Fuafuaina o fanua

Ituaiga ma ituaiga o stevia

O le stevia lalelei matagofie e masani lava ona faʻaaoga i le mamanu. E fuga mai mo se taimi uumi, tausia le teuteuga seia oʻo i le tautotogo. O le tausiga e le lelei, e le manaʻomia ni teuga ma e mafai ona faʻafiafiaina se tagata fugalaau ma le lanu atoa. O le faafitauli i le laau e na o le va o nerds, e le o fuafua i soo se auala ma le faʻavasegaina o latou ituaiga. Talu ai nei, o le tele o ona ituaiga ua mafua ona o fatuga taitasi o laau, ae i le taimi lava lea e ofoina atu mo le faatauina atu i lalo o igoa tutusa. A aunoa ma le ulu atu i mea faʻapitoa o le faʻavasegaina, o le a tatou talanoa e uiga i ituaiga laau e sili ona lauiloa.

Moa maso (Eupatorium cannabinus)

O le igoa o le fugalaau na maua mo le mea moni e faapea o lona lanu meamata e foliga mai o se laumei vao. O le tele o taimi i le natura o le vaomatua o tatou latitudes, e mafai ona e mauaina lenei ituaiga o laau. E fiafia o ia i le susu ma vao. I le avea o se laau totō, o le ituaiga Flore Pleno e tupu tele i togalaau. O ona aʻa e oʻo atu i le maualuga o le 160 cm, e fuga mai fugalaau mo se taimi umi, ae a maeʻa le fatu, e le totoina e le laau lava ia. I le ala, o isi taimi e maua ai fuga lanu piniki mo ona fugalaau, o le mea lea e tupu ai le gaʻo e mafai ona taʻua terry.

E taua! E mafai ona totoina Stevia mai fatu ile tutoatasi, ae sili atu le lelei o le faatauina mai o laau i faleoloa faapitoa. E tatau ona ave le vavae i totonu o fagu lapoa ma ia mautinoa e le tupu mai aʻa mai ona alavai. I totonu o le laufanua ua totoina i le ogatotonu o Aperila i se mamao e 80 cm le tasi mai le isi, e pei o le vao e lautele ma umi. E le mamao le maualuga o le vavalo mai le maualuga.

North American meaola masani e faʻaaogaina mo le fausiaina. E faaopoopo i le "Flore Pleno", lea e faatauina i nisi taimi i lalo o le igoa "Plenum", o le ituaiga "Album" e lauiloa. Na te tuuina atu fugalaau matagofie lanu paʻepaʻe. O le lanumoana lanu piniki foi "Variegatum". E oʻo atu i le 74 cm ma maua lau laʻau paʻepaʻe.

Monumen mimita (Eupatorium rugosa)

O lenei ituaiga meaola e tele ituaiga o ituaiga. O le mea pito sili ona lauiloa o 'au o ituaiga' ua 'aiʻona' 'keke'. O le igoa na ia mauaina mo laulaau e toetoe lava uliuli i le lanu, lea e malulu lelei ai fugalaau paʻepaʻe. O le vao e mafai ona oʻo atu i le mita le maualuga, o lea e tatau ai ona e mafaufau mamao e uiga i le lagolago ma le laumei. E le o ni pogisa laʻitiiti e iai le vevie "Braunlaub". O ona laulaʻau ma ona pulupulu e lanu enaena.

Monk purple (Eupatorium purpureum)

O se laʻau olaola o lenei ituaiga o loʻo i ai le lanu meamata, e oʻo atu i le maualuga o le 150 cm. O le violiki violē e maua mai i lau paʻu i le 20 cm. O ato laʻititi o faʻauluʻu e mafai ona sinasina, lanu violē-lanu viole, moli māmā. O laʻau e iai laulaau o le oval-faʻavalea foliga, lauulu ma tusitusi. Fugalaau e amata mai i le ogatotonu o Iulai ma e faʻapupula pea i le 35 aso.

E taua! Mo le totoina o laau toto e tatau ona filifili ni nofoaga avanoa e faʻafefeteina i le susulu o le la. E ui lava i le mea moni o le vevia violisa na sau i se nofoaga malulu (o lona lauʻeleʻele o le itu i sasae o Kanata ma le Iunaite Setete), ae e le mafai lava ona faapalepale le pa. O le penumbra e mafai ona faatagaina mo ia, ae e le mafai ona e faatali mo le fuga. I le taimi lava e tasi e lagona ai le manava o le vao i luga o le eleele.

O ituaiga eseese e aofia ai le "Little Red" ma le "Little Joe". O le muamua e oʻo i le 100 cm le umi ma o le a fiafia ia te oe i le uaina-o le ulaula. O le lona lua i le maualuga lava e tasi e maua ai fugalaau lanu piniki. O le stevia o nei ituaiga eseese o le malulu, o le mea lea e talafeagai mo le tuputupu ae e oo lava i itu i matu o le atunuu.

Stevie na vaʻaia (Eupatorium maculatum)

E ese le tele o ituaiga mea teuteu. O le pito sili ona maualuga e taua o le "Atropurpureum", lea e oʻo atu i le 2 mita le umi. O le matagofie ma le tafe o vao o loo tu mai i fafo o le manava malosi ma fugalaau lanumumu.

"Orchard Dene" - O le isi maualuga stevia maualuga na vaʻaia. O lona togavao e ola e tasi ma le afa mita le lautele, ma e maualuga lona maualuga i le 2.4 mita. O laulaau o le laau e lanumeamata, ae o loo i ai ni manua uumi uumi. O ponuncles e eseese i lanu lanu uliuli, ma o fugalaau ei ai se lanu piniki enaena ma latou teuina mo se taimi umi i luga o pou, teuteuina o togalaau, moega fugalaau ma luma o togalaau. "Pulu Bush", e ui lava i le 1.5 mita le maualuga ma le lautele e oʻo i le lua mita, e faʻavaivai, ma faʻamausali foliga. O laʻau foi e paʻi i laulaau o lanu uliuli ma le fugalaau. O fugalaau e maua ai le lilac-lanu piniki. Faatasi ai ma ituaiga maualuluga, e taua le matauina o se isi "Carin" ma fuga lanu lavender, "Bartered Bride" le lanu paepae ma le "Album" ma fugalaau sinasina.

E sili atu le faigofie ona maua i luga o le faʻatau sili atu ituaiga vailaʻau o stevia. Mo se faʻataʻitaʻiga, "e le sili atu i le 1.6 mita le maualuga o le" Glutball "e ese, e ese mai i le paʻu o le paʻu ma le lanu paʻu. O fuga lanu-paʻepaʻe mafiafia e maua ai le "Riesenschirm". E lauiloa i lanu uliuli-uli ma le ulu umi. O le "Lulu Tulu" e maua mai ai gutu gutu-lanumoana lea e fuga mai i luga o pou.

E te iloa? O le faʻasolosolo faʻateleina ma vavae. Mo lenei tautotogo e vaeluaina ai laulaau lanumeamata lanumoana 10-15 cm le umi ma mauaa. I totonu o greenhouses, o lenei faagasologa ua vave ma e sili atu ona faatuatuaina.

O le pogisa o le "Phantom" e oʻo atu i le maualuga o le 1.2 m. Ua faapaleina i le tele o mea o le ulaula ula. Laʻau tele ma le eleelea i luga o vine-lanu mumu e maua ai le ituaiga "Gateway".

Monk Tubular (Eupatorium fistulosum)

O nei ituaiga o fale suesue e toalaiti ni sui. O le lauiloa tele o le ituaiga "Tusi"lea e tupu aʻe i totonu o se trapezoid e tolu mita mita. E masani ona faʻaaoga e avea o se talaaga mo fugalaau fugalaau i le mamanu o le laufanua. E i ai fugalaau paʻepaʻe ma moli moli mumū e liua i le autumn.

E te iloa? E le fiafia le laau i le gasegase masani ma e mafai ona ola i le tasi nofoaga e oo i le sefulu tausaga. E faigata tele ona vaʻaia le stevia matutua i le mataupu faavae, talu ai ona lelei ona faʻaleleia lona aʻa, avea ma mea mamana ma manaia.

Stevia - o se laau lelei mo le togalaau. O ituaiga eseese e mafai ai e oe ona faʻaaogaina e avea o se fatuga o talaaga poʻo se vaega tutotonu o le faʻatulagaina o laufanua. O teuteu teuteu, laulaau ma fugalaau o lanu eseese e fetaui lelei i totonu o musika sili ona manaia. O le aoga o le laau e le manaomia ai le tausiga faapitoa ma fuga seia oʻo i le taimi o le tautotogo.