Laʻau

Laʻau olaola - fugalaau vao i le fale

O fualaau faʻasalalau ua manatu o ni tagata tulaga ese o le fugalaau, lea e fafaga ai iniseti. E ui lava i la latou amioga faʻamalosi e agai atu i totonugalemu, namu ma lago, e manatu e le gata o aoga, ae e teuteu foi.

E manaia le matamata i na uluai fugalaau, i se faaopoopoga, o fale e teu ai meaola e ese le matagofie ma le manogi matagofie.

Laʻau faʻatau i le fale

Laʻau faʻapitoa e valaʻaulia e faʻatino galuega o poloaiga ma faʻamamā le avanoa o le tele o iniseti eseese. O nei laau toto ei ai se masini faʻapitoa e fesoasoani ia i latou e tosina atu ma puʻeina a latou mea leaga.

O le fugalaau malie lea na nofo ai le pepe

I le faaopoopo atu i galuega aoga, o fugalaau fugalaau e mafai ona teuteuina ai totonu, aua latou foliga matagofie.

O le mea sili ona lelei o le totoina o laau toto e aofia ai le mea moni latou te le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, i se isi itu, o nei fugalaau e le lelei tele, e matua faigofie lava ona taofia i latou i totonu. E le gata i lea, o nei sui mai fafo o le fugalaau o le a mafai ona faʻafiafiaina lo latou matai i fugalaau mataʻina, lea e taua foi pe a filifilia se faga fale.

O fugalaau fugalaau eseese e eseese mai laau masani i totonu ole fale ina ia mafai ona latou puʻe ma eli iniseti. O lenei gafatia o fugalaau matagofie e foliga mai o se taunuuga o le evolusione, pe a latou ola i eleele leaga ma e le mafai ona maua mai minerale talafeagai mai le eleele e ala i aʻa. O le mafuaʻaga lea na faʻamalosia ai fugalaau e faʻafefe ma amata ona maua mai ni meaai e le mai le eleele, ae i le ea.

Fugalaau faʻamalosi ma fugalaau

E le tatau ona fafagaina ia fale o le fanua faʻamalolo, ma e tatau ona e inu i vai inu. O le a le mea e sili ona taua - aua o tagata e pei o fugalaau e matua saogalemu lava, talu ai o latou o togalaau faʻatoʻaga, ae le o le oona.

Laʻau olaola iniseti mo le fale

Wallot fugalaau - tausia ma ola i le fale

Mai ituaiga eseese o togavao, na o ni nai ituaiga o meaola e talafeagai mo le ola i le fale.

Pemphigus

O le Pemphigus o se togafiti taufaasese lea e faʻaaoga ai mailei mailei e pei o tamaʻi fata i luga o fatu. O le tele o ituaiga o moa e maua ai ni mailei laiti, e mafai ona latou maua ni meaʻai laiti, e pei o protozooa.

I le tele o le mailei, e iai le 0.2 mm - 1.2 cm, o mailei tetele e paʻu atu i mailei lapoa, e pei o se fagu vai po o se uʻamea. O faʻafitauli o loʻo i lalo o le aʻafiaga leaga e fesoʻotaʻi ma le siosiomaga. O le mailei, tatala le iniseti ma vai e lata ane, tapuni le valve. O lenei mea uma e tupu i le afe o le lua.

Pemphigus faʻatasi ai ma ni faʻataʻitaʻiga laiti

O le fugalaau fugalaau e lelei mo le tausia i le fale, pe a iai se pusa tioata poʻo se pallidarium. E matua faigofie lava ona aofia ai o se ogalaau fale, talu ai e le manaʻomia le gauai faʻapitoa ma le tausiga, ma tupu lelei foi i le la.

Zhiryanka

O le fugalaau Zhiryanka e faatatau i laau totino e faʻaaogaina ai petala glandular ina ia mafai ai ona pipisi ma mulimuli ane ona e ese mai iniseti. O vaega o meaʻai e maua mai i iniseti faʻamalosia ai le palapala, lea e leai ni minerale.

O lenei fugalaau manaia e matagofie tele, pe a fuga mai, ona foliga mai lea o ona foliga e pei o se violet. O laulaau o le taʻamilosaga e matua manaia, o loʻo i ai uma lanu meamata ma lanu piniki i le lanu, ua faʻaputuina i totonu o se tamai rosette basal. O le pito i luga o laulaau e ufiufi i se mea totino, lea, e ese ai le manogi o gaʻo, tosina ai le tagata manua.

Pink rose petal

Pe a pa'ū se iniseti i luga o se lau o se puff, e vave lava ona glu. O taumafaiga uma a le iniseti e faʻasaoloto ai ia lava e aumaia le lau o le fugalaau i se gaioiga gaioiga - e amata malie ona amata i totonu ma afifi le iniseti.

A maeʻa ona maua e le laau le tagata ua afaina, ona amata lea ona vavaeina ia enzymes talafeagai mo le gaogao. Ona o le i ai o le malosi i totonu o tino o iniseti, o le tuʻuina atu o le vai talafeagai mo le gaogaulemu, lea e foliga tutusa ma le gaʻo, e faʻamalosi i le fugalaau.

A maeʻa le faʻapalapalaina o le faagasologa, ona toe foʻi lea o le petal ma ua sauni mo se taumafataga fou.

Fiafia! E talitonuina o le puffin o le togavao aupito faigofie lea, e faigofie lava ona teuina i totonu o tulaga potu. O lenei fugalaau o le a sili atu le fiafia i luga o faamalama i matu, i masina malulu, pe a itiiti lava le la, e le manaʻomia se moli faaopoopo.

Sarracenia purpurea

O le Sarracenia o le igoa o se mea lauiloa, rhizome, laau toto. E aofia i le tele o togavao. O laulaau o loʻo i lalo o loʻo faʻamalolo.

O laʻau tulimanu e pupuu le leva, e tele lava, e aoina i totonu o se sola. O loʻo i luga aʻe o le fugalaau lava ia ma e tele lava ina manatuaina se urn faatasi ai ma se avanoa tele lava i le pito i luga poʻo se ato faʻaputu.

Fugalaau o lenei ituaiga o korocania e lanu violē pe lanumeamata-lanu violē. O le Sarracenia purpurea e fuga i le tautotogo ma e aliali mai o se mea manogi manaia manogi.

O le laau e tosina ai tagata ua afaina i le malosi o le manogi o le nectar, lea e faia i totonu o le nectariferous glands. O le gaosiga o le Nectar e tupu tele lava.

Sarracenia purpurea, vaʻa

Aʻo iai le iniseti o loʻo i luga o se laʻau tulimanu, ua amata ona eli loloto i totonu o le uila i tafatafa o le ala matagofie o le nectar. I totonu o le pusa o loʻo ufiufi i lauulu faʻapitoa lea e mafai ai e iniseti ona alu ese.

A pa'ū le tagata manua i totonu o le mailei e teu ai, o le a le mafai ona alu, o le laau e faasolosolo malie ona solo i totonu o le suamalie.

O togafitiga Sarracenia ile fale e maua ai le faʻaleleia o le suālaʻau, e taua le faʻamautinoa o le eleele i totonu o le ulo e le faʻamago. I le taumafanafana, e mafai ona e tuʻuina se fugalaau i luga o se paʻu ma le tele o le ele, lea e manaʻomia ona faʻafefeteina faʻaalu.

Taua! E le mafai ona faʻaaoga soʻo se fomaʻi mo lenei laau, a leai o le a oti. O le 'ai o iniseti o le a sili atu mo ia.

Sarracenia Dracula

O Sarracenia Dracula o se tino matagofie ma le masani ai o le Sarracenia purpurea. E i ai ni laʻau e le masani ai o loʻo tu i se tulaga saʻo ma oʻo atu i le 30 inisi le maualuga. O lanu lanumeamata o mailei o loʻo i luga tonu, e iai ni vela mūmū umi.

O le tele o le la e susulu ai le paʻu, o le a sili atu ona mumu. E le suia e pulou la latou lanu muamua, latou te tumau pea lanu lanu meamata ma velan lanumumu.

Sarracenia Dracula

E mafai ona totō lenei ituaiga o korocania i le togalaau i luga o se moega fugalaau, e pei foi ona ola i luga o le windowsill i totonu o le potu. O le mea autu o le tuʻuina atu lea o le laau i se malamalama lelei lava.

Sarracenia Fiona

O Sarracenia Fiona o se vailaau iniseti e alofa i le tele o le malamalama ma le mafanafana, o lea e sili ai ona tuu i luga o le windowsill o le faamalama i saute po o sisifo. Faʻamatalaga o le fugalaau - mailei e oʻo i le 8-10 centimita le maualuga ma oʻo atu i le 10-12 centimita le lautele.

O le numera o mailei i luga o le fugalaau e tasi o loʻo i le vateatea o le 10-15 fasi vaega. O le lanu o le lua-mailei o lenei ituaiga o korocania e piniki-lanu meamata-lanumeamata.

Faʻalogo lelei! E le aoga le pulupulu o le tino, e pei o mea leaga e tumau i laulaau.

Darlington Kalefonia

O se togavao, lea e mafai foi ona taua o le lili, e iai le uumi umi, o laulaau e talitutusa ma le pu o se pusi ma o mai i lanu samasama ma moli-mumu. I le pito i luga o le fugalaau o se lapisi tele (e oo i le 0.6 mita le lautele), o lona lanu o le lanumeamata lanumeamata.

Sarracenia Fiona

O lenei fugalaau o se manu felelei. O se uiga iloga o le fugalaau o le Darlington Californian o se mea sili ona leaga le manogi manogi, lea e tulai mai ona o le faagasologa o le gaosia o meaai.

E le faʻaaogaina e le laau ona lau paʻu e pei o se mailei - e faʻaaogaina ai se isi mailei, lea e talitutusa ma se patip claw, totonu o loʻo i ai le tele o lauulu lauulu o loʻo tutupu i totonu. O le iniseti e mulimulitaia nei lauulu i totonu o le loloto o le fugalaau fugalaau.

Darlington Kalefonia

Pe a pa'ū i totonu o lenei mailei, e le mafai ona alu i fafo, e amataina e le laau le faagasologa o le faʻapalapalaina e faʻaaoga ai ona lava sua suamalie.

Polokalame Faʻatauga Fugalaau Fugalaau

Tausia o vailaʻau iniseti i le fale e matua faigofie lava, pe afai e te mulimulitai i tulafono uma o le tausiga.

Fuga o mea e maua

Citrus Inside Plants - Fale tausi

Mo vaomatua, o le vevela sili ona lelei mo le vaitau atoa o vaomatua e + 28-30 ° C. I le vaitau taumalulu, e maua ai e tagata faimalaga le taimi malolo, e manaʻomia ona latou tuʻuina atu se mea e sili ona lelei, faʻaitiitia le vevela i + 10-16 tikeri.

Suavai palapala, fafaga

O le eleele mo togalaau faʻatoʻaga e tatau ona filifilia i se tulaga le lava, puʻu poʻo le vermiculite e talafeagai. E faʻamagoina togalaau faʻamalolo pe a talafeagai, i le taimi lava e mūmū ai le ogalaau.

Tala lelei mafaufau! E faʻamaʻaina le suavai i na o le vai faʻafefe, a faʻapea e mate le fugalaau. E mafai ona e tuʻuina le fagu i le laau i luga o se paʻu ma le susu mafolafola lautele. Laʻau e faʻafeinu i le 2-3 aso, e sili atu le sasaʻaina o le vai i totonu o le apa, i le maualuga pe a ma le 0.5 cm.

Malamalama, filifili se nofoaga mo fugalaau

O fugalaau fugalaau e manaʻomia le tele o le malamalama i le ao, ae e taua le mafaufau e le mafai ona latou faʻafefe lelei le susulu o le la (talu ai o le malosi malosi o le la e ono mafua ai le mumu i luga o lau).

Talu ai o le tulimanu tulimanu e mo le tagata taulaʻau i le taimi lava e tasi, o le manava, e mumu i laulaau e le tatau ona faatagaina, a leai o le a mate le laau.

I se vaitau puupuu o le ao po o le timuga, e aoga le faʻaaogaina o le moli faʻalautele e faʻaaoga ai filatini. E sili le tuʻuina o fagu i se laau i luga o le susulu o le la, o le itu i sisifo poʻo sasaʻe o le fale maota e talafeagai.

Afai e faasaga le faamalama i saute, ona tatau lea ona ufiufi le laau mai le la susulu. I le taumalulu e faauma ai.

E faʻafefea ona fafaga se fugalaau fugalaau

Ina ia le mafai ona oti le fagafao mai fafo, o le a fafagaina i lea taimi ma lea taimi, ae e taua tele le tausisi i tulafono patino:

  1. Mo le fafagaina, faaaoga na o iniseti ola. O meaai sili ona lelei o le a avea ma vaeluagalemu, vaʻavave, lago ma vavae. O iniseti feʻaveaʻi lea e avea o se faailoilo mo gaioiga ma saofagā i le faʻalauiloaina o le faiga o meaʻai.
  2. E taua tele le aua neʻi faʻafefeina le laau. E tusa ma le 3-4 iniseti e lava mo le vaitau tuputupu aʻe atoa. O le Sarracenia o se laau toto, ae e le tatau ona sili atu nai lo iniseti se sefulu i le gasologa o le tuputupu aʻe ola.
  3. E tatau ona e fafagaina se tasi o mailei fugalaau, e le mafai ona e faia uma i le taimi e tasi, ona e ono foliga mai o se manogi le lelei ona o le faagasologa umi o le otaota. E le gata i lea, e mafai ona mate le laau mai le vevela.

Faamatalaga faaopoopo. I le taimi lava e maua ai se fugalaau manaia, e le tatau ona e fafagaina loa, e mafai ona e faia lenei mea pe a maeʻa ona tuʻuina atu 3-4 laulaau fou i le fale.

O fea e maua ai iniseti

Afai e tutupu laau i le togalaau, ona leai lea o ni faafitauli i meaʻai, ae afai o iai fugalaau i totonu o le potu ma e leai ni iniseti e maua iina, e tatau ona e suʻe a latou lava meaai.

I le avea ai ma meaai, e mafai ona e faʻaaoga ia laʻau Drosophila, lea e totoina lelei i fualaau aina ma fualaau aina, pe totoina a latou lava lago mai maiko (e mafai ona faʻatau i fale fagotaga). E mafai foʻi ona e faʻatau i totonu o se faleoloa faʻapitoa o moa, moa mealy, selu, togitogi laau iniseti, pulu ma tatalo puipui.

Iniseti mo fugalaau fugalaau

<

I le taimi o le taumafanafana, e mafai ona ave i fafo o tagata faimalaga i luga o se faletalimalo poʻo se terrace, o le manogi o le nectar lava ia o le a tosina mai ai meaʻai.

E faʻapefea ona sauni mo le taumalulu

I le taumalulu, o le toatele o tagata faimalaga e malolo, e le tatau ona fafagaina. E i ai ituaiga o togavao faʻatoʻaga e le faʻafefete e toe faafouina i latou i le taumalulu. I lenei tulaga, e aoga le faatoaga a le ant, o lona uiga o le laau o le ai ai pea meaai. E mafai foi ona e tupu mai ni namu mai totoga (faatau i se faleoloa fagota). E mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa i le va o le toto pipi fou (3-4 masina).

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, e leai se tasi na mafaufau e uiga i le totoina o laau totō i le fale. O lenei ua avea ma tagata sili ona lauiloa. O fugalaau fugalaau e ola i fale, fale ma fale. Afai oi ai se fugalaau i totonu o le fale, o le a manaia tele le matamata ma fiafia i lona lalelei matagofie, faʻapea foi le fiafia i le manogi matagofie.