Faatoaga

O ituaiga taatele ma ituaiga o almond

O le aluna o se laau poʻo se vao o le ituaiga o pagamu. O le laufanua o le laau e taua o le Mediterranean ma Central Asia. O nei aso ua totoina i Saina, Amerika, i Crimea ma le Caucasus, Rusia, Slovakia ma le Czech Republic, i Moravia.

Almond masani

O le alimonal masani ua vaevaeina i ni vaega se lua: amu vao (bitter) ma almonds e suamalie.

O amani vao e aofia ai le pasela prussic i fatu, o lea e tupu ai mo togafitiga faafomaʻi.

Mo le taumafaina o almonds ua ola ua suamalie.

E i ai ituaiga almond, e ola i le vaomatua, ma e i ai ituaiga eseese e ola i laau. O lenei meaola e tupu i le ono mita le maualuga.

O le paʻu i luga o le ogalaau o le almond ua i ai se lanu enaena, i luga o lālā paʻepaʻe, o laʻau laiti e mumu. O laʻau e vaapiapi, ma se petiole umi ma se pito mafiafia, i tafatafa o le pito o le laʻau lau - nifo. O le foliga o laulaau o se olonoa lautele.

Alimoni, e faalagolago i le ituaiga, fuga mai ia Fepuari ia Aperila, lea e manaia - ao lei tupu lau. E i ai ona lanu sinasina lanu paʻepaʻe po o fugalaau lanu piniki e ola faʻatasi

O fua o le laau na amataina ia Iuni - Iulai. O le paluga ua teuteuina i se faaputuga o lanu uliuli po o le lanu meamata, o le fatu o se kulimi i totonu o se atigi manifinifi. O le foliga o le ponaivi e talitutusa ma le fao: i le tasi lima - lapotopoto, i le isi - faigofie le tusitusi. E tele lapisi, e oo i le 2 cm le umi.

E te iloa? I Aikupito anamua, o faʻamalologa o meatotino o almonds na faʻaaoga e faatumauina ai le tino o fafine maʻitaga. O fua o le laau sa tautuaina i luga o le laulau o aliʻi taualoa ma fusi.

Almond low (steppe, cobbler)

Almond almond almond e oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga. O lenei ituaiga o meaola o se laau toto. E i ai lona pale paleni, o se polo, ma ni lala mafiafia. O le lauulu e lanu enaena ma se mumu mumu. Lafoaʻi ni mea faʻapitoa, tino, mamao, ma le faʻamalosi. Le umi e oʻo i le 6 cm, lanu - lanumeamata lanumeamata i le pito i luga ma malamalama i lalo.

I luga o le bobovnika lush, ae o le fugalaau vave. Aluga o le aluni i le amataga o Mati - amataga o Aperila. Laititi laiti o fulufulu paʻu o loʻo i luga o pupuvaʻa pupuu. Fugalaau fugalaau e oʻo i le 3 cm, lanu moana lanu moana ma se manogi vevela.

O lenei ituaiga o analifi ua solo i le taimi e tasi ma laulaau. Fugalaau e itiiti ifo ma le lua vaiaso. Fualaau aina suamalie i le foliga o se fuamoa e oʻo i le 2 cm le umi, faʻamafola ma pala. Fua o fua i Iulai. O le fatu e pala, ma faʻasalaga umi, meaʻai. O lenei ituaiga o meaola o loʻo faʻatusalia e ituaiga faʻatasi ma lanu papae ma le piniki.

White Sail

Alu vao White Sail - O le almond lea o loʻo fuga mai i le lanu paʻepaʻe. O fugalaau i luga o le fugalaau totogo tele, e vaeluaina moni lava ma i latou. O le umi o fugalaau e tusa ma le 10 mm. "Vaʻa lalaga" mo se taimi umi e mafai ona faia e aunoa ma le faʻavaivai: o lenei togafiti i saute e puipuia mai le lamala.

"Annie"

"Annie" e fuga mai i le amataga o Aperila, e ufiufi le pale i fugalaau lanu piniki e oʻo i le 2.5 cm le lautele. O fualaau aina e amata i le amataga o le autumn, e oʻo atu i le faaiuga o Setema. O fualaau aina tetele - e oo i le 6 cm le uumi, o se fatu ma se manogi manaia ma se manogi matagofie.

"Miti"

Alu vao "Miti" e fiafia e ola i laufanua avanoa, susulu le tele o le aso i le susulu o le la. Lagona lelei i le penumbra. E fefefe le laau i faʻataʻitaʻi ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela. O le "Miti" e fuga mai i fugalaau lanu piniki e sili atu i le 2 cm le lautele.

"Pink Flamingo"

"Pink Flamingo" - O se ituaiga tele o laulaau maualalo, e fuga mai i le toeitiiti vaiaso talu ai nai lo isi ituaiga. O laau totō vavao, laiti, e oo i le centimita le lautele, fugalaau piniki. O lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua, e fiafia foi i ai tagata atamamai.

E taua! O fualaau almond mama, ona o lo latou afaina, e mafai ona mafua ai le oti o le tagata. O se tamaititi ei lalo ifo o le sefululua tausaga le matua e na o le sefulu o ona fatu e aina ai, ma se matua e tusa ma le limasefulu.

"Lulu Mumu"

Toto "Lulu Mumu" umi le fuga i le paolo, ma sili atu le matagofie i le susulu o le la. O lenei ituaiga e tele, e oo i le 2.5 cm le lautele, fugalaau lanu piniki.

Almond Georgian

Almond Georgian - faʻamatalaga ma se vaega faʻatapulaʻa o tufatufaina atu, e faʻatupulaia i le Caucasus. Na te totoina se togavao, foliga tutusa i le foliga vaaia o le paʻu. O ituaiga meaola e itiiti ni lala, ae o le tele o togalaau.

Lea, e fuafua i le ituaiga, e mafai ona lautele ma lautele, e oo i le 8 cm le uumi. Fugalaau tetele, tele lava piniki, fuga mai ia Me. O le ituaiga e le fua tele mai, o fualaau aina e tupu mai, lanumeamata ma se lanu enaena.

O lenei almond o le malulu, o le malulu o le lamala ma le le faʻafefeteina i le eleele. O nei uiga lelei e taua tele ai le laau i tulaga o le fausiaina. I le faaopoopo atu i uiga o loʻo i luga, o le fale e teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Faatasi ai ma le tausiga lelei ma lelei o loʻo tumau pea uiga teuteu e oo atu i le tolusefulu tausaga.

Tului I taimi o fugalaau almonds e fiafia i lona matagofie matagofie le puipuia. O lona lanu na usuina e tusisolo, tusitala, ma tusiata. O le susulu o vaaiga o le almond na taia e Garsevan Cholokashvili, Frida Polak, Konstantin Paustovsky. O fugalaau almond na musuia ai Vincent Van Gogh e valiina se ata ma le igoa e tasi.

Almond Ledebura

Faletusi Almond Ledebour - Altai. E tupu i luga o le pito i lalo, laufanua ma steppes. O le laau e sili lona manaia o le eleele, lelei le eleelea e iniseti.

Almond Ledebura faʻaliliu, malulu-alofa ma fuga. I le natura, o le elemene o lenei ituaiga o meaola e fausia uma ai vao o vao ma laʻau lanumeamata lapopoa.

E toto le laau i luma o isi ituaiga o fugalaau piniki, o le fugalaau e oʻo atu i le tolu vaiaso. Almond Ledebour fua mai le sefulu tausaga. O le ituaiga sili ona lauiloa o le Fire Hill ma fuga lanu mumu e oo i le 3 cm le lautele.

Almond Petunnikova

Almond Petunnikova - laʻititi laʻitiiti, e le silia le mita. Vaega o tufatufaga - Asia Tutotonu. O le tele o taimi e fausia ai lala e fausia ai se pale pupula i foliga o se polo. Laʻau paʻu lanu sinasina ma le lanu enaena po o le lanu samasama.

Lalaga i ni lamolemole lamolemole i luga o le pito, foliga le mautonu ma se pito mataʻutia. O le fugalaau e amata i le tolu tausaga, i le masina o Me. E fuga mai le aluna i le piniki, o le fuga e lua vaiaso. I le lima o le lima almond ua amata ona fua mai. O fua e laiti, pala, moli pe samasama-e lanu enaena.

Aluni tolu-lau

Aluni tolu-lau - O se ogalaau umi ma se pale lautele ma salalau.

O le igoa o le almond e mafua mai foliga o laulaau, e tolu laupepa.

O laulaau e ufiufi i se faaputuga i luga o le pito i lalo o le laupepa laupepa, faʻapipii i le pito i lalo o nifo. Fugalaau eseese lanu ma le lautele, faatulaga i paga i luga o le ata.

E lua mea faʻapitoa teuteu:

  • "Tafeaga" - ma faʻalua fugalaau, lautele - e oo i le 4 cm le lautele. O fugalaau lanumoana e totogo pe a uma laulaau. O laau toto e ola e oo i le 3 mita le maualuga;
  • "Kiev" - e oo atu i le 3.5 mita le maualuga, lauolaola vave. Pink fugalaau fugalaau i luma o laulaau, o fugalaau e tele, pala.
O ituaiga o ituaiga o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga ma hybrids.

"Svitlana"

"Svitlana" - ituaiga vine na gaosia e faifaatoaga a Ukrainian. O le vailaʻau o le malulu, faʻapitoa. Fugalaau i le "Svitlana" ata paʻepaʻe. Mamoe toto, e tusa lava pe itiiti le tausiga.

"Tanya"

"Tanya" - Amene e iai ni fugalaau lapoa e lua e tusa ma le 3.5 cm le lautele. E foliga mai e feliuliuaʻi ia petals fuga. O le ituaiga o le malulu, e le oti ile -25 ° C. E naʻo le umi o le tau ma le le lava o le ufiufi o le kiona e mafai ona avea ma se taufaamatau. I le taimi lava e tasi o le a mate ai almond buds.

"I le manatuaina o Makhmet"

"I le manatuaina o Makhmet" - E fuga le fugalaau ao lei tupu laulaau. E toʻalua ona fugalaau o lanu uliuli lanu moana. Fugalaau e tusa ma le lua vaiaso. I totonu o le laufanua e masani lava ona totō laau toto i tafatafa ane.

"Tamaitai Saina"

"Tamaitai Saina" - o se ituaiga o fugalaau lanu piniki, e le o le papa. "Tamaitai Saina" e lagona le fiafia i paka a le taulaga, togalaau ma alalaupapa.

Faʻalogo! O alimoni e tolu-lobed e mafai ona faigofie i le "monilia" (malie), o lenei faʻamaʻi e aʻafia ai paʻu vaivai vaivai. Mo le siama, o le teuteuina faaletausaga e faia pe a uma le vaitau o le vavalalata.

"Snow Wimura"

"Snow Wimura" - Vaʻaia e tolu-pale terry. Fugalaau tetele o lanu piniki piniki i le faaiuga o le fugalaau, suiga lanu i kulimi. O le laau e sili ona lagona le sili ona lelei i nofoaga tatala i totonu o laau faʻamalosi faʻamalosi ma laau.

"Ruslana"

"Ruslana" - ituaiga o vine, suiga o le paolo. I le amataga o le fuga, o lanu kulimi-kulimi ua liu paepae.

O le aluna o se fale lauiloa ma maloloina. O ona fua e faʻaaogaina e le gata i vailaau ma le cosmetology, fesoasoani alimonia fesoasoani i le fuaina o taumafa poʻo mea taumafa-faʻaitiitia.

O laumei e lauiloa foi i le kukaina, ma le tele o keke malo, keke, pulu, kulimi ma isi mea taumafa ua faia i luga o lona faavae. O alimoni e masani ona faʻaaoga i le gaosia o le ava malosi. Fugalaau almond bushes teuteu paka, togalaau ma alalaupapa.