Fualaau aina

Auala e teu ai kukama mo le taumalulu: auala e teu ai kukama fou

O manogi fou, cucumbers crispy ma se seti o vitamini o le a manumalo i taimi uma i luga o le filifiliga faila. O le mea e leaga ai, ma le le lelei o le teuina, o kukama fou e amata ona solo vave. Na o le pau lava le auala e alu ai fualaau faisua i le vave e mafai ai ao fou, pe saili se auala fou e teuina ai. O le mea e lelei ai, o metotia faigofie ua leva ona fatuina e teu ai kukama mo se taimi umi. Siaki i a matou fautuaga ma aʻoaʻo pe faʻapefea ona teu kukama fou i le taumalulu.

Tulafono mo le filifilia o kukama mo le teuina o taimi uumi

Manatunatu i manaoga faʻapitoa mo le filifilia o kukama mo le teuina. Muamua, o kukama e tatau ona fou. E tatau ona faʻaitiitia le taimi o femalagaaiga o kukama mai le togalaau i le mea e teu ai. O kukama ua lalaga mo 3-4 aso i le vevela o le potu ua le toe talafeagai mo le umi o le teuina. Filifili kukama i luga o fola o fefaʻatauaiga, e tatau ona e amanaʻia le tulaga o le vaega atoa o fualaau faisua. Afai, i le tulaga atoa, o le oloa e foliga maualuga, e le tatau ona e filifilia fualaau taitasi e ese mai greens - o le a vave ona faasolo ina leaga.

E te iloa? O le upu "kukama" i le faa-Eleni o lona uiga "le iloa", "leai se mea. Ma o le mea moni, o le isi kukama mai le taimi o lona matua atoa, o le sili atu lea. O lanu talavou e manaia le paʻu, fatu laiti ma vaivai, o le tofo malosi.
O kukino e tatau foi ona saoloto mai mea leaga ma mea leaga. A le o lea, o fua e le tumau umi.

O le isi mea taua e manaʻomia e na o ituaiga eleele e talafeagai. O le tino o le tino ma le paʻu o le papa kukama ua lelei ona puipuia. I se isi itu, o le pulupulu suamalie ma le manifinifi o le lanu meamata ituaiga o lanu meamata e le talafeagai mo le teuina umi o kukama fou.

E faavae i luga o le poto masani o tagata atamamai, ituaiga eseese o kukama eseese Kharkov ma Nezhinsky. O fua o ituaiga uumi e fetaui ma mea tatou te manaʻomia:

  • Parade;
  • Tagata tauva;
  • Sadko;
  • Laʻau;
  • E le o le osofaia 40;
  • Nezhinsky 12;
  • Nezhin i le lotoifale.
Ma le pito mulimuli: afai oe teu i luga o kukumba i le taumalulu, filifili le fua mai le seleselega mulimuli.

Teuina o kukama i totonu o le pusaaisa

Afai e te kuka kukama i totonu o le pusaaisa e aunoa ma le tele o sauniuniga, o le a tumau pea fou mo na o le 3 aso. Ae ui i lea, o loʻo i ai nai mea faalilolilo faigofie o le a fesoasoani e mautinoa ai le teuina umi o kukama i le malulu. O lea la, sei o tatou vaai i le auala e teuina lelei kukama i totonu o le pusaaisa.

Kukama Faasao

O foliga vaaia o faʻamaʻi uma fualaau faisua e tele mea e manaʻomia. O le fomu ma le faifai pea o loʻo maeʻa atoa. O lau lanu lanumeamata o le a maanuminumi ma faamalulu, ma o latou tofo e paʻu. O le mea lea, kukama aʻo leʻi faʻamaisa e tatau ona lelei le gaosi. O fualaau faisua e faatumauina pea le fou ma le tofo. E le gata i lea, o le kukama i le kiona i lenei auala e le manaʻomia ona faʻasalalau ao lei faʻaaogaina. O le mea lea, o le maluluina o se filifiliga talafeagai mo le teuina o kukama i se taimi fou. Ae peitai Taumafai e mulimuli i le auala saʻo. E talafeagai le tipiina o fualaau faisua i ni nai pusa. Ma le isi, o le tipi e tatau ona tuʻuina lelei i afifi faʻapitoa faʻatasi ai ma se pupuni. Auina atu ato o loʻo teuina i le pusaaisa. O lenei oloa e faigofie ona faʻaaoga i le sauniuni o le salati poʻo le okroshka.

Faʻasaoina o kukama i le pusaaisa e aunoa ma le faʻamaʻi

Ma le isi, mafaufau i filifiliga mo auala sili e teu ai kukama i totonu o le pusaaisa.

  • I totonu o le vai. I totonu o se fata po o se pesini i vai malulu vai, paʻu kukama (i luga, i lalo). E tatau i le vai ona ufiufi fualaau e na o le 1-2 cm. E tatau ona teuina se pesini tioata i totonu o le pusaaisa (i le vaega o fualaau aina). E manaʻomia le vai e sui ai i le aso. O le faʻafefe o le vai, kukumba o le a tauia ai le leai o le susu. O fua e tumau pea fou seia oʻo i le 4 vaiaso.
  • I le cellophane. Faʻapipiʻu fualaau taʻitasi i totonu o se pusa palasitika poʻo se ata. Ona tuu lea o kukama i totonu o le pusaaisa. O lenei metotia o le teuina e faaitiitia ai le tele o le susu lea o le a fesoasoani e faagesegese le faagasologa o le pala. Kukama e tumau pea fou mo le 10 aso.
  • Fufulu pepa solo - O se isi filifiliga faalilolilo o le teuina o kukama fou. Zelentsy o le a tumau pea le fou mo le lua vaiaso. Tuu le kukama i le ogatotonu o le solo pepa (solo solo) ma afifi, ona faapipii ai lea i le cellophane. Fai lenei faiga i fualaau taʻitasi. Ia nei nei aua nei galo le tuu o "ato" ma pulupulu afifi i totonu o le pusaaisa. O kukama feʻai, o loʻo siosiomia e se solo pepa, tumau mago mo se taimi umi. O lenei taunuʻuga e maua ona o le faʻafefeina o le vai mai luga o le fualaau aina i se solo. Le faʻaitiitia le maualuga o le maualuga, lea e fesoasoani e taofi ai le kukama fou.
  • I fuamoa paʻepaʻe. O le taʻiala o le faʻaogaina o lenei metotia e talitutusa lava ma le lomiga muamua. Faafetai i fuamoa paʻepaʻe, o se ata tifaga e faia i luga o kukama, lea e taofia ai le fausia o le susu. Fualaau aina e manaʻomia ona faʻaeteete, taumafai e le faʻaleagaina le paʻu, fufulu ma mamago. I le taimi nei, matou te ave se moa mata, vavaeese le paʻepaʻe mai le isu. Ma le isi, e manaʻomia lou ofuina o kukama ma le polotini. Teu kukama ua saunia i totonu o le pusaaisa.
E taua! Aua nei teuina kukama i le pusaaisa faatasi pe latalata i fualaau faisua ma fualaau aina e maua ai le ethylene (apu, faʻi). O nei oloa e aofia ai: tamato, apples, banana, pears, peaches, apricots, meloni

Tulafono mo le teuina o kukama i le pulou

Ina ia iloa le auala e teu lelei ai kukama fou i totonu o le paʻu, siaki a matou moto. O kukama e mafai ona teuina i totonu o se potu i pusa laupapa masani. Ina ia faia lenei mea, faʻapipiʻi se afifi palasitika i le pito i lalo o le atigipusa ma tuʻu ai luga o fualaau totoma filifilia. I luga e puipui ai le susu, e aofia ai foʻi ma cellophane. I le avea ai ma fagu, soʻo se fagu po o se atigi ipu ma se tapuni e aoga foi. I le pito i lalo faataatia ese se afifi palasitika. Komeko taitasi e afifi i se solo pepa ma tuu i totonu o le ato. Ona tuu lea ma le faaeteete le cucumber ua afifi i se pusa. O kukumba e tumau pea le susu ma toe lelei. I totonu o se fale malulu ma malulu e faʻatonu e lavea kukama mo le masina.

Isi auala e teu ai kukama mo le taumalulu

Mafaufau i auala mo le teuina o kukama, ia na faaaoga e o tatou tinamatutua ma tinamatua. O auala le faʻasalaga e fesoasoani e taofi fou mo se taimi umi lava. Afai ei ai sou manaʻoga ma se avanoa, matou te fautua atu ia e faamasani ia oe lava i fuaitau e le masani ai i le auala e teu ai cucumama fou seia oo i le Tausaga Fou.

Fua mai le mekasini "Tagata faigaluega"

Matou te faʻaaoga na o kukama laiti pe o le kukumba. O fualaau faisua e tatau ona atoatoa, mago, e leʻi faʻaaogaina ma tuusaʻo mai le togalaau. Aʻo leʻi seleseleina, e manaʻomia le tuʻituʻi ese o le pefu mai le fualaau aina ma le suavai. Tuʻu fua i luga o vao e faʻamago. Ona tatou aoina lea o fua, taumafai e itiiti le paʻi atu ia i latou i ou lima. Kuki e le soloina!

I totonu o se fagu e tolu-lita ua leai se aoga, matou te tuʻuina ai se moligao masani e faia i le wax, ma o kukama e lelei ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete. Faatumu le fagu, faʻamalamalama a ma moligao. O le afi e tuʻuina atu ai le okesene, ma ua tumu le tane i le carbon dioxide. Lili le fagu i se tapuni uʻamea. E alu le moligao pe a uma le tuʻuina atu o le okesene i le faletupe. Faletupe ma kukama e tatau ona tuu i se nofoaga malulu. E pei ona faamalamalama mai e le mekasini a le aufaigaluega ia i tatou, o kukama fou i se faʻamaufaʻailogaina o se moligao o loʻo i totonu o siosiomaga o le okesene. O lenei mea e mafai ai ona faʻalauteleina lo latou fou mo le 1-2 masina. I se siosiomaga o le okesene, e teu lelei kukama.

E taua! E tatau ona manatuaina o lenei metotia o le teuina e le mafai ona faʻaogaina (faasaoina) kukama mo le taumalulu. Ua na o se auala lea e mafai ai ona e faʻalauteleina le ola o kukama fou.

E faʻapefea ona taofi kukama i totonu o le fala

O le isi filifiliga o le a taʻuina atu ia te oe le auala e teu ai kukama fou ina ia latou le faʻaumatia mo se taimi umi. Muamua e te manaʻomia le faʻatau mai o se laupapa laupapa laupapa. O paʻu paʻu paʻu matagofie o loʻo faʻasaʻo le pala. Filifili ma le totoa fualaau kukama i totonu o se paelo ma faamaufaʻailogaina i luga o se tapuni laupapa. Paluga o kukama ua seleseleina e momoli atu i le vaitafe ma lalo i le pito i lalo. Faʻaeteete e le o faʻaumatia le fala. I lenei auala, e mafai ona faʻasao le fua o fualaau kukama seia oʻo i le ogatotonu o le taumalulu.

Teuina i totonu o se potu vailaau

E faʻafefea ona fesoasoani i fualaau faisua e taofi lo latou susu mo se taimi umi, faapea foi ma le auala e teu ai kukama fou mo le taumalulu, o le a uunaia e le auala le talafeagai. O le teuina o kukama i le potu o le vineka, e te manaʻomia se fagu elemene ma se pusa paʻu e iai pu. O le koneteina e tatau ona faʻamalosi i le acetic acid. Tu i luga i se auala e le paʻi ai kukama i luga o le kulimi. I le pito i lalo o ipu e sasaa mai ai le 9% o le vailaʻau gaosia (3-4 mm le mamafa). O laumei e faataatia i luga o se tulaga i luga o ni faaputuga, ua ufitia i se tapuni ma ua siitia atu i se nofoaga malulu. Komepiuta e tumau pea fou mo le 1 masina.

Fafagaina o kukama i totonu o se ipu omea

O le ipu falaoa o se pusa sili ona lelei lea e mafai ona e teuina ai kukama fou. I totonu o sea koneteina o kukama o loʻo taofia lelei ai lo latou fou. O le mea lea, matou te sasaa atu se palapala o le oneone matagogo i totonu o se fagu, ma luga o luga matou te faataatia ai fua o kukama ua filifilia i luga o papa. Ona tatou momoe lea i se isi vaega o le oneone. O le mea lea, toe fai pepa, faʻatumu uma le fagu. Ma le isi, e tatau ona pulupulu le fagu ma tanumia i le eleele. I le taumalulu, o le a mafai ona e faateia lou aiga ma au malolo i kukama fou ma suamalie, lea na mafai ona e tausia i se auala muamua,

Auala e teu ai kukama i le kapisi

Mo i latou e popole i le auala e teu ai kukama fou i se taimi umi, matou te ofoina atu le filifiliga sili ona taua. O kukama e tatau ona totoina i le va o laina o le kapisi i mea mulimuli. O le ovary o kukama laiti, faʻatasi ai ma le vaivai, faʻapipiʻi gaʻo ia latou tutupu aʻe ai, o loʻo tuʻuina lelei i le va o laulaʻau (vavalalata i le 'au). O le mea lea, o kukama ma kapisi e ola faʻatasi, ma o fua o kukama o loʻo i totonu o le kapisi. Ulu lelei le ulu ole Kapisi i se mea malulu, afifi i se solo pepa. Ma faatasi ai ma le kapisi ma kukama o loʻo teuina.

E te iloa? Kukumba e 95% vai. O le mea lea, e fautuaina mo le faʻamaʻavaina, faʻapea foʻi ma le faʻateleina o le malosi o le tagata. E le gata i lea, o le maualuga o le vai, vitamini, minerale ma antioxidants e avea ai le kukama ma se mea e sili ona taua.
O auala uma o loʻo i luga o auala e teuina ai kukama fou, e matua aoga lava e tatau i tagata uma ona taumafai e faʻaaogaina! O kukama fou ma suamalie o le a maua ai e oe se uiga lelei i le taumalulu.