Apigot vine

Apricot Triumph North

Ua masani uma i tatou i le manatu o le apricot e patino i laau vevela ma e le mafai ona ola i tulaga sili atu ona leaga.

Ae faafetai i taumafaiga a saienitisi, o le Northern Triumph variety ua faaalia, lea e tele ai ona lelei.

Tatou talanoa e uiga ia i latou.

Faʻamatalaga

Maeu le manaia o le o atu i le toga vevela ma toe foi mai iina ma se ipu o apricots fou, pula, mafiafia ua totoina i la tatou lava fuafuaga ma a tatou lava taumafaiga! E le o se taimi umi, o se avanoa lenei i latitu latina, ma o tagata o itu i mātū e mafai ona faanoanoa i le lotoleaga.

E manaia foi le faitau i fautuaga e uiga i le tausiga ma le totoina o apricot

Ae o faifaatoaga o loʻo galulue pea e fatu ni ituaiga fou, ua faʻaleleia mo le tele o tulaga leaga o le tau. O se tasi o nei ituaiga ma o le "manumalo o North."

O le mea lea, e fetaui ma ona foliga vaaia lelei le fua apricot: samasama-lanu moli, foliga o le lapoa, lapoa tele (35-55g), ma se paʻu manifinifi, laititi paʻu ma se manogi manogi. Ma, o le a le mea e talanoa e uiga i le tofo! Faʻafeiloaʻi, malie ma suamalie tino e le mafai ona tuʻua se mea e le fiafia ai. E oo lava i fatu o le fualaau aina e suamalie ma tofo i le almond nut.

E pei o faʻataʻitaʻiga, e fiafia le au pele apricot e faʻaaogaina lenei ituaiga fou, nai lo le tuʻuina atu i togafitiga faʻamafanafana.

Laʻau malosi, faʻatasi ai ma le faʻalupuluina o pale ma le faʻalauteleina o ala. E maualuga le tolu i le fa mita. Mamoe vave ma o se mea matagofie i soo se togalaau. O lau e tele, faasino i luga.

Muamua tisi faʻaalia i luga o faʻamaumauga faaletausaga o loo i ai pea i le vasega pepe. O le apricot e i ai le uiga masani e fai ai ni osofaʻi vave. O le mea lea, o le vave fesoasoani a le au fai togalaau e manaʻomia e puipuia ai le mafiafia o le pale. Ma a uma ona totō i le togalaau, o le a sili atu le tuputupu ae o le tuputupu ae, o le umi o le vaetogo e mafai ona oʻo i le mita pe sili atu.

I se tulaga lautele, Tulu e vaevaeina i ni ituaiga se tolu.

1) Faʻaauau pea vaovao, o le a le mea e avea ma fua autu o le laau. O le umi e mai i le 30-60 cm.

2) O fualaau fualaau aina e pei foi o totō taʻitasi, ei ai le umi, ae e sili atu le faigata nai lo na o loʻo faamatalaina i luga. O fua e masani ona fua i latou.

3) Lisi fualaau - o ni faʻapuupuuga pupuu, e le sili atu i le 5 cm., O loʻo i ai fugalaau ma o loʻo i ai le tasi vegetative.

I le taua ituaiga e aofia ai: lelei faigata o le taumalulu (aemaise lava le malosi o le paʻu i le vevela o le vevela ma le vevela, ae o tumutumu o loʻo i ai nei le maualuga o mea puipuia); fua tele; sili ona lelei; maualuga le tetee atu i faʻamaʻi eseese.

Taua faaletonu leai Mo se tasi, masalo, o le tele o le apricot e le lava lona tele, ae o se tasi e manatu e matua le fetaui lelei mo le taina.

Faʻamasinoga

Taimi

Afai e te filifili e toto se apricot i le tautoulu, ona le masina sili aua o le a oʻo ia Oketopa. Ae, sili atu i mea uma, ioe, toto se laau i le tautotogo, aʻo lei amataina le vaitau o le tuputupu ae - ia Aperila.

Faʻasalaga faapitoa e tatau ona e faʻalatalata atu i le filifiliga o le nofoaga mo lenei fale vevela. O le laufanua e tatau ona susulu ma puipuia mai matagi malulu. O le itu i saute ma saute sisifo o le a faia. Pe a filifilia se nofoaga, e tatau ona amanaia se mea taua: o le maualuga o le eleele e le tatau ona itiiti ifo i le 2-2.5 mita, a leai o le a tupu le laau i lenei vaega.

Soo

Apolot eleele o le a mama, ma lelei lelei le ea, e aunoa ma le tele o le suauu. O le lalelei ma le malamalama mama e sili ona talafeagai. O le mea pito i sili ona lelei o le elemene o le palapala, tutusa i le pH 6-7.

E sili ona lelei le totōina o laau apricot.
.

Ina ia faia lenei mea, eli se pu e afa mita le loloto ma tusa o le onosefulu senetimita le lautele. O le pito i lalo o le lua tatou te momoe ai i laumei matagofie, lea o le a avea ma vaipuna. I le ogatotonu o le lua matou te tosoina ai se pine mo se fale puipui, fai faataamilo i luga o se faaputuga o oneone, omea ma peat na ave i tutusa tutusa.

Sii luga le tumutumu o le mauga e tusa ma le luasefulu senetimita i luga o le eleele. O lea ua matou toto la matou laau i le ogatotonu. Afai tatou te faia mea lelei uma, ona aʻa e tatau ona 5 cm le maualuga nai lo le isi vaega. Matou te faʻamalosia aʻa ma amata ona faʻatumu i le eleele seia oʻo ina tumu le lua.

I le faaiuga, matou te faia se faaputuga faataamilo i le lua ma vai le fua (20-30 l). A maeʻa uma manipisi, e tatau ona faʻaoga le ua aʻa i le eleele. Manatua e mafai foi ona ola le apricot mai le maa ma le faapipii.

Tausiga

Faʻasa

E ui lava i le mea moni o apricots o loʻo malulu le lamala, ae mai ia Me ia Iuni latou te manaʻomia pea le vai. O le vaitau lenei na mafua ai le tuputupu ae malosi o le pale. E le gata i lea, a aunoa ma le vai masani o le vaega o loʻo pito i luga o le laau, o le vaitau o le fuaina o laau o le a matauina, ona o le numera o fugalaau o le a matua faʻaitiitia.

Manaomia ma faʻafefe foi le laau i le 2-3 vaiaso aʻo lei oʻo le fua. I lenei auala, e mafai ona e faʻatupulaia le tele o le fetus. Ae i le lumanaʻi, faʻalatalata i le tautoulu, e manaʻomia ona faʻaitiitia le faʻavaʻaiga. A le o lea, o le a taʻitaʻia ai le tuputupu aʻe vave o tipu e leai se taimi e sauniuni ai mo le taumalulu ma mafatia mai le malulu.

E sili i le vai i le vaveao po o le afiafi. Afai o le taumafanafana na matua matutu, e tatau foi ona pupu le pale.

Fertilizers

E le o le faapea atu o le laau apricot e sili ona manaia ma e manaʻomia ni fomaʻi faapitoa. Ae o le le i ai o ni elemene taua o le a afaina ai lona atinaʻe. Sa maitauina lava le le lava o le potassium. O ia lea na te fesoasoani i le laau e tetee atu i le tele o faamai ma tumau pea le talavou.

Manganese e tatau foi mo le atinaʻeina atoatoa. O lona toesea e tumu i le pulupuluina i se 0.1% o le vaifofo o le sulphate manganese. Afai e te matauina o lala o le laau e matua ese lava ma o laulaau o loʻo i luga tonu lava o tumutumu, ma o le fua o ia lava ua pala ma ua lanu enaena i lona pulupulu, o lona uiga, atonu o le laau e leai se pulu.

I lenei tulaga, ua faʻaofiina le borosuperphosphate i totonu o le eleele, ma a maeʻa le vaitau o le vavao o loʻo laulauina laulaʻau i le 0.1% vaifofo o le apocide. I le mavae ai o le 4 vaiaso, e toe faia lenei faiga.

Faʻafitauli uʻamea o le a vave ona i luga o laulaau e pei o le chlorotic, ma i le aluga o taimi atonu o le a leiloloa atoa ai la latou lanu lanu meamata. O le mea taua o le faʻaalia lea o lenei faafitauli i le taimi, ona o le le lava o le tino o lenei mea e sili atu le faigofie ona faʻatumu e ala i le pulupuluina o le laau ma le tele o mea uʻamea. O lenei faiga e faia faʻateleina ia Me-Iuni, i vaitau o aso e 10. Ma afai e te misia ma faʻagasolo lenei faagasologa, o le a oti le laau.

Laʻau faʻamaʻi (peat, manure, compost) e tatau ona faʻaaoga pe a talafeagai, i le tolu i le fa tausaga.

O le taumalulu mo soo se laau o se luitau. Ma e ui o le "manumalo o le itu i matu" ua sili atu ona fetuutuunai i le malulu, o ia lapataiga e pei o le faʻamamaina o le ogalaau, faʻamafanafanaina, ma puipuia faʻatasi ai ma le fesoasoani a brushwood mai meaola ma meaola faalafua e le tatau ona le amanaiaina.

Ina ia taofia le tuputupu ae o tipu ma taofia i latou mai le maalili, e tatau ona e inu le laau i se vaifofo o le efuefu. E fautuaina e fai lenei mea mai Aokuso.

Pests ma faʻamaʻi

O la tatou ituaiga apricot e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e faʻatusatusa i le tele o isi, ae e le o lona uiga e le afaina i faʻamaʻi e pei o moniliosis poʻo se faʻalavelave. Ae paga lea, o le tasi ma le isi e mafai ona taia se laau pele.

Faʻalapotopotoga faʻapitoa monilioz o se mushroom e faʻafefeteina i vaega na afaina o le laau, ma i le tautotogo e fai ai ni mea fou. I le amataga lava o le faamai, faapogisaina ma le malogo o fugalaau e aliali mai, o laulaau ma pulu ua aafia i lenei faagasologa. I le taumafanafana, o faailoga vaaia e iloagofie i fua. E paʻu le tino, ma mai i luga o loʻo ufiufi i togitogi uliuli, maʻumiʻumi ma faʻapala.

Ina ia taofia le atiina ae o le faamai, e tatau ona e mataʻituina le mama o le togalaau ma le ogalaau, taofia le faaputuputuina o lau lapopoa i le teritori, suesue ma le totoa le laau mo faailoga muamua o le faamai. Lafoaʻiina o le ogalaau ma lala muamua o loʻo puipuia foi.

Klesterosporiosis - faʻapea foi ma se maʻi faʻaleaga. E foliga mai i luga o laulaau o le laau, lea e iu lava ina liu ni pu, o le mafuaaga lea o le igoa lona lua o le faamai o le "gaogao solo." O loʻo oso mai pu i luga o laʻau, ma amata ona tafe mai le vai mai le manua. Faʻafefiloi Bordeaux poʻo le suauu sulfate e tatau ona fesoasoani i le tau faasaga i lenei faʻamaʻi.

E pei meaola faalafua, o le apricot tree e masani ona aafia i aphids, e fiafia tele i ai ma le moa momomo, faapea foi ma le anufe o le butterfly-hawthorn. O iinei, o auala o le pulea e sili atu ona faʻainisinia i le natura - asiasiga faifai pea o le laau ma le faʻaleagaina o meaola faalafua. E mafai ona e tau mo aphids e ala i le pulupuluina o se fasi fasimoli o le silati poʻo le tapaa.

Teuteu aua o le apricot o se mea tatau foi. O lenei laau e tele ni pulumu e malolo. O lo latou fafaguina masani ua matua vaivai lava ma e manaʻomia ai le faʻamalosia. O le mea lea e maua mai ai le teuteuina ole anti-matua i le laveai, lea o le a sili ona faaleleia ai lenei faagasologa. O le teuteuga mama e faia i le tautotogo ma le autumn. Aveese lala ua mamaʻi ma faaleagaina, ma i le taimi lava e tasi, oi latou o loʻo i ai le tuputupu ae i le vaʻa. O nisi tagata fai togalaau latou te suʻe le seleselega o le apricot, lea e faia i le faaiuga o Me poʻo le amataga o Iuni.

Matou te mautinoa afai o lau filifiliga e pa'ū i luga o lenei ituaiga apricot, ma e filifili e totoina i luga o lau fuafuaga, o le ae le toe salamo lava i ai. Aemaise lava, pe afai o le laufanua mo le totoina o loʻo i le itu i mātū ma o tulaga tau aʻee sili atu ona leaga nai lo le mafanafana o le itu i saute. E ui lava i lea, i le taumafanafana e mafai lava ona e tausia oe lava i le suamalie, papa, ma, sili ona taua, apricots fale!