Kukama

Kukamato-lemoni: matagofie i le togalaau

E tele ituaiga o kukama ua atiina ae, e eseese i tulaga o le matua, foliga, lapopoa, lanu, fua, togafitiga i meaola faalafua ma faamaʻi. I totonu o vaomatua ma togalaau fualaau aina e totō cucumbers oval, cylindrical.

Ae ui i lea, e toaitiiti e iloa o loo i ai ituaiga o kukama eseese, o ona fua e mafai ona lapotopoto ma ovate. Afai ei ai sou manao e faateia au uo ma aiga e ala i le fafagaina oi latou i se vaaiga e le masani ai ma le tofo i fualaau faisua, matou te taʻuina atu ia te oe mea e uiga i le totoina o kukama-lemoni.

Kukama-lemoni: faʻamatalaga o le laau

Masalo o le a faateʻia oe i le tutusa o le igoa faʻaluaina mo aganuʻu fualaʻau. Ae ui i lea, o le mea e ofo ai o le a tumau pea pe afai e te vaʻavaʻai pe o le a le kukumba o lemoni ua foliga mai i le ata. I foliga vaaia, e faigata ona taʻua o le kukama - lanu, lapoa ma foliga e foliga mai ai o le lemoni. Ae ui i lea, o le tofo o le fualaʻau e talitutusa lava ma le masani masani - o le lanu ma le suamalie, suamalie ma manogi.

O le laau e malosi malosi, e oʻo i le uumi o le 5-6 mita, ma lau lapopoa. Ona o le tele o le tele o lapoa, o nisi taimi e taua o le kukama. Ae o le isi igoa - "Crystal Apple" (Crystal Apple) - o lenei ituaiga kukama na maua ona o le tino matua, maaleale, e foliga mai e sinasina, ma e toetoe lava manino ivi i le tioata tioata, foliga foliga tioata. O loʻo i lalo o lenei igoa e iloa lenei meaola i Europa i Sisifo.

E te iloa? Initia ua taʻua o le nofoaga na fanau mai ai kukama e le masani ai (e ui lava o isi punaoa ua fai mai Mekisiko). O iina e tupu ai se fuainumera tele o ituaiga o laau eseese, o le ovate, oval, fualaau elliptic. Naʻo le tasi ituaiga o kukama fua, o le Crystal Apple, ua aʻafia i Europa.
O fua o kukama-lemons e laiti, lapotopoto ma fesuisuiai foliga. O la latou lanu e eseese lava e fuafua i le maualuga o le matua. O lea la, o palama talavou e valiina i lanu lanumeamata, o se paʻu manifinifi, e pupuni laitiiti i lalo. I le aluga o taimi, latou te lili paʻepaʻe, ma sili atu ona lelei i le tofo. Ma i le pito i luga o le lapisi samasama mama.

O lenei ituaiga o le vaeluagalemu o le vaitau, e iloga i fualaau aina umi ma fua maualuga - i le taimi o le vaitau mai le 8 i le 10 kilokalama o kukama e mafai ona aoina mai le tasi togavao. Mamanu 30-40 aso pe a uma le germination. Vaomatua e amata ona mama i le afa lona lua o le taumafanafana. O nisi taimi e faʻaauau ai le suamalie seia oʻo muamua i le kiona.

O le afaina o laau e tupu ona o iniseti ma le matagi.

E te iloa? O lenei ituaiga kukama e faʻaaogaina foi mo faamoemoega teuteu - ua totoina i totonu o ipu i luga o masini.

Filifilia se nofoaga mo le totoina o "Crystal Apple"

Mo le tulaʻi mai o le "Crystal Apple" e talafeagai e filifili ai se vaega malamalama, puipuia mai matagi. O vailaʻau aupito sili mo nei kukama o le vave pulou ma pateta, tamato, aniani, pi, maunu. Talu ai o kukama-lemoni o le aiga o le pumpkin, e le fautuaina e totoina i latou pe a uma fua o fua (zucchini, pauki, squash, melon, zuciniini). A le o lea, o le aʻafiaga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e faʻateleina.

O le tuufaatasiga o le eleele palapala e le o se mea faigata. Ae ui i lea, o fua e sili atu e mafai ona maua e ala i le lūlūina i le eleele lafulemu laufanua, oneone poʻo le moli uila ma le maualalo o le eletise (pH e le itiiti ifo ma le 6).

E taua! Afai o lau 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai le mamafa o le palapala ma eleele palapala, a o leʻi totoina kukama, lemoni, o lona fausaga e tatau ona faʻaleleia atili e ala i le faaopoopo o humus, sand, ash or compost.
O le aganuu o le fualaʻau e le taliaina le latalata ane o le vai o le eleele, lea e tatau foi ona iloiloina pe a filifilia se nofoaga mo le totoina.

E manaʻomia le vevela ma le vevela.

E fiafia o ia i le vevela, sili ona lelei i le vevela o le 25-30 º ma le faʻamamaina o le 70-80%.

E le faʻafeiloaʻi sina faʻaitiitia o le vevela ile 0º. Faʻateleina le tuputupu ae i le +10 º.

Totoga kukama

O le nofoaga o loʻo fuafua e totoina ai le Crystal Apple e tatau ona faʻamaʻaina i le tautoulu ma le fugalaau (5-6 kg / 1 sq. M) poʻo le faapalaga (6-8 kg / 1 sq. M), superphosphate (30 g), sulfate sulfate ( 20 g). A uma lena, o le palapala e tatau ona lelei le kili. I le taimi lava lea ao le i totoina i le tautotogo i totonu o le palapala, e manaomia le faailoaina o le malosi o le vai (15-20 g).

O le kukama-lemoni e mafai ona totoina e faaaoga ai le fatu ma le leai o se fua. I le tulaga muamua, ua toto le laau i le faaiuga o Mati. I totonu o le palapala, o fatu laau i le 30-45 aso e tuʻuina i le laina e tasi, ma tuʻu ai vaeluaga i le va o laau toto o le 50-60 cm. Faatasi ai ma le fesoasoani a le metotia o fatugala, e mafai ona ausia fua muamua ma fualaau umi. Afai o se taufaamatau o le kiona e tupu, e tatau ona ufiufi le tau i le foila.

O le totoina o fatu i le eleele tatala o loʻo faia i le ogatotonu o Mei. O fatu e loloto ile eleele i le 1-2 cm. O mamao i le va o laau totō o loʻo totoe i totonu o le afa mita.

A oʻo mai le la, e salalau i luga o le eleele, i lalo o latou vaovao.

Komepiuta e talafeagai mo le tuputupu ae i totonu o togalaau fualaau aina ma i totonu o greenhouses ma greenhouses. Talu ai ona o la latou sasa e umi lava, i totonu o greenhouses e tatau ona faatagaina i latou e ola ae i luga, ona punou lea i luga o le uaea luga.

E le gata i lea o le a latou o ifo i lalo. Faatasi ai ma le auala saʻo i le totoina i totonu o le kiona, o le mamao i le va o laau e tatau ona taofiofi i le 1 m. Faatasi ai ma se togalaau tetele, e tatau ona faamoemoeina se seleselega itiiti ifo.

Fertilizer "Crystal Apple"

E pei lava o soʻo se fualaau faisua, e tali lelei le kukama lemoni i mea faaopoopo i le gaosiga o le tuputupu aʻe o laau ma fualaau aina. I le gasologa o le vaitau ua fautuaina e taofi mai i le ono i le valu fugalaʻau ma mea e faʻaaogaina ai minerale ma faʻamalosi.

Mo le taimi muamua e faʻaaogaina ai le faʻamaʻiina i le amataga o le vaitau o le vavao. I le avea ai ma se pito i luga, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o fugalaʻau faʻapitoa faʻapitoa e pei ole azofoski (1 tbsp. Spoon) ma mullein (1 ipu) faʻafefete i se pakete lita 10-lita.

A oʻo i le fua o le kukama, e tele taimi e fafagaina i le va o le 10-12 aso. A o faagasolo lea vaitau, o le paluga o le nitrophoska (2 sipuni) ma le mullein (1 le ipu) faʻaitiitia i le 10 lita o le vai e faʻaaogaina. Taumafa: 5-6 l / 1 sikuea. m

O le fafagaina mulimuli e faia i le lua i le tolu vaiaso aʻo lumanaʻi le seleselega mulimuli.

E mafai foi ona faʻaaogaina togalaau vao e pei o se faʻamalo.

Vaega o tausiga mo le kukama-lemoni

Kukama "Crystal Apple" ua faamatalaina i le le mautonu i le tausiga, lea e le ese mai uiga o le tuputupu ae o kukumba masani. O le a manaʻomia ona faʻafefiloi ile taimi, fafagaina, velaina mai vao ma faʻamalo le palapala.

O le faʻaogaina o le vai e faʻalagolago i le tulaga o le atinaʻeina o fale. A o le fugaina, e faʻafefe faʻaleagaina ile 5-7 aso uma. I lenei vaitau, o le ae manaomia le 3-4 lita o le vai i le 1 sikuea. m

I le taimi o le fugalaau ma le fuaina o le suavai e tatau ona faia ile 2-3 aso ile fua ole 6-12 lita ile 1 sikuea. m. Faʻaaoga le vai ao mafanafana.

E tatau ona mataʻituina pea, ina ia tumau pea le susu o le eleele i lalo o kukama, ae leai se mea e susu. Ina ia tumau pea le susu, e mafai ona e faʻaaogaina le mulching i le peat, vao.

O le tele ma taimi o le faʻaleleia o vai e tatau ona fetuunai e faalagolago i tulaga tau. I aso o le la, e fautuaina le vai i lalo o le aʻa po o le galu ina ia le faʻaosoina ai le suavai i luga o laulaʻau.

E le tatau ona afaina i luma o le po - pe a paʻu le vevela i lenei taimi o le aso, i le palapala susu o le a lagona le le lelei o le laau, ma e mafai foi ona afaina ai maʻi fula.

E taua! Afai e le tatau ona faʻaaogaina se vai malosi, e mafai ona faʻaleagaina ovaries, aʻa, puʻu ma laʻau o le laau, faʻapea foʻi ma le faʻafefeteina o le eleele. E sili atu le faʻaaogaina o se vai e mafai ai ona faʻasusu i se mea lautele.
I po malulu, e tatau ona ufiufi le sasa. A maeʻa le faʻamalosia o le eleele e tatau ona faʻamalosi le tatalaina. E manaʻomia foi le vaʻaia o vao, aʻo matua faʻaeteete, ona o aʻa o kukama e latalata i le eleele.

Le seleseleina ma le 'aina o fua

O le seleselega e amata ona aoina pe a oʻo ina ola talavou, fualaau lanu meamata e oʻo atu i le 7-8 cm le umi ma maua ai le tele o le 50 g. I lenei pepa, ua latou talafeagai lelei mo meaai.

Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga, o le a faateleina le seleselega. O laau totoma e ola uma i luga o le ogalaau ma i tua o le muamua ma le laupepa lona lua i luga o laasaga. E tatau ona aoina ao latou matutua.

E fautuaina e pasi ese le moega ma se fuaga i luga o le mataupu o fualaau matala i aso uma e lua. A leai, o kukama matutua ua leva o le a avea ma faʻalavelave i le atinaʻeina o ovaries fou. A maeʻa le muamua o le kiona e manaʻomia le aveeseina o fualaau aina uma.

O le seleselega o kukama e sili ona lelei i le taeao po po o le afiafi. Pe a teuteuina pe tipi fua, ia fautuaina e aua nei faʻalavelave le sasa.

O le aoina o fualaau faisua e tatau ona ave vave i se nofoaga malulu. O latou tausiga faaumiumi i lalo o le la e le manaomia. E pei o isi ituaiga, o le "apple tio" e le o teuina mo le umi - mo le tasi pe lua vaiaso.

O fualaau o le kukama kukumba e aofia ai le tele o vitamini, suka, fiber, suauu meli, iodine. Latou te fetaui lelei mo le kukaina o salakeke, teu ma le vasa. O kukama ua tipiina, o lemoni e tofo e le ese mai le masani, na o le paʻu latou te sili atu ona mautu. I le ala, kukumba-lemons, e le pei o latou masani masani, e le oona tele.

"Laʻau poroka" e fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata e sili atu le mamafa, faʻaleagaina o le tino, maʻi o le cardiovascular. O lenei fualaau faisua e mafai ona aveesea le tino o le cholesterol ma le slag. O le kulimi o le kulimi e faʻaaogaina mo faʻamalositino e pei o maso mata ma lotions. E fesoasoani i le foia o vaitau o tausaga ma fati.

O lenei ituaiga, talu ai e le o se paʻu, e mafai foi ona aoina fatu - o le a talafeagai mo le totoina o le vaitau e sosoo ai. Na o le pau le mea e tatau ona mafaufauina: e mafai ona maua na o meaʻai fatu maualuga pe afai e te vavaeeseina isi ituaiga kukama.