Faʻatoʻa totoina laau toto

O ituaiga taatele o pyrethrum mo le mamanu o le laufanua

Pyrethrum e masani ona faʻaaogaina i le togalaau togalaau, e tutusa lelei ma asters ma daisies, ae e sili atu ona matagofie mea teuteu. Lalo ifo tatou te suesue i le laau pyrethrum ma ona ituaiga.

Pyrethrum: o le a lenei mea totō?

O le igoa o lenei fugalaau manaia ua faaliliuina mai le upu Eleni e pei o le "fiva," lea e vave ona faailoa mai ai se tasi o mea autu o pyrethrum - mafai ona faʻaitiitia le vevela. Ae ui i lea, o nei aso e sili atu lona taua e le mo ona faʻamalologa, ae mo mea teuteu, e pei o se mea e fiafia i ai le mata i ni ato mananaia na faʻaputuina i totonu o le tele o ituaiga.

O le eseesega tele i le va o pyrethrum ma isi asters ma chamomile - o lona mafai ona tupu i le nofoaga e tasi mo le tele o tausaga. I lenei tulaga, o le fiva feverfew e matua faigofie lava - pe a uma ona tupu, pe tusa ma le fa selau fatu o loʻo faia i ato taitasi, lea e faʻaaoga mo le totoina. E mafai ona teuina fatu mo le tusa ma le tolu tausaga, aʻo tausia le selau pasene tutusa.

E te iloa? Pyrethrum e le naʻo se auala o vailaau masani, ae faʻaaoga foi e tau ai moega ma moa. Mo lenei faamoemoe, o latou nofoaga tufatufaina o loʻo faʻasusu i le paʻu ua saunia mai pyrethrum ua maeʻa. Pyrethrum fesoasoani foi i le osofaia o meaola faalafua pe a tupu i totonu o se moega fugalaau.

O ituaiga taatele o pyrethrum

O ituaiga o Pyrethrum e fiafia i mata ma lona eseesega ma le susulu o petals. O nisi oi latou o fugalaau ei ai se foliga e le masani ai o ato, lea o le a avea ma mea teuteu lelei mo soo se fugalaau.

Pyrethrum Balsamic

Pyrethrum o le balsamic, poo le tansy balsamic, - o le masani masani o feverfew i Iukureini, e ui o lona atumauga o le Caucasus Mountains.

O se laʻau faʻalauiloa lea e mafai ona faʻaloaloa atu i se maualuga e oʻo atu i le 1.5 mita. Ona o lenei mea, i le vaitau o le vavao, o le fugalaau ma le balsamic pyrethrum e foliga mai o se ao paʻepaʻe o ato-ato, na faaputuputu i talipupuni. O le isi itu o le ituaiga o le mafai lea o fugalaau ona suia o latou lanu mai le paʻepaʻe ma le mumu-enaena e oʻo i le iuga o le fuga.

E fautuaina e totoina fatu pyrethrum balsamic i moega fugalaau lanu, e ui lava o se vaega o le malulu e taliaina foi mo i latou. E mafai ona faʻafetaui lelei i le mago ma le susu o eleele, e ui lava e taua le taofi o le auro pe a tupu. E sili ona lelei le totoina o le balsamic tansy, aua o lenei ituaiga o fivafesa e taua foi, o vaega totoga.

Pyrethrum girlish

Pyrethrum girlish o le vaaiga pito sili lea ona matagofie, ona o lana ato e le masani ai o fugalaau. O lenei vevela atonu ei ai ni fugalaau fugalaau, e tutusa foliga tutusa ma chrysanthemums, ae e faaopoopo atu i le tumutumu o le suamalie e mafai ona i ai se isi laina o petals i le foliga o se pusi.

O le lanu o le teine ​​pyrethrum e matua sinasina ma se lanu samasama. I le lautele, o fugalaau taʻitasi e mafai ona oʻo i le 3 cm.

O laau taʻitasi o lenei ituaiga o vao o se vaomatua, e na o le 50 cm le maualuga. O se laʻau faʻapitoa, e ui lava e masani ona faʻaaogaina e taʻitasi.

O ituaiga sili ona lauiloa o lenei ituaiga o:

  • "Lua Paʻepaʻe";
  • "Schneeball";
  • "Goldball".
E taua! Aua le lulu faatasi ituaiga eseese o fiva, e pei ona latou mafai pereopilyatsya. O le iʻuga, o fugalaau atonu o le a le maua ai o latou uiga tutusa.

Pyrethrum matagofie

O se laau laʻititi e maua mai ma fuga fugalaau i le maualuga o le 50 cm. O ona lau ma laʻau e talitutusa lava ma laisies - e pei lava o se mea e leai se paʻu, e na o se pubescence masani.

O nofoa o loʻo i luga o ia mea e faʻaputuina, ae na o taimi e seasea tupu mai ai 2-3 fugalaau i luga o se laau e tasi. Reed fugalaau lava ia, o lanu paʻepaʻe o petals, o le umi e oʻo atu i le 2.5 cm.

Ae o fatu i le va o petals e matagofie, lea e le mafai ona faaleagaina ai le matagofie o le ituaiga. O le ituaiga sili ona manaia o lenei ituaiga o fivafilo o le Caucasian Chamomile ituaiga eseese.

Pyrethrum

O le isi lea vevesi, lea na faʻalauiloa mai le Caucasus. O se faʻalelei, e mafai ona faʻatupulaʻia e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. Paʻepaʻe, fugalaau laʻitiiti o lenei ituaiga o meaola e aoina i pusa lapoa tetele, o lona lautele atonu e tusa ma le 10 cm.

E pei o le balsamic pyrethrum, pe a oʻo mai le ato o pyrethrum e tele, e liu mumu-enaena.

Mo lenei ituaiga, e tatau ona filifili ni moega o le la, aʻo le palapala atonu e mama. E fautuaina e lulu faʻatasi ma ni laʻau tetele i tua o le moega fugalaau. Varietal ituaiga e leai.

Pyrethrum lanu piniki

Pyrethrum lanu piniki o le foliga mai oa latou fugalaau e sili ona manatuaina o meaʻai matagofie, o loʻo i ai ni peti piniki. E le o se mea e ofo ai, o le isi igoa mo le pyrethrum piniki o le chamomile Peresia. I luga o se tasi laau e fausia mai le tasi i le lima ato.

E fautuaina le pulupulu o Pyrethrum e totoina i le ogatotonu pe tua atu foi o fugalaau, talu ai o le maualuga o laau o lenei ituaiga e mafai ona oʻo i le 60 cm. Afai e totoina i ni vaega tetele, ona oʻo lea i le taimi o le vavao o lau lau fugalaau o le a foliga manaia ma susulu.

Faatasi ai ma ituaiga o lenei ituaiga, o le fiva fiva e tatau ona gauai faapitoa i ai. "Laisisi Dalmatian", o loʻo i ai se lanu mumu sesega o petals, ma le fiva "Robinson" - tutusa foi ma le ituaiga chamomile, o loo faaalia i le lanumumu, paʻepaʻe ma le piniki piniki.

E mafai foi ona e gauai atu i nei ituaiga eseese:

  • Atrosangvinea - e iloga i tamai ato o fugalaau ma peti mumu ma fuʻa umi mai ia Iuni ia Iulai (e fuga mo le tusa ma le 14 aso).
  • "James Kelway" - O fugalaau o le ituaiga e lanu mumu, e fuga mai ia Iuni ma amata ona mou atu i le amataga o Iulai.
  • "Brenda" - iloga e le sili ona pupula o fugalaau laniki piniki.
  • "Bressineham Red" - fugalaau ulaula matagofie.
  • "Mamalu o Kelway" - e na o le pau lava le ituaiga o paʻu mumu ma le mama.
  • "Vanessa" - o se ituaiga e ese mai i le tele o pulupulu ma meaola o ituaiga eseese ma le samasama samasama.
  • Pyrethrum hybrid - O se vailaau eseese lea e toetoe lava o ituaiga uma o le pyrethrum piniki o loʻo i ai.

E te iloa? O le lelei tele o feverfew e faapea, pe a uma ona tupu ia Me-Iuni, e mafai ona amata ni fugalaau fugalaau fou ia te ia ia Aokuso.

Pyrethrum pepe

O lenei ituaiga meaola e sili atu ona tutusa ma leisisi, e fesoʻotaʻi ma lea mea ua taʻua ai o le chamomile. E lauiloa le igoa. tansy. O se laufanua faʻalauiloa lenei ma aʻa malosi.

E mafai ona maua le maualuga o le maualuga - mai le 40 i le 120 cm. I le taimi o le fugalaau, e faia ai se aofaiga tele o ato mananaia, o loʻo i luga tonu o le ogalaau (e oʻo i le luasefulu ato e mafai ona fausia i luga o se tasi laau).

O ato uma e aoina i le faʻamalosolo o mea e faʻaaogaina. Lanu e masani lava ona paʻepaʻe. O ata o Pyrethrum na susulu mai ia Iuni. Ae peitai, e le maua e species o Varietal, o loo maua i le pyrethrum hybrid.

Le faʻaaogaina o pyrethrum i le faʻasologa o le laufanua

Pyrethrum i le tuputupu ae o mea e le lelei, lea e mafai ai ona tele le faʻaaogaina o lenei fugalaau i le mamanu. E mafai ona totoina e aunoa ma ni faafitauli i totonu o se moega ma isi fugalaau e pei o pyrethrum, e fiafia i le tele o le la. E sili le filifilia o ia i le vaiaai Doronikum, philicean, falesa, delphinium ma logo.

E taua! Afai o le fiva vevela i luga o lau moega fugalaau ua tupu tele ma e faalavelave i le tupu aʻe o isi fugalaau, e mafai ona toe totoina e oo lava i le vaitau o le vavao. E taua tele le puipuia o le palapala i luga o aʻa o le laau, ina ia faigofie ai ona pipii i le nofoaga fou.

Talu ai ona o le tele o ituaiga o fiva filafi o laau laʻau, o le tuputupu ae e aoga tele. Aemaise lava, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se totonugalemu po o se mea faʻamalosi i moega fugalaau. E le gata i lea, o le tele o ituaiga fugalaau e mafai ona teuteuina e puipuia ai le fufuluina, ina ia mafai ona teuteu lou moega i le tele o lauusiusi i le gasologa o le tausaga.