Cypress

Fautuaga mo le tausiga ma le totoina o le paina

Coniferous laau o loʻo i ai se nofoaga i totonu o soʻo se faʻasologa o fanua. I le tausaga atoa latou te le leiloa a latou mea teuteu, fiafia i lala lanumeamata ma le manogi manaia. Faatasi ai ma le tele o ituaiga o ituaiga ma ituaiga eseese, o loo sailia e faifaatoaga se mea e tulaga ese, tulaga ese. O le mea lena o le perosi. I totonu o le lotoa o se fale tumaoti, e talafeagai le laau mo laau nofofua, teuteu le toga papa ma fatuina se lalelei matagofie ma isi aganuu. O le mea autu pe a filifili e le faʻafememeaʻi i le uila. O nei laau o nisi taimi e faigata ona iloa e le au fai togalaau. O le a matou taʻu atu ia te oe le eseesega ma le auala e tausia ai le perosi.

E te iloa? O laau toto, po o le taʻua o le perosi, na sau mai i Iapani, Taiuani ma sisifo-sasaʻe o le Iunaite Setete o Amerika. I le fale, o le aganuu e taua tele e le gata mo lona teuteu, ae faapea foi mo lana laau aoga, maualuga. E masani ona faʻaaoga e Iapani mo le fausiaina o malumalu.

O le a le mea siliva

Cypress (Chamaecyparis - lat.) O se laau e tasi-coniferous o le ituaiga o Cypress. I aso nei, na o le 7 o ona ituaiga e lauiloa, lea e iloga e latou mea faʻapitoa. E sili atu ma le 200 pafi paʻu o le fatu.

E manaia i lala o le laau. O a latou laʻau e laugatasi, e tutusa ma laʻau. Mai i luga o nila o le koluse, ma mai lalo - scaly. Cones e laiti, e oo i le 2 cm le lautele, faataamilomilo, tatala i vavae. Tulusulu ma le paʻu enaena uliuli po o le grayish e oʻo atu i le 20-40 mita, ma i le vao - e oo atu i le 70 m.

O pine uma o perosi. O laʻau e laugatasi, e mafai ona latou toso mai se pusa, e lata mai i le ovalu o le mita 1 m. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele ni mea teuteu e fai ai le laau o le pine o loo i ai pea; O ona laʻau ua gaugau i totonu o se faʻailoga. E sili ona lauiloa i le aufaatoaga i le salafa o le lalolagi o ituaiga o Boulevard, Nan, Filifer. O le vaaiga a Loveson e iloga e tamai togi, ma tuʻuina i le vaʻa tutusa i luga o le fana. Mai i luga, o nilala e lanumeamata lanumeamata, ma mai i lalo - kalame. O ona nila uʻamea e fausia ai se pusa vaiti e oʻo i le 2 mita le maualuga. E masani ona talosagaina ituaiga o Elwoodi ma Fletchery. O Cyanus Aluma e lauiloa ona lanu lanu uliuli, aʻo lanumeamata lanu samasama e masani ona i ai i meaola mamago (Kontort, Sanderi).

E tusa lava po o le a le ituaiga o meaola, o nei conifers e tetee i le sogi ma le pala. I tulaga o ogaoga ogaoga, o nisi o mea faataitai e mafai ona faʻavaivaia le 'auʻau o le mama. O le laau e le faʻafefeteina, e mafai ona ola i le lamala, ae o le leai o le susu o le a faʻaalia i lona tulaga.

E te iloa? Chamaecyparis i le faa-Latina o lona uiga o le "pafi leaga".

Eseesega mai le paopao

E ui i le fenumiai i le va o le perosi ma le perosi, e iloa ai o latou eseesega e le faigata tele.

O laau taamilo o loʻo faʻamalamalamaina e se lanumeamata lanumeamata, lanumeamata lanumeamata ma ni manulele samasama ma se manoa uliuli o nila nila. O loʻo faia ai ni paleni tutusa o le pepa saʻo. O laulaau o faʻataʻitaʻi laiti o le nila o le nila, faʻatasi ai ma le faʻamaʻi taimi e aliali mai ai. E faʻamalamalamaina i latou i le mamafa ma le faʻamalosi. O lala e sili atu ona faʻamalofola nai lo le perosi, tuʻuina i le vaʻa tutusa. E faʻataunuʻu i totonu o le tausaga. Faʻasolo i le laititi ma e na o le lua fatu. O le eseesega o loʻo i ai foi i le tetee atu i le malulu e fiafia i le uila. I le kilipa, o le a faʻalauteleina ni nila, o le pou e sinasina, ma o fua e tele atu fatu. Latou te le o fetaui lelei i le maualalo o le vevela ma e faigata ona faʻafeiloaʻi mea e fai.

E faʻapefea ona totō le paina i loʻu eria

Cypress - o se teuteuga matagofie i le mamanu o le laufanua. Mai le vaaiga o le teuteuga, soo se nofoaga e fetaui ma ia, e oo lava i togalaau, togavao, mauga maumaututu ma terraces. Laʻau o loʻo maualalo le olaola o loʻo totoina i totonu o fagu poʻo ni koneteina mo fale e teu ai fanua ma ofisa o le ofisa. Ae afai e te amanaʻia le tulaga o le faʻamafanafanaga o laau toto, ona filifilia lea o se nofoaga e totō ai le sili atu ona lelei.

Aso ma le filifiliga o le nofoaga mo le perosi

Lelei mo le perosi i totonu o le atunuu e fetaui lelei ma le afa-shaded place. O ituaiga uma o nei conifers e sili atu le malamalama i le malamalama. E na o fua totō ma samasama lanumeamata e mafai ona totō i luga o se mutia manaia, ma e manaʻomia le suāuʻu malosi. Afai o le fuafuaga na e filifilia e faamaonia e le mafai ona e mafai ona maua i le ultraviolet ray, o le a leiloa le matagofie o le laau. E le o fautuaina foi le fuafuaina o aganuu i eleele maualalo, talu ai ona o le malulu o le ea o loʻo i ai iina o le a taofia ai lona atinaʻe. Afai ua e faatauina ituaiga eseese, o le a latou fetaui ma fanua, togalaau papa ma ipu fagu. Mo faʻataʻitaʻiga umi, filifili se tulimanu mo se tau e tasi pe o se mea e fai.

E taua! Afai e le lava le malamalama o le perosi, o le a faʻalauteleina le pale. O lanu samasama e taʻu mai ai le le lava o le susu ma le faʻaalia i le susulu o le la. O le lanu o Brown e foliga mai i luga o pou, o le fugalaau paʻepaʻe i luga o le palapala ma le fesuiaiga o aʻa e taʻu mai ai le soona inu.
O le eleele mo le perosi e talafeagai lelei e aunoa ma le limasone, ma se maualuga maualuga o le pH 4.5-5.5. Ma le toʻa, ioe, o le ai ai le laau i luga o le eleele lanu uliuli mauoa. O le taimi sili mo le totoina o le tautotogo, pe a faʻamafanafana le lalolagi. Peitai, o le galuega sauniuni e tatau ona faia i le tautoulu.

Galuega sauniuni aʻo lei tulaʻi

Afai e fuafua se nofoaga mo le totoina, o le isi sauniuniga e aofia ai le eli muamua o se pu ma le faatauina mai o se fatu.

Mo le atinaʻeina atoatoa o le laau e manaomia ai se palapala vaivai, mago. O le mafuaaga lena e amata ai ona kuka ia Oketopa. Muamua, latou teliina luga le fasi fanua, agai i le loloto o le bayonet, ona fai lea o le 90 cm le atuatuvale ma le lautele o le 60 cm. I vaega o le ituaiga o ituaiga, ia taofia le mamao o le 1-4 mita i le va o aganuu.

Aʻo sauni le lua, tuʻu le pito i lalo ma se 20-senetimita o maʻalaʻau poʻo le piliki piliki. O le a fesoasoani le tafega i le lolovaia o le vai ma puipuia ai lona malo. Mo le mauaina o se pafi matagofie, ia tausia lelei fugalaau. Mo lenei mafuaʻaga, faʻafefiloi 3 vaega o eleele masima ma humus, 2 vaega o le peat ma le tasi vaega o le oneone. Faʻatasia vaega ma le pito i luga o palapala, faʻafefiloi lelei ma faʻatumu ia pu taʻitasi i le afa ma le mea na maua. Luga loloto e ufiufi i le ata tifaga, faʻamautinoa ona pito mai le matagi. I le taimi o le taumalulu, o le eleele o le a paperetipolo, o le a faʻaleleia, ma o le a faʻapipiʻi le microclimate talafeagai i totonu.

O le isi sauniuniga sauniuni o le faʻatau o mea totō. O le manuia o le atoa na amata pisinisi e faalagolago i lenei taimi taua. E sili atu le faʻatinoina o le faʻatauga i nofoaga faʻapitoa o togalaau poʻo fale tausi maʻi, lea, e faaopoopo atu ai i le maualuga o laʻau, e mafai ona e maua fautuaga faʻapitoa. A faʻatau, faʻalogo i aʻa. Faʻaeteete i oloa e maua aʻa, aua o le laau o le perosi e matua maaleale lava ma o le a oti i sina taimi e faʻamago ai.

Manatua o nisi tagata faatau faʻatauvalea e ono faʻasesēina oe i le tosoina o se atigi pusa ua i ai se laau ua totoina. E mafai ona e siakiina lenei mea e ala i le liliu o le fagu i lalo. Afai e le lava le moe a le lalolagi pe e paʻu ese foi le mea atoa, e mafai ona e aveina se kopi faapena. O nila o vaʻai ua filifilia e tatau ona eseese le mago, ma o lala - fetuunaiga.

E te iloa? O le manogi o le ufiufi o iniseti.

Totoina o laau toto

I le tautotogo, siaki le lua sauni. A o lei totoina, sasaa lelei ma aua nei galo e susu susu mai luga o le uila. Pe a faʻapalaina le palapala i totonu o le atigi pusa, ia vaʻaia ma le faaeteete le fua mai ai, ma, e aunoa ma le luluina, faʻapipiʻi faʻatasi ai ma le otaota i totonu o le lua. Ia mautinoa o faʻamau aʻa e faʻasaʻo. E mafai ona fafagaina se laau talavou ma se nitroammofoska (300 g e tatau ai), ma faʻafefiloi ai le mea 'eleʻele i le mea e maua mai i le humus, le eleele masusu, oneone ma le peʻa. Pe a uma lena, e mafai ona faatumuina le aʻa ona o le suiga o le pito i luga o le ogalaau i aʻa (totoa o le ua) e maualuga le 10 cm i luga aʻe o le eleele. Susu le pu ma toe sasaa i luga o le eleele - o lea e tatau ona i luga o le pa le ua. Ua maeʻa le totoina e ala ile mulching le liʻo o le liʻo i le paʻu mamago, o le afu poʻo le paʻu. Afai o le kilipa mai i togi maualuga, e tatau ona nonoa i se pine.

Faʻamatalaga o togafitiga faʻasalalau taimi

O le tuputupu ae o conifers o se mea lelei, aua e aoga tele ma e le o se mea e sili ona lelei. Cypress i le totoina ma le tausia i lalo o le malosi, e oo lava i le amataga. E pei foi o isi tagata o le ituaiga, o nei laau toto e manaomia le fausiaina o vaiinu, fafagaina vave ma le tatalaina o le eleele.

Faʻaauau ma le tele o faʻavaivai

Tuuina atu le nofoaga masani a le perosi, taumafai e fatu se laau i le latalata ane e mafai ai. Aganuʻu fiafia ile susū i le ea ma le eleele. O le mea lea, o le fafagaina e tatau ona faia tasi i le vaiaso. Faatagata mo le vaomatua e manaʻomia pe tusa ma le 10 lita o vai, ma laau laʻitiiti - 5 lita. I le tau vevela, aemaise lava i le vevela o le tau, o le palapala e faʻamaluluina i aso uma e 3 ma le faateleina o le vai. I le taeao ma i le afiafi o laau e faʻavaivai i se pulupulu. Mo paopao matutua, e taua le sulu i vaiaso taitasi, ma mo talavou - i aso uma.

E taua! Ina ia faʻavaveina le aʻafia o fualaau laiti, sasaa le faʻaogaina o le meaʻai "Kornevina".

Puleaina o vao ma palapala palapala

Ma o le eleele i totonu o le pu lata ane e masani lava ona vaivai, e faasolosolo lava ina matala, e loloto atu i le 20 cm. I le loloto o le gaioiga o loʻo i ai se lamatiaga o le faatamaʻia o le maualuga o faagasologa o aʻa. Ia mautinoa e le tulaʻi vao i tafatafa o le coniferous, e pei o a latou mea leaga o loʻo i ai, e oʻo lava i laufanua sili ona matagofie. Ina ia puipuia o latou foliga vaaia o le a mulch. Toe faafou le faaputuga, o le a puipuia ai le eleele mai le mago. O laau talavou i tausaga muamua o le olaga, e taua le fatuina o sina ata, natura pe leai.

Fertilizer fertilizer

O le taimi o le faʻamalo mo le perosi e sau i le tautotogo ma tumau seia oʻo i le amataga o Iuni. I le taumafanafana e le mafai ona e faia ni laei, aua o le laau o loʻo faʻateleina ona tupu i le tuputupu aʻe ma o le a leai se taimi e faʻafetaui ai i le taumalulu. Mo faʻataʻitaʻiga talavou, o le uluai fafagaina o loʻo faia i ni nai masina talu ona mavae le faimalaga. E pei o le faʻaleleia o mea faʻapitoa mo minerale mo conifers "Kemira". E tatau ona vavae le metotia. E faalua faalua ona fafagaina laau tuai i le masina, faaopoopo le 100 g o le paʻu i le lala laau. Ona tanu ai lea i le eleele ma faʻafeinu ai.

Teu ma le faʻapipiʻiina o le kilikala

I le lona lua o tausaga talu ona totoina, o le manaʻoga o loʻo i ai le faʻataʻotoina o laau uila. E faia i le tautotogo ae leʻi oʻo i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe, e tusa lava po o le a le ituaiga ma le tele o laau toto. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, o le mea autu e taulaʻi i luga o le lagolagoina o se fausaga masani. O le tipi e tatau ona maualuga le tasi vaetolu o le fana, leai se isi. E taua foi le tipi ese o lala ua paʻu, maisa.

Saunia mo le taumalulu

O nisi o ituaiga o laau o le perosi e iai le malosi e faʻafefe ai aʻafiaga o le eleele, o lea o le fesili pe faapefea ona ufiufi mo le taumalulu e talafeagai. E ui lava i le malulu o le fua o le seleselega, e fautuaina e le au fai togalaau togafiti fautuaina ma le agaalofa ia ogalaau laau ma peʻa pe pau i ituaiga uma ma ituaiga eseese. O lenei malutaga e maua ai le taua tele i tauvaga kiona mo talavou laiti. I luga o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga latou te afifi ai foi le pale. Ua afifi atoa i le afaina po o le afaina. I le tautotogo na faʻamavae uma fale.

E te iloa? O le laau taamilo mai le Iapani na suia i le vevela leaga o ituaiga uma.

Pest ma faʻamaʻi pipisi

O le laau e puipuia i siama, siama ma osofaiga o iniseti leaga, o le mea lea e le tupu ai le tele o faafitauli. Faʻafitauli e tulaʻi mai i nisi tulaga ma le le lelei o le gaosiga o agrotechnology. Ina ua liua le laau o le perosi ma ua amata ona mou atu, o tagata fefefe i le teuteuina o togalaau o loo leiloa: o le a le mea e fai, pe faapefea ona laveai. O le mea moni, o le mafuaʻaga e faʻaalia mai i le faʻaalia mai o miti. O le pulu vailaʻau inu vaiinu mai le nila, ma tuʻu ai ni tamai lanu samasama. O le suavai suamalie ua leai sona aoga, lanu ma lauulu. E le mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi le meaʻai, ma e oʻo lava i le itiiti ifo e vaʻai. Iniseti o le laʻitiiti, e oʻo atu i le 0.5 mm, faʻaputu ile laulaau. I le taua faasaga i togafiti faʻamalosi fualaau oona "Neoron", "Nissoran." Ia saunia mo le toe faʻapalapalaina ile vaiaso.

Fafagaina o le sua o le laau coniferous ma le talipupuni. O lona i ai e iloagofie i totonu o lau. "Nuprid", "Aktara", "Bi-58 New" o le a fesoasoani i le aveesea o nei meaola faalafua.

Afai e latalata ane le perosi i tafatafa o le eleele, e lamatia e le aʻa. O le faʻamaʻi e masani ona afaina ai laau totino, ma le mea e leaga ai, e le mafai ona faʻatautaia. O faʻataʻitaʻiga o maʻi ua faʻaumatia, susunuina, ma o le eleele e togafitia lelei ma vai inu ma vailaʻau faʻapitoa.

E faʻapefea ona faʻateleina le perosi

Aganuʻu e mafai ona faʻalauteleina masani e ala i le fesoasoani a fatu, toso ma le taoto. Afai o tatou talanoa e uiga i ituaiga o laau teuteu o le perosi, o le fatu fatu o le toe gaosia e leai sona uiga.

Fatu

O le metotia o se taimi sili lea e faʻaaogaina ma e manaʻomia ai le onosaʻi. E faʻaaogaina faapitoa lava mo ituaiga vao, pei o meaola matagofie e leiloa ai foliga o tina. O le seleselega e tupu i le tautoulu. E tatau ona faʻamago i le ogaumu mea e totoina ai meaʻai, faʻafetaui le vevela i le 30-40 tikeri. Ona tuʻuina lea i totonu o se atigipusa vevela mo le teuina.

E taua! I tulaga lelei, o le aʻafia o fatu o le perosi e oʻo atu i le 15 tausaga.
A o leʻi totoina, e faʻamafaʻaina fatu i le taimi muamua. O le taualumaga e amata ia Ianuari. Ina ia faia lenei mea, ia saunia le meaʻai o le peat ma le oneone oneone, faʻatumu i le gafatia mo le totoina, faʻafefe ma faʻaitiitia le saito. Maualuga faʻasusu i se 2-inisi ipu o palapala. Ona lafoina lea o koneteina e teuina i totonu o le pusaaisa. A maeʻa le 2-3 masina, ona aumai lea i le faamalama o le la mo le totoina o fatu, aʻo puipuia mai i avega o le ultraviolet. Faatasi ai ma le faateleina o le vevela, e mafai ona ave le pusa i le ea fou, lea o le a faatelevaveina ai le tuputupu ae o laau ma faamalosi. Pe a malolosi le laau toto, e mafai ona totoina i totonu o le auala, ma i le amataga o le malulu o le tau, e mafai ona afaina ai moega i le vevela. E le o le mea moni o le a paʻu uma pusi. Ina ia mafai ona maua se fatu fatu o le perosi, o le a le itiiti ifo ma le tausaga.

Laʻau

O le metotia o le faapipiiina o le lauiloa i tagata uma o fai togalaau, aua e faʻalagolago ma faʻamautinoa le taina o laau uma. I le masina o Me poʻo Iulai, o aʻafiaga i le tausaga ua teʻa poʻo le vaʻaia e seleseleina i luga o se laau talavou. O le vaega apical e oo atu i le 10-15 cm le uumi e tuu i luga o le au. I lenei tulaga, e saoloto mai le pito i lalo o le pu. O le totoina o mea e faʻalauteleina i totonu o le meaʻai oneone oneone ma faʻafefiloi i le polyethylene, faʻamalosia ai le aʻafiaga o se kiona. I le tulimataʻi o le faagasologa, latou te mataʻituina le maualuga o le susu, lea e tatau ona oʻo i le 90%. Mo le 1.5-2 masina, o le a totoina e le laau ni aʻa malolosi, ma e mafai ona fuafuaina i le auala i se nofoaga tumau. E faʻafefea ona vaʻaia papatisi mai le fagu, matou te taʻua i luga.

Tuʻu

O le metotia e sili ona faigofie, ae e talafeagai na o na ituaiga o loʻo paʻu ai le pale poʻo lala e tautau ifo ile eleele. O nei taamilo i le tautotogo e fai sina mea itiiti i fafo, ona faʻaogaina lea i le palapala ma faʻamau i lalo. O luga na sasaaina ai se tamai mauga o le meaʻai ma faʻafeinu seia oʻo i le taina. Ua oʻo i le tautoulu o loʻo lelei lelei le gaʻau, ae aua nei faanatinati e vavae ese mo le taumalulu mai le faletua tina. Sili atu ona fai i le tautotogo.