Sauniuniga o le fofo

Faʻafefiloi Bordeaux: taʻiala o le faʻaogaina, sauniuniga ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina

Bordeaux paluga maua lona igoa mai le nofoaga o lona foafoaga - le aai o Bordeaux. I Farani, o lenei suavai ua faamanuiaina lelei talu mai le 19 seneturi. E mafai ona saunia e oe lava ia paluga Bordeaux. I totonu o lenei tusiga, o le ae iloa ai pe faapefea ona faia lenei mea, pe faapefea ona fausiaina se paluga Bordeaux, metotia o lona faaaogaina ma le puipuiga.

O le tuufaatasiga ma le mataupu faavae o le tuufaatasiga o Bordeaux

Manatunatu i le vai o Bordeaux i auiliiliga auiliili pe o le a, foliga ma le faʻaaogaina. Bordeaux vai o se faʻafefiloi o le copper sulphate ma faʻafefe le lime. O le suavai e faʻaaogaina e fai ma faʻamaʻi - faasaga i faʻamaʻi pipisi o togalaau ma togalaau. Pe a faatusatusa i isi fualaau faasaina o le mea lava e tasi, o le tuufaatasiga o Bordeaux e aofia ai le calcium, lea e mafai ai ona maua fualaau aina e totogi ai ona le atoatoa, lea e masani ona maua i luga o eleele leaga. I le faaopoopo atu i le calcium, o elemene elemene i le tuufaatasiga o Bordeaux o le kulimi kulimi na fausia ina ua maeʻa le tali o le sulfate copper ma le lime. O nei mea faʻapipiʻi e le mafai ona sosolo ma e teuina i luga o laau toto i foliga o ni tioata tioata, puipuia mai mai meaʻai ma palapisi mo se taimi umi. O le faiga o le gaioiga o le Bordeaux e faʻavae i luga o le le lelei o ions kopa i luga o sigi, o a latou meaola e mate. Lime i le paluga faamaluluina le malosi o le malosi o le kopa i laau ma fesoasoani e taofiofi fua mo le umi.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

O le paluga o Bordeaux e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaogaina e le fetaui ma le fasimoli ma isi vailaʻau vailaau faʻasaina, sei vagana ai le colfidal sulfur. E le fautuaina le faʻafefiloi o le suavai i karbofos, faʻatasi ai ma le faʻamalosi o le phosphorus. E mafai e le vai ona faʻafesoʻotaʻi ma fomaʻi fomaʻi e faʻaleleia ai le puipuiga ma faʻaleaga faʻamaʻi i mataupu ogaoga, ae o loʻo i ai tuusaunoaga - fualaau o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le laupepa e lanu ai. E faʻafefiloi le faʻafefiloi ma fomaʻi pei o le "Oxadixyl", "Alet", "Cymoxanil", "Metalaxyl".

E te iloa? O le sulfate sulfate e faʻaaogaina e le gata o se fungicide, e faʻaaogaina i le alalaʻau taumafa, i vailaau, mea e gaosi ai mea, fausaga, vali ma varnish, i meaola manu ma le tele o isi faʻalapotopotoga.

E faʻapefea ona saunia se vaifofo vai ole Bordeaux

Malamalama i le sauniuniga Bordeaux vai. Mo le gaosia o laau toto e faʻaaoga ai le tasi-pasene ma le tolu pasene pasene, mafaufau i itu uma e lua. Ina ia saunia se paluga 1%, e tatau ona saunia le 100 g o le copper sulphate ma le 120 g vave. O le efuefu o le efuefu ua solo i totonu o se lita o le vai vevela i totonu o se ipu malamalama po o se mea omea. A maeʻa lena, sasaa vai malulu i totonu o le fofo - lima lita. I totonu o se isi atigipusa, o le lime o le a tineia ma se lita o le vai vevela ma faʻafefe foi i le lima lita o le vai malulu. E faʻamamaina uma nei mea faʻafefiloi ma faʻafefiloi mafiafia: apapala faʻasima sulpeti o loʻo sasaa atu i totonu o le lime ao faʻasao. Ua saunia le paluga.

E taua! E le taliaina le faʻaaogaina o mea faigaluega palasitini pe a galue ma le lime, o le a liusua ma e mafai ona e mafatia. Mo le sauniuniga o le copper sulfate e le faʻaaogaina pusa uʻamea.

Faʻatau le tolu-pasene vai. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaomia: 300 g suauu sulfate ma le 450 g o le lime (quicklime). O le mataupu faavae o sauniuniga e tutusa ma le tasi pasene o fofo. Mo le sauniuniga o fesuiaiga eseese o le vai, e manaomia le ave o le lime i totonu o se afifi ua faamauina, faamaufaailogaina. Lafoaʻi le lime e leiloloa ona uiga e ala i le tali atu i le okesene ma le carbon dioxide.

Saogalemu i le galuega

I le galulue ai ma Bordeaux vai, e taua le matauina o lo latou saogalemu ma le saogalemu o laau. Lauina o laau O le vai o le Bordeaux i le maea ai o le vaitau o le fugalaau e oo atu ai i taunuuga faanoanoa: susunuina o lau laau, fufulu o ovaries, tosoina ma le leaga o le tofo ma le lelei o fua. Afai e talafeagai le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i lenei vaitau, faʻaaoga fualaau e leai ni kopa: Kuproksat, HOM, Oxyf, poʻo Champion. O togalaau faʻapitoa e togafiti togalaau togafitiga Suavai vai, ma faia ai le puipuiga mai faʻamaʻi pipisi. Ma o le vai o Bordeaux e tumau i luga o laau e tusa lava pe i ai i taimi o timuga e masani ai. Faatoaga e fiafia tele i le fesili pe a mafai ona e pamu Bordeaux vai. Tulaga sili ona lelei mo le gaioiga - taeao po o le afiafi, i le timu ma le leai o se tau.

Faʻalogo! E faasaina le faʻaaogaina o paluga paʻu i le vevela vevela po o le timu. O lenei mea o le a tuʻuina ai mumu i luga o le laʻau ma tipi. E manaʻomia le faʻaesea i luga o le palapala aʻo faagasolo galuega.

Mo lou lava saogalemu, e fautuaina e tausisi i tulafono nei:

  • I le taimi o le tapenaga ma le galulue faatasi ma le paluga Bordeaux e tatau ona e i totonu o se suti puipui, respirator, headarar, ma totigilima.
  • E le taliaina le 'ai, inu, ulaula pe a faʻaaogā le paluga poʻo i ni malologa pupuu i le va o le galuega.
  • E tatau ona totogi le matagi i le matagi, e taua le le paʻu o le sulu ia te oe, faapea foi ma laau e te le taulimaina.
  • Afai e amata ona timu, e tatau ona taofi galuega ma le fungicide.

Bordeaux vai e afaina ai le tino o le tagata, ua faasaina ona faʻaaoga saʻo fua pe a maeʻa ona fai. E mafai ona e 'aina fualaau faisua i le 20 aso talu ona maeʻa, fualaau - 15 aso, vine - 25 aso. Ae i soo se tulaga, aʻo le i fafagaina muamua fualaau faisua po o fua, e tatau ona fufulu i lalo o le vai tafe.

Tulaga o le teuina

O le fofo sauniuni a Bordeaux e vave faʻaaogaina, e mafai ona e faʻapolopolo i le aso e ala i le faaopoopo o le suka i le fofo (lima kalama i le sefulu lita). Faʻafefiloi Bordeaux o loʻo teuina i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga, o le vevela e teu ai e le laʻititi ifo nai lo -30 tikeri ma e le maualuga atu i le +30. Aua nei teuina i le afifiina o le fale, e lata i meaʻai po o meaʻai manu. Ina ia le faʻaseseina i le fale ola, aua le faʻasalaga le faʻailoga o le fale gaosiga: o loʻo i ai le aso o gaosia ma le umi e mafai ona teuina ai le vai Bordeaux. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma, e talafeagai mo le lua tausaga.

Se mea manaia! I Roma anamua, sa faaaoga le lime i le fausiaina o se mea e uu ai, faaopoopo i le gaʻo povi po o le toto o manu. O le mea lea na alu ai le fasifuaitau puʻeina "ia fausia luga o le toto". I le auala, o nei fua na faaaoga foi i Lotu Anamua, ae leai se gaʻo o manu po o toto na faaaogaina i le fausiaina o ekalesia Kerisiano: na taʻusalaina e le ekalesia. O le tipi, leisi ma teuteuga o le paʻu paʻu ua faaopoopo.

E sili atu ma le selau tausaga o faʻaogaina, o lenei paluga e leʻi maua ni iloiloga le lelei, i le isi itu, e ui lava i ona tausaga, o le meafaigaluega ua faʻaaoga lelei i o tatou aso.