Vailaau faʻapitoa

Ledum lafoaʻi marsh: faʻaaoga, mea tau vailaau ma faʻamaʻi

Ledum Rosemary - laau faʻamaʻavale e ola ai le aiga o le heather.

Ledum e tupu tele i Europa, Amerika i Matu ma Asia. O loʻo i ai i le laau se fausaga faʻalaʻau maualuluga ma e oʻo atu i se maualuga e le sili atu i le 120 senitimita.

O le manogi o vao rosemary vao e talitutusa ma le manogi o camphor. O ona aʻafiaga e oso ese mai le malosi o le manogi o le manogi e ono lamatia ai le ola maloloina i le latalata ane o vao i le taimi o la latou fugalaau.

E te iloa? I totonu o tagata, e taua foi le muta rosemary, o le bakhun, bagunnik, bugun, puzzle, anabra, marsh hemlock, manu felelei, le tele o feusuaʻiga, le valea moe, o le forestmary forest and the insect bug.

O le talavou e le faʻamaoniaina mai le vaʻavao vao Le Laboror ua lilo i le lanu mumu. O laulaau o le laau o se paʻu paʻu, laina eletise, taumalulu. I le vaitau o le vavalaʻau, ua ufiufi le laau i fugalaau paʻepaʻe e faʻaputu i pito o lālā i papelu. O fualaau o Bagulnik o ni pusa-o-pala mai fafo.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le rosemary vao

I le tuufaatasiga o le laau o loʻo i ai fuālaʻau oona e aofia ai ice, η-cymol, palustrol, ava uila, hydrocarbon ma geranyl acetate. E faaopoopo i aʻa, o le suauu taua o loo i ai i vaega uma o le rosemary vao.

I laulaau o le laau o le tausaga muamua o le olaga, o le suauu e aofia ai le 1.5 i le 7.5%, ma i laulaau o vao o le tausaga lona lua - mai le 0.25 i le 1.4%, i lala o le tausaga muamua - mai le 0.17 i le 1.5%, i lala o le tausaga lona lua i se aofaiga e le sili atu i le 0.2%, i fugalaau - e tusa ma le 2.3%, ma fualaau - e tusa ma le 0.17%.

O le suauu taua o loʻo i totonu o le vao gamoni o le rosemary o loʻo i ai le tofo vevela ma le manogi malosi o le balsamic.

E taua! I le vaitau o le fugalaau, o le roseum vao e ola tele mo le ola maloloina o le tagata, aua i le taimi nei e lafoina ai e le laau i le ea mea matautia oona e afaina ai le tino, ma mafua ai le tiga o le ulu.

E le gata i lea, o le laau e aofia ai glycosides (arbutin ma ericoline), coumarins (scopoletin, esculin, umbelliferone, esculetin), andromedotoxin, flavonoids (hyperoside ma quercetin), phytoncides, tannins ma le coloring matter, vitamin C, ma se lisi matagofie o le macro- ma elemene taua.

Faamalologa o meatotino o le rosemary vao

Sei o tatou tilotilo i aoga o se taʻiala ma po oa faʻamaʻi e mafai ona faʻafefe ai se tagata. A faʻaaogaina se laau, ia manatua o mea uma e fetaui - manuia ma faʻaleagaina, ma o lea e mafai ai e se palaʻau oona ona faʻamalolo se tagata ma fasioti.

O vailaau faafomai o le rosemary o vao a Bogulnik e faalagolago tonu lava i le aofaiga o le suauu taua o lo oi totonu. O le maualuga o le pasene o le suauu taua, o le maualuga o le malosi o le malosi o le laau.

E sili ona lauiloa o le togafitiga o le bronchitis ma le rosemary vao, aua a faʻaaogaina i totonu o se laau toto, o vailaau oona o loʻo i ai i lona fatuga e vave ona ulu atu i le mama ma faʻamalosia ai le gaioiga afi o le epithelium, lea e fesoasoani i le saoasaoa vave mai le maʻi.

E te iloa? I le faagasologa o le faʻamalositino e ala mai i le bronchi, o vailaau faʻasolosolo o meaola e masani ona aʻafia i le faʻalauiloa o le mucosa respiratory, lea e faʻapupulaina ai le pule faʻanofo ma le gaioiga afi o le ciliary epithelium e faʻapipiʻiina ai le manava.

Ua matauina foi e tagata popoto e faapea, o le rosemary vao e iai sona aafiaga i luga o musika mumu o le bronchi. E le gata i lea, ua i ai i le laau se aafiaga e tetee i le ita, lea e fesoasoani foi i le aveesea o le bronchitis.

Faʻaaoga mo togafitiga uu, o suauʻu, paʻu ma le tele o le rosemary o le marsh. I vailaau masani, faaaoga le fualaau faasaina "Ledin", faia i luga o le faavae o lenei laau ma maua ai le aloaʻia aloaʻia ma le bronchodilator.

O le taua o le suauu taua o loʻo i ai se aafiaga faʻaolaina i luga o le tino o le tino. E le gata i lea, o le vailaʻau e iai sona aʻafiaga. O suauu taua e fausia ai le laau e mafua mai i fatugaʻo ma le urine i se fesuiaiga e le suia, lea e faamatalaina ai le lelei o aafiaga i totoga o le toto o gaʻo oona ma arbutin glycoside. Ledum marsh ua i ai se aafiaga faʻaogaina.

Recipes o togafitiga masani: togafitiga ma le roseum vao o faamaʻi eseese

E ui lava i le auai i le tuufaatasiga o mea inu vevela o le rosemary, o ona vailaau faafomai ua maua ai le lautele o le faaaogaina i vailaau faaleaganuu. Ona o lenei mea, o loʻo faʻaaoga lelei le laau mo togafitiga o faʻamaʻi eseese.

I le avea ai o se vailaʻau faʻamalositino faʻaaogaina fugalaau, lau ma le rosemary vao. O le tincture ma le teuteu o le rosemary vao e i ai se mea e faatalitali ai ma le antitussive lea e mafai ai ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le bronchitis, tracheitis, teʻo moe, tuberculosis, foma ma laryngitis.

E le gata i lea, o le laau ua faamaonia i le togafitiga o ia ituaiga o faamai o le maskulekeletal system, e pei o le rūmāmatika, maʻi o le gasegase ma le faʻasolosolo.

E faʻaaogaina foi le rosemary vao e avea o se vaega o togafitiga faigata. i le togafitiga o le maʻisuka, spastic enterocolitis, dysentery, scrofula ma le eczema, faapea foi ma le lelei o le diaphoretic, diuretic, disinfectant ma le hemostatic agent.

E taua! Pe a togafitia se laau toto, e tatau ona matua mataala, talu ai ona o le le tausisia o le tui e mafai ona tau atu i taunuuga le talafeagai. O le a le lamatia matautia Ledum? O le mea o lenei mea o se vailaʻau oona, ma o lona faʻaaoga sese e mafai ona faʻaleagaina ai le tino. Aua neʻi faʻaaogaina le rosemary vao e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi.

I le fale, e faʻaaoga le rosemary e avea o se iniseti: latou fumigate potu, teuteu laau ma le teuteuina o nofoaga e faʻapipiʻi ai moega, maso ma lago. Paranesi po o le paʻu o vao vao meaʻai mai le rosemary e taofia ai foliga o moa. Ma o le suauu taua o le rosemary vao e fefiloi ma le tan tan le paʻu.

E te iloa? O le vaovao o le rose vao o le marsh nai lo le vaovao sa taumafai e faaaoga mo le faia o pia, ae na toilalo le suʻega, e ui i le mea moni o le inu ua foliga tutusa i le tofo i le uluai mea, e sili atu lona maualuga, ma, e le gata i lea, na mafua ai le tiga tuga, ma le gasegase.

E faʻaaoga lelei le laau mo togafitiga o meaola fagafao. O fagu e fafagaina i le susuga o le rosemary vao mo colic ma le opoy, aua o povi na tuʻuina atu mo le fugaina, ma mo puaa mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi i taimi o faʻamaʻi. E toetoe lava o manu uma, sei vagana ai 'oti, o Ledum leaves o loʻo i ai le malosi tele.

E ui lava i ona mea oona, o le laau o loʻo i ai se aafiaga lelei tele o antiallergic, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo le togafitiga o fomaʻi o le maʻisuka, eczema ma le contact dermatitis.

I le togafitiga o le maskloskeletal system, e faʻaaogaina ai se suauu suauu vao, lea ei ai aʻafiaga faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Tea mai le rosemary vao

Tea mai le rosemary vao - O se vailaau aoga mo le maʻi le vaivai ma le le lava o le mānava, lea e mafai ona faʻaaogaina e tagata matutua ma tamaiti. E tatau ona ave lenei vailaʻau mo se taimi umi - mai le 2 i le 4 vaiaso.

Ina ia ausia se togafiti o togafitiga, e tatau i tagata matutua ona inu se afa afa i le aso, e tatau ona tuuina atu i tamaiti se teasite se lua e le silia ma le faatolu i le aso.

Faia o lauti e le tele se taimi e alu ai. E tasi le sipuni vaovao o le vao matutu o le rosemary vao o le marsh ua sasaa atu i se ipu vai inu ma faatagaina e gase mo le 15 minute. Ina ia faʻaleleia le togafitiga o le soifua maloloina, e mafai ona e faʻaopopo se tasi sipuniti o laʻau moa vao i le inu.

Ledum oil

Suauu o le rosemary vine o marsh faia i luga o le faavae o le olive poo le suauʻu suauu: tasi sipuni tele o le vao vao i le 100ml o le faavae. Faatumu le mutia i le suauu ma tuu le vaa i se mea pogisa mo le 21 aso.

Ina ia faʻaleleia le faagasologa, e tatau ona luluina le suauu ma le mutia pe a ma le tasi i le aso. A maeʻa le taimi, e tatau ona tafe le suauu ma sasaa i totonu o se pusa pogisa. O vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o le isu i le rhinitis ma le gasegase taatele ma le masani.

Kuki le suauu mai le rosemary vine e mafai ona tasi le auala. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave le sipuni se tasi o fugalaau rosemary ma sasaa le 100ml o le sunflower poo le olive olive. E tatau ona seti le fagu i luga o le afi, aumai i se vevela ma faʻapipiʻi mo le minute e tasi ile vevela vevela. Aveese le koneteina mai le vevela ma faʻasalaina, ma tuʻuina atu mo le isi 24 itula, faʻamafe.

O le suāuʻu e faʻapipiʻi i totonu o le lumbar e fai ma faʻamaʻi poʻo totonu o sooga i le taimi o le gasegase poʻo le faʻaleagaina o le arthrosis, e mafai foi ona faʻaoga mo le myositis ma le intercostal neuralgia.

Afai e te faia le pata mai le rosemary vao mo lenei fua, ona mafai lea ona faʻaaoga e togafitia ai siama, eczema ma le laisene. Taumafa 2 sipuni tele o le vao vao i totonu o koneteina ma ufiufi i le 5 sipuni tele o le suauʻu sulu. Malosiaga e tapuni ai ma tuu ile 12 i le nofoaga mafanafana.

Suauu manogi

Ledum faavae o suauu, fesoasoani e faʻasaʻo le tiga i le gasegase, gasegase ma le radiculitis, o le a mafanafana le tiga i le neuralgia ma le myositis.

E saunia le suauu o le rosemary vao, E tatau ona ave le 200 g o le gaʻo totonu o le puaa ma tuu i totonu o se ipu omea, faaopoopo i ai 25 g o laʻau paʻu iina, ufiufi ipu ma se tapuni ma tuʻu i le ogaumu e fufulu mo le lua itula i le 100 ° C.

O le suauʻu e managofie, faʻafefe ma sasaa i se atigipusa ma se tapuni ma le lautele. E tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa.

O se fofo sili ona lelei mo siama suauu i le rosemary vao ma le hellebore aʻa. Ave i luga se sipuni sipuni o laau o le hellebore ma le rosemary vao ma faʻafefiloi ma le 500 g o le puaa puaa. Tuu le atigipusa mo le 12 itula i totonu o le ogaumu ma faʻafefete i luga o le vevela vevela. Ona gaʻo lea o le gaʻo ma sasaa atu i totonu o se koneteina tioata. Lubricate nofoaga na afaina 3 taimi i le aso.

Faʻatoʻaina o le rosemary vao

Faʻatoʻaina o le rosemary vao o loʻo i ai faʻamaumauga faʻamalolo maualuga. E aoga mo le saeia ma le lavea o manuʻa, o le malulu, o le mu, eczema ma le iniseti. E tatau ona e aveina le 2 sipuni tele o laulaau o le rosemary vao ma sasaa se ipu vai inu, tuu mo le 45 minute, ona toso ma aumai i le 500 ml o vai ua tunu.

Le kuka fua o le rosemary vao, E tatau ona liligi le 12 g o le mutia i se ipu vai inu ma tuʻu ai mo le 20 minute. Faʻasoʻoto faʻasoa i totonu o mea faʻapipiʻi e aʻafia ai ma le gasegase, arthrosis, gout ma radiculitis.

O se isi meaʻai kuka masani fusi mo le faʻaaogaina totonu na faʻaaogaina e avea ma sui o le gasegase i le taimi o faʻamaʻi pipisi o le ARVI, faʻamaʻi ma le rhinitis. Liligi le 20 g o le mutia ma le tasi le lita o le vai inu ma kuka i le ogaumu mo le 10 itula. Inu se decoction e tatau ona faalua taimi i le aso.

O le ava malosi o le rosemary vao

O le ava malosi o le rosemary vao E avea o se vaifofo sili ona lelei mo le gout, rūmatism, maʻi o le tino, eczema, faapea le bronchitis, fomaʻi bronchial. E le gata i lea, o taunuuga sili ona lelei e maua mai i togafitiga ma le mumū o le roseum inflammation o le tootoo laiti ma le proctitis.

Le faia o se fusi, faatumu i vaega e lima o vodka poo le ava malosi se tasi vaega o le mutia vao o le rosemary vao o le marsh. Ona e manaʻomia lea e faʻamalosi le fualaau faasaina i se nofoaga mafanafana mo 24 itula. E faʻaaogaina le togi i fafo e olo i sooga poʻo tua. O le solo lelei atoatoa o le gasegase ma faʻasaʻo le mumu.

Laʻau o le rosemary vao

Laʻau o le rosemary vao e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai totoga o fomaʻi, cardiovascular, ma urogenital systems. Ua fautuaina le fualaau e ave le 0.5 kapu 3 - o le maualuga o le 4 taimi i le aso mai le 1 i le 2 masina.

Fafaga le kuka o le rosemary vao e le tele se taimi e alu ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tago i le 1 sipuniti o lau o le laau ma sasaa i le tasi ipu vai, faʻapipiʻi le vailaʻau mo le 15 minute i totonu o le vai vai, ona tuʻu ai lea mo le isi 45 minute. A maeʻa le faʻafefeteina, faʻaaogaina.

Fualaau faʻamalosi ma le rosemary vao

O togafitiga faafomaʻi e sili atu ona lauiloa nai lo le aveina o se vao. O le mea moni, o faʻalapotopotoga o togafitiga o togafitiga e sili atu le tele o aʻafiaga o aʻafiaga, lea e mafai ai ona ausia ni taunuuga sili atu i togafitiga.

Mo togafitiga o le dysentery e tatau ai ona saunia se mea e le afaina 10 g o le rosemary vao ma 20 g o Althea aʻa. Faatumu le aoina o otaota i le 1 lita o le vai inu ma o le aso e tatau ona tusia mo le 60 minute. Ave le aoina o le dysentery ia tatau ile lua itula, tasi le sipuni.

Tele le tale faasaoina le vao vao e aofia ai 5 sipuni tele o le rosemary vao, 10 sipuni o le althea aʻa, 10 sipuni tele o coltsfoot. O le laʻau uma o loʻo faʻafefiloi lelei, ave 2 sipuni tele o le aoina, sasaa i le vai inu ma tuu e faʻaaoga mo le 30 minute. Ave le 0.5 kapu o le afu 5 - 6 taimi i le aso 20 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Le faʻamamāina o le tulaga o tagata gasegase e maua i le fula e tatau ona e saunia se faʻaputu e aofia ai le 200 g o le vao vao rosemary, 200 g o fugalaau fomomile, 60 g o polo birch ma le 40 g o le ephedra otaota. Faʻatasi 2 sipuni tele o le aoina o le 500 ml o le vai inu ma tuʻu ai mo le 5-6 itula, ona faʻamaʻi. Faʻafeinu 3 taimi i le aso mo le 0.5 tioata 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

Aoina mai ma le teuina o vailaʻau faʻasaina

Faatasi ai ma le faamoemoega o le togafitiga, latou te faʻaaogaina ai lala lau lauolaola o marsh vao vao, e leʻi faʻamaonia. O le aoina o mea tau vailaau faʻasaina e faia i le faaiuga o Aukuso poo le amataga o Setema i le vaitau o fualaau aina. A o le aoina o pupuu ma se umi e tusa ma le 10 cm tipi ma le lima poʻo le selesele.

Totoina lala na faia i totonu o ata po o totonu o le paolo i luga o le auala, i nofoaga lelei. E mafai ona faʻaaogaina masini eletise e faʻagogo ai le laau, ma e le tatau ona suia le masini e sili atu i le 40 ° C.

Pe a faʻamamaina se rosemary vao e tatau ona faʻaeteete faʻapitoa, e pei o le mea oona, ma afai e te nofo latalata i le mutia i taimi uma, o le a mafai ona mafua ai oe ile maʻi tigaina.

I le aoina ma le faʻamagoina o le mutia, e tatau ona faia uma manipisi i se puʻupuʻu poʻo se fusi gau. O mea laititi e teuina i totonu o tagapepa poʻo ipu fagu.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Togafitiga ma le rosemary anufe e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai o aoga o le tagofiaina e tatau ona fetaui lelei ma faʻamaʻi, lea e faʻamatalaina e ala i le i ai o mea oona i lona tuufaatasiga.

E taua! Togafitiga i le rosemary vao e tatau ona faia na o le faatagaga a se fomaʻi, aua i nisi tulaga e mafai e le laau ona mafua ai le le mautonu. O le faʻaaogaina o le rosemary vao i mea e sili atu nai lo le masani, ua faʻasaina, talu ai e mafai ona mafua ai le maʻi o le ulu ma faʻalautele ai le popole.

E le gata i lea, e ui lava i le maualuga o le gasegase, o le faʻaaogaina o le rosemary vao e faʻasaina ma le le mafaufau, le gasegase lagona, vaʻavaʻaveʻa, alatele, ma le malosi e taofi le manava.

O le mea moni, o le rosemary vao o se laau oona, ae ao le i faʻaleagaina ma le le mafaufauina, mafaufau po oa faʻamaʻi e mafai ona fesoasoani ia te oe e faʻaumatia ai.