei gaogao lemu e foliga mai e oo i le 8 mm le umi, ona fai ai lea o se lanu paʻepaʻe sinasina 6 mm.

O le tagata matua nofofua ua fuafua mo le taumalulu i luga o le eleele, i lalo o laulaau paʻu o laumei, i le tautotogo e taoto i luga o vao, e 'ai ni fatu ma lau laititi. Tina tamaitai e gagau laulaau, lea o loʻo tuʻuina ai fuamoa, tubules. E mafai e le fafine ona taoto pe tusa ma le 50 fuamoa mo le vaiaso, a maeʻa ona maliu.

I le tautoulu, e tatau ona aveese lau o loʻo paʻu, i le amataga o le tautotogo e faʻapipiʻiina ai le "Metaphos" poʻo le "Metotia".

Moth Fua

Moth Fua - tamai mumu e oʻo i le 1 cm le uumi ma ni fulufulu lauulu vavae, i se isi itu o se lanu uliuli. I le masina o Me, e sau le pepe mai le niu, lea o le afiafi e tuu fua i luga o fualaau ma tumutumu o laau. I le vaiaso mulimuli ane, o le anufe lanu piniki oe fafagaina i laumei, ua faʻaalia.

A maeʻa le masina, ona mumu lea o anufe, latou te ola i le 7 mm le umi ma nofo i le faaleagaina o le paʻu poʻo le pau o toega o laau mo le taumalulu. A maeʻa le taumalulu, e 'ai e anufe ma fuga vine.

E tasi le mea na faaleagaina e le tagata e tusa ma le fuʻa lima, ma mafua ai ona maliu mulimuli ane. Pupation e tupu i paʻu paʻu, laʻau matutu.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, e tatau ona vavae ese ma susunuina gaʻo ua afaina ma laau toto, e tatala ai le palapala ile vao. O le fufuluina o le Lepidocide ma le Bitoxibacillin e aoga: Muamua togafitiga, pe a mavae le 10 aso le lua.

May Western Hrusch

May Western Hrusch o se lautele lautele 2.5-3.2 cm le umi, lanu enaena, ma se ulu laitiiti. O le alova e ono-vae, 4-6 cm le umi, samasama i lanu. Khrushchi taumalulu i le eleele i le loloto o le 1.5 mita, ia May e sau i luga ma 'ai ai laulaau o vao i luma o lona siakiina.

O fafine latou te taatia a latou fua i le eleele, o aʻa e pipiʻi mai ia i latou e aʻafia ai aʻa, o le pupate i totonu o le lua cm 2 mumu, lafu i totonu o le eleele.

Lelei le afaina o peʻa e mailei mailei ma mulimuli ane faʻaumatia. Pe a aliali mai se paluga i luga o laulaau, e masani ona togafiti le laau i le Aktar, Decis poʻo le Confidor.

E te iloa? O faʻamaʻi vao e taofi uma a latou faʻamalologa.

Meaʻai fatu

Meaʻai fatu - laiti iniseti eleelea e oo i le 0.2 mm le umi, paepae, ma vae e fa, e lata i le ulu. Lafoaʻi fuamoa laiti e afua mai ai mea e faʻaaogaina.

Sini - e feaveaʻi faʻamaʻi vailaʻau eseese. Mo le taumalulu o mite e alu i totonu o axils leaf. I le tautotogo latou te gaoioi i pusi, 'ai i latou. Pites a Bud i luga o le laau, faʻapala le fusi ma fai ni galls i luga o pupu.

O se auala lelei e tau ai o le totoina o le vao i le Nitrafen, KZM poʻo le sulphate uʻamea i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi vaeluaina

Lell gallitsa

Lell gallitsa - iniseti e oo i le 105 mm le umi, tuʻu i luga o le pito i luga o le lau lanu mumu fualaʻau, ona liu samasama. Uluaʻi afuafu - e oʻo i le 2 mm le umi, e aunoa ma ni vae; aʻoga e tupu i le tautotogo, lele lele i le amataga o fualaau aina.

O laʻau ma laʻau ua afaina i le gallium laulaau ua aveeseina ma susunuina; e mafai ona togafitia togafiti mai lenei ituaiga o meaola faalafua ma sauniuniga kemikali "Mospilan", "Arivo", "Fufanon".

Beet Black Aphid

Beet Black Aphid - se tamai iniseti o lanu uliuli e afaina ai laulaau, a maeʻa ona lanu samasama, pipi ma faʻagogo. Aphid lafoaʻi fuamoa i luga o le vao vao i le tautoulu; i le tautotogo, ua oʻo mai ai iniseti matutua, lea e mulimuli ane lele i luga o laau faiva mo le fausiaina.

I le tautoulu, e toe foi mai le laau toto i laumei, ma o aʻa e 'ai le aʻa o le vao i luga o le laau i aʻa. Ave ese lenei meaola o le lanu moana e ala i le susuluina o le vao i Calypso 480.

Red Blood Aphid

Red Blood Aphid - se iniseti ua faʻalanuina o le lanu uliuli 2 mm le umi, faʻaputu i luga o moli laiti. O aphids e aoina i ni vaega tele i luga o laʻau, laʻau laʻau ma itu. O le nofoaga o le aphid toto e fuafuaina e ala i le i ai o ni nodules-thickenings namu i luga o atigipusa.

I luga o se laau toto, o le toto na pisia i le toto, o laulaau ma moli e mumu ma vevela, o fua e laiti, ma le faaopoopo atu, o nei iniseti o loo tauaveina ai siama ma fatu-parasites.

I le tauivi ma le toto aphid, o laumei e felauai solo i le tele o taimi ma le Confidor, Aktaroy ma le BI-58 - i vaiaso uma e lua mai le taimi o le fuga o le pua.

E te iloa? O vine lanumoana ua i ai le malosi e puipuia ai le kanesa.

Weevil-tsvetoed apu

Weevil-tsvetoed apu - se pulu uliuli 4 mm le umi ma le elytra ua ufitia i lauulu.

E fafagaina e le pest i fatugaʻo, tuʻu ai fua i ni mea e le mautonu, aʻo e 'ai ese le pistil ma le sima, ma o le pua e gluina le vai faʻalilolilo. E tasi le fuamoa o loʻo tuʻuina i le pusi e tasi, pe a maeʻa, e faʻapogisaina, faʻagogo ma mou atu. I le paʻu paʻu, puputa ai le puputa i luga o le pupula; i le taumafanafana, o pusi e amata mai i le uila e 'aina fua, faaleagaina le seleselega.

O le togavao e tumu i le faapaologa ua faʻafeinuina i le "Inta-Vir" poʻo le "Fufanon" sauniuniga, ma e togafitia foi i laau vao.

Totoga tasi

Totoga tasi o se paʻu uliuli e oʻo atu i le 1 cm le umi, o ona laʻau e leai ni mūmū, sinasina i lanu, e oo atu i le 1.2 cm le uumi.

Skosar lafoaʻi fuamoa i le eleele, o aʻa e tupu mai mai ia i latou e 'ai aʻa ma fuafua mo le taumalulu i le eleele. I le tautotogo, o le tele o meaʻai e 'ai i le paʻu ma aʻa; i le amataga o le taumafanafana, e foliga mai o le fafagaina o le paʻu ma le tipi.

O le puipuia o le togavao lanu moana mai le fusi anufe e manaʻomia i le taimi o le fulafula o fatugaʻo e togafitia le laau "Tsidialom" poʻo le "Rogor".

Drosophila Suzuki

Drosophila Suzuki - iniseti apaau o se lanu enaena lanu enaena 3-4 mm le umi, ma lanu mumu lanu moana. O fafine latou te tuʻuina fua i totonu o le fatu, o paʻu paʻepaʻe sinasina e leʻi oʻo i le 4 mm le umi. O le vevela aupito sili mo le toe gaosia o le 20 ° C.

Drosophila suzuki fufulu i lalo o laʻau pau ma fualaau aina. E mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi fualaau oona "Calypso".

Winter moth

Winter moth - O le iniseti ole iniseti o le paolo enaena e oo i le 1 cm le umi, e le lele manu, i le autumn o fuamoa fuamoa o loʻo taatia i luga o le paʻu latalata ane i fatugaʻo, mai i le anufe lanu samasama ma le ulu o le ulu i le tautotogo, o le umi o caterpillar e oʻo ile 2.5 cm. Caterpillars e nonofo i le va o lau, lalagaina luga o le upega tafailagi. I le tautoulu, e lele ese ai le susu.

Ina ia faʻaumatia le moa i le amataga o le tautotogo, latou te lūlūina laau "Decis", "Enzio", VALAʻI.

Scar

Scar - iniseti enaena, umi le tane - 1.5 mm, tamaitai - 3 mm. I le autumn, o le fafine e lanu paepae o le 0.3 mm i le lapopoa i lalo o lona talipupuni, i mea o loʻo i ai seia oʻo i le tautotogo. I le tautotogo o le tautotogo, o le selu o manu e faʻapipiʻi i luga o laʻau ma fafaga i luga o le laau.

Faʻasalaga vao vao. Ina ia aloese mai le faaleagaina o le togalaau ma se talita, e tatau ona faaaoga mea ola maloloina mo le totoina. O aʻa e taia e le meaola e vavaeina ma susunuina, ua aveeseina ai le ogalaau eleelea.

E mafai ona faʻaumatia mea iniseti leaga e ala i le faʻamamaina lelei o fuālaʻau aʻafia ma Karbofos, Decis, Kinmiks.

E te iloa? Blueberries e mafai ona puipuia tagata mai le faʻalauiloaina o le vevela ma tausia le amiosaʻo o siama namu.

Mantis

Mantis - se iniseti o lanu lanumeamata e oo atu i le 10 cm le umi, e lua ona apaʻau ma tolu paipa o vae. E ese le iniseti e faʻatau ai meaʻai faʻamaʻi. O le tatalo tatalo e matua lelei lava - o fafine e tuu fuamoa i le pito i luga o le mama i le aofaiga e tusa ma le 300 fasi vaega, pe a mavae ni nai aso, e afua mai i le 2 mm le umi, e oo atu i le tolu augatupulaga o le tatalo mantis ua suia i le tasi vaitau.

A aʻafia se tele o faʻamau, o lenei pest e taʻitaʻia ai le oti o tipu vine. Cats hunt mantis, faaitiitia o latou numera.

O le tausia o laumei e tatau ona masani, ma o le tele o meaola faalafua eseese e aofia ai le faagasologa o laau toto. Faʻatasi ai ma le ala saʻo, mataʻituina ma le faʻaeteete o mea totō ma le vave vaetamaina o auala talafeagai uma e faʻaumatia ai vao o meaola faalafua, o le a fua mai fualaau aina i le lima o tausaga o le olaga. Ma tuʻuina atu e ola le vaomatua vine i le 60 tausaga, o lau togavao o le a fiafia mo se taimi umi ma fualaau lelei ma maloloina.