Laʻau i totonu

Tulafono mo le totoina ma le tausiga o le laʻau Saina

O fatuga o ituaiga eseese ma ituaiga e pei o le ola i luga oa latou faufautua, e faatatau i lenei fugalaau ona o le tele o ona lelei.

O fugalaau e ola umi ma malosi, oa latou fugalaau lanu e maua ai se lagona o le fiafia.

O lenei ituaiga o meaʻai Saina faʻapitoa. E mafai ona ola i totonu o fagu ma le avanoa.

Tuputupuina o Gaina Saina e ala i Fanau

Saina saina tupu aʻe i foliga o se vaomatua, o le maualuga o 'upega e oʻo atu i le afa mita. O laʻau o le laau e vaapiapi, feʻaluaʻi, umi (o nisi taimi - feliuaʻi). E mafai ona ola tupu laiti i le 15 cm.

O le tino e fuga mai i le paʻepaʻe, piniki, lanu viole, lilac ma maroon mai Iuni ia Aokuso. O lenei ituaiga o meaola e faʻaalia e ala i paʻu i petals, o se lanu paʻu mumu ma le leai o le manogi.

O Korea ma Saina ua taʻua o le lauʻeleʻele o saina Sina, lea na faʻasalalau muamua ai lona faʻamatalaga.

E te iloa? O le failautusi Eleni anamua o Theophrast i le III senituri BC ua taua o le tino "Dianthus" le fugalaau paia po o le fugalaau o Zeus. O le filifiliga muamua na faia ma le faʻailoga na amata i XYII-XYIII seneturi.

Fatuina sauniuni aʻo leʻi totoina

O fualaau e le faʻatau faatau i totonu o le faleoloa - e mafai ona tupu i le fale. O ituaiga taʻitasi o meaʻai e faʻalauteleina i fatu, ae o faʻalauteleina ituaiga e faʻalauteleina i le vavaeina ma le vaeluaina o le vao.

O le totoina o fatu e tatau ona amata i le tautotogo - ia Mati. I le avanoa tatala, o fatu e mafai ona tuʻuina ia Me - e le fefefe le pulou Saina i matagi malulu.

E taua! O le fiafia e fiafia i lona totoina i le taimi o le taumafanafana, e totoina fatu i taimi eseese (mai Mati ia Aperila).

Laʻau mo le totoina o laau

A o leʻi lūlūina pine o Saina mo fatu, latou te saunia le eleele muamua.

Ina ia faia lenei mea, ave le fanua masani o togalaau lea o le a faaauau pea ona tupu, ma faaopoopo i ai oneone ma le vermiculite.

E mafai ona faʻaaoga mo le totoina o fatu o se faʻafefiloi o le eleele, peat, humus (ratio - 2: 2: 1) faʻatasi ai ma le eletise o le 6-6.5 pH.

E taua! O le eleele mo le totoina o laau e tatau ona faʻasalaina - ina ia mafai ona e aloese mai le faʻafefeina o meaʻai laiti.

E faʻapefea ona toto fatu mo fualaau

O fatu mo laau totō o loʻo toto i le eleele sauni i le amataga o le tautotogo. I le pito i lalo o le fagu e manaʻomia ona e tuʻuina atu ai se alavai, ma o le eleele lava ia e tatau ona susu. Mai le pito i luga, o laau o loʻo ufiufi i le 2 mm o le eleele ma ufiufi i pepa poʻo ata. A maeʻa ona aliali mai muamua wana, ona aveese lea o le ata.

Tuutuuga mo le totoina o fatu

Pe a tupuina le togalaau a Saina mai fatu, i le amataga lava e tatau ai ona tausisia le puleaina o le vevela (+ 16-20 ° C) ma faʻafouina pea le palapala. O fua o le a aliali mai i aso e sefulu, ona faʻatapulaʻaina lea o le vevela i totonu o le potu i le + 10-15 ° C (ina ia le faʻaosooso tupu). O le eleele e tatau ona susu, ae le susu, o le maualuga o le ea e faʻatonutonuina ile 80-85%.

Laititi ma le fesuiaiga o le ea (ventilation) i le taimi o le germination o fatu e taua tele.

O fualaau lelei uma o le a lagona i totonu o se faamalama malamalama lelei. Ioe, i le tautotogo atonu e leai se malamalama o laau totō, o lea e manaʻomia ai e le totogo se mea faʻapitoa e faʻamalama ai, aemaise lava i aso puaoa.

E te iloa? I tala faʻasolopito, o fugalaau e faʻaaogaina e faʻaumatia ai faʻamaʻi eseese (radiculitis, rūmatism). Ma fugalaau lanu mumu na manatu o se faailoga o le lelei, tumau, faamasinoga tonu, faamaoni ma galue o se talisman mai i mala ma agaga leaga.

Tausia o fualaau aina

A maeʻa ona totoina muamua piuga, e tatau ona aveese le ata mo le aso. Ia faia seʻia oʻo i le taimi e aʻafia ai aʻa laiti.

I le faaopoopo atu, i le faaopoopo atu i se faigamalo manino o le vevela, e manaʻomia e fualaʻau laiti le faʻamautu lelei. E tatau ona toe totoina totogo pe a maeʻa le faʻamamaina atoatoa o le eleele, ae e le tatau ona e aumaia i le faapipiiina o laulaau - e faʻatuai ai lo latou alualu i luma.

A o totoina laau toto, ua faaopoopoina le eleele ile au - o lenei mea e fesoasoani e faamalosia ai taʻalo talavou. Mo vailaau faʻasaina, e mafai ona e faʻaaogaina le pala.

Filifili laau

Pe a foliga mai o laau e foliga mai 2-3 lau, ua oo i le taimi e tafe ai le taina a Saina. O meaʻai e faʻapipiʻiina i totonu o ipu iti (peʻa) (ipu) faʻatasi ma se meaʻai fua. A o lei totoina laau i le eleele tatala, e tatau ona malosi le malosi.

Mo le faʻamalosiina, o pusa e iai ni laau totō e mafai ona ave i luga o se faapaologa matafaga poʻo le loggia i le lelei o le tau.

Afai ua ola le tino e pei o se fugalaau i totonu, e sili atu le totoina i totonu o ipu vave.

Totoina o togavao Saina e totōina ile laufanua

O lenei fugalaau e mafai ona tupu e pei o aganuu i totonu, ma e mafai ona faʻaaoga e pei o le teuteu lauusiusi.

O le faʻailoga o se fale e malamalama lelei, mo le alualu i luma alualu i luma lea e manaʻomia ai se laufanua malamalama ma se tikeri o le susu. O le nofoaga lelei lava o se fasi fanua e faʻasaʻo lelei ai le la. A o lei totoina, o le a fuga i le eleele, ma totō laau i se mamao e 20 cm.

Aso ma le filifiliga o le nofoaga mo le tulaueleele

O le taimi e mafai ai ona e totoina le fafagaina o laau i le eleele tatala o le faaiuga o Me - o le amataga o Iuni.

O le lalelei ma le matagofie o le saina Saina e fiafia i vaega e vego ai le la ma lava. O le umi o le aso malamalama (16-18 itula), o le saoasaoa o le a fuga mai. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o le aʻa e avea ma mea eleelea, e sili atu ona vevela ma wilts i le gasologa o le taimi, ma fugalaau e faaitiitia i le tele.

E taua! Afai e te totoina se fale i lalo o le paolo po o le paolo, e le mafai ona faʻatali le vaʻaiga vave.
A o lei totoina, latou teliina se fasi fanua ma faʻafefeteina ma humus. Afai e totoina le tino i totonu o se moega fugalaau, ona tatau lea ona tatou aveesea vao.

O le fuafuaga sili ona lelei o le totoina o laau

A o le totoina le moega ua saunia, ma ua totō laau i se mamao e 20-30 cm mai le tasi. O totogo e totoina faatasi ma le polo lanu, ina ia le faaleagaina le aʻa.

Ina ia aloese mai le afaina o le laau, pe a aliali mai le fugalaau, e tuu se puaa faapitoa i autafa o tafaoga taitasi, lea e nonoa ai fugalaau.

Tuputupu ae ma le tausiga o le laʻau Saina

E alofa le tino i mea e le o le acidic, loamy, eleele lafulemu. O le faʻainaina o Saina i le vai ma le suavai e faʻafefe ai le manaia o le tino, o le mea lea, pe a tausia, e tatau ona matauina le faʻafeinu o le pulega, faʻapena foi ona vaʻaia le palapala ma aveese vao.

E te iloa? O aʻoaʻoga lauiloa a Sasae o Feng Shui e finau e faapea o le faʻailoga o se faailoga o le tamalii ma le manuia ma e mafai ona faʻaleleia nei uiga ma o latou tagata.

Toto luga

Ina ia mafai ona togafitia le tino ma faʻatusatusa, faʻapipiʻi faʻapitoa le taina o Saina e totoina i luga o le 2-3nd paipa o lau.

E taua! E tatau ona faia le pine, faʻapipiʻi ma le faaeteete le pito i luga, ina ia le faʻaleagaina le lau o loʻo totoe.

Auala e fai ai le faʻasuina

O laʻau Saina e masani lava e tatau ona faʻafeinu i le vaiaso. E ui i lea, e ui o le laau e faʻafefe lelei le lāmala, e manaʻomia le tele o faʻasusu i aso vevela.

Pe a faʻafeinu, e tatau ona e faʻamautinoa e le paʻu le vai i luga o pulupulu - o le a aʻafia ai le fuga ma mafai ona mafua ai faʻamaʻi.

Faʻatauga

O faleplanti e manaʻomia le faʻaleleia atili o meaʻai, ma o le tino e tali lelei i fugalaʻau, faʻafeiloaʻi ma le umi ma le tele o fugalaau.

Afai o loʻo faʻapupulaina le faʻapenaina o Saina i totonu o se meaʻai e aunoa ma le palapala, ona faʻaaogaina lea o le tonisi pe a ma le tasi i le vaiaso. Afai o le faʻafefiloi o le palapala ma le mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le galueaina, e mafai ona faʻamaʻaina cloves i aso uma e 14.

I le malae vaʻaia, o le fafagaina o faʻailoga masani e amata i le tausaga lona lua. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le pailani poʻo fomaʻi faʻapitoa mo fua o laau totō (i le fua o le 5 g i le ogalaau).

E taua! Laei pito sili ona faia ma le faaeteete ina ia aua nei afaina ai aʻa. Faʻavasegaina e le mafai ona faʻaaogaina le manua fou ma laei faʻalanu.

Paʻu teuteu

Ina ia faaumiumi le taimi o le fugaina o le tino, o le meaʻai ua mamago ua seleseleina (e oo i le 10-15 cm mai le eleele). A maeʻa lena, e tatau ona faʻamaʻaina le eleele i fugalaʻau moli, tatala ma sasaa. Ma, i le taimi, o le a aliali mai ai ni mama fou. E mafai ona tuʻuina i luga o fatu mo le toe gaosia o aʻafiaga.

E taua! O le fufuluina o fatu e taofia ai le alualu i luma o le fafaga.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O le faʻasalaga Saina e sili ona faigofie i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E sili ona matautia ia te ia le:

  • lapisi;
  • Fusarium;
  • vaʻaia;
  • aʻa e pala;
  • septoriosis ma isi faʻamaʻi vailaʻau.
Ina ia aloese mai faʻamaʻi, e le tatau ona e faatagaina le maualuga o le suamalie ma faʻamafanafanaina i vaega o loʻo tutupu ai pupuʻu.

Afai e maʻi pea le fale, e vavaeese ma faʻaumatia ia laau toto ua aafia (mu).

Sa osofaia e le faʻafefe o meaʻai e pei o:

  • Fia;
  • vaʻavave mite;
  • vavae;
  • nematodes;
  • aphid;
  • taliga.
I le tulaga o meaola faalafua e tatau ona togafitia i le paʻu o le Bordeaux.

E taua! Faataʻitaʻiga faʻaalia o aʻafiaga a le Sinia mai le vao, o lea e tatau ai ona alofia lenei tuaoi.

Saina faʻatasi ma isi laau totino

O le taina o Saina e pei o se laau lanu ma matagofie, e le gata ina teuteu ai se togalaau fugalaau, ae faʻapena foi ona tuufaatasia uma ona elemene i se tulaga se tasi, e faamamafaina ai le matagofie o ona tuaoi.

  1. Talu ai ona o le tino o se tamai laau, e mafai ona filifili mai le eseesega, tausaga taʻitasi (malcolmia, nemophilia) i le kamupani.
  2. O le irisisi o le papa e foliga mai e le mautonu i tua o se meaʻai. E ui lava e matua faigata lava ona maua paaga mo lenei tagata lelei, o lana fugalaau e fetaui lelei lava le tasi ma le isi i le fagaina a Saina.
  3. O Salvia e mafai ona avea ma se lelei sili ona manaia o le tuaoi i se fugalaau - o le a lagona ai foi le mafanafana i se nofoaga vevela ma le susu.
  4. O le a vavalalata solo i totonu o laau-lapisi laau (stonecrop, Veronica) e faʻasaga i se talaaga o maʻa.
E le leaga e pei o ni tuaoi o saina Saina e mafai ona faia ai geranium, edelweiss, cereals. Ae o poppies ma delphiniums e matua leaga lava lenei fugalaau.

Togitogiga fugase chinese

E faʻamaonia le malulu o le tino i soo se itulagi. Ina ia sauniuni mo le tau malulu i le taufaʻaiʻuina o le autumn, o le laau toto e tipi i le 10 cm i luga aʻe o le eleele. E le manaʻomia le faʻafefe o laau toto - peʻa, lau paʻu poʻo le vao e mafai ona faʻaaoga e puipui ai le malulu. I le tautotogo e tatau ona aveese lenei fale.

Auala e fai ai le fanau a Saina

E le umi se taimi e ola ai, ma a maeʻa le 3-4 tausaga o le fugalaau, latou te leiloa o latou foliga teuteu. Ina ia aua le galo lau laau e sili ona e fiafia i ai, e tatau ona e faʻaleleia i taimi uma.

Vaeluaina o vao

Aua le faʻalauiloaina, aua e manaʻomia se aʻa malosi malosi. E sili ona lelei le faia o le toe gaosia e ala i le vaevaeina o aʻa i le amataga o le tautotogo, ona totogo ai lea o laau fou i le vaitau muamua lava.

O le togavao ua eli ma vaeluaina i ni vaega ma se mata mata. I le taimi lava e tasi i vaega taitasi e tatau ona sola ese.

Tuʻu

Ina ia mafai ona faʻaleleia le tino i lenei auala, o le tipi faʻasalalau e faia i le loloto o le aʻa. A maeʻa lena, tipi i lalo le pipi ua faapipii i le eleele, moe ma susu. I lenei tulaga, o le laau e muamua ona avea aʻa, ona fuga ai lea o se fugalaau fou.

Laʻau

E mafai ona faia ni vaʻai i le tautotogo po o le autumn - o le taimi e faʻaleleia ai i lenei auala e le afaina tele, e ui lava e sili atu ona faigofie le maua o togafitiga maloloina i le tautoulu.

I le amataga o Setema, filifili ni laau sili ona lalelei ma matagofie tele. Latou te momotu ese (faatasi ai ma se vaega o le ogaoga) o fasi laau talatala talavou 10 cm le umi ma tipi le lau i le afa.

Mo le tele o itula, e tatau ona tosoina le tipi i se vaivaiga vaivai o le manganese. Ona totoina lea i totonu o se pusa ua saunia (faatasi ma le alavai ma le eleele) i le loloto o le 2 cm, ma le mamao e 5 cm le mamao.

A uma ona totō le eleele e lelei i le vai ma tuu le atigipusa ma mea e toso ai le pusa. O le vaiaso muamua e teuteu ai le pruneyut ma faʻaosoosoina i taimi uma. O aʻafiaga o le a aʻa i totonu o le masina. I le taumalulu, o le fausiaina o laau e le fautuaina, ma ia mautinoa lo latou filemu, ufiufi i latou i le laʻau 15 cm. I se nofoaga tumau E mafai ona totōina le faina a Chinese i le masina o Me.

O le seleseleina o le tautotogo e faia mai laau totō na aumai i totonu o se potu mafanafana i le tautoulu ma le umi o le fuga. A maeʻa le pala, o le a faʻaliliu malie le vai, ma ave le pusa i se mea malulu. E mafai ona faʻaaogaina Bush i Fepuari.

E te iloa? Mo le sili atu ma le sefulu tausaga, o le taumafataga o se faailoga o le soifua manuia i le lalolagi atoa, ma i le USSR o lenei laau na lauiloa ina ua mavae le Taua Lona II a le Lalolagi ma avea ma faailoga o le manumalo ma le tamaʻitaʻi.
O le fatu o se fugalaau matagofie e teuteu ai le togalaau ma fiafia ai tagata ola fualaau aina ma lona ola umi. O le iloa le auala e tatau ona totoina ai saina Saina mo laau toto, faʻafefea ona faʻaleleia i isi auala, ma le taimi e totō ai totō i le laufanua ma le auala e tausi ai le laau, o le a mafai ai ona e faamemelo i nei fugalaau matagofie i taumafanafana uma.