Viticulture

Vai vine "Viking"

O le asō, o le vaega o le vine vine ua le toe faʻamapulaʻaina i teritori i saute.

Faafetai i auala fou o le fausiaina ma le puipuiga, totogo ma fua mai vine ua amata ona foliga mai toetoe o togalaau uma.

E tele ituaiga eseese o vine, e eseese i foliga ma tofo.

O se tasi o ituaiga fou o Viking, o se vine vine. E uiga ia te ia ma o le a talanoaina.

Faʻamatalaga o le vine vine "Viking"

O le Viking vine vine o le fua o le galuega a le faʻatoʻaga VS Zagorulko. ma mauaina e ala i le laasia o ituaiga AIA-1 ma Kodryanka.

O le vine "Viking" o vave ituaigalea e tupu i le 110 - 120 aso. Ua faʻamautuina foi o le "Viking" e amata ona fua mai mo le 3 - 4 aso muamua atu nai lo le "Codrean".

E le gata i lea, o le vine vine i le fesili e mafai ona tumau i luga o le vine mo se taimi umi. Aʻau ola lelei, o vine e malosi tele. O laʻau e laʻititi pe telē i le tetele, o fugalaau e lua, e fuga mai i le amataga o Iuni.

O se fualaʻau o le tele o le laʻau, ma le maualuga o le mamafa, o loʻo i ai se foliga faʻasolosolo poʻo le paʻu, o le tele e mai le 500 i le 750 g, o nisi taimi e oo atu i le 1 kilokalama. O laʻau e lanu uliuli, maua le foliga o le ovoid lautele, lapoa (32 x 23 mm), oʻo i le 8 - 12 g i le mamafa. O le aano o se mea suamalie, suamalie, i le tofo o loʻo i ai ni faʻamatalaga o laʻau ma vine. O le paʻu e manifinifi, e toetoe lava a le lagonaina pe a 'aina.

Tuuina atu i le "Viking" avega. E mafai ona faʻafetaia le mataʻu ile vevela ile -21 ° С. O loʻo i ai foi se tetee malosi i le milipolo ma le oidium.

Mama:

  • maualuga maualuga le teteʻe
  • tofo i vine tetele
  • anapogi vave

Faʻafitauli:

  • fua faatatau masani
  • malosi le aʻafia e milipi, oidium

E uiga i foliga o le totoina o ituaiga

O lenei ituaiga vine manaʻomia le eleele lafulemu, ona o le leai o ni faʻamaonia aoga i le eleele o le a oʻo atu ai i se faʻaititia i le tofo o vine. O le mea lea, e sili atu ona lelei le ola Viking i eleele lafulemu, mo se faataitaiga, eleele lanu uliuli.

I le va o togavao e lua e tatau ona lava le avanoa, o lea o le mamao i le va o laau toto e tatau ona tusa ma le 2.5 - 3 m.

E mafai ona e totoina laau i le tautotogo po o le autumn. O le mea taua lava o le vevela o loʻo i totonu o le 15 - 25 ° C, talu ai o le tuputupu ae o vine i le lumanai e faalagolago i le vevela.

Aʻo lei oʻo atu oe manaʻomia siaki uma fatuga. I le tulaga lelei, e tatau ona i ai aʻafiaga e fa ma le mafiafia o le 1.5 - 2 mm, ma o le umi e tatau ona oʻo i le 10 cm.

E le gata i lea, o le fatuina e tatau ona ola, e le o le momotu pe a paʻu, vaai maloloina (e leai ni mea faʻainisinia ma faʻailoga o le faʻaalia o maʻi fungal).

O le tupu matua e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 cm ma le 4 i le 5 buds.

E taua le leai o aʻa o laau toto e mama, aua e le mafai ona toe faʻafoʻi. A o lei totoina, o loʻo aʻafia aʻa i le vai faatasi ai ma le faʻaopoopoga o mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae (gibberellin, heteroauxin).

Mo le totoina lelei, e tatau ona e eli se lua (0.8x0.8x0.8 m), i le pito i lalo pulu mai le faʻafefiloi o humus (7 - 10 pakete) ma le eleele lafulemu.

O le maualuga o lenei vaega e tatau ona le itiiti ifo ma le 25 cm. A maeʻa ona faʻafefiloi uma le faʻafefiloi i le pito i lalo o le lua, e tatau ona faʻaaogāina faʻasusu (300 g o le superphosphate ma fugalaʻau) i le loloto o le 5 cm ma toe faʻafouina le eleele.

Ma le isi, mai le eleele lafulemu e te manaʻomia e fai ai se faaputuga e le sili atu ma le 5 cm le maualuga, lea e tatau ona e tuu ai se fatu ma faʻamalosi aʻa.

O sea ituaiga seedling e tatau ona ufiufi i eleele eleele lelei ao le i tupu (o le maualuga o sea fusi e tatau ona tusa ma le 25 cm). I le faaiuga o le fatu na faʻafeinuina i le 2 - 3 pakete vai. A maeʻa le susu, e manaʻomia le tatalaina o le eleele. A maeʻa ona totō, e tatau ona gaosia se isi 2 vai i vaitaimi o le 2 vaiaso, faʻamalo le palapala ma ufiufi i le mulch.

Viking Care Tips

  • Faʻasa

"Viking" e le fiafia i le tele o vai, o lea e tatau ai ona e faaeteete i le fafaga.

E tatau ona faʻafefe vine i le vaitau mai le ogatotonu o Aperila i le ogatotonu o Oketopa.

O le taimi muamua e faʻamama ai le suʻaina i le amataga o le vaitau, i le taimi lava na uma ai ona faʻamago le paʻu mama o le mama.

O le taimi lona lua e mafai ai ona sasaa le vine pe a uma ona teuteuina, ae i le leai o paska (sap - lenei filifiliga o le sua i le tipi, pei o se vine "tagi"). Afai o le sap foliga mai i ni mea laiti, ona suavai lea o vine e le manaomia.

Mo le taimi lona tolu, e tatau ona faia le suāsusu pe a oʻo atu pine ile 25-30 cm.

A oʻo i le taimi e toto ai vine, ua oʻo i le taimi e faʻafeinu ai vine mo le fa taimi. E le mafai ona faʻafeinuina vine i le amataga po o le taimi o le fuga, aua o le faʻafeinuina o le a mafua ai ona paʻu fugalaau.

O le taimi lona lima e manaʻomia ai le faʻafeinuina o le vine pe a amata ona faʻapipiʻi vine (pe a pei o vine e pei o peʻa laiti). O lenei faʻafeinu o le a taʻitaʻia ai le faʻaleleia o fua.

O le vai lona ono e fesoasoani e faamaluluina fua o le tautau.

O le taimi mulimuli e faʻamaʻaina ai vine pe a maeʻa seleseleina. Ia mautinoa e mulimuli i le tau, pe afai e ono manaʻomia le susu o le vine.

  • Faʻasalaga

O le mulimulitaʻi o se faiga talafeagai lea puipuia le aʻa o vine mai le maalili ma le manava, faateleina le avanoa o le okesene i aʻa, ma puipuia ai foi le atinaeina o vao.

E tatau ona faia le faʻatulagaina o mulch i le tausaga atoa. O mea talafeagai o le a avea ma vao, vaovao, pepa mulch, peat. O lenei puipuiga laulau e tatau ona oʻo ile 5 - 10 cm.

  • Sueina

E tatau ona e aofia ai vasega i le ogatotonu o Oketopa poʻo se taimi mulimuli ane, e faalagolago uma i le tau. I le avea ai ma mea e faʻaaogaina mo lenei faiga, e mafai ona e faʻaaogaina le eleele, ata gaosi vailaʻau po o mea faʻaogaina.

Afai e te puipuia vine i le eleele, ona muamua lea e tatau ona e suavai uma uma vao ina ia lava le vai.

O vine o laau taʻitasi e manaʻomia ona nonoa ma tuʻu i luga o le mea na faʻapipiʻi (paʻu paʻu, polyethylene) ina ia aloese mai le pala. I le isi itu, o vine ua ufiufi i se vaega o le 15 i le 20 cm. I le faaiuga, e manaʻomia se isi vai inu.

O le isi auala i vine vine polyethylene cover. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻapipiʻi le vine i luga o le eleele, ma i luga aʻe o lālā e tatau ai ona faʻapipiʻi arcs uamea e faʻalautele ai le polyethylene. O le ata tifaga o loʻo tumau i itu o le eleele poʻo isi masini.

Talu ai o le "Viking" o se vailaʻau e sili ona malulu, e le manaʻomia le lua o le polisylene mo vine o lenei vine.

E taua tele le le mafai ona paʻi pupu i le faʻapipiʻiina, o le a faia ai logo o le kiona.

O pito o le ata tifaga e tatau ona tatala mo le avanoa i le ea, ae o le a tapunia pea pe a pa'ū le vevela i lalo o le 8-10 ° C.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga sili ona lelei o vine mamago.

  • Teuteu

Oti oti vine e paʻu, lea o le a maua ai le avanoa e sili atu ona ufiufi ai.

Pe a teuteuina se fatuina o le fatu i le tausaga muamua, e tatau ona vavae ese le vine matua, ona faʻapuupuuina ai lea o pine, ma tuʻu i le taimi e tasi mai le lua i le lima ulu.

E taua aveese nisi pupu, ia tumau pea lima lima 3 - 8 (pupu vine e tupu aʻe i le mamao mai le eleele).

Pe a teuteuina le "matua" Viking bushes, e tatau ona e alu ese mai ni laulaau uumi, a leai o le a tele le togavao ma o le a itiiti fua. O ia teuteuga e faia i le amataga o le vaitau tuputupu ae. E tatau ona tipi le 12 i le 20 alavai, e fuafua i le umi o le vine ma le matua o le togavao.

  • Fertilizer

Eseesega "Viking", pei o isi fualaau, e manaomia le fafagaina masani mo le lelei o fua.

E tatau ona faʻafefeteina vao 2 - 3 taimi i le vaitau o le tuputupu aʻe ma se vaitaimi o le 3 - 4 vaiaso. E sili atu le tuʻufaʻatasia o laʻei pito i luga ma le faʻavaivai mo le sili atu ona lelei o vaʻalele i le eleele.

O le taimi muamua e tatau ona e faia ai sina vaega o le malosi o le nitrogen ma meaola (1.5 - 2 sipuni tele o le ammonium nitrate mo le 10 lita o le fofo). O lenei fafaga e faia i le amataga o le vaitau.

I le taimi o le fa faʻavaivai, o le faʻamaʻiina o masima sima, potassium sulfate poʻo le superphosphate e manaʻomia mo le lelei sili atu. O faʻatasiga faʻasosoifua nei e tatau ona fetaui lelei ma le ono o le faʻavaivai ma aofia ai le faʻaofiina o le superphosphate ma le sulfate sulfate.

O meaʻai e tatau ona faʻaoga tasi i le 2 - 3 tausaga, 15 kilokalama i le vaomatua, faʻasolosolo moe i totonu o le lua 50 cm le loloto eli i autafa o le vao.

  • Puipuiga

Viking e mafai ona leaga le faaleagaina i le palapala ma le oidium, o lea e tatau ai ona e puipuia le vao mai aafiaga o nei maʻi faʻaleaga.

O le faʻamaonia o vine ua faaleagaina i le milipolo lanu samasama i luga o lau.

O le faʻapogai o le faʻamaʻi o lenei maʻi e malie. Mo togafitiga ma faʻasolosolo, e tatau ona togafitia vine i taimi e tolu: o le muamua - pe a oʻo ina ola le vaʻaina i le 15 - 20 cm, le lona lua - aʻo lei tupu, o lona tolu - pe a uma ona fuga.

O le togafitiga e faia i fomaʻi pei o le anthracol, strobe poʻo le Ridomil auro. O faailoga o le oumumu o le foliga mai o le pefu lanu i laulaau. Metotia o tauiviga e tutusa ma le togafitiga o le palapala.