Viticulture

Ese vine "Helios"

Afai e te filifili e toto vine i lau togalaau, ona oʻo mai ai lea o le tele o fesili talafeagai, muamua o le a avea ma "Ma o le a le ituaiga laau toto e totoina?".

O se tasi o tali i lenei fesili atonu o le vine vine "Helios".

O laau o lenei ituaiga o le a fiafia ia te oe e le gata i ona foliga matagofie, ae o le aofaiga foi o le seleselega.

O uiga o le talafeagai ma le tausiga o loʻo faamatalaina i lalo.

Faamatalaga o le vine vine "Helios"

O le vine "Helios" na maua e le faʻatoʻaga o V. Kraynov. mai le eseesega o ituaiga "Arcadia" ma vine "Nakhodka". O le igoa lona lua o "Helios" - "Arcadia Pink".

O le fualaau vine lenei, o se laʻau. O Ia e faatatau i ituaiga eseese, talu ai e oʻo i le 110 aso.

Seleselega ua saunia mo le seleselega i le amataga o Aokuso O pasi e malolosi, umi, fugalaau fisexual. O fuifui e mamafa, o le mamafa e mafai ona oʻo atu i le 1.5 kilokalama, latou te pei o se pusa poʻo se mea faʻavave. O vine e foliga mai o se oval, tele tele, piniki.

O le mamafa o le fua e tasi e oo mai i le 15 g, 32 x 23 mm le tele. O le paʻu o le piniki, o le mafiafia lautele. O le aano e manaia, ma le tofo, suamalie. Fugalaau fugalaau. O paʻu uma e matua lelei.

Maualuga maualugamausali O le tetee o le kiona e maualuga, e oʻo atu ile -23 ° C. Lava le maualuga o le tetee i le milipolo ma le oidium. Lisi o "Helios" e mafai ona faigofie ona feaveaiina, ae o le a latou le leiloa a latou folasaga lelei.

Mama:

  • sili ona manaia
  • vaitaimi pati
  • maualuga le malosi o le kiona
  • toetoe a leai se afaina i maʻi funga
  • maualuga maualuga
  • lelei le tausia o auala

Faʻafitauli:

  • Manaomia le tausiga faifaipea

E malie foi le faitau e uiga i le seleselega o le seleseleina o vine.

E uiga i foliga o le totoina o ituaiga

O vine "Helios" o se laau tele, o lea e fautuaina ai e totoina i eleele lafulemu, a leai o le a le mauaa.

O le mamao i le va o vao e tatau ona oʻo i le 2.5 - 3 m, ina ia lava le avanoa o aʻa o eseese laau. Ae mo le totoina o taimi, e mafai ona avea o se tautotogo po o le tautoulu. Ona o le maualuga o le vevela, o fualaau e "toto" i totonu o le eleele ma ufiufi mo le taumalulu e le mate i le taimi malulu.

O uiga faaletino o laau toto e taua tele. E tatau ia i latou uma lelei aʻafiaina aʻa. O le laau matua e tatau ona lanumeamata, 20 cm le umi.

A o lei totoina, e tatau ona "toe ola" le fatu, o lona uiga, faapuupuu aʻa e oo i le umi 10 - 15 cm, ma tipi ese se fana i le maualuga o le fa po o le lima o fatu. Afai o na lala laau i luga o se laau 2, ona e manaʻomia lea e aveese le mea sili ona vaivai.

12 - 24 itula ao leʻi totoina, e manaʻomia le faʻaititia o aʻa i se vaivaiga vaivai o le alualu i luma o le alualu i luma. Mo le totoina, e tatau ona e eli i luga o fatuga taitasi i totonu o se lua 80x80x80 cm, aʻo vaeluaina le lua ituaiga o eleele: o le lalolalo ma le pito i luga.

O le pito i luga e tatau ona palu ma le humus, superphosphate, masima masima, sasaa i totonu o le lua ma se faaputuga o le 30-40 cm ma faʻalelei lelei. I le pito i luga o lenei vaega e tatau ona e tuʻuina se fuʻa, lea e ufiufi i le eleele mai le pito i lalo. O lenei fanua e tatau foi ona manaia lelei.

Aua le faatumu le luae sili atu le tuʻuina o se pu i luga o le 5-10 cm le maualuga ma le radius 20-30 cm. A uma ona totō, e tatau ona faʻafeinu le fatu (2-3 pakete i le 1 sq m m), faʻamalo le palapala pe a maeʻa le susu, ma ufiufi le itu agavale i le mulch.

Tausia o le vasega "Helios"

  • Faʻasa

Faatasi ai ma ituaiga vao o le vao e pei o "Helios" e tatau ona faaeteete, talu ai o le sili atu o le susu e mafai ona leaga ai le fua. O le mea lea, i le tautotogo, pe a le oʻo le vevela i le leai o se mea e oo lava i le po, e tatau ona suavai le vao o vine vine.

E le mafai ona e aumaia vai i totonu o le eleele seia oʻo ina oʻo i le vevela e mafai ona avea ma--zero, e pei o le vai i totonu o le eleele o le a faʻafefe ma faʻaleaga le aʻa o vine. A maeʻa ona totoina le vao e manaomia ona toe faʻafouina.

Aʻo leʻi tupu aʻe, pe a uma le tupu aʻe ma i le taimi o le tuputupu ae o vine, o le vao e matuā manaʻomia lava le susu, o lea e taua ai le suavai i vine i lenei vaitau malosi o le vaitau tuputupu aʻe.

Ae e te le ufiufi vine mo le taumalulu, e tatau ona e faia le mea ua taʻua suavai faʻaleleia, o lona uiga, ia maua aʻa i le vai mo le vaitaimi malulu. O le tele o vaiinu masani e tusa ma le 2 i le 3 pakete i le 1 mita sikuea, ae o le suavai e taofia ai le suavai e matua tele ma e oʻo i le 5 i le 6 pakete i le 1 sikuea mita.

  • Faʻasalaga

Mo le lalolagi e faʻamauina le umi o le susu, e tatau ona ufiufi le palapala i le mulch. I le mea e manaʻomia, e mafai ona e faʻaogaina vaomago, laʻau, ma mutia vao ma fualaau faiva. O le mafiafia o le vaega ole mulch organic e tatau ona le itiiti ifo i le 5 cm, a leai o le a leai se lagona mai lenei faiga.

I aso nei, o loʻo i ai i le maketi faʻatoʻaga se tele o mea fou e mafai ona faʻaaoga mo nei faʻamoemoega. O se tasi o mea siaki ma sili ona talafeagai o le tama-pepa. E tatau ona faʻaaoga i luga o le faʻavae o faatonuga.

  • Sueina

Vine "Helios" matua fugalaau faasaina, ae i le leai o se tausiga faifaipea, e mafai ona mate le vao. Ae maise lava, o lenei tulaga e tupu i le taumalulu pe a pa'ū le vevela i lalo o le zero. O le mea lea, afai i totonu o lau eria o le vevela i le taumalulu e maualalo le maualalo, o le malutaga o vine vine o se auala talafeagai.

I le faia o lenei mea, e manaʻomia ona vaevaeina laau taʻitasi i le afa, ia nonoa nei vaega o le vao ma tuʻu nei vaega faʻapipiʻi i luga o le eleele, ma tuʻuina muamua mea i lalo (faatusa, polyethylene). Ia mautinoa ia malupuipuia vine i le palapala ina ia le mafai ona latou aʻe.

I luga o le laina atoa o laʻau ua uma ona tuʻuina, e tatau ona faʻapipiʻi arc iron lea e faʻalautele ai le polyethylene. I le tulaga o Helios, e tasi lava le ofutele o le ufiufi. Ia mautinoa ia mautinoa o le laau e le paʻi atu i le ata, e mumu ai i luga o le vine.

I le faaopoopo atu i lenei auala o malutaga, ei ai foi le isi - o le puipuiga o le lalolagi. Ina ia faia lenei mea, e tatau foi ona vaeluaina vao ma faataatia i luga o le eleele, ona fufuluina ai lea i le eleele, ma o lea ua fausia ai se faaputuga. A malulu, e mafai foi ona faʻaaoga le kiona e fai ma puipuiga faaopoopo.

  • Teuteu

Mo le "Helios" le eseesega o le tulaga e masani lava mamafa i luga o vine, mafua ai ona seleseleina se seleselega. O le mea lea, o le teuina o vao o lenei vine faapitoa ua na o se mea talafeagai.

O le isi vaega o le "Helios" o le mea moni e tatau ona tipi i le tautotogo. O le mea lea, i le amataga o le tautotogo, pe a le o ulu atu le vao i le vaitau tuputupu ae, e tatau ona tufatufaina atu le avega i luga o vine.

I luga o se pu e tasi e le tatau ona sili atu i le 35 paʻu, ma e tatau ona faapuupuuina vine i le maualuga o le 6 i le 8 pepholes. Afai e te manaʻo e teu le fatuga, ona e tatau lea i tausaga uma ona faʻapuupuu le sola ese faaletausaga i le maualuga o le mata tutusa.

  • Fertilizer

E pei lava o isi vine, o le "Helios" e manaʻomia ai faʻamalosi faaopoopo mo le tuputupu aʻe ola ma fua mai. O le mea lea, e faʻaaogaina ai falesaini taʻitasi i tausaga taʻitasi i le palapala, ma i le taimi e tasi i le 2 i le 3 tausaga e tatau ai ona faʻaaogā mea faʻalautele.

A maeʻa ona e tatalaina le vao pe a uma le taumalulu, e manaʻomia ona faʻaopopo le nitrogen i le palapala, e taʻua o le ammonium nitrate. O le faateleina o le aofai o lenei elemene faapitoa o le a faateleina ai le malosiaga o le tuputupu ae ma le atinaeina o vao.

I le faaopoopo atu i le vevela, e manaʻomia e le puluvao ma le palukala, o le mea lea ao lei tupu aʻe ma mulimuli ane e manaʻomia ona faʻaopoopo le masini superphosphate ma le masima i le palapala. O fuālaau faʻasusu o humus, peat, compost ma tutusa. E manaʻomia le tuʻufaʻatasia o le laei ma le faʻasusu.

  • Puipuiga

Helios faʻasaʻo i faʻamaʻi faʻamaʻipeitai e manaʻomia ni puipuiga. O le i ai i luga o laulaau po o samasama, po o le pefu lanu e taʻu mai ai o laau e "maʻi" paʻu poʻo le oidium, i le faasologa.

Fungicides ma se vaifofo o le Bordeaux liquid (1%) o le a galulue agai i faʻamaʻi faʻamaʻi. O le togavao o le togavao e faia pe a oʻo atu pine i le 20-senitimita le umi, aʻo lei tupu ma mulimuli mai.

Afai e te mulimuli i nei faatonuga, o au vine o le a le gata ina atiae lelei, ae o le 3-4 tausaga foi talu ona totoina o le a maua mai ai se fua lelei.