Vailaau faʻapitoa

Faʻaaoga meatotino, faʻaaoga ma faʻaleagaina le bergamot

O Bergamot e masani lava ona maua lana lauti. O le faʻafeiloaʻi o lenei lapisi uigaese i le tulaga o fualaau aina o se faʻafitauli sili ona faigata, ae e mafai ona faʻatau sau suauu taua i totonu o le supermarket poʻo le fale talavai. O le faʻaaoga lelei o le bergamot o le a avea ma se fesoasoani tele i faiga faʻalelei ma le faʻamālōlōina o le tino.

Vailaau faʻamaʻi o bergamot

O le fua o le fualaau aina e aofia ai le 1-3% o le suauu taua. O se lanu samasama-lanu meamata ma se manogi manogi suamalie fou ma le tofo fiafia.

O le tuufaatasiga o le suauu bergamot e aofia ai: Linalyl acetate (ester o le terpenoid group), camphene (bicyclic monoterpene), bergapten, bergaptol, linalool ma nerol (alcool o le terpenoid group), terpineol , methyl anthranilate.

O Bergapten ma bergamotin o loʻo faʻamalosi - o vailaʻau e iai le aafiaga o le photosensitization.

E te iloa? O Bergamot o se laau o le olive vao, o se lanu moli ma le lemoni. O le laufanua o le togalaau ua taʻua o Asia i Saute, ua tupu foi i Italia i saute, i Saina, Initia, Atenitina, Pasila ma Amerika, i luga o tuaoi o le Mediterranean ma Black Seas.

Mea aoga o bergamot mo le tino

Bergamot e tele mea aoga mo le tino o le tagata: faʻamalositino le puipuiga o le tino, fesoasoani e faʻatau i le malulu, tones ma faʻamafanafanaga, ei ai togafitiga faʻapitoa, antiparasitic ma aʻafiaga.

O le suauu Bergamot, ona o lona aafiaga e tetee ai, e fesoasoani ai i togafitiga o iniseti, mumu, eczema ma psoriasis. E faʻaaogaina i le togafitiga o vitiligo (paʻu o le paʻu o le paʻu i le i ai o ni paʻepaʻe paʻepaʻe), aua o loʻo i ai furocoumarins, e saofagā i le gaosia o le melanin pigment.

O Bergamot e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le faʻamalositino o le afu ma le vaʻavaʻalea, fesoasoani i faʻamaʻi o le urogenital ma ua manatu o se aphrodisiac malosi. Aafiaga aoga o le bergamot i luga o le faʻaoga o le tino: filemu, faʻasaʻo le atuatuvale, faʻaosofia ai le mafaufau.

E te iloa? I totonu o Italia, ua maua mai ai le marmalade o fale gaosi oloa mai le sua o le bergamot. I Eleni, mai le pele o le fualaau aina e fai ai le siaki.

Faʻaaoga i tala faʻasolopito: togafitiga ma le bergamot

O Bergamot ei ai sona aafiaga i luga o le tino ma faʻaaogaina i le tele o taualumaga.

Bergamot Tea

Bergamot Tea Tuʻu masani na faia mai ituaiga o lauti mai Initia ma Ceylon ma le faʻaopoopoga o le suauu mai le pele o bergamot. Mo le fesuisuiai ma le lanu meamata, o le ituaiga "Gunpowder" e faʻaaogaina. O lenei lauti ei ai se tofo vevela ma ni faʻamatalaga fou.

Faafetai i le caffeine, o le lauti uliuli e faʻaolaina ma fesoasoani e taulai, ole suauu bergamot e faʻaleleia ai lagona, faʻaitiitia le faʻalavelave ma fesoasoani e faʻamalolo le vaivai.

O le laʻau sili ona lauiloa o le tergamot tea o Earl Gray (Earl Gray).

O le tea a Bergamot e faoa e pei o isi lauti. Mo se ipu e tasi e ave se sipuniti ti lauti, sasaa vai inu ma faʻamalosi mo ni nai minute. O Bergamot ua tuʻufaʻatasia lelei ma laʻau feʻau ma lau laʻau uliuli lapopoa e aunoa ma ni faʻaopoopoga.

Mo le faia o le lauti faʻanatura ma le bergamot, e tatau ona e pa'ū ifo i le 10 pata o le suauu taua i totonu o se pusa tioata, faʻafefe le lauti i totonu ma tapuni vavalalata. O taimi taʻitasi, e tatau ona luluina le laʻau e aunoa ma le tatalaina. A maeʻa le 5 aso, ona sauni lea o le tiimu.

E te iloa? O Bergamot tii ma le suauu "Earl Gray" e faaigoaina i le alii Peretania o Charles Grey, o le na i le XIX senituri, o le muamua lea na tuuina atu le lauti i Europa.

Bergamot suauʻu e fafagu ai le vaivai

Faatasi ai ma le tele o le atuatuvale ma le vaivai, e mafai ona faaopoopo le suauu bergamot i le fagu paʻu pe faʻaaoga mo le massage.

Suauu Bergamot mo le vaivai o le popole

O Bergamot ei ai sona aoga aoga i luga o le tino o le tino ma le lagona vaivai, atuatuvalega, atuatuvale ma le atuatuvale. Faʻaleleia le tulaga o le mafaufau ma faʻaleleia le loto o le a fesoasoani i le manogi ma le mea o loʻo taua i lalo: 5 gogo o le bergamot ma le tanasama suauu, 3 mataua o le suauu mai le neroli.

E iai foi nai mataua o le suauu bergamot ma se sipuni o le meli e mafai ona faʻafefeteina i totonu o se ipu tioata vai ma faʻaalu faalua i le aso. Ina ia faʻafetaia taualuga, e manaʻomia ona e faʻafefiloi le lua o laʻau o le bergamot oil ma le sipuni o le suāuʻu manogi i le whiskey.

Bergamot suauʻu mo le bronchitis

Faʻatasi ma le bronchitis, e faigata i le maʻi ona manava, tale, faʻanoanoa i mama, fiva. Togafitiga o le bronchitis ma le faʻaaogaina o suauu taua o ni taualumaga pei o le malulu ma vevela vevela, paʻu, taele.

Mo le malulu malulu E manaʻomia lou tuʻuina o ni nai mataua o le suauu bergamot i luga o le ie ma faʻafiafia le manogi o le suāuʻu mo le 7 minute.

Mo le vevela vevela i totonu o se koneteina ma se vai vevela e tatau ona e faʻaititia sina mataua o suauu, ufiufi lou ulu i se solo ma faʻafefe le va mo 5-7 minute. Faatasi ai ma le suauu bergamot, e mafai ona e faʻaaogaina isi suauu: lavender, eucalyptus, fir.

E le gata i le faʻamaʻiina ua fautuaina solo i le suauu bergamot, mo le malulu poʻo le bronchitis, o le a fesoasoani e faʻamalosia ai le tafe atu o le toto i vaega faʻafitauli ma faʻaitiitia ai le mumū. Suauu pe faʻafefiloi o suauʻu e lafo i totonu o le paʻu i sina lanu mumu.

O le a fesoasoani le vevela o le tino i lalo toso: fufulu le gau ma se vaifofo o se kuata vai vai ma nai mataua o le suauu bergamot ma faʻaogaina i maso o le tamai povi.

E taua! O le suauu taua o Bergamot i lona tino mamā e le mafai ona faʻaumatia i totonu.

Bergamot suauʻu mo herpes

Herpes o se siama lea o le tele o le taimi i totonu o le tino o loʻo i totonu o se fomaʻi. E matua faigata lava ona toe maua, ae faʻatasi ai ma suauʻu taua e mafai ai ona faʻaogaina nofoaga o le mumū ina ia faʻavaveina ai le matuia o le maʻi ma le faʻamalolo o manua.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga suauu taua o le bergamot, laʻau, lavender, eucalyptus ma le sage. E fautuaina le faʻaaogaina e le na o le tasi le suauu, ae faʻapena foi ona tuʻuina atu manogi eseese. O le faʻafefiloi o suauu tāua e faʻamalūina foʻi i le ava malosi poʻo se vaifofo o vailaʻau E.

Le faʻaaogaina o le suauu bergamot i le cosmetology

O Bergamot e masani ona faaaogaina i le cosmetology. O le taʻiala autu - o le tau faasaga i le tele o le paʻu o le tino ma lauulu.

Faʻasinulu lauulu

Le faʻaitiitia o le faaselaina o le vaʻaiga mataʻutia ma le gau o lauulu E fautuaina ina ia faalua faalua le vaiaso i le vaiaso, lea e te manaʻomia: 5-6 drops o le suauu taua o le bergamot, 2 yolks egg, 20 g o le oatmeal ma le 50 ml o le yogurt e le o fafagaina.

Faʻafefiloi yolks, falaoamata ma yogurt, pe a mavae ni nai minute faʻaopopo le suauu bergamot. Faʻaaogisa le masikulu e faʻagogo lauulu, afifi le ulu, taofi mo le 10 minute, fufulu ma fufulu lauulu i lauʻau teuteu.

Faatasi ai ma le gaʻo tele e mafai ona e taumafai fefiloi o lauulu ma le suauu taua. I luga o se selu laau e manaʻomia ona e faʻaititia sina mataua o le suauu bergamot ma selu lau lauulu i le umi atoa i itu eseese. O se ata vevela o le suauʻu o le a ufiufi ai lauulu, fafagaina. E mafai foi ona e faaopoopo le suauu i oloa na faatauina mai, mo se faataitaiga, i masks.

Le faʻamalosia o lauulu

Mo le lelei atili o lauulu ma le vaeluaina o togafitiga Faʻaaoga le masini ma le fefete pia. Mo lana tapenapenaga, e tatau ona e ave 3 fuamoa yolks, 10 g o le fefete o le pia, 5 sipuni tele o le gamomile fusion, 12 ml o le olive olive ma le 4-5 kulula o le suauu bergamot. E tatau ona faʻasese le fefete a le paini faʻasamaʻi i se mea mafanafana mafanafana, faʻaopoopo mea totoe uma ma mea faʻafefiloi.

Faʻaoga le maso i le lauulu lauulu i le umi atoa, tuʻu se pusa paʻu po o se pulou i luga o le ulu, faʻamafanafana le lauulu ma le lauulu lauulu ma afifi. E tasi le itula mulimuli ane, e mafai ona fufulu le masini. Mo le toe faʻafouina o le lauulu e sili ona leaga ua faia ai se vasega o maso 10.

Tuʻuina le lauulu malulu o se masikulu ma le bergamot ma faʻi ua fautuaina. E tatau ona e 'ave 3 sipuni faʻasalaga o kulimi kulimi (cream or cheese cheese), 15 g o le meli, 1 faʻi faʻi (peach or apricots), 3 sipuni tele o le aloe, 6 pata o le bergamot oil.

O mea uma e manaʻomia e faʻafefiloi ma faʻaaogaina i le umi o le mama, lauulu malulu.

Ufi lou ulu i se ata tifaga ma se solo, faʻamafanafana i se lauulu lauulu mo le 15 minute, ona uu lea o le ufimata i luga o lauulu mo le isi afa itula. A uma ona fufulu le masini, fufulu le lauulu i se teuteuga o le chamomile ma ni nai mataua o le suauu bergamot.

E taua! Mai le vai oona, o le vine vine, citadine o mea taua ma bergamot e mafai ona e saunia se lauulu lauulu.

E faʻamamā le paʻu

O Bergamot e masani ona faʻaaogaina e foia ai faafitauli faʻalelei e pei o le paʻu o le tino ma le pala.

  • Masini mo le vavalalata o pou: sasa faʻamaʻa paʻepaʻe, faaopoopo i ai le 5 mataua o le suauu bergamot, faʻaaoga i luga o foliga mo le 5-10 minute.
  • Masini mo le faʻamamaina o le paʻu: faʻafefiloi le suauʻu o vine, bergamot ma thyme, faʻaaoga i luga o foliga mo le 15 minute.
  • Auala mo le faʻasologaina o vaʻaiga faʻafefeteina: saunia se vaifofo o vai faʻafefeteina (75 ml), glycerin (15 ml) ma nai mataua o suauu taua o le bergamot, geranium ma le sandalwood. Faaaoga i nofoaga faʻafitauli mo le 15 minute.
  • Masaki e fafaga ai le paʻu: faʻafefiloi le suauʻu o jojoba, vine ma le bergamot, faʻaaoga i luga o foliga mo le 10 minute.
  • Faʻataunuʻuina o mea e faʻaleleia ai mea: faaopoopo i ai ni nai mataua o le suauʻu taua i se vaega o le kulimi, susu, lotion poo tonic.
  • Togo kulimi o le toning: faʻafefiloi sina mataua o le bergamot, lemoni, neroli ma le rosemary ma le almond (50 ml).
  • Loto lima: faʻaaoga ni nai mataua ole suauu bergamot i ou lima i aso uma ma masini.

Aafiaga aoga i luga o le paʻu o le taele ma le suauu bergamot ma le masima masima. I luga o le sipuni ole masima poo le masima e manaʻomia le 5 pata o suauu. Fai sina taele ile afa itula.

E taua! Ina ia aloese mai allergies, e fautuaina e suʻe i se vaega o le paʻu aʻo leʻi faʻaogaina le suauu bergamot. I nai minute muamua e mafai ona e lagona se lagona mu itiiti, o le mea masani lenei. Faʻaaogā le suauu i lona tino mamā e tatau ona faaeteete: e mafai ona mafua ai le ita pe mumu.

Le faʻaaogaina o le bergamot i aromatherapy

Ole suauu taua ole Bergamot e masani ona faʻaaogaina i moliga manogi (manogi manogi). Ina ia faatumuina le potu i le manogi, e te manaomia ni nai mataua suauu, sina vai laitiiti ma se moligao. Ina ia fufulu le potu ulaula 5 pata o le suauu bergamot, 4 gogo o le myrtle o le suauu ma le 4 mataua o le suauu manogi e tatau ona tuu i totonu o le sulu manogi.

Faatasi ai ma le fesoasoani o suauu e tatau ai, e mafai ona saofagā i le faateleina o le faia o faiʻai, lea e mafai ona aoga mo le tamaititi mo tamaiti aoga poʻo tagata faigaluega o loʻo feagai ma le malosi o le mafaufau. Aʻo lei faia se mea taua (suʻega, faʻatalanoaga) i le aromalu e mafai ona e tuʻu le bergamot, fualaʻau, ma le suauu lavender. I totonu o fale faigaluega, o le a aoga le aromalampa. O lenei mea o le a fesoasoani i le taulaʻi lelei, mafaufau lelei ma faʻatautaia le tele o faʻamatalaga.

Mo le sauniuniga o le suāuʻu massage E tatau ona e saunia se faʻafefiloi o le 4 pata o le suauu bergamot, 3 gogo o le suauu o le rose, pata o le ylang-ylang oil and 3 tablespoons of jojoba oil.

Mo le aromatherapy i le sauna naʻo le faʻapipiʻi o le suauu bergamot (5 pa'ū i le 0.5 l o le vai) poʻo se faʻafefiloi ma isi suauʻu (paʻu mumu, myrtle, eucalyptus).

Auala e faʻaaoga ai le suauu bergamot i mea manogi

I aso nei, o le faʻaaogaina o le bergamot i foliga masani o le mea manogi e faʻatapulaʻa ona o lona mafai ona mafua ai le paʻu o paʻu paʻu. E faʻaaogaina le suāuu mo lenei faʻamoemoe. O le pasene aupito maualuga o le suauu bergamot na faʻatagaina e le Faalapotopotoga Faavaomalo Faavaomalo i luga o se tulaga tau alamanuia o le 0.4% i le manogi.

O le suauu Bergamot ma lona manogi suamalie suamalie e fefiloi lelei ma le eseesega o meaola, faia ai se fuga tulaga ese. Jasmine, geranium, chamomile, lavender, violet, coriander, cypress ma eucalyptus o suauu e faʻaaogaina i le mea tutusa ma le bergamot. O Bergamot e masani ona faʻaaoga i uluaʻi faʻamatalaga o le manogi.

E te iloa? O Bergamot o se tasi o vaega pito i luga o le lalolagi lauiloa o le Chanel №5.

O le manogi ma le bergamot e mafai ona sauniuni i le fale mai i le tele o suauu taua.

Fua mo agaga ma se faʻaitiitia o le manaʻo: meli suamalie taua - 8 pata, jasmine - 3 mataʻu, bergamot - 5 gogo, fualaau suamalie - 5 gogo, rosa - 1 mataua.

Nisi togafitiga mo mea manogi o le aphrodisiac:

  • Jojoba o le suauu - 10 pata, bergamot - 2 gogo, suauu - 2 pata, vanilla ma le kinamona - 1 le tasi le tasi.
  • Jojoba o le suauu - 10 ml, bergamot - 5 drops, coriander - 5 gogo, rosa - 3 mataua, neroli - 3 mataua, jasmine - 1 mataua.

Citrus Eau de Cologne: moli moli - 6 matala, bergamot - 6 gogo, lavender - 2 matala, rosemary - 1 mataua, rosewood - 2 pata, moli - 1 mataua, se sipuni sipuni o le ava malosi. Lulu le paluga ma tumau i se nofoaga malulu mo se vaiaso.

Le manogi i manogi manogi: suauu o peti toto - 5 mataua, jasmine - 5 gola, geraniums ma tangerine - 2 matala, bergamot, ylang-ylang ma sassafras - mataua ma le mataua, 20 ml o le 90-tikeri alcohol alcohol.

Fufulu manogi i se manogi manogi: suamalie o le lemon - 5 pata, lemon balm ma lavender - 3 mataʻu, fugalaau fugalaau lanu - 2 mataʻu, bergamot - 2 mataʻu, 20 ml o le 90-tikeri alcohol alcohol.

Sauniuniga o mea gaosi mai le bergamot

Fualaau aina Bergamot e amataina i le faaiuga o Novema po o le amataga o Tesema. Fua o le seleselega ma o latou pele, laulaau, fugalaau, moli vine. O vaega o le laau ua mamago ma ua teuina i totonu o koneteina tioata mai mea malolosi.

Talu ai o le fualaau aina lava ia e leai se mea manaia tele, e seasea faaaoga i le kuka, e mafai ona e teuina fua o le bergamot mo lenei faamoemoe naʻo totonu o le pusaaisa. O le suauu taua e faia mai le pele o fualaau aina suamalie i fualaau malulu. Taofi i se mea malulu i se pusa tioata.

E te iloa? Mai i le sefulu fua o se suauu i le aveeseina mai o le 9 ml o le suauu e alu ese.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le bergamot o le i ai o allergies.

O le suauu Bergamot e mafai ona fesoasoani i le faʻamalosia o le paʻu malosi, o lea aua le faʻaaogaina i luga o le tino ae leʻi alu i le la. E mafai ona mumu le paʻu o le tino.

Bergamot e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le taimi o le maitaga. O le inuina o lauti ma le bergamot e tatau ona i ai i ni aofaiga maʻoti.

O le suauu taua mo faamoemoega teuteu (mo se faʻataʻitaʻiga, e puipuia ai aʻafiaga) ao faagasolo lenei vaitau e mafai ona faʻaaogaina, ae ia manatua o le bergamot o se meaʻai malosi.

O le faʻatasi ai ma le suauu taua mo togafitiga o malulu ma aromatherapy e faʻaitiitia ai le popole ma le atuatuvale ua faatagaina foi. Ae i le tulaga o le maitaga o le maʻitaga, o le a leai se auala e faʻaaogaina ai le bergamot.

E mafai e Bergamot ona maua le tele o aoga i le tino, ae afai e faʻaaogaina le talafeagai, e ono afaina. I le iloaina o foliga uma o ona meatotino, e mafai ona e faʻaaoga lelei le suauʻu taua mo le aromatherapy, togafitiga, pe na o le saunia o se lauti suamalie.