Lafumanu

Laʻau Faʻaipoipoga Laiti: auala e tausi ai ma auala e fafaga ai i le fale

Faatasi ai ma le tele ituaiga ituaiga o lapiti, e matua talisapaia lava e le aufaifaatoʻaga le foliga siliva. O sui o lenei ituaiga e le o fenumiai ma isi ituaiga meaola. O le lapisi e sili ona lauiloa i le faʻatoagaina o faatoaga faʻapitoa ona o le ofu manaia sili ona siliva sili-fulufulu ma uiga lelei o meaʻai a manu.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

Ina ia amata, mafaufau i le talafaasolopito o le amataga o le ituaiga ma ona uiga faʻavae.

Tala faasolopito

O le ituaiga siliva na faia i Ukraine (i le itu o Poltava), fafagaina e le auala mamanu Champagne (silasila i le Farani Champagne). Galuega filifilia mo taimi uumi (tusa ma le 25 tausaga) na faia i lalo o le taitaiga a tagata tomai faapitoa o lafumanu A. I. ma I. I. Kaplevskikh. I le tulaga aloaia, o le fanau na faamauina i le 1952.

Faʻaaliga ma faʻauiga

Silver "Poltava" mai Champagne e faʻaalia ai se lanu hiriwa sili ona pogisa. O atunuʻu e i ai ni taliga umi ma se tino ualafola. Sei o tatou auiliʻili atili i faʻamatalaga mai fafo o le ituaiga o fesili:

  • lapiti e maua mai ai le gaosiga maualuga o manu (58-60%); le mamafa o le mamafa o tagata matutua e oʻo i le 5-6 pauna;
  • o le tino e le o se taimi umi, o le umi o le tino o tagata matutua taʻitasi e 57 cm (e mafai ona ese mai le 59 i le 64 senitimita);
  • lapiti lapiti e lelei, 6-8 pepe e aumai i totonu o le eria;
  • o le tino ua ufiufi i fulufulu mafiafia, o le umi o le lauulu e tusa ma le 2.5 cm;
  • ufiufi ufiufi o se mea manogi, faʻatasi ai ma se uila pupula; paolo o siliva (mai le malamalama i le pogisa o le siliva), ae o le pito i lalo, isu, taliga, vaevaega ma le siʻu ua toetoe lava uliuli lanu;
  • o le manu e tu i luga o vae malolosi o le umi, o ona pito pito i luma e lautele;
  • toso le saʻo, snug, e aunoa ma ni solo;
  • pusa faʻailoga lautele, o nisi taimi ma sina siʻi vao; afa o le fatafata - 36 cm (e mafai ona eseese mai le 34 i le 37 senitimita);
  • Toeitiiti saʻo saʻo;
  • ua pupuu le ua;
  • o le ulu o tagata taʻitoʻatasi e laiti, faʻamaitiiti i le isu;
  • mata mataʻu enaena, faʻaalia;
  • taliga e umi, e le soʻo, e laʻititi.
E te iloa? Fausiaina o se faamoega mo fanau i le lumanaʻi, o le lapiti e tipi le fulufulu mai lona fatafata.

Malosiaga ma vaivaiga

O le toʻatele o faifaʻailoga latou te tuʻuina atu ni manatu faaalia lelei i lenei ituaiga. O aʻafiaga o le fatuga siliva o:

  • maualuga maualuga, ma le lelei o le tofo ma mea taumafa o taumafa;
  • mamafa le mamafa o le tino;
  • maualuga maualuga (mafiafia ma le manogi) fulu;
  • tulaga le lelei i meaai ma le malulu;
  • uiga lelei gafa.
O le lelei ma le lelei o tupe a Soviet e paleni lelei. E te le maua le faʻasologa o mea sese, ona o le mea e mafai ona e mauaina e le talafeagai mo le fausiaina. Na malilie tagata faifaatoaga uma o mea leaga o lenei meaola e le taua ma faʻaalia i latou nei:

  • le lelei le fetuutuunaiga i le vevela (i tulaga vevela, o mea iloga o le faaitiitia o le fanau ua matua manino - o le a tuputupu ae le leaga ma maua ai le sili ona lelei o le tino);
  • le mafai ona tapunia lapiti (i totonu o tuʻutuʻuga tapunia le faʻaitiitia o le tele o le faʻaleleia o fatuga).

O le a le mea e te suʻeina pe a faʻatau le lapiti

E sili atu ona lelei le faia o se faʻatauga i totonu o se faleoloa fagafao poʻo luga o le maketi, ae i totonu o le vasega pepe poʻo mai se faʻatoʻaga o loʻo e faʻatuatuaina. Filifili manu o le 3 po o le 4 masina. Faʻamatala le amio o le meaʻai, e le tatau ona matamuli. O le manu e tatau ona feaveai, fiailoa. O le natura o ituaiga meaola e fesiligia e agalelei. Afai o se tootoo e gaosia pe amio amio ita - ona tausia lea o ia i tulaga le talafeagai.

E taua! E sili atu le aua le faʻatau se lapiti i le taimi o le molting, o lea e mafai ai ona e faʻafememeaʻi se manu ola maloloina ma se maʻi.

O le tino o se tagata soifua maloloina e tatau ona malosi, musika ma e gafatia i le paʻi. O le peleue o se lapiti ola maloloina e tatau ona mama, manaia, lamolemole, e aunoa ma ni mea afu. E le tatau foi ona i ai ni maʻila ma manuʻa manua; e le tatau ona i ai ni faʻamaufaʻailoga i luga o le manava. O le pito i tua e umi, ae le o le faanatinati. E le tatau ona fetogi vae vae. Vaʻaia ma le faʻaeteete foliga o le tagata. O mata o le manu e tatau ona enaena. O se lanu eseese e taʻu mai ai se faʻataʻitaʻiga o isi faʻapitoa. E le gata i lea, o mata e tatau ona susulu, mama. O taliga o se tagata maloloina lelei e mama, mama, piniki i totonu. O le isu e tatau ona telefoni feaveaʻi, mama, e aunoa ma se faʻasalaga. E faʻapea foi pe a faʻatau mai e taua le gauai atu i le lanu o manoa, e tatau ona pogisa.

Tausiga ma le tausiga

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faamemelo i le tumau o lenei ituaiga tele. O nei meaola e le lelei i le tausiga ma e le fefefe i le malulu.

Faitau foi e uiga i ia ituaiga o aano o lapiti e pei o: Soviet chinchilla, lapoa papaʻe, lapisi lanumoana viennese, Hiccol rabbit, lapiti Rex, butterfly, rabbit rabbit, flandre ma Niu Sila rabbiti.

Filifiliga ma le faatulagaina o sela

Talu ai ona o le tupe a Soviet e le lelei ona faʻapipiʻiina i le teuina i totonu o tausamiga o lapeti, o le faʻaaogaina o le lua-system system is ideal mo lenei ituaiga. I totonu o lenei cell e le tatau ona faʻamalosi. O faʻamalosi faʻamalosi e fautuaina o le auala lea o lenei ituaiga, talu ai ona o ia tulaga e faʻaleleia ai le puipuiga o manu. O le umi o le tasi sela e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 mita. O mea sili ona lelei mo le faʻavasegaga o potu ola mama o fafie poʻo manino polycarbonate.

E taua! Talu ai ona o le la ua vevela i le la, e le fautuaina e faʻaaoga lenei mea i le faʻatulagaina o le laupepa. O lapisi o le a vaivai ma lē lelei.
I totonu o potu e tatau ona avea o se moega fou o vaomatua. Vaʻavaʻai le vaomatua ina ia saʻoloto mai le lalaga. Fafaga ma tagata inu mo lapiti e faʻaoga tutusa ma isi ituaiga o meaola o le faatoʻaga, o lona uiga, o tausisoifua masani, fafaga ma ituaiga o mea inu.

Tuutuuga o le taofia

E ui i le mea moni o le siliva "Poltava" e fesuisuiai i soo se tulaga o le tau, o le mea e sili ona lelei mo i latou o se siosiomaga masani lelei. Taumafa o le taumafanafana ole a manaʻomia - mai le 17 ° i le +23 ° C. I tulaga vevela, o le a vaavaai lapiti mo le paolo, o le mea lea, o le faapipiiina o laupepa e mafai ona latou natia mai le susulu o le la o le a le sili atu. I le faaopoopo i le vevela, o le poltava siliva na te taliaina le maualuga o le susu. O le maualuga o le maualuga o le ea e le sili atu nai lo le 70%. Faʻaleleia le tausiga o lapiti e fautuaina ai le faʻavaveina o le tino. Ae ui i lea, aua nei faia ni pepa - "siliva" e le tu i matagi.

Tausiga

O le tausia o le siliva a Soviet e le faigata. Mo le faia o le faamamaina o le a e manaʻomia se faʻamatalaga faapitoa: pulumu malo, brooms, brooms, pakete, suo. O faʻamaumauga e tatau foi ona tausia mama.

Siaki i lapisi sili ona teuteuina ma fuga o lapiti.

Cages ma le lapiti e manaʻomia ona faʻaauau (i aso uma) faʻamamaina mai le gaʻo ma faʻaputuina mea totoe o meaʻai. O le tausiga o lapisi e aofia ai foi le suia o le otaota pe a eleelea. O le faʻamamaina o sela e tatau ona faʻatino pe a ma le 2-3 taimi i le masina. O le faʻamaʻi faʻasaina o siaki e faalua i le tausaga (autumn ma le tautotogo). O le gau i le ituaiga 10% fofo e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe.

Vaʻaia

O lapisi e faigofie ona maua i faʻamaʻi. Ina ia aloese mai faʻafitauli i le lumanaʻi, e manaʻomia ona tuiina meaola, aʻo faʻamalosia lelei le taimi o tui puipui o vailaʻau. I le 3-4 aso muamua talu ona faʻatau, ua fautuaina e faia togafitiga e taofiofi e avea o se mea puipuia. A oʻo i le 28 aso o le lapiti, ua tuiina i latou e faasaga i myxomatosis.

E taua! O tui e faia ai lapiti lelei. Soʻo se masalosalo o se maʻi o se mafuaaga lea mo le faʻamavaeina o se tagata. O se manu maʻi e togafitia muamua, ma na o le taimi lava lena e tui ai.

O loʻo faʻaaogaina se tui vaccine B 82. E manaʻomia le toe faia o se mea i le 120 tausaga. A oʻo i le 45 aso, e manaʻomia le tui puipui VGBK. Faʻaaoga vai hydroaluminium formolvaktsin. O le tui e toe faia i le 6 masina.

Fafaga ma fafaga

Faailoga meaai ma vai - o mea ia e tatau ona faia e le faifaatoʻaga i taimi uma ma e tusa ai ma se taimi faatulagaina.

O a mea e te fafagaina

"Poltava" e matua le talafeagai lava i mataupu tau taumafa. I le taumafanafana, e manaʻomia e o latou tino ni laʻau fou. I le taumalulu, e fafaga ai manu i luga o vaovao mago lanumeamata. Latou te fiafia e suʻi meaai. E mafai ona e ofoina atu ia i latou conifers ma hardwoods. E le gata i lea, o le lisi autu e mafai ona aofia ai lala o laau fua. Meaʻai manogi e pei o paluga pateta, kāloti, leki. I le taumafataga e tatau ona aofia ai meaʻai faʻalaʻau, silasila, bran, falalaʻau tuʻufaʻatasi.

Nai lo le leai

E faasaina lapisi e fafaga:

  • mutia susu;
  • oona, oona, azalea, aloe, begonia, cornflower, carnation, narcissus, fern, peony, snowdrop, tuliip;
  • paʻu paʻepaʻe ma le mumu, e pei o lapisi, vavaela, bamboo vine, laasaga o le aisa;
  • meli mumu;
  • tamato;
  • musika;
  • kele;
  • cherries, plums, avocados, fig;
  • fatu, lua;
  • nati, apricots mago;
  • suka, sukalati;
  • falaoa, masi, oatmeal;
  • falemaʻi ma meaʻai susu;
  • mea soya.

E faʻafefea vai

E tatau i Rabbits ona maua pea le avanoa i vai. Faʻatasi ai ma le leai o ni vai fou, o manu e amata ona faʻaalia le osofaʻiga. E tatau ona fou le vai, ae le malulu (i totonu ole 20 ° C). Liligi vai aʻo leʻi tuʻuina atu meaai. E tatau ona fufuluina lelei tagata inu inu.

E te iloa? O le fatu o le Rabbit e afaina i le sao mai le 130 i le 325 pa i minute taitasi. O le mea lea, o le faʻamatalaga e mafai e nei manu ona oti i le fefe pe a oʻo mai se tagata taufaasese e le o se tala masani.

Totoina o tamaʻi tamaʻi fale i le fale

O sui o le Soviet silver e oʻo atu i le matutua o feusuaiga i le 4 tausaga le matutua, ma o le taimi lea e mafai ai e se tasi ona latou feosofi ma i latou. E tatau ona i ai lau kalena o povi e te manaʻomia e mulimuli ai. O le mataupu e faia mo le 7-8 aso (i le vaitau o le taumafanafana, sili atu mai le 6 i le 9 i le afiafi, ma i le taumalulu - faatasi ai ma malologa i le taeao ma le aoauli). O le tamaʻitaʻi ua tuʻuina i luga o le tama tane, aveʻesea fafie ma le fagavai mai lona potu. O le maʻitaga o le a oʻo i le 26-35 aso. Mafaufau, o le a le tausiga o se lapiti maʻitaga. Fafaga lana meaʻai lelei. I lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina atu fafaga i le taimi e tasi. E tasi le vaiaso ao lumanai le taamilosaga, e taua le aua le fefefe i le tamaʻitaʻi, ma e matua faʻaeteete lava e faia uma togafitiga. O le taamilosaga e mafai ona tumau mai le 10 minute i le itula atoa, mulimuli ane e te manaʻomia e fufulu le faʻaologa. I le 18 aso na o ese mai ai le fanau laiti mai le faamoega ma aoao e ave a latou lava meaai. I le 20 aso o le olaga, o le maualuga o le pepe e tatau ona tusa ma le 300 g.

E tasi le masina talu ona fanau mai ni tagata talavou, e teuina mai le tina, tuʻuina i totonu o se kulupu kulupu, lea o le a latou nonofo ai e oʻo i le 3 masina. E fafagaina pepe i meaai tutusa e pei o tagata matutua. O le mea autu o le fafagaina lea o le lelei. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le ituaiga o siliva "Poltava" e lelei mo le fausiaina. Matou te mautinoa o le ae le fiafia i nei manulele lalelei!

Vitio: iloiloga o le faatoʻaga a le lapiti