Fualaau aina

Faʻamatalaga o se seleselega lelei: pito i luga o laʻau o tamato ma le amonia

Cherry, "Bull's heart", "Teu", lanu piniki "Pulu-tamaʻi". O le a le tagata nofo nofo i le mafanafana e le fiafia i tamato tupu tupu?

Mai le taimi o le totoina o fatu i le seleselega o tamato matua, e tatau ona le itiiti ifo i le tolu masina, lea e manumalo ai le laau i ni vaega o le tuputupu ae.

I lenei tulaga, o le tulaga sili ona taua mo le mauaina o se seleselega lelei o le alualu i luma alualu i luma o laau lanu meamata. Ma o iinei e le faia e aunoa ma le gaʻo, lea e mafai ona faatumulia i ammonia masani. Mai le tusiga o le ae aʻoaʻo ai e uiga i le tele o aogā aoga o le amonia, faʻapea foʻi ma le lelei ma le faʻaaogaina o lona faʻaaogaina.

Meatau aoga o le ammonia solution

Le tele o meaola oona e aʻafia ai le tuputupu ae o tamato. O le faʻatoʻa fafagaina o ammonia vao o loʻo faʻaalia i le maualalo o le tuputupu aʻe, faʻalauteleina le vevela ma le malolo o 'au.. O laʻau o ia laau totoa e laiti ma paʻu, ma se fulufulu samasama. O lanu e vaivai ma vaivai, ma e leai se mafuaaga e talanoa ai e uiga i fua maualuga. O le aloese mai le matelaina o le gaosiga e fesoasoani lelei i le taimi e fafagaina ai fualaʻau talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, ammonia vai.

O le ammonia na faatauina mai i le fale talavai o loʻo i ai se faʻalauteleina o le ammonia, lea e avea ma se vaega oona. Ole malosi o le vevela e faigofie ona gaogaina e laau, e le manaʻomia se gaioiga siama ao lei faʻaaogaina e pei o se faʻalalaʻau, ma e fesoasoani i le faateleina o le fua o le gaosiga o chlorophyll.

Tomato lelei ma le taimi e fafagaina ai le ammonia:

  • Faʻateleina le maualuga o le vegetative.
  • Mamala vave ma fusi fua.
  • Faʻatau saoloto mai osofaʻiga o manu.
  • E leai ni maʻi faʻaleaga.
E fautuaina e amata le fafagaina o le ammonia ma tomato vaivai, ona o le tele o laau gaogao o le a lava le taina o le ammonia tincture e puipuia ai gasegase ma meaola faalafua.

E tusa lava po o le a le matua, ituaiga ma le tele o vao, e taua le fuafua ma le faaeteete le fua o le fesuiaiga, talu ai ona o le tele o le gaosiga o mea gaosi eletise e mafai ona afaina tele ai le tulaga o le tuputupu aʻe ma le atinaeina o laau.

Le lelei ma le le lelei

O Amonaia e taugofie ma faigofie ona faʻaaoga e avea o se faʻatoʻaga togalaau mo tamato. Ae ui i lea, o le faʻamafanafanaina o se vaifofo o le ammonia o tamato ma isi togalaau faʻatoʻaga ua i ai uma ona lelei ma faʻafitauli. Faatasi ai ma le tulaga le mafaamatalaina o le ammonia e pei o le toneta mo tamato, e taua le matau:

  1. Laʻau maualuga i le oneoneball.
  2. Faʻateleina le fua faatatau o le tuputupu aʻe o laʻau lanumeamata lanumeamata ma ona uiga lelei.
  3. Laʻau malosi tele ma fua tele.
  4. Tau maualalo.
  5. Faʻaaogaina.
  6. Faʻaleagaina meatotino.
  7. Amioga faʻalesiosiomaga.

O le faʻaaogaina o le amonia pei o se faʻamaloilo pe a tupu aʻe i totonu o le togalaau e le mafua ai le faaputuputuina o gaʻo eletise i vaega o taumafa suamalie.

Le tele o mea taua O uiga le lelei o le faʻaaogaina o le ammonia o loʻo faʻaaoga i le taua o taumafa o tamato o:

  • Taimi umi mo le sauniuniga o le gaioiga galue.
  • Le malosi e faʻafefe ai laau i le tulaga o le solia o le tui.
  • Faʻamamagofie faʻamalolo o le eleele, lea e mafai ona faʻalauteleina i tusi taʻitasi o le faʻamalo.
O le faʻamatalaga autu pe a galue ma le amonia e pei o se faʻamalositino o se faʻamaonia manino o le faʻaogaina o le mamanu galue ma le taimi o lona faʻaofiina.

O le fofo a Amoniia mai le fale talavai ua leva ona faavaeina o ia lava o se tau e sili atu ona taugofie ma aoga tele mo le fafagaina o laau.

Faʻaaogā i laʻasaga o le atinaʻeina o fatu

O le faʻaaogaina o le amonia ua fautuaina i toetoe lava o laʻasaga uma o le tuputupu aʻe o le vaomatua., amata mai le totoina o laau toto, e faaiʻu i le vaitau o fua o fua.

Mo laau

Laʻau malolosi malosi - o le laasaga muamua i le mauaina o se faʻasalaga mataʻina o tamato. E faigata ona faʻaititia le aoga aoga o le fofo o le ammonia i le totoina o tamato laiti. Faʻatoʻa totoina fatu tumato ma le pepa o le a mafai ai ona vave faʻapipiʻi laau toto i le tuputupu ae pe a le mafai ona maua, fai le mea e faigofie ai ona faʻaleleia ma teu, faaopoopo lau laʻau maloloina, ae itiiti le faʻalauteleina.

O le fafagaina o fualaau o tamato e le tatau ona sili atu nai lo le 15 aso pe a maeʻape a faʻaalia uma le lua muamua paipa o laʻau moni. Ina ia saunia se vaifofo aoga mo le fafagaina o fatu, faʻaalu se tasi sipuniti o le 10% amonia i le lita o vai. O le mea na mafua ai ona faʻapipiʻiina i vaega eleele o laau faʻatasi ma se fana fana. E fautuaina e faia le faʻatinoga i le taeao po o le afiafi ia itula ina ia aloese mai laulaʻau ole laititi.

Matou te tusia iinei e uiga i le mea moni e mafai ona matou faʻamaina le totoina o tamato i le amataga o le tuputupu ae, ma o iinei na matou talanoa ai pe faʻafefea ona fafaga muamua aʻo leʻi maeʻa.

Mo laau matutua

Fertilizer o togavao matutua tomato ma le amonia, o loʻo faʻatinoina i le faʻamalamalamaina o le gaioiga galue i totonu o le eleele.

Ave le 10 ml o le 10% vaifofo i le 10 lita o le vai. Afai o le faʻamaualuga o le vailaʻau e 25%, faʻaititia le aofaʻi o lona faʻatagaina. O le fofo sauniuni o loʻo faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma faʻaaoga saʻo i lalo o le aʻa i le fua faatatau o le 1 lita o le faʻasūlaʻau mo 1 vao vao.

Aʻo le i faia le faʻaleleia o laau toto ma le faʻamalolo mai le amonia, ia mautinoa ia faʻamaluluina le eleele i se vai manino. A leai, o aʻa e mafai ona susunuina i le taimi o le talosagaina o laʻei pito i luga.

E sili atu ile tolu taimi i le taimi o le vaomatua uma e fautuaina ai e sili atu i le tolu taimi i le taimi atoa o le togavao: 1 taimi i le gaosiga o le suauu, fausia o le lanu lanumeamata e se matua matua ma le fua o fua ua uma ona totoina. I le laasaga o le totoina o susu ma ovaries e leʻo manaʻomia ni faʻamaʻi suamalie mo tamato.

Fertilizer i le tulaga o le matua

Nitrogen o loʻo iai i le ammonium hydroxide o loʻo i ai le gafatia e faʻamanuiaina ai le fua o le matua ma le lelei mulimuli o tamato. Faatasi ai ma lenei mea fufuluina o le ammonia e mafai ona gaosia i soo se laasaga o le matua o le tomato ma kukumbae aunoa ma le faaleagaina o le laau lava ia ma le lelei o le seleselega.

Mo se taga e 10-lita le suʻe 200 ml o le paluga o le apple cider, o se sipuni sipuni o le 10% amonia ma le 10 ml o le fasimoli poo le fasimoli vai. O le mea na mafua ai ona faʻaosoina seia maeʻa atoatoa lelei ma fufuluina fua i luga o le vao ma se fana fana. O se taunuuga, o le saoasaoa o le totoina o tamato o le a faateleina, ma o lo latou faʻateleina o le faateleina.

Pest e taofiofi ma le paluga

I le faaopoopo atu i le aoga aoga i vaega uma o le tuputupu aʻe o taimi o tamato, e mafai e le ammonia ona puipuia malu i latou mai le tele o meaola faalafua (aphids, anu, wireworms, faapaologa, ma isi).

Le faʻaaogaina o le amonia e avea o se iniseti mo tamato, faʻaopopo le 1-2 laulau punetini o le ammonium hydroxide ma le 100 ml o vai manogi i le 10 lita o vai. O le mea na tupu o loʻo faʻafefiloi ma faʻafefeteina i luga o vaega eletise o laau totō.

O Amonaia o se auala lelei e puipuia ai le tupu mai o iniseti ma sigi i luga o laau totogo, faapea foi ma se fesoasoani i le tau faasaga i nei faafitauli i le amataga o la latou atinaʻe.

Afai o le faʻamaʻi ua le amanaia le natura, ua fautuaina e faʻaaogaina le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa faʻateleina le faʻaalia.

Fertilize tumato e mafai ona ese fomu. E naʻo le taua le filifili saʻo ma ia mafai ona faʻaoga saʻo, ma e mafai ona faia lenei mea ma le fesoasoani oa tatou tusiga. Aoao e uiga i le faʻamaina o tamato ma mea faʻapitoa, phosphoric, organic, supplements o minerale, faapea foi lefulefu, lefete, iodine ma le hydrogen peroxide.

Amonaia e le taugofie ma faigofie ona faʻatauina i soo se fale talavai. O aoga aoga o lenei vailaʻau mo tamato e faigata ona faʻatauvaʻa. O le faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina i le gaʻo manaʻomia i le taimi o le a fesoasoani i le totoina o le malosi ma le ola maloloina, faʻamalamalamaina moni i tomato.