Laʻau

Rose John Davis

Rose John Davis o se ituaiga o lapisi o le paka a Kanata lea na fafagaina e ala i le fausiaina ma e le manaomia ai le mafanafana i le taimi o le taumalulu. O le aoga tele o lenei ituaiga o le toe faʻafoʻiina o niisa i le tautotogo. O le ituaiga na foliga mai o se taunuuga o taumafaiga a Svejda fugalaau mai Kanata i le 70-80s o le seneturi lona luasefulu, o se ituaiga o fuga vao vao ma rosa o Rugosa.

I le tele o tusi, o le rosa ua faamatalaina o se laau na faʻaaogaina mo togalaau togavao, paka, pitonuʻu maualuluga, ma isi. I lapisi umi ma faʻafetaui, e oʻo atu i le maualuga o le 2 mita ma le lautele o le 2.5 mita. I luga o lala o le laau o se fuainumera talafeagai o vao tuitui, tamai lanu matagofie o lanu lanu meamata. I le aluga o taimi, tuputupu aʻe, o taoto e taoto i le eleele.

O le a lenei rose

O le fugalaau e matua tele lava i le afa muamua o le taumafanafana, pe a maeʻa, e faaauau pea ona ola le vao seia oʻo i le malulu. E masani lava, mai le 10 i le 15 fugalaau o lanu uliuli lanumoana ma pine auro i totonu o loʻo i luga o le pulumu e tasi. O se lau fugalaau atoa ua i ai lona foliga faʻalelei.

Taua! E leai se mea faʻapitoa, faʻafefe (e mafai ona mafai ona faʻafeteina -29 tikeri e leai se fale faʻapitoa) ma faʻasolosolo faʻamaʻi, ma le le faʻaeteete e mafai ona pisia i le paʻu paʻu po o le paʻu palapala.

Le lelei ma le le lelei

Faamanuiaga autu:

  • mea faigata o le taumalulu;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • fuga i luma o le malologa o totoe;
  • faʻailoa;
  • eseese tele fua tele;
  • aua le fefe i le la;
  • Lelei mo le teuteuina o pa ma pa.

O faʻafitauli sili:

  • tuputupu ae le lelei i le paolo;
  • le mautonu pe a totoina (fiafia ile laufanua suamalie);
  • vai le tele ma le tele.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua. O lenei ituaiga, o Ioane Davis Rose, e sili ona lelei i le tuufaatasiga ma isi hybrids. Mo se vaaiga sili atu lelei, e tatau ona tuu le laau i ni vaega o ni togavao e faasaga i se laulaʻau lanu meamata poo laau oona ma laau i totonu o le la. E le afaina ai le "tuaoi" i le pito i luma o le togalaau, e lelei lava le i ai o irises, geraniums, lavender, carnations. O le laʻau o le rose e tatau ona avea ma tagata tutotonu e siʻosiʻomagaina e isi ituaiga laʻau miti vaivai. Lelei mo le teuteuina o puipui, pa puipui, togalaau, mo le teuteuina o arbors.

Laulelei matagofie

Rose John Franklin

Lauga Faʻatonu:

  • Ua totoina se rosa ma ni fatu ua saunia muamua;
  • totoina e talafeagai i le tautotogo;
  • o se nofoaga e tulaueleele ai e tatau ona filifilia i le la ma lelei le tafega o le ea, ma puipuia ai mai meaola faalafua;
  • A o lei totoina, e tatau ona togafitia le palapala i meaʻai ma minerale.

Laasaga i lea laasaga mo le totoina o roses John Davis

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o se rosa:

  1. E tatau ona e filifilia se nofoaga manaia talafeagai ma le malamalama ma le palapala matala.
  2. I le eleele, faia se atuatuvale e tusa ma le 60-70 senetimita.
  3. Faʻaopopo fomaʻi faʻapitoa i le pu i luma atu.
  4. Ina ia taofia le faaleagaina o le susu, e tatau ai ona taoto se vaega laitiiti o mea faʻaleleia i le pito i lalo o le lua.
  5. Pe a faʻatumu se fatu fatu i le eleele, e tatau ona e alu ese mai le ū o le 3-4 senitimita i lalo o le palapala.
  6. I le faaiuga, vai le toto ua totōina ma le tele o vai.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana. Talu ai ona o le laau ua tuu i luga o le la, e manaomia ai le tele o vaiinu, aemaise lava i le vaitau vevela vevela. Vai le vao e tatau ona faʻamaluluina, sina vai mafanafana e oʻo i le 3 taimi i le vaiaso.

Rose John Cabot

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala. O Rosa John Davis ua matua naunau lava e ave ni fugalaau i le tulaga o le faʻamalolo. Ina ia faʻaleleia le tuputupu ae o le laumei lanumeamata o le vao, e tatau ona fafaga faʻamaʻi faʻamaʻi i le amataga o le tautotogo. Superphosphate ua faʻalauiloaina i lalo o le faʻalelei i le vaitau o le tuputupu ae o le tupu. I nai vaiaso talu ona mavae le fugalaau, faʻapipiʻiina ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Teuina ma le totoina

Faʻalogo! Ia mautinoa e teu le rosa i punavai uma, aveese otaota, maʻi ma le mago. Afai e te manaʻomia le tuʻuina atu o le vao i se mamanu, o le a fesoasoani i le faia o ni mea faapipii. O vao vavalaʻau ua tipiina pe tilotilo mo le taumalulu.

O le isi itu taua: i le tausaga muamua o le totoina, ua fautuaina e aua neʻi faasasaina le rosa, teuteu le pi, mo lona matagofie tele o le fugalaau i le tausaga na sosoo ai ma saunia mo le uluai taumalulu. E mafai ona e tuʻuina atu ni faʻafitauli i le masina mulimuli o le fuga.

E mafai ona faʻavasegaina Davis i le tautotogo, aʻo le i foliga mai o fuga o fuga. I le eliina o se vaomatua ma vaevaeina le au faʻataʻitaʻi i ni vaega ma vine, e mafai ona e totoina se togavao. Afai e leai se manaʻoga e toto se rosa, po o le vao e laʻititi tele mo lenei mea, e tatau lava ona e aveesea lala ma aʻa ia ua faasolosolo malie i le taumalulu ma toe totoina i le eleele.

Taua! Vaega o fugalaau taumalulu. E ui o lenei ituaiga o le malulu, e manaʻomia pea sina sauniuniga mo le taumalulu. E amata i le, faʻagogo le togavao i spud, ona afifi ai lea i le kraft pepa pe lagona foi i ni papa.

Rosa Red Naomi (Red Naomi) - o se faʻamatalaga o le ituaiga Dutch
<

Le vaitaimi o gaoioiga ma malologa. O le togavao o le rose e amata ona fuga i sina taimi muamua nai lo ona aiga, mai le amataga o le masina muamua o le taumafanafana seia oo i le faaiuga o Aukuso. Ia Aokuso, o le fugalaau e le tele naua, ae o pulupulu i luga o lala ua tele, lanu piniki, ma se laisa, seia oo ia Oketopa.

Fuga

<

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

E iai fautuaga mo togafitiga faʻapitoa:

  • O le mamafa o le suavai o le tausiga autu lea i le vaitau o le vavave, i le tau vevela, pe a ma le tolu taimi i le vaiaso, lolovaia le eleele e oo atu ile afa mita i le loloto. O le taimi lelei mo le fafagaina o le afiafi, o le vai e loloto i totonu o le eleele e aunoa ma le faʻavaveina;
  • i le tele o taimi i se vaitau e aoga le pulupuluina o le laau ma ni fofo faapitoa e aofia ai iniseti ma le fungicide. O sea faiga o le a puipuia ai le togavao o le vao mai i faʻamaʻi leaga faʻaleagaina ma puipuia le faʻaalia o maʻi faʻaleaga.

O le a le mea e fai pe a le fuga

E le mafai ona fuga se rosa mo ni mafuaaga:

  • o le mafuaaga autu mo le le lelei o le fuaina o John Davis e mafai ona maua mai ai ni laau leaga e le lelei. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e tutupu lemu ma fuga faʻafuaseʻi i tausaga muamua;
  • i le tausaga muamua o le totōina, faʻauʻuina le vao, pe afai e te le aveeseina fugalaau mai lea mea e faʻagesegese lona atinaʻe;
  • o le ituaiga, e ui lava e le lelei, e mafai ona afaina. E tatau ona suʻesuʻe ma le totoa, faia le fufuluina ma togafitia i ni fofo faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, potassium monophosphate), e mafai ona faʻatau i se faleoloa mo tagata fai togalaau poʻo luga o maketi;
  • tele fuālaau e tupu i le lua masina muamua, faatasi ai ma le amataga o le tau mālūlū o le a faʻaitiitia sina mea itiiti. E le mafai, ae na o le vaivai lava.

O 'otiʻaiga o le auala taatele lea o le faʻalauteleina o se mea na tuʻuina atu. O seleselega e ave mai i se tagata matutua i Iulai, talu ai ona saunia muamua mo i latou se falemafa e maua ai le fua fou ma le eleele lafulemu. I le tuʻuina o le tipi i le palapala pe a ma le 2-3 inisi le loloto, e sosolo i le vai ma ufiufi i se ata tifaga. E tatau i le vai ma le ea le seleseleina i aso uma. Pe a ma le lua i le tolu vaiaso pe a maeʻa foliga mai, e aveese le fale. A mavae le isi lua vaiaso, ona amata lea ona tupu le aʻa. O togavao faʻasusu e tuʻuina i le taumalulu i totonu o le kiona, ma i le tautotogo latou te totoina i luma o le togalaau.

Rosa Kanata John Davis

<

Rose o Kanata O John Davis o se ituaiga o siama o paka, o loʻo aʻafia pea i maʻi e pei o le lanu uliuli ma le paʻu paʻu. O nei faʻamaʻi e masani ona salalau mai le pito i lalo o le vao i le pito i luga ma o se taunuuga, o laulaau ma fugalaau e pa'ū i luma atu o le taimi. O lenei "mea leaga" e sili atu le puipuia nai lo le togafitia, ma faia le faʻapitoa o le tautotogo. Ae afai, e ui i lea, o le laau e ono pipisi, muamua lava, tipiina lala ua aafia, ma susunuina. Ma le isi, togafitia le rosa ma se sauniuniga o loʻo i ai le kopa, fuluʻi fomaʻi, faʻaogaina poʻo le faʻaleleia, e tusa ai ma faatonuga. Pe a sauni le vaomatua mo le taumalulu, e tatau ona teuteu ona vaega ua pisia ma togafitia i se vaifofo o le sulfate uʻamea (3%).

O le mea lea, na siitia ai Kanata e John Davis i se tausiga faigata. E sili atu mo se tagata fai togalaau amata e suesue auiliili au fautuaga na tuuina mai e faatatau i lenei laau toto. Afai e mafai ona e faʻatinoina le tele o mea manaʻomia mo le tausia o se rosa, ona avea lea o se teuteuga matagofie o se togalaau poʻo se fugalaau.