Potatoes

Nevsky pateta: uiga eseese, totoina ma le tausiga

A aunoa ma se oloa e pei o pateta, e le mafai e se fale e tasi ona fai. O loʻo tunu, falai, tao tao - ituaiga eseese e talafeagai mo lenei faʻamoemoe. O lenei tusiga o loʻo taulaʻi atu i le tele ma le lauiloa e tele Nevsky, lea ei ai le tele o tulaga le mautinoa.

Eseesega faʻamatalaga

O lenei ituaiga o se tasi o mea sili ona taatele, e pei ona i ai se tofo lelei, fua maualuga, ma le tetee atu i faamaʻi ma tulaga le lelei o le siosiomaga. O le eseesega o le vaeluagalemu o le vaitau, o le seleselega e tupu i le tolu masina talu ona tulaʻi mai fua.

E te iloa? I le taimi nei, e tusa ma le 30% o faʻalaʻau uma o pateta o loʻo pa'ū i luga o le ituaiga faʻataʻitaʻi.

Tala otooto o le ituaiga

O le ituaiga na liliu mai o se taunuuga o le faʻavasegaina o Veselovskaya ma le eseesega o Sui. Na faalauiloaina i le North-Western Research Institute of Agriculture i le 1976, ma i le 1982 na aofia ai i totonu o le Setete Setete.

Uiga o se ituaiga

O fua o le aʻa e faʻaalia i se foliga lautele ma foliga paʻu lanu lamolemole. O mata o loʻo i luga o le fogaeleele, fai lanu lanu piniki. O le tino paʻu o Ivory e foliga mai e le faʻapogisaina mo se taimi umi. E aofia ai se faʻaititia o le malosi o le sich - e oʻo atu i le 15%. E mamafa le kuka mai le patatoes mai le 90 i le 130 g.

O le vaega eleele e sili atu le maualalo, faatasi ai ma le tele o manogi saʻo. O laulaau e lanu meamata ma lanumeamata i lanu. E faigofie ona vave faʻaleleia pe'ā 'aina e Colorado beetles. O le fuga e le umi mo le umi, o mea e le lelei e paʻepaʻe. O loʻo aʻafia lelei le aʻa o le aʻa, lea e mafai ai e laau totō ona talia lelei le lāmala.

Faʻaaliga manino

E tusa ai ma ona uiga, o le eseesega o le pateni o Nevsky e ese mai isi mai fua lelei. E tusa ma le 1.5 kilokalama o aʻa aʻa e mafai ona seleseleina mai le tasi togavao.

Siaki le ituaiga pateta e pei o Rocco, Zhukovsky, Adretta, Bluishna, Queen Anna, Luʻu, Gala, Ilyinsky, Irbitsky, Kiwi.
O le isi itu o le lamala le faapalepale. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o laulaau e taʻavale i luga o se paʻu e faaitiitia ai lona toesea. E i ai foi se susulu matagofie e mafai ai ona latou atagia mai ave o le la.

O lenei ituaiga e lautele - e talafeagai mo le kukaina ma le falai.

Le lelei ma le le lelei

Eseese "Nevsky" e tele mea lelei, faatasi ai ma i latou:

  • lelei fetuunaiga i tulaga leaga tau;
  • tetee i mea leaga i le taimi o le seleselega;
  • faʻaaloalo i le tele o faʻamaʻi;
  • lelei femalagaiga;
  • e le faʻafefe lemu i le taimi o kuka.

Faatasi ai ma vaivaiga, e na o se maualuga maualuga mo le faaleagaina o le nematode e mafai ona maitauina.

O le ae fiafia foi e aoao e uiga i faamaʻi ma meaola faalafua o pateta, aemaise lava e uiga i le tau faasaga i le uaea ma le fala o le Colorado potato.

Faʻamasinoga

I le mulimuli ai i le faʻamatalaga o le ituaiga o pateta Nevsky ma se ata, matou te faamatalaina le faagasologa o le totoina. Afai e te faia mea uma i le mea sao, ona, e tusa ai ma iloiloga, e mafai ona e maua se seleselega lelei o se taunuuga.

Faʻaleleia eleele

O tapenaga o le eleele e amata i le tautoulu, pe a uma le seleselega. Muamua e te manaʻomia e aveese uma tumutumu ma vao. O le eleele eli i luga ma faia i sikuea sikuea taitasi o lua ipu tioata.

I le tautotogo e fai ai foi lavalava: se ipu lanu, 1 teaspoon o le masima sulfate ma le 1 sipunipuni o le superphosphate. O lenei faʻafefiloi ua lava lea mo le galueaina o le sikuea sikuea o le fanua.

I le faaopoopo atu i ai, o le humus poʻo le peat o loʻo faʻafeiloaʻi i totonu o le eleele malulu, compost, humus poʻo le oneone ua faʻafefiloi i totonu o eleele mama, ma le eleele malulu poʻo le peat e faʻaopopo i le oneone oneone. Norm - se pakete mo sikuea mita taʻitasi.

E taua! E le fautuaina le totoina o pateta i luga o se fasi fanua lea na tupu ae ai tamato, sunflower, sargo ma laau olaola.

Sauniuni o fatu pateta mo le totoina

I le faaopoopo atu i le saunia o le eleele i se auala faapitoa, e tatau ona saunia aʻa aʻa e totoina.

Muamua e tatau ona e filifilia le fua tele o le fualaau aina e aunoa ma le faaleagaina.

O sauniuniga e mafai ona aofia ai se tasi o auala e tolu:

  1. Fagogoina: pateta ua faaputu i totonu o se fagu i totonu o se pusa e tasi, e le o ufiufi i luga ina ia mautinoa ai le lelei o le ea. Tuu i latou i lenei tulaga mo le masina.
  2. Faʻamafanafanaina: mo le lua masina, o le pateta e tuʻuina i totonu o se potu mafanafana ma le vevela pe a ma le 20º C. I le maeʻa o lenei vaitau, ua siitia le fua i se mea malulu malamalama (o le vevela sili ona lelei e 10º C).
  3. Faʻasaga ile vaifofo: lua aso ao leʻi totoina, aʻafia le toto o togalaau ma se vaifofo o le superphosphate ma le masima (40 g i le 10 l o le vai, 50 kilokalama o fualaʻau e lava mo le gaosiga).

Ae ui i lea, o le masani masani o le sauniuni o loʻo i ai pea le fuaina o fua.

Aoao e uiga i le totoina o pateta e faʻaaoga ai tekinolosi a Holani, i taga, i lalo o vaomago, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu
I le isi itu, e mafai ona faʻavae i ni auala se lua:

  • faʻapipiʻi o fatu ile malamalama faʻalenuʻu poʻo le faʻaogaina mo se vaiaso. E tatau ona faatumauina le vevela i le 15º C;
  • totogo i se mea susu e ala i le tuʻuina i totonu o atigipusa vavalalata fatu ma susu. O le eleele palapala i luga atu o aʻa e tatau ona tusa ma le 5 cm. O koneteina e tatau ona tuu i totonu o se potu malulu ma malulu mo le lua vaiaso.

O se taunuuga, o aʻa ua saunia e tatau ona i ai ma tupu mai 2-3 cm.

Totoina o pateta i le eleele

O le faʻaleleiaina o loʻo faʻataunuuina i le faaiuga o Aperila - o le amataga o Me: o le vevela o le palapala i lenei taimi e le tatau ona pau i lalo ifo o le 6 ° C. E tatau ona eli lua i se mamao e 20 cm mai le tasi.

I luga aʻe o le aʻa o le laau, e tatau ona tumau pea le palapala o le itiiti ifo i le 5 cm. I le va o laina e tuʻu ai se avanoa pe a ma le afa mita. O fualaau e tatau ona tuu i luga e ala i totogo, tasi i pu taitasi.

E taua! Mo le totoina o pateta o loʻo i ai se auala e tipi ai se pu i ni vaega se lua. E le fetaui mo le ituaiga o Nevsky, ona o le faaitiitia o le fua.

Tausiga

I le vaiaso talu ona mavae le afaina, e tatau ona tatala le eleele ma aveese vao. Pe a maeʻa le masina, pe a pe a ma le 15 cm le umi o laau talavou, e manaʻomia le faʻataʻapeʻapeʻa, o lona uiga o le fausia o poloka i tafatafa o vao. E tatau ona taofiofi lenei mea na tupu i le timuga po o le afiafi. A oʻo i le 30 cm le maualuga, e tatau ona toe faia le faagasologa.

E sili atu le faʻaleleia o le faʻaaogaina o le suāsusu, e pei o le paʻu mai se pulupulu e mafai ona faʻaumatia le palapala. Faaaogaina o le vai e tusa ma le 3 lita i le vao.

O luga o laei e aumai faatolu: aʻo leʻi fuga, i le tulaga o le faʻapipiʻi o pulupulu ma le taimi o fuga. O le fuʻa muamua e faia i se vaifofo o mullein (0.5 l i le 10 l) vai faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le 1 sipunipuni o le urea.

Mo le laei lona lua, faʻasala le 1 sipunamu o le potassium sulfate ma le 3 punetēpu o le pefu i le 10 lita o le vai. I le taimi e fuga ai, o le vaifofo mai se ipu mullein ma le 2 sipuni tele o le superphosphate mo le 10 lita o le vai o le a faia.

E te iloa? Potatoes "Nevsky "e lauiloa mo lona maualuga o le vitamini C.

Seleseleina

E oʻo atu i le ogatotonu o le taumafanafana, o le a amata ona mamae, ma faʻaalia ai le vave vave ona seleseleina. I Aokuso, ua matua mamae lava. E manaʻomia le seleselega aʻo leʻi malu le eleele - o aʻa e le fiafia ile eleele malulu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le tetee i faʻamaʻi o se tasi lea o mea taua o lenei ituaiga. Ae, o le mea e leaga ai, e matua afaina lava i le nematode.

O le lamatiaga o lenei anufe, o le laau e aafia ai e masani lava e le ese mai i le soifua maloloina, talu ai e osofaʻia i latou o fatu o le pateta, ma afai latou te le iloa i le taimi, e mafai ona latou faʻaumatia uma fua. O le mea lea, e taua le faʻaogaina o puipuiga:

  • totō faʻamalosi ma fualaʻau ola maloloina;
  • suia le vaega o le totoina o pateta (totō tasi ile tolu tausaga);
  • taimi faʻataʻitaʻiina le taofiofia o le vao ma leliina luga o le saite pe a uma le seleselega;
  • afai e maua laau vao, aveese ma susunuina.
O mea uma na faʻamatalaina i luga e uiga i le ituaiga o pateta na matua lauiloa, ma e le masalomia e tatau ona e gauai.