Fua o le gaosiga

Tuputupu ae Pelargonium Australian Rosebud. Malosiaga fugalaau fugalaau ma toe gaosia

Rosebud pelargoniums o se tasi o sui lauiloa o lenei aiga fugalaau mananaia.

O le sili ona lauiloa i le va o tagata fai togalaau o Avtralian. E le o se mea e teu ai, ma o ona fugalaau manogi ma le manogi o le a le tuua ai se tasi e le amanaia.

I totonu o lenei tusiga, o le ae iloa le auala e tausia lelei ai, totoina ma faʻalauteleina lenei mea ofoofogia o le pelargonium.

Faamatalaga faʻapitoa, tala faasolopito ma tau

O le Pelargonium Australian Pink Rosebud o se fualaau le lelei lea e mafai ona tupu i le fale i totonu o se fagu pe totōina ile laufanua. Fugalaau e tumau i le taumafanafana, ma i le amataga o le tautoulu, e tatau ona eliina le togavao, tipi ma tuu i totonu o se potu malulu, lea e 12-14 tikeri.

I le natura, o le rosebud Ausetalia e tupu aʻe i Aferika, ma na muamua aumaia i Europa i le seneturi lona 17.

I totonu o le faleoloa fugalaau e mafai ona e faʻatau faʻasolosolo pupuu o le pelargonium Avtralian i le tau o le 50 rubles mo le tasi vaega, faapea foi ma se matua matua - mo le 250 ruuga i le fasi pepa.

Faamatalaga o foliga vaaia ma foliga

O le fugalaau e iloga mai i le manaia o pamu e aofia ai fugalaau faalua.. E tele naua i latou e le mafai ona tatala atoatoa a latou gaʻo. I le faaopoopo atu i fugalaau, o le vao e matagofie ona laʻau lauulu, o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata, ma o le eseesega o le tafe e tafe i luga o le lau.

Pelargonium Avtralian o se laau e maualuga lona 0.6-0.8 ma. O loʻo i ai ni lau paʻu ma le paʻu, faapea foi ma faʻalosolo lelei o loʻo nofo i luga o ponaivi. O petals ei ai se lanu piniki mumu.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le Australian Pink Pelargonium Rosebud i lenei vitio:

O fea ma pe faapefea ona toto?

A o le totoina se laau, e tatau ona e faia se faasologa o gaoioiga sauniuni.:

  • saunia mea mo le totoina;
  • filifili se nofoaga mo le tulaueleele;
  • faʻafetaia le lua mo le totoina.

Malamalama ma le nofoaga

Pe a tupu aʻe le pelargonium Avtralian e tatau ona filifili se nofoaga e malamalama lelei. Na o le taimi lena o le a olaola lelei ai le togavao.

Afai e tele le susulu o le la, o le lanu o fugalaau o le a susulu. Afai e te totoina se laau i le fale, e sili ona lelei le filifilia o masini i le itu i saute.

Talu ai ona o le Pelargonium Avtralian e aofia ai mea e vevela ai le vevela, ona tatau lea ona puipuia le nofoaga e tulaueleele ai mai le matagi ma ata. O le 'upega tafaʻilagi e le tatau ona faʻavaivai, ona o le aʻa o le laau e amata ona pala mai le susu.

O le faʻaleleia o le faʻafanua o loʻo mulimuli mai:

  1. Tili se pu, taʻe vai ma solo piliki, iliili poʻo ni maʻa laʻititi. Liligi le paluga eleele mai le luga, lea e maua mai e ala i le faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga, peʻa ma liliu le vao. O vaega uma na maua i le tutusa tutusa.
  2. Tuu le fatu laau i le totoina o le lua, ma ia faamausali le eleele faataamilo.
  3. I le pito o le vai toto ma taoto ai se vaega o le mulch of sawdust.

Manaomia o le eleele

Pe a tupu aʻe le pelargonium Avtralian e tatau ona saunia se eleele malamalama ma le suavai.

Tausiga

Faʻasa

Pelegonium Ava o le Avtralian e sili atu ona lelei le faapalepale nai lo le suavai. E tatau ona faʻaleleia se laau i taimi uma, ae faʻalelei. Mo aʻa, o le maualalo maualalo o le tumau o se tulaga taua o le soifua maloloina. Mo le faʻaaogaina o le vai e faʻaaoga ai na o vai mafanafana ma faʻafefe.

Laʻei pito sili

O le faʻalauiloaina o meaʻai e aafia ai le umi ma le tele o le fugalaau. E mafai ona e faia faiga nei:

  1. Liva o minerale fertilizers ma le maualuga maualuga o fulukalama ma le maualalo o le nitrogen. Ia faia lenei tuufaatasiga talafeagai i le vaitau o le tuputupu ae malosi o le vao. Aʻo lei faia lenei mea, e tatau ona faʻamaina le laau, a leai e mafai ona e susunuina aʻa.
  2. Potassium. E tatau mo le tele o fugalaau.

E mafai ona e faʻatau faʻamaʻi i totonu o se faleoloa fugalaau ma faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga poʻo le faʻaaogaina o palaponi pala.

Teuteu

Faʻafetai i lenei faʻatinoga, o le taunuʻuga mulimuli e ausia:

  • o le togavao ua faia ma se pale pale;
  • sili atu manatu faavae o inflorescences ua faia;
  • ua aveeseina vaega vaivai o le laau;
  • mea e maua ai le lelei o le totoina.

Mo le maua o se lala vao ma le fesoasoani a le itu laau, e tatau ona faʻaaogaina le fao o le vao. O se faʻataʻitaʻiga lenei i le faagasologa lea e aveesea mai ai pito i luga mai le mama. O le aveeseina o aʻa mama e fesoasoani tele i le tele o le fugalaau.

I le amataga o le autumn, ao lei oo i pulu, Pelargonium Avtralian e tatau ona totoina i totonu o se ulo ma tuu i totonu o se potu mafanafana.

Suiga

O le pelargonium o le mea e mafaufauina e eseese le alualu i luma, o lea e tatau ai ona totoina i se isi atigipusa. E fautuaina e faatino le gaosiga i le tautotogo, aʻo leʻi amataina le togavao o le fugalaau. E tatau ona e filifilia se ipu e tele atu nai lo le isi. A leai, o le a le fuga o Avtralian, ae o le a alu i totonu o se laumei lanumeamata. A maeʻa ona totoina i totonu o se fagu fou, e le tatau ona fafagaina le vao mo 1-1.5 masina. I le fou fou o meaʻai o le a lava mo le taimi muamua.

Maʻi masani ma faʻamaʻi

Pelargonium Avtralian e afaina ai afaina ma siama. Latou te foliga mai o le lapoʻa, lea o loʻo faia i luga o le laulau.

Faʻasao le fugalaau mai le aʻa ma faʻasolo ai le pala e le galue, o le a vave faʻaumatia, tipi ese le pito i luma mo le toe gaosia mulimuli ane. Ae ui i lea, o nisi o ituaiga o meaola e mafai ona faʻataʻitaʻi pe a faʻaogaina faʻamaʻi pipisi.

E mafai e le avetralian ona aʻafia ai faʻamaʻi pipisi nei.:

  • paʻepaʻe;
  • togi;
  • aphid
Ina ia puipuia le laau e tatau ona asiasia e le aunoa, aemaise lava vaega o totonu o laulaau mo le i ai o ni fua po o fuamoa o parasite.

Afai ua tulaʻi mai meaola faalafua, e mafai ona fufuluina i vai inu, ona togafitia lea ma se iniseti:

  • Aktar;
  • Talitonuga;
  • Lafo.

Faʻavaeina uiga

Laʻau

O lenei faigofie o le faagasologa o le fausiaina o mea nei:

  1. Ia saunia se naifi malosi, ia muaʻi faʻamamaina i le ava malosi. E le mafai ona e faʻaaogaina se meafaigaluega faʻalavelave, aua o le a faʻaleagaina ai le tino o mea toto toto ma faʻagesegese ai le tuputupu ae o aʻa i le lumanai.
  2. E seleseleina selesele mai laʻau o loʻo faʻatonuina i se taumatau saʻo i le mea autu. E tatau ona le itiiti ifo i le 3 laupepa.
  3. O le umi o le tipi e tatau ona 5-7 cm.
  4. O le tipi ua faia i le itu taumatau i le ala.
  5. Faʻamau le tipi ile mea matutu mo le 2 itula e faʻamago ai le tipi.
  6. Toto le laau i ni ipu eseese ua tumu i eleele palapala ma le alavai.

Fatu

O lenei auala gaosia e iai ona lava uiga:

  1. Talosaga taimi. E sili ona lelei le luluina o fatu i le faaiuga o Ianuari - i le faaiuga o Fepuari, pe a le manaʻomia ni faʻasalalauga faaopoopo.
  2. Filifiliga o mea e totoina. O fualaau ola maloloina e tatau ona lapoa, pala, maua se foliga lautele ma lanu uliuli.
  3. Faʻaleleia eleele. Ina ia saunia le meaʻai, ia faʻafefiloi mea nei:

    • peat - 1 le vaega;
    • oneone - 1 vaega;
    • eleele - 2 vaega.

    Mo le 2-3 minute, faʻafefiloi le eleele faʻafefiloi e tatau ona faʻamaluina ile ogaumu.

  4. Lulu. Afai o le a tutupu le toto laau i le vevela e le sili atu ma le 18 tikeri, o le a le oʻo i luga. O le aoga sili ona tumau - e le sili atu i le 22 tikeri.

Faʻamasinoga faʻalelei:

  1. tuu fatu i le eleele ma se mamao e 5 cm mai le tasi;
  2. fufuluina i latou i se vaega manifinifi o le eleele - 2 mm;
  3. sasaa fuifui i le vai mai se fagu vali;
  4. ufiufi le fagu i le polyethylene;
  5. i aso uma e tatau ona tatalaina le ata mo le ea;
  6. pe a mavae le 14 aso e aveese le ata, e pei o pine e aliali mai;
  7. pe a uma le faʻatonuina o le 2-4 tuʻu lauʻau.
Matou te fautuaina oe e faamasani oe ia matou mea e uiga i le totoina, toe gaosia ma le tausiga o isi ituaiga ma ituaiga o pelargoniums: Zonartic, Prince Gustav, Mildfield Rose, Patricia Andrea, Salmon, Lady Gertrude, Bold, Clara Sun, ma Richard Hudson.

Pelargonium Avtralian - o se laau manaia ua tupu i luga o le faapaologa, i le malae vaalele ma i totonu. E ui lava i le vaaiga mataʻina, o le fugalaau e faigofie lava ona tupu, e oʻo lava i se tagata fai fuʻa vaʻai.