Puleaina o pest

Auala e faʻaaogaina ai le fualaau faasaina "Faʻaogaina", faatonuga mo le faʻaaogaina

O le uiga o le "Faigaluega" o se fomaʻi tulagaese i lana vasega. E maua ai se tauiviga lelei e faasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi o ituaiga laau eseese, lea na ia maua ai le faʻalapotopotoga lautele.

Fualaau faasaina "Uma": faamatalaga

O le "gaʻo" o se vailaʻau o se augatupulaga fou, o lona faʻaaogaina e i ai sona aafiaga tele i luga o faʻamalosia o faʻamaʻi pipisi o le tele o laau. O lenei sigicide malosi e aʻafia ai meaʻai e afaina ai laulaau, taofi ai le tuputupu ae o le mycelium ma le toto.

E taua! E mafai e le fusi maʻi ona afaina poloka o le faamaʻi ma puipuia ai spores mai le totoina.
Ona o lenei uiga lelei, o lenei meafaigaluega e fesoasoani e taulima ai faʻamaʻi e mafua mai i le totoina o le toto. "Faʻalavelave" e faatatau i le ituaiga o strobilurins - mea e faʻalavelaveina ai le manava o suauu pathogen e ala i le aafia ai o le enzymes e patino i le fugalaau.

Faʻafeiloaʻi le gaʻo, e tusa lava pe laʻitiiti, e matua leai lava se afaina i isi mea ola. O le mea sili lea ona aoga ma le le lelei o nei mea. O le mea moni, o masovi ei ai le vavave lelei i suiga, ma avea ai ma mea e le mafai ona faʻaaogaina i fualaau uma o lenei vasega. Ina ia ausia le lelei sili ona lelei mai le faʻaaogaina o le "Puepu", e tatau ona faʻaogaina lenei pese i le sao saʻo, o lea e le tatau ona matamuli ia faatonuga mo le faʻaaogaina.

E te iloa? Sa maua e saienitisi mai le ogatotonu o John Innes se polotini e faatonutonu ai le taʻitaʻia o aʻa ola i lalo o le pouliuli atoa. Na faaigoaina o ia RHD2. O loʻo i ai i le pito o aʻa ma faʻaosofia ai le gaosia o fualaʻau saoloto e faʻafoeina ai le faʻaaogaina o le calcium mai le palapala. Calcium na maua e le laau, toe faʻafouina le polotini, tapuni le taamilosaga.

Gaosiga gaosi ma le masini o le gaioiga o le vailaʻau

O le mea aoga autu o le fualaau faasaina "Manua", lea e afaina ai le tele o meaola e mafua mai i faamaʻi, o kresoxim-methyl. O le fungicide e gaosia i le tulaga o palulaʻau, lea e salalau lelei i le vai. Pe a faatusatusa i isi sauniuniga tali tutusa, o le laʻau o loʻo i totonu o le laʻau lava ia, e tufatufaina uma i fafo ma totonu, ma e tusa lava pe tasi le itu o le laulaʻau o loʻo gaosia (o le laau e na o se vaega itiiti o le mea galue). O le tali sili ona lauiloa o le apu ma le paina o se fualaau matala tele o le laʻau, ma o lenei mea e faʻaalia ai le faʻaumatia atoatoa o le paʻu. O lenei aafiaga ua aliali mai i le maea ai o togafitiga e tolu o le togafitia o le fungicide.

E taua! Ua faaalia i suʻesuʻega faasaienisi i le gaosiga o fatu, pe a uma ona togafitia i le malosi, e leai ni uiga o lenei tuufaatasiga na maua. I apu, o lona faʻatonuga e leai se aoga. O le fasioti tagata, paʻu i totonu o le palapala, faʻafuaseʻi ona faʻasolo ma e le loloto lona loloto, ina ia le faaleagaina ai le vai.

Faʻafefea ona faʻaaogaina fualaau faasaina, faatonuga mo le faʻaaogaina?

O le "Faigapaʻu" o se fuluʻi lautele lautele, o faʻamalamalamaga mo le faʻaaogaina e faigofie ona malamalama i ai, ma o tali a le au faifaatoaga ma le au faifaatoaga, i le tele o tulaga, e matua faʻamaoni.

E faʻapefea ona faʻaaoga le "Taʻu" mo fugalaau?

O fugalaau olaola, o fai togalaau masani e faʻamalolo i latou i fuluʻi fomaʻi e faʻafefe ai le paʻu ma le pala. I lenei tulaga, o le fualaau faasaina "Faʻaogaina" e faʻaaogaina e saunia ai se vaifofo, o faatonuga mo le faʻaaogaina o mea nei: faʻamafola le 5 kalama o le fungicide i se pakete vai. O le fofo e maua ai le malosi tele i totonu o le lua itula i le maea ai o sauniuniga, o lea e tatau ai ona e faʻaaoga lelei i lenei taimi. I le vaitau o le tuputupu ae, e sili atu le lelei o le faʻaaogaina o fugalaau e faʻaaoga ai se pulumu, e faʻaalia ai le faʻaleleia i le faaluaina faatolu i le masina.

E taua! A ola le rosa, e tatau ona fufuluina e le gata laulaau, ae o le eleele foi e latalata ane i le vao.
O togalaau aina e tatau ona faaluaina i le masina, e amata mai i le ogatotonu o le taumafanafana (e amata mai i le aso 1 o Iulai) ma oʻo atu i le taimi tonu o togalaau mo le taumalulu. Mo le togafitiga o fugalaau mai le fuga, "Faʻaogaina" e faʻaaogaina naʻo se vaega o se togafitiga atoatoa. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei vailaʻau ma pe a uma lena e tatau ona faʻaaoga fualaau faʻamaʻi, o le masini o le gaioiga e ese mai i le gasegase. O le tausaga na sosoo ai, o le faʻasaʻoina ma sauniuniga tutusa e matua faʻasaina ona faʻaaoga.

Faaaogaina o fualaau faasaina i le togalaau

O le fualaau faasaina o le "Strobe" atonu o le safic fungicide mo togalaau aina, ma mo vine lelei. E puipuia lelei ai le toe gaosia o faʻamaʻi faʻaleagaina o loʻo faʻaalia i luga o fua ma lau o laau. E tusa lava pe o le faʻamaʻi pipisi, o le Strob fungicide e togafitia lelei se mea na afaina ai, ona faʻaumatia ai lea o le maʻi e ala i le taofiofia o le vevela ma le tuputupu aʻe o le mycelium. Ona o le mea moni e le o toe tupu mai ni vavave fou, e mafai ona puipuia mai le tele o afaina o le maʻi. Afai na pisia le falemaʻi mo le taimi muamua, ona iai foi lea o le puipuiga o le aʻafiaga i osofaiga i le lumanaʻi.

O lenei vailaʻau e fesoasoani e taulimaina ai le lanu uliuli, paʻu o le paʻu, o le cancer o le basal, paʻu ma le ele. O le fualaau faasaina o le "Pulu" e mafai ona faaaoga mo vine mo faamoemoega puipuia, e ui i le mea moni e faapea o faatonuga mo le faaaogaina e fai mai e uiga i le mafai ona totoina na o le taimi o le tuputupu ae. O togafitiga e aafia ai laulaau, fualaau aina, alavai ma le eleele i totonu o le aʻa. E tatau ona togi vine i le lua aso i le 10 aso. O le togafitiga mulimuli e faia i le masina muamua aʻo leʻi seleseleina.

O isi fualaau aina e tatau ona togafitia i le Strobe fungicide i le vaitau o le tuputupu aʻe (e oo i le tolu taimi i le vaitau atoa). Faʻatulagaga e faia ile lua vaiaso. "Fusi" e tatau ona fesuiaʻi ma isi sui faifeau: "Skor", "Cumulus DF", "Mixed Bordeaux". O le gaioiga mulimuli o laau fualaau aina e le o muamua atu i le 35 aso aʻo leʻi seleseleina.

E te iloa? O le faleoloa o Paris Japonica o loʻo i ai le numera sili ona umi o mea uma e iloa i luga o le paneta. O le kuluma e aofia ai le 149,000 000 000 nucleotides paila! E 50 taimi o le genome! Afai e te tuʻuina le filifili DNA atoa i se laina saʻo, ona oʻo lea i le laina 90 mita le umi!

Faatonuga mo le faʻaogaina o le "Pusa" mo fua o fualaau faisua

O fualaau o le fualaʻau, e ala i le faʻatusatusaina o fualaau aina suamalie, e gaosia i le taimi o le tuputupu ae. O tulaga sili ona lelei mo le faʻagasologa - vaʻafilemu le tau.

O le faʻaaogaina o le "Manua" e avea o se mea malie mo fualaau faisua, ia manatua o faatonuga, aemaise lava, mo tamato, pepa, kāloti ma isi mea totino e masani lava tutusa. O lenei vailaau faʻamalositino e aʻafia ai ma le paʻu ma le paʻu o tamato ma tamato ma kokoloti, kukama peronosporoz ma isi faʻamaʻi.

O fualaau o fualaau faisua e togafitia e ala i le sasaina, ae o le faʻaaogaina o le "Strobe" e sili atu ona faʻatasi ma "Quadris" poʻo "Apia-Peak". O le faagasologa o le faagasologa e pei ona taua i lalo: Muamua, o le pulumuina o loo faia faatasi ma le tuufaatasiga o le "Manua", ona sosoo ai lea ma se isi pese, ona toe "Taofia". O le tausaga na sosoo ai, nai lo le gaosia o fualaʻau fualaʻau, e fautuaina e toto isi.

O fualaau faisua e tatau ona faaluaina i le taimi o le tuputupu ae o le vaitau, ma o le taimi faatalitali, mai le taimi o le gaioiga mulimuli i le seleselega, e faalagolago i fua patino:

  • aua o tamato ma kukama ua ola i le malae vaalele - o le 10 aso lea.
  • mo tamato i totonu - 5 aso.
  • mo kukama i totonu o eleele tapuni - 2 aso.
E taua! O le fasioti tagata i le totoina o le tino o le tino e matua afaina ai, o le mea la pe a e galue ai e tatau ona e mulimuli i le puipuiga o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga.
Ia mautinoa ia ofuina totigilima, fagu ma se laei, lea e tatau ona sui ma fufulu lelei. (o le mea muamua lea e fufulu ai le suauu-soap solution). Afai o le "Fusi" e ulu atu i mata po o luga o le paʻu, faʻamama lelei nei vaega i vai. Afai e oʻo i le tino le tino, e tatau ona fufulu le manava, faʻamama lou gutu ma valaau fomai. O isi faʻaogaina faʻatasi ma le laau e mafai ona faia i naʻo le tolu aso talu ona togafitia.

"Taofiofi": o aoga o le faʻaaogaina o se sigicide

O le lelei o le faʻaaogaina o le fungi o le Strobi:

  • E tufatufaina atu i luga o laulaau.
  • E ulu i totonu o le epithelium laulaʻa e tusa lava pe a uma ona galue i le tasi itu.
  • Tetee i le mamafa mamafa.
  • Saogalemu mo pi.
  • Faʻafeagai ma suiga i le vevela.
  • E tele le tele o talosaga.
  • E mafai ona faʻaaoga i le taimi o le fuga.
  • E maualalo le tulaga o le vevela mo manu.

E te iloa? Seychelles Fan Palm - tulaga faʻapitoa i le siʻosiʻomaga laau. O ia o fatu sili ona tele i le lalolagi: o le fatu e tasi e tusa ma le 20 kilokalama ma e 10 tausaga le matua.