Fualaau

Uiga o le selu "Marshal": totoina ma tausia

Strawberry "Marshal" o se tasi o ituaiga ma fua tetele.

O le tele o fai togalaau e sili ona fiafia i ituaiga eseese mo le fausiaina, talu ai e mafai ona seleseleina vave ma sili atu ona faigofie mai se tasi togavao nai lo le taaalo ma ni vine laiti i luga o laau.

O le talafaasolopito o le totoina o ituaiga o strawberries eseese "Marshal"

Eseesega "Matai" - O le taunuuga o le galuega a le American breeder Marshall Huella. Sa aumai e le saienisi strawberries e talafeagai mo le galueaina i le itu i matu sasaʻe o Massachusetts, lea na galue ai o ia. Strawberry "Marshal" na faʻalauiloaina i tagata lautele i le 1890 ma vave ona maua le taʻutaʻua e pei o se taumalulu-malosi, ma le lelei o fua o fua.

I le faaiuga o le Taua Lua a le Lalolagi, na manumalo ai strawberries i maketi o Europa ma Iapani.

Faamatalaga o le "Marshal" ituaiga

Strawberry Marshall o loʻo i ai lapoa tetele. Pepa laupepa - tele, lanu enaena, e malosi ma saʻo. O le ituaiga e tulaga ese i le tulaga o le fetuunaiga i tulaga tuputupu ae, taumalulu-malosi ma faapalepale le vevela lelei. O le taimi ua leva, e fua mai mo se taimi uumi ma e matua fua tele lava.

O lanu mumu paʻepaʻe ma se mea susulu e maua ai se tofo suamalie ma se manogi manaia. Strawberry "Marshal" E leai se mea e iai i totonu, o lona pulupulu o se mea malie tele, e le mafai ona tatalaina, o le tele o vine e oʻo i le 90 kalama.

Ona o le tele o fua o fua, o le ituaiga e le mafai ona feaveaia, e tatau ona matua faʻaeteete i taimi o felauaiga. O le fua tele o fualaau aina e mataʻituina i le tausaga muamua o le ola o le laau, ona pa'ū ifo lea o le fua, ae le o le maitauina.

Strawberry "Marshal" i le faʻamatalaga o le vailaʻau o loʻo amanaʻia o se mea e masani ai: e tutusa lava le lelei ma talafeagai mo le taumafa fou, mo le tele o mea e faasaoina, faʻamaʻi ma le vevelaina o togafitiga.

E te iloa? Na o le pau i le natura, o fatu o loʻo tu i fafo - lenei strawberries. I totonu o le lalolagi o meaola, o nei fatu e taʻua o nati, o faasolosolo, strawberries --tele pu

Filifilia se nofoaga mo le totoina o le strawberries

Mo Katelani strawberries, e tatau ona e filifilia vaega e lelei ona susulu e le la, ma o le eleele e tatau ona manaia, ma. O le eleele e sili atu ona lelei le filifilia o le kulimi ma le manava lelei o le susu. O le maualuga o le eleele e le tatau ona sili atu i le 1 m.

E taua! E le fautuaina le totoina o strawberries i luga o le pito i saute o le togalaau, lea e vave ai ona liusuavai le kiona, faʻaalia le laau ma faʻasalaina e faamaisa.

Tapenaga sauniuni aʻo leʻi tulaʻi

A o leʻi totoina togalaau, e tatau ona saunia le fanua ma togalaau, lea e manaʻomia mo le atinaʻe lelei o le seleselega, lona puipuiga mai faʻamaʻi ma, o se taunuuga, o se seleselega lelei.

Sauniuniga i le nofoaga

Aʻo lei amataina le togavao, faʻapena ona faʻatino le palapala eleele loloto i le nofoaga ua filifilia. Faʻalagolago i le tuufaatasiga o le palapala faia le aofaiga tonu o le humus ma le oneone. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o eleele paʻu, 6 kilokalama o le humus ma le 10 kilokalama o le oneone i le 1 mita e manaʻomia. I luga ole eleele eleʻele - 10 kilokalama o le humus, 12 kilokalama o le oneone ma le 5 kilokalama o le selu olo.

Totoina sauniuniga

O le tapenaga o fualaau e faʻaitiitia i le faʻapalapalaina o le aʻa. O aʻa o se laau talavou ua faatofuina i se vaifofo o le pati mimi (piniki moli) mo le lima i le fitu minute, ona fufulu lea i vai mama.

Le totoina lelei o laau totō "Marshal"

Mo Marshall strawberries, o le amataga o le tautotogo o le taimi sili lea mo le totoina. Pe a totoina i le tautotogo, e ono paʻu tele le gaosi. Afai, peitaʻi, o le taualumaga na tupu i le tautoulu, ona tatau lea ona totōina e le sili atu i le sefulufa aso ao lei amataina le malulu malosi.

Pe a totoina, tuʻuina atu le malosi o vao e tupu malosi, ua totoina i se auala e le mautonu, ma tuu ai se mamao o le itiiti ifo ma le 25 cm. I le lumanaʻi, o le a le faʻalavelave le tasi i le isi, ma o le a tufatufaina saoloto a latou aʻa.

Tekinolosi tau faatoʻaga o le totoina o le strawberries "Marshal"

Tausiga mo strawberries "Marshal" e amata i se taimi umi ao le i totoina, aemaise lava, ma le filifiliga o le au sao muamua. O nei: kāloti, aniani, kelisi, pasisa ma dill. E ola lelei Strawberry meaʻai, legumes, radishes ma seleni.

Le o le leaga o fualaau aina pe a uma ona totoina laau: tulip, marigolds, daffodils. Afai ole eleele leaga, e tatau ona totoina le aganuu i le tulaga o se kamupani o le sinapi ma le vaega.

E taua! E le mafai ona e totoina le strawberries pe a uma tamato, eggplantal, pepa (suamalie), pateta ma kukama.
Strawberry "Marshal" e puipuia i faʻamaʻi, ae o le tausisia o le fua o le seleselega o le a lagolagoina ai le puipuiga o le laau ma mafai ai ona galue malosi ma fua mai.

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

O fualaau aina e manaʻomia ona fafagaina mai aso muamua o Me, o lona uiga, ao faagasolo lo latou tuputupu ae malosi. E tatau ona faʻaauau pea le faʻaleleia seia oʻo i le seleselega. O lenei faiga e faia i le taeao po o le afiafi, ina ia maua ai le susu o le susu i luga o laulaau, faʻavave i le la, o le a le mu ai le meaola.

O le eleele e lata i le vao e tatau ona tatalaina, e pei ona manaʻomia e le okesene ma le susu. I luga o le palapala, pala i lalo, fualaau aina o le a tau le maua pe leai foi.

Faʻatauga

A oʻo i le taimi e faʻamaʻaina ai strawberries, e lelei tele le faʻaaogaina o fugalaʻau, talu ai o lenei fualaau aina e matua faʻapitoa ma, e le o le matemate faʻatasi ai ma se fua o minerale, e mafai ona susunuina le laau.

Fagogo i mea faʻalaʻau e pei ole paʻu, faʻafefete o le moa moa, lapotopoto o vao, vao, fafie fafie. O fualaau e tatau ona fafagaina i le taimi o le tuputupu ae, fugalaau ma fualaau aina.

E te iloa? I le aai o Nemi (Italia) o se faʻamanatuga faʻapitoa mo strawberries e faia i tausaga uma. O se pesini lapoa i le tulaga o se pesini ua tumu i fuālaʻau ma sasaa le vine. O malo uma o le aso malolo ma na o le pasi ane-e mafai ona faataitai lenei meaʻai.

Le seleseleina o strawberries

Strawberry "Marshal" e masani ona iloga i ona fua. Mai se tasi togavao e masani ona aoina i le tasi ma le afa kilokalama o vine. Na latou faʻatoʻa i le amataga o Iuni. E maitauina e faapea, i latitudes ma se toʻafilemu ma le mafanafana, e mafai ona seleseleina le lua ma le tolu faatoaga.

O vine o lenei ituaiga e tele ma lelei i se lanu piniki mumu o le pulupulu, e aunoa ma se vavao. E manaʻomia le aoina o fua i le tau vevela ile aoauli. O le susu susu o le a le teuina, ma o le taeao e masani ona i ai le sau i luga o vine. O fua o le Marshal e tutusa lava le mamafa, o le mea lea, pe a fai o le felauaiina e aoga le tausia o le "faigofie" o fualaau seleseleina.

O Strawberry o se fua lanu ma maloloina, e faʻaleleia i se tasi ituaiga o lanu lanumumu lanumumu. E aoga fou, e suamalie le sua suamalie, pe a faʻamaisa, o strawberries e taofi uma a latou mea totino, ma o vine e mafai ona faʻasaoina, faʻagogo pe teuina e pei o fualaau.