Faʻatoʻa totoina laau toto

Veronica: o se filifiliga o fugalaau sili ona lauiloa

Veronica ei ai sona igoa tauleleia o se tasi o fualaau tuai pito i leva. E oʻo lava i le Vaitau Tutotonu, na faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese, ae o le iloaina o ona uiga teuteu na oʻo mai mulimuli ane. Veronica e aofia ai ituaiga o ituaiga o veronikastrum ma Veronichnik, ae o foliga vaaia, tausiga, ma isi itu e toetoe lava a tutusa, o lea e talafeagai ai le mafaufau i ai i le tasi tusiga.

E te iloa? O nisi e ola Veronica o se isi mea i le mutia - e manaia tele le savali e aunoa ma ni seevae i luga o laumei lanumeamata matamata, ma o le tele o ituaiga e tele le tetee i le solia.

I le taimi nei, faafetai i le au faifaatoʻaga, o lenei ituaiga meaola e tele ituaiga e eseese i le tele, foliga ma le lanu o fugalaau. Veronica i lona vaomatua o loʻo i ai se laufanua tele lava, ae e lelei tele mo le tuputupu aʻe i le togalaau. Ma le isi, mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa o lenei fugalaau.

Veronica officinalis

Amataga: Asia Minor, Caucasus.

Taimi o fugalaau: Iuni - Setema.

O laʻau o le ituaiga o meaola e fausia ai se kapeta mafiafia e oʻo i le 8-10 cm le maualuga. O laʻau e maua ai le fuga i itu uma e lua, o le pa, e oo atu i le 3 cm le umi. Veronica officinalis i le vaomatua e tupu fiafia i vaomatua ma i totonu o vaomatua. O le tuputupu ae faaletausaga o le tele o gaʻo e mafai ona oʻo i le 20 cm. O lenei meaola e taua tele mo le tetee atu i le soligaina ma le faaumiumi o pa'ū. Fugalaau e tele, ae i le taimi lava e tasi o pulumu laiti o loʻo i le vaega pito i luga. O le corolla e na o le 6-7 cm lona lautele, o le veronica ua tupu aʻe o se laau laʻau teuteu. O eleele vaivai e talafeagai mo le totoina, ia manatua pea o lenei laau, e pei o isi ituaiga o Veronica, e vave ona tupu ma e matua tauva, o lona uiga, e mafai ona ola i isi mea totō.

Austrian Veronica

Amataga: Europa, le Caucasus.

Taimi o fugalaau: Me - Iulai.

Austrian Veronica o se laau 40-60 cm le maualuga. E i ai se mea taua e pei o le rhizome ma ua fausia, e faatulagaina faʻapitoa poʻo vaega. O laulaau ua faʻatulagaina e aunoa ma se faʻatetele, faʻapipiʻi solo pe vavae ese, faʻapitoa i le faavae. E le gata i lea, o le laau ua lilofia i le fuga o le fulu, ae o fugalaau o Veronica Austrian e sili ona manaia. Fugalaau e aoina i pulu paʻu pe tasi, 2-4 fasi vaega taitasi. E i ai la latou lanumoana lanumoana matagofie ma e oʻo ile 1 cm le lautele.

Veronica Armenian

Amataga: Asia Itiiti.

Taimi o fugalaau: Iuni - Iulai.

O lenei meaola e tupuga mai i le laau toto-rhizomatous laau toto lea e avea ma vaovao mafiafia. O Armenian Veronica o loo taoto pe sii i luga pu, lumanaʻi mai le faavae, o lona maualuga e oo atu i le 5-10 cm. O se fuainumera tele o fuga pepa, ei ai le palauga puupuu, ona o foliga o le a foliga mai e faigata. O le uluai fatuga o le fulufulu fugalaau e pei o nila laiti e oo i le 1 cm le umi. O le ituaiga race o fugalaau e maua i luga o pupuʻu pupuu i totonu o le pito i luga. O le siakiina o le lilac liu po o le lanu moana lanu enaena o se manogi manogi.

E te iloa? Armenian Veronica o le ituaiga aupito sili lea ona le lelei, lea e sili ona manaomia i totonu o faifaatoaga.

O le Armenian Veronica o se lāmala tele ma le malulu.

Veronica e tele

Amataga: Europa i Sisifo, le Caucasus, le Metitirani, Asia Tutotonu.

Taimi o fugalaau: Iuni

O lenei ituaiga o Veronica o loʻo i ai se faʻasologa lautele lautele, e mafai ona maua i vao laʻititi, vao po o vaomatua fiafia. Rhizomes e fetolofi, fusi faʻamau, ma o puʻu e masani ona tuʻufua, o nisi taimi e faʻatulagaina i le 2-3. Latou te ausia se maualuga o le 40-70 cm, mafiafia, lauulu lauulu. O laulaau o le ovate, sessile, faʻaopoopoina le teteʻe. Mai luga, e mafai ona latou maua ni lauulu se tasi, ae e masani lava ona leai ni mea, ma mai le pito i lalo, lauulu-lauulu. O fugalaau o loʻo i luga o le gagala umi o loʻo faia i totonu o laʻau pito i luga, 2-4 vaega taʻitasi. I le faaiuga o fuga vine e taoto i itu eseese i se auala e ese ai fugalaau i fafo, faataamilo i le togavao, faia ai se ituaiga o fusi. O fugalaau e masani ona lanumoana, ae o loʻo i ai isi ituaiga o fugalaau e lanumoana pe papaʻe foi. Veronika tetele e matua tetee tele i le malulu ma le lamala, e ui lava e mafua mai i laau totō alofa.

Veronica lalala

Amataga: Europa (mauga mauga).

Taimi o fugalaau: Iuni

O lenei ituaiga o Veronica e faʻagesegese ona tupu. E i ai sona maualuga taua, ae e manaʻomia le tausiga faʻaeteete. E tupu aʻe i le ituaiga o vaomatua o le maualuga o le maualuga (5-10 cm). Laʻau o loʻo faʻamauina i le pito i lalo, e ufiufi i paʻu paʻu. O fusi uumi e teuteuina fugalaau lanumoana e aoina i se pulumu, ma se fusi lanu mumu i le faavae o le calyx. E i ai fugalaau piniki, ae e manatu o se mea faigata.

E taua! E ui lava o le genus Veronica e manatu o le malulu, o le Veronica branching e manaʻomia ai le malutaga ma lapnik lala mo le taumalulu.

O lenei meaola e talafeagai lelei mo le totoina i tafatafa o mauga papaʻe. E le faʻafefe i luga o le manava, o lea e sili ai le faʻalelei i le paolo.

Veronika ulu

Amataga: Asia Itiiti.

Taimi o fugalaau: Me - Iulai.

O lenei laʻau faʻapitoa e lelei mo mauga papa. O fatuga o lenei meaola ei ai le maualuga o le afu, faapea foi laulaau, ua ufitia i latou i le lanu enaena. E tele naua laufanua, ma o laulaau e tupu tele, ma o se taunuuga o le faia o se kapeta lauulu-lanumeamata lanumoana 4-5 cm le umi. I le taimi o le vavao, ua teuteuina lenei kapeta i fugalaau laniki piniki.

E taua! I le manumalo i le kiona E mafai e le veronika laʻau ona tafe, o le mea lea e fautuaina ai e ufiufi i pine pine.

Mo le tuputupu aʻe lelei, e manaʻomia le toto i eleele oneone palapala ma le suavai lelei. E fetaui lelei nofoaga matutu.

Veronica dlinnolistnaya

Amataga: Europa, Asia Tutotonu.

Taimi o fugalaau: Iulai-Setema.

O fua umi o lenei laau e mafai ona oʻo i le 1.5 mita le maualuga. O laʻau, faʻafetai i le igoa o lenei veronica, o loʻo faʻatulagaina i le 3-4 fasi falaoamata poʻo le faʻafeagai, o le lautele e mafai ona oʻo mai i le 1 i le 4 cm, ma le uumi - 4-15 cm. O fugalaau e laiti, e faalagolago i le eseesega e mafai ona piniki, lanu paʻepaʻe, lanu moana poʻo le lanumoana. O loʻo i luga o tumutumu o laʻau, e oʻo atu i le 25 cm, e masani ona faʻalauteleina.

E te iloa? E tasi le laau e mafai ona oʻo i le 450 fugalaau.

Veronika Dubravnaya

Amataga: Europa, le Caucasus, Western Siberia.

Taimi o fugalaau: O le faaiuga o Me o Iuni.

I le natura, e mafai ona maua lenei laau i fanua ma vaomatua. O lenei mea totino o loʻo i ai se fulufulu fetolofi, e mafai ona oʻo i le maualuga 40 cm. O loʻo alu aʻe aʻa, i totonu o le internodes e lua laina o lauulu uumi. O laʻau foi ei ai le lalo, sessile, o loʻo i le isi itu, i luga o le pito e tele nifo. Lafoaʻi solo e tu i totonu o le pito i luga.

Pe a faatusatusa i le telē o le laau, o fugalaau o Veronica o le oak e tele, e oo i le 15 mm le lautele, lanu po o le lanumoana lanu i le lanu, ma veins vevela. O nisi taimi e mafai ona e faʻafetaui lenei ituaiga o fugalaau piniki. A o latou tuputupu ae, o le a amata ona paʻu atu aʻa i le eleele. I lenei nofoaga, amata ona amata aʻa aʻa, ma o tumutumu o upega e tupu atili i luga.

Caucasian Veronica

Amataga: Caucasus

Taimi o fugalaau: iuga o Me-Iuni.

E pei o le tele o isi meaola, o le Veronica Caucasian o se fale teuteu faʻapitoa, faʻapitoa i le tausiga ma faʻasao i soo se vailauga o le tau. E i ai ni mea e talitutusa ma le Veronica Armenian, ae o fugalaau o le laina mulimuli e lanumoana, ao fugalaau o Caucasian Veronica e valiina i lanu moana. Sisi e alu aʻe pe saʻo. Lea lafoaʻi, leai se mea, poʻo se fulufulu, e faʻasalaga malosi. O pulumu e tu i tafatafa o pito i luga o lau.

O le Caucasian Veronica o se tasi o taitai i le malulu ma le puipuiga o le lamala, o le mea lea e le aoga ai le popole i fale ma filifili nofoaga faapitoa mo le tuputupu ae.

Veronika spiky

Amataga: Europa, le Caucasus, le Metitirani.

Taimi o fugalaau: Iulai - Aukuso.

O le Spike Veronica e itiiti pe leai foi se mea e tasi, e oʻo i le 40 cm le maualuga. O lau o le pito i luga e le mafai, ma o loʻo maualalo ifo i lalo, e faʻafefete pe leai foi. O inflorescences ua faia i luga o le pito i luga o le fulufulu mafiafia, e mafai ona oʻo i le umi le 10 cm. O lanu o fugalaau e mafai ona lanu viole, lanumoana lanumoana, piniki pe papaʻe.

E taua! O lenei ituaiga veronica e fua tele mai, o le mea lea e mafai ona maua ai le fatuina o ia lava

E fiafia o ia i le togalaau vao, e mafai ona tumau le taumalulu e aunoa ma se malutaga. Laveaʻi toleni ma alofa i le la, ae susulu foi mo ia e le o se mea taufaamatau. O ituaiga o nei ituaiga e mafai ona mitamita i le umi o le fuga ma le tele o le vao.

Veronica filamentous

Amataga: Europa

Taimi o fugalaau: Me - Iuni.

I le natura, o Veronica filamentous e sili ona taatele i mauga mauga o Europa. O le taofiofi o gaʻo maualuga e le mafai ona oʻo i le 5 cm, ma o laʻau, pe a faʻafesoʻotaʻi ma le eleele, maua aʻa, mulimuli ane liliu atu i totonu o se kapeta lanu meamata tele. O lau e lapotopoto. Fugalaau e faatulagaina i luga o ni uumi uumi, lanumoana lanumoana ma vela vevela. Ina ia tausia, e pei o isi, e le o se mea e sili ona faigata, ae e leai lava, ona o lenei mea e tatau ona mataʻituina e le tasi. O lenei ituaiga meaola e faigofie lava ona avea ma vao mo lau togalaau pe afai e le pulea le tuputupu ae ma le tufatufaina atu. E ui lava i le maualuga o teteʻega, e leai se vaega o le taumalulu i le taumalulu, ae i le taimi lava lea e vave ona toe faʻaleleia mulimuli ane. E lelei tele mo le faia o ni kapeta kapeta, e mafai foi ona faʻaaogaina mo le puipuia o slopes ma le totoina i rockeries terraced.

Veronica fetolofi

Amataga: Europa i Sisifo.

Taimi o fugalaau: Me - Iuni.

O weni pine o lenei ituaiga o le fausia o se kapeta mamafa, lea e vave ona tupu. O laʻau e faʻafeagai, faʻamalamalamaina, leai se faʻalavelave pe leai. E le manaomia e le laau ni faʻaopoopoga faaopoopo, e tausia uma lava e aofia ai le fafagaina tatau.

O le totoina o lenei ituaiga o Veronica i tafatafa o laau poʻo laau toto e mafai ona maua ai le puipuiga malu mai le vevela ma le vevela. Veronica o loo fetolofi e puipuia foi i le solia, o lea e lelei atoatoa ai o se mutia. O le maualuga o le mama e oʻo atu i le maualuga o le 15 cm, o lea e mafai ona e faia e aunoa ma le moa.

E taua! Ona o le malosi malosi ma le tauvaga, o lenei Veronica e mafai ona liua i se mea moni, o lea e tatau ai ona e mataʻituina lelei lona tuputupu ae.

O fugalaau manaia (3-4 mm i le lautele) e faia i racemary 4-8 cm le umi, o le lanu e mafai ona piniki, lanumoana pe papaʻe.

Veronica e laitiiti

Amataga: Elbrus, Ermani Plateau, Kazbek.

Taimi o fugalaau: Iulai - Aukuso.

O lenei vao o loʻo i ai se foliga faʻapitoa, ma o lona laufanua e tulaga ese lava, talu ai e fesoʻotaʻi ma soʻo sela, lea e avea ai ma se faʻasologa ma se stenochor o nei nofoaga.

E te iloa? O le laau o se stenochorum pe afai o ona fatu e faʻasalalauina na o manu ola.

Veronica ei ai ni laumei mumu laiti e teuteu ai lau laʻau matamata e foliga mai e foliga mai e foliga mai. O le aʻa-type root system e alu loloto i le eleele. O fugalaau e lanu uliuli lanu, ma i le pito i lalo o le corolla o loʻo i ai se faʻamalama paʻepaʻe.

Veronika e lanu

Amataga: Europa i Sisifo.

Taimi o fugalaau: auga

O lenei ituaiga o igoa na mafua ona o le paʻepaʻeina o laulaau ma laʻau. Veronica fulafula i le faagasologa o le tuputupu ae o se tamai togavao, lea e mafai ona ola e oo i le 40 cm le maualuga. O laulaau e lautele lava le vavalalata, fuafua lelei. O fugalaau lanumoana e lanu, e mafai ona oʻo atu i le 4-5 cm le uumi. O ituaiga eseese e mafai ona fesuisuiai i le maualuga o le laau ma le laʻau, ma e mafai ona fesuisuiai fugalaau mai le lanumoana lanumoana ma le lanumoana. E i ai le faapaleʻaina o le lamala, faʻafeiloaʻi lemu le taumalulu e aunoa ma ni fale.

Veronica Schmidt

Amataga: Iapani, Atumotu o Kuril, Sakhalin.

Taimi o fugalaau: Me-Iuni.

Veronica Schmidt o se tamai laau faiva, o lona toto e oo atu i le 20 cm. O le vaega lalolalo e aofia ai aʻa fibrous ma le rhizome lignified. O laʻau e vavae ese, e maua i luga o le palapala. O lenei meaola e faʻatauaina mo fugalaau tetele e oʻo i le 2 cm le lautele, lea e teuteuina ai ni uumi uumi ma ni lanu samasama susulu. Fugalaau atonu ei ai la latou lanu eseese, faʻalagolago i le ituaiga. Veronica o se aganuu le lelei tele, o lea e lelei ai mo i latou oe mananao e faaitiitia le tau o le tausiga o togalaau, ia fiafia i lo latou malologa nai lo.